ANIMA APERTA - ENSEMBLE VOOR LYRISCHE KUNST, AFGEKORT : ANIMA APERTA

Association sans but lucratif


Dénomination : ANIMA APERTA - ENSEMBLE VOOR LYRISCHE KUNST, AFGEKORT : ANIMA APERTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.974.814

Publication

15/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

ANIMA APERTA

Ensemble voor lyrische kunst

Vereniging zonder winstoogmerk

Artikel 1.  Naam  Zetel  Duur.

De algemene vergadering zal de zetelverplaatsing bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de dag dat haar statuten, de akten betreffende de benoeming van de bestuurders en in voorkomend geval van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigden, worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 2.  Doeleinden en activiteiten.

Nummer van de vereniging: Ondernemingsnummer:

STATUTEN

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2160 Wommelgem, Herentalsebaan 668, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in België worden overgebracht.

Doeleinden.

De vereniging heeft als doel: het in stand houden van een ensemble voor de uitoefening van de lyrische kunst; het inrichten of het mede organiseren van activiteiten van muzikale aard, het meewerken aan activiteiten met cultureel of menslievend karakter.

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk met als naam:  Anima Aperta  Ensemble voor lyrische kunst .

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Anima Aperta - Ensemble voor lyrische kunst v.z.w.

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Anima Aperta

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Herentalsebaan 668

*15308199*

Luik B

2160

België

0629974814

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wommelgem

Griffie

Neergelegd

12-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De vereniging kan binnen de perken van de wet alle middelen aanwenden tot de verwezenlijking van deze doelstellingen.

Activiteiten.

De vereniging staat in voor de volledige coördinatie van alle activiteiten waarmee haar doelstellingen worden verwezenlijkt. Deze kunnen zich uitstrekken over het ganse nationaal grondgebied en in het buitenland. Ze kunnen zich uit

breiden tot andere kunstvormen zoals opnemen en uitgeven van CD s, DVD s, boeken en andere, weliswaar alleen wanneer deze passen binnen het gedachtegoed van de vereniging en de sfeer van de lyrische kunsten.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3.  Lidmaatschap.

Effectieve leden zijn natuurlijke personen die zich actief willen inzetten voor het realiseren van de doelstellingen van de vereniging, en als dusdanig door de Raad van Bestuur worden aanvaard. De effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering en hebben stemrecht.

Toegetreden leden

zijn natuurlijke personen, die, zonder effectief lid te willen worden, zich eveneens actief willen inzetten voor het realiseren van de doelstellingen van de vereniging, en die door de Raad van Bestuur als dusdanig worden aanvaard.

Toegetreden leden nemen geen deel aan het bestuur van de vereniging. Toegetreden leden mogen deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert. Toegetreden leden mogen de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bijwonen, maar hebben geen stemrecht.

De Raad van Bestuur mag zonder verhaal nieuwe leden aannemen. Hun rechten en plichten kunnen geregeld worden door een Reglement van inwendige orde, opgesteld door de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering met een meerderheid van twee/derde (2/3) van de aanwezige stemmen worden uitgesproken. Reden tot uitsluiting zijn gedragingen die de belangen van de vereniging of die van haar leden in het gedrang brengen of om het even welke andere reden die zij ernstig genoeg acht om tot uitsluiting over te gaan. De uitsluiting wordt binnen de acht dagen schriftelijk aan het effectief lid meegedeeld door twee leden van de raad van bestuur. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Rechten

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, noch hun rechthebbenden, kunnen, op grond van de enkele hoedanigheid van het lid, enige aanspraak maken op het patrimonium of de activa van de vereniging. Zij kunnen geenszins de terugbetaling van de door hen gestorte lidmaatschapsbijdragen vorderen.

Ontslag

Een actief en een steunend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk zijn ontslag te geven aan

de Raad van Bestuur.

Leden.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Effectieve leden

De vereniging telt minimaal vijf effectieve leden.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde tijdens het lidmaatschap, bij be

ëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Lidmaatschapsbijdrage

De effectieve en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage die vastgesteld wordt door de Raad van

Bestuur en die niet meer kan bedragen dan vijfhonderd (500) EURO.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De Raad van Bestuur beslist jaarlijks over het effectief bedrag ervan.

De leden die hun bijdrage niet betalen binnen de voorwaarden gesteld door de Raad van Bestuur worden beschouwd als ontslagnemend.

Artikel 4.  De algemene vergadering

Samenstelling

De Algemene Vergadering is het opperste gezag van de vereniging en is samengesteld uit alle effectieve leden. Hij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige effectieve leden. De voorzitter duidt de verslaggever aan.

Elk effectief lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering Alle effectieve leden hebben stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle effectieve en toegetreden leden worden door de Raad van Bestuur tot de Algemene Vergadering opgeroepen. De oproeping moet, om geldig te zijn, worden ondertekend door twee bestuurders, of één/vijfde (1/5) van alle effectieve leden. Zij moeten worden opgeroepen per gewone brief, fax of e-mail en dit minstens acht dagen voor de vergadering.

Elk lid kan door een ander effectief lid op de algemene vergadering worden vertegenwoordigd en dit door middel van een geschreven volmacht. Het kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Vergaderingen

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden samengeroepen, voor het goedkeuren van het jaarverslag, het beleidsplan en de begroting van volgend jaar.

Toegetreden leden kunnen de vergadering enkel bijwonen als waarnemer. Mits expliciete instemming van de voorzitter van de vergadering kunnen zij het woord krijgen. Zij hebben geen stemrecht.

Quorum, besluiten en stemming

In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het getal van de aanwezige en

vertegenwoordigde effectieve leden zij.

Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

de wijziging van de statuten;

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

de kwijting aan de bestuurders;

de uitsluiting van een effectief lid;

de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

De raad van bestuur is daarenboven verplicht, wanneer één/vijfde (1/5) van de effectieve leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Elk onderwerp dat wordt voorgesteld door minstens één/vijfde (1/5) van de effectieve leden moet eveneens aan de agenda worden toegevoegd. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen eveneens worden behandeld indien één/vijfde (1/5) van de effectieve leden hierom verzoekt.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering kan geen geldige beslissingen nemen over punten die niet op de agenda staan.

Met uitzondering van de door de wet of de statuten vastgelegde uitzonderingen, worden alle besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Uitzonderingen:

Wijziging van de statuten.

Over wijziging van de statuten kan de algemene vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover ten minste

twee/derde (2/3) van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee/derde (2/3) van de effectieve leden aanwezig of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissingen betreffende statutenwijzigingen worden genomen bij meerderheid van twee/derde (2/3) van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze de meerderheid van vier/vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Uitsluiting van effectief lid.

Over de uitsluiting van een effectief lid kan slechts onder dezelfde voorwaarden worden vergaderd en beslist.

Het lid van wie de uitsluiting voorgesteld wordt, moet worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Als evenwel maar drie personen effectief lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

Notulen

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van zesentwintig juni tweeduizend en drie vastgelegde modaliteiten.

De in rechten of elders voor te brengen uittreksels worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Die uittreksels worden gegeven aan elk effectief lid of aan elke derde die het aanvraagt. Een derde moet zijn wettig belang doen blijken.

Artikel 5.  De Raad van Bestuur.

Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie effectieve leden van de vereniging.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare periode van drie jaar en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders beslist.

Bij het verstrijken van hun mandaat blijven de bestuurders in dienst tot in hun vervanging is voorzien. In het geval van een vacature tijdens een mandaat wordt een nieuwe bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dat geval het mandaat van diegene die hij vervangt.

Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De raad van bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de

vereniging.

De dirigent van het ensemble maakt van rechtswege met raadgevende stem deel uit van de Raad van Bestuur.

In aangelegenheden die de programmatie van het ensemble betreffen, is het advies van de dirigent voor de Raad van Bestuur bindend.

Enkel effectieve leden kunnen als bestuurder benoemd worden, onder voorbehoud van uitzonderingen aanvaard door de algemene vergadering.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De voorzitter roept de vergadering bijeen en zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurder.

Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

De raad van bestuur vergadert slechts wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking beslist de stem van de voorzitter of van zijn vervanger. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen mits deze drager is van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht dragen.

Notulen

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard in

een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de actieve leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van zesentwintig juni tweeduizend en drie vastgelegde modaliteiten.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Intern bestuur  beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn

tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene

Vergadering exclusief bevoegd is, zijnde:

de wijziging van de statuten;

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

de ontbinding van de vereniging;

de uitsluiting van een lid;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van de taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging, of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten recht rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Beperkingen aan deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Externe vertegenwoordigingsmacht  volmachten

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en

buitengerechtelijke handeling.

Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de persoon die gemachtigd is om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 7.  Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de wet en de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 8.  Financiering en boekhouding

Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elk jaar op eenendertig december wordt de rekening van het afgelopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting van het komende dienstjaar opgemaakt. Rekening en begroting worden beide ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 9.  Ontbinding en Vereffening.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de Algemene Vergadering slechts tot ontbinding besluiten op de wijze bepaald in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden, de uitsluiting of het uittreden van leden, voor zover het aantal actieve leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie.

De Algemene Vergadering ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding van de vereniging, zal worden samengeroepen door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4 van deze statuten. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging zoals bepaald in artikel 4 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij  V.Z.W. in vereffening is overeenkomstig artikel 23 V.Z.W.-wet.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars, die hun mandaat zonder honorarium uitvoeren. Hij bepaalt hun bevoegdheden en de voorwaarden voor de vereffening.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26-novies V.Z.W.-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 § 6 V.Z.W.-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Boekhouding

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V.Z.W.-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een instelling, stichting of vereniging met een gelijkaardig doel. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke instelling, stichting of vereniging het vereffeningssaldo zal ontvangen. Bij ontstentenis van een beslissing van de algemene vergadering over de bestemming van het vereffeningssaldo, wordt deze bestemming bepaald door de vereffenaar(s).

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26-novies van de V.Z.W.-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 10.  Slotbepalingen

Eerste boekjaar en jaarvergadering

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op eenendertig december tweeduizend vijftien.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizend zestien.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vereniging aangegane verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vereniging, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11.  Oprichting  Benoemingen  aanvaardingen

Zijn hiervoor samengekomen op 12 maart 2015 te Borsbeek, Adrinkhovenlaan 123:

De heer Jos CEULEMANS, geboren te Emblem op 10 februari 1935, wonende te 2160 Wommelgem,

Herentalsebaan 668, rijksregisternummer: 35.02.10-365.84;

Mevrouw Beatrice SAVENIERS, geboren te Wijnegem op 3 augustus 1949, echtgenote van de heer John

LIVENS, wonende te 2610 Wilrijk, Vaderlandstraat 80, rijksregisternummer: 49.08.03-394.19;

De heer John LIVENS, geboren te Edegem op 30 augustus 1945, echtgenoot van mevrouw Béatrice

SAVENIERS, wonende te 2610 Wilrijk, Vaderlandstraat 80, rijksregisternummer: 45.09.30-337.62;

Mevrouw Francine MORAEL, geboren te Antwerpen op 27 oktober 1955, echtgenote van de heer Paul VOS,

wonende te 2150 Borsbeek, Adrinkhovenlaan 123, rijksregisternummer: 55.10.27-316.02;

De heer Paul VOS, geboren te Aarschot op 2 maart 1953, echtgenoot van mevrouw Francine MORAEL,

wonende te 2150 Borsbeek, Adrinkhovenlaan 123, rijksregisternummer: 53.03.02-441.51;

Mevrouw Marina TITS, geboren te Merksem op 09 december 1953, echtgenote van Brahim Kandil, wonende te

2160 Wommelgem, Vierbunder 4, rijksregisternummer: 53.12.09-378.64;

Mevrouw Gemma SYSMANS, geboren te Schoten op 01 augustus 1953, wonende te 2160 Wommelgem,

Keerbaan 52, rijksregisternummer: 53.08.01-200.66.

Hierna genoemd  de oprichters , allen meerderjarig.

De aanwezige bestuurders, onmiddellijk hierna in de raad van bestuur verenigd, verklaren te benoemen onder

hun leden tot:

voorzitter: de heer Paul VOS;

ondervoorzitter: de heer Jos CEULEMANS;

secretaris: mevrouw Francine VOS-MORAEL;

penningmeester: mevrouw Béatrice LIVENS-SAVENIERS;

archivaris: de heer John LIVENS;

Mevrouw Marina TITS, raadslid;

Mevrouw Gemma SYSMANS, raadslid;

die verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Raad van bestuur

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging hebben de oprichtende leden beslist dat benoemd worden tot

bestuurders, voor een hernieuwbare termijn van drie jaar:

de heer Jos CEULEMANS;

mevrouw Béatrice LIVENS-SAVENIERS;

de heer John LIVENS;

Mevrouw Marina TITS;

Mevrouw Gemma SYSMANS;

mevrouw Francine VOS-MORAEL;

de heer Paul VOS.

De aldus benoemde bestuurders verklaren hun mandaat te aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun mandaat.

De bestuurders, gezamenlijk handelend met twee, zijn bevoegd om de vereniging te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 12.  Eindbepaling

Voor al wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet ter zake van 2 mei 2002 en eventuele toekomstige aanpassingen en wijzigingen, toepasselijk.

Aangenomen door de Algemene Vergadering op 12 maart 2015

Opgemaakt in twee exemplaren, om te worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Francine VOS-MORAEL, secretaris (w.g.): Paul VOS, voorzitter (w.g.)

Deze statuten worden mee ondertekend door de volgende stichtende leden:

Jos CEULEMANS, ondervoorzitter (w.g.)

Beatrice LIVENS-SAVENIERS, penningmeester (w.g.) John LIVENS, archivaris (w.g.)

Marina TITS, raadslid (w.g.) Gemma SYSMANS, raadslid (w.g.)

Coordonnées
ANIMA APERTA - ENSEMBLE VOOR LYRISCHE KUNST,…

Adresse
HERENTALSEBAAN 668 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande