ANNO 2060

Association sans but lucratif


Dénomination : ANNO 2060
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.160.226

Publication

10/02/2012
ÿþ MOD 2.2

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MO





" iaossoas~





~.



`t7imv ~ nre~ =14OOPH,ANDEL ECHTBANK

. ~~~~~~~~::~,--

412L n12

2 7 JAPI, 2012

H stefieer- Eenum.

N Twieuk P E N



g `yr- 4 V- a Y 6 0 0 t5. 2 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Anno 2060

(verkort) : Anno 2060

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Everaertsstraat 97, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De ondergetekenden

EI Moukthari, Mohamed, Borgerhout, 8 augustus 1979, Edelgesteentstraat 54, 2600 Antwerpen;

Nahou Mohamed, Douar Beni Youssef Tafersit (Ma) 28 augustus 1979, Sergeyselsstraat 28, 2140

Borgerhout;

gemandateerden Marokkaans Socio-cultureel Centrum Ahlan vzw; afgekort MSC Ahlan vzw,

Verstraete, Jan, Lavendelstraat 25, 2060 Antwerpen, geboren te Beveren op 3 maart 1972 Van Gyseghem, Marc, Molenweg 46 2830 Willebroek; geboren te Wlllebroek op 27 juni 1960 gemandateerden KRAS Jeugdwerk vzw.

Vissers Pieter, Engelselei 6, 2140 Borgerhout, geboren te Antwerpen op 29 december 1978 gemandateerde Chiro Dolfijn.

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Anno 2060" en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Everaertsstraat 97 - 99 2060 Antwerpen, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3..

Het doel van de vereniging is het beheer van het gebouw gelegen aan de Everaertsstraat 97 - 99 te 2060 Antwerpen.

De vereniging kan aile activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. De vereniging wordt samengesteld uit maximum 2 gemandateerden van de organisaties die permanent gebruik maken van het gebouw aan de Everaertsstraat 97 - 99 te 2060 Antwerpen en hiervoor een huurovereenkomst afsloten met AGVespa zijnde Marokkaans Socio-cultureel Centrum Ahlan vzw; afgekort MSC Ahlan vzw, KRAS Jeugdwerk vzw en Chiro Dolfijn.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

T

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Enkel gemandateerde vertegenwoordigers van deze organisaties kunnen tot de vereniging toetreden. Elk gemandateerde is drager van een mandaat vanuit de organisatie die hem dit mandaat verleent. Door de gemandateerden is geen bijdrage verschuldigd. De gemandateerden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de beslissingen van de vereniging.

De stichters van de vereniging zijn de eerste leden, met name:

El Moukthari, Mohamed, Borgerhout, Edelgesteentstraat 54, 2600 Antwerpen;

Rahou Mohame, Sergeyselsstraat 28, 2140 Borgerhout;

gemandateerden Marokkaans Socio-cultureel Centrum Ahlan vzw; afgekort MSC Ahlan vzw,

Verstraete, Jan, Lavendelstraat 25, 2060 Antwerpen;

Van Gyseghem, Marc, Molenweg 46 2830 Willebroek;

gemandateerden KRAS Jeugdwerk vzw.

Vissers, Pieter, Engelselel 6, 2140 Borgerhout;

gemandateerde Chiro Dolfijn.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 6. De algemene vergadering bestaat uit 2 gemandateerden van elke organisatiesn, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van één van de gemandateerden in de raad van bestuur.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering wordt bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt in of ad valvas wordt opgehangen op het secretariaat van elke organisatie, gedurende ten minste een maand. Het verslag wordt ondertekend door de gemandateerden van organisaties in de raad van bestuur. Enkel door de drie gemandateerden getekende originele exemplaren van het verslag zijn rechtsgeldig. Verslagen van de algemene vergaderingen worden steeds via mail opgestuurd, in originele versie ondertekend door de gemandateerden.

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één van de gemandateerden in de raad van bestuur.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Enkel de officiële emailadressen van de verenigingen worden aanvaard als officieel emailadres. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens 2 weken vôôr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 14. De vergadering is slechts geldig samengesteld indien alle gemandateerden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden enkel genomen indien deze unaniem door alle organisaties worden aanvaard. Indien er geen nieuwe beslissingen kunnen genomen bij gebrek aan unanimiteit blijft de kwestie ongewijzigd.

Art. 15. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste één gemandateerde vertegenwoordiger van iedere organisatie en mag maximum 2 vertegenwoordigers tellen per organisatie.Bij overlijden, ontslag of afzetting van een vertegenwoordiger wordt een vervanger aangeduid door de desbetreffende organisatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

uiterlijk bij een volgende algemene vergadering. De leden worden benoemd voor onbepaalde tijd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een vertegenwoordiger wordt een vervanger aangeduid door de mandaatverlener uiterlijk bij een volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. Deze bevoegdheden strijken echter nooit verder dan de uitvoering en handhaving van de bepalingen opgenomen in de gebruikersovereenkomst waarvan sprake in art.3.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het opstellen van de nodige interne reglementen zoals het huishoudelijk reglement, het afsluiten van een huurovereenkomst, het aannemen van giften en het opstellen van de rekeningen voor water, gas en elektriciteit berekend volgens de verdeelsleutel vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging niet overdragen aan één van zijn leden of aan een derde..

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekeningen van elke gemandateerde in de raad van bestuur. Beneden het bedrag van 1000 euro volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van één van de gemandateerden, met een minimum van één maal per jaar en bij voorkeur zoals bepaald in de gebruikersovereenkomst waarvan sprake in artikel 3.. De uitnodiging komt bij gewone briefwisseling of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen indien alle organisaties geldig vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden slechts genomen indien deze unaniem door alle organisaties worden aanvaard. Elk gemandateerde kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere gemandateerde vertegenwoordigen. Enkel een volmacht met vermelding van de naam van de vervanger, datum van de vergadering, vermelding reikbaarheid van beslissingsrecht is geldig voor vervanging van een gemandateerde. De gemandateerden koppelen voor definitieve beslissingen te nemen steeds terug naar de eigen raad van bestuur. Deze wijze wordt ingebouwd om door de achterban gedragen beslissingen te nemen.

Art. 23. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat van elke organisatie ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 25. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 26. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkcmstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit in eerste instantie aan de gebruiker van de beheerde gebouwen in gevolge de verdeelsleutel overeengekomen in het huishoudelijk reglement in tweede instantie aan een jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Antwerpen op 27 juni 2011 in 4 originele exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

Benoeming bestuurders

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. " Anno 2060", te Everaertsstraat 97 - 99 2060 Antwerpen, samen in algemene vergadering op 27 juni 2011, te Antwerpen hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

El Moukthari, Mohamed, geboren te Borgerhout, 8 augustus 1979, Edelgesteentstraat 54, 2600 Antwerpen; Rahou Mohamed, geboren te Douar Beni Youssef Tafersit (Ma) 28 augustus 1979, Sergeyselsstraat 28, 2140 Borgerhout;

gemandateerden Marokkaans Socio-cultureel Centrum Ahlan vzw; afgekort MSC Ahlan vzw,

Verstraete, Jan, , geboren te Beveren op 3 maart 1972, Lavendelstraat 25, 2060 Antwerpen Van Gyseghem, Marc, geboren te Willebroek op 27 juni 1960, Molenweg 46 2830 Willebroek;; gemandateerden KRAS Jeugdwerk vzw.

Vissers, Pieter, geboren te Antwerpen op 29 december 1978, Engelselei 6, 2140 Borgerhout, gemandateerde Chiro Dolfijn.

Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter Verstraete, Jan, geboren te Beveren op 3 maart 1972, Lavendelstraat 25, 2060 Antwerpen Penningmeester: El Moukthari, Mohamed, geboren te Borgerhout, 8 augustus 1979, Edelgesteentstraat 54, 2600 Antwerpen

Secretaris: Vissers, Pieter, geboren te Antwerpen op 29 december 1978, Engelselei 6, 2140 Borgerhout

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

vi

Voôr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANNO 2060

Adresse
EVERAERTSSTRAAT 97 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande