ANTARCTICA SKATE WILRIJK, AFGEKORT : ASW

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTARCTICA SKATE WILRIJK, AFGEKORT : ASW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.790.888

Publication

14/02/2014
ÿþ Mpo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u i *1904 27 R VI

litergelegd ter griffie vnm 4"oAt~xnnk

Via; te Ar:~~: .r ~ op

Griffie U 5 FEB, 2014

.54 5_ 0 -888

Ondernerningsnr Benaming

(voluit) : Antarctica Skate Wilrijk VZW

(verkort) : ASW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Moerelel 119-121, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Oprichting van de VZW

Op de stichtingsvergadering van 29/01/2014 hebben de stichters volgende oprichtingsakte met unanimiteit: goedgekeurd. Deze oprichtingsakte bevat de statuten van Antarctica Skate Wilrijk VZW:

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

.De heer WERRENS Phillip, wonende te Moerelel 121, 2610 Wilrijk, geboren op 14 september 1983 te ANTWERPEN (Wilrijk);

.Mevrouw CLAES Sofie Emillenne A, wonende te Nijvelsebaan 163, 3060 Korbeek-Dijle, geboren op 24 maart 1984 te LEUVEN;

.Mevrouw CAMPO Miriam Maria, wonende te Vlierstraat 15, 2812 Muizen, geboren op 11 september 1974 te ANTWERPEN;

.De heer DONCKERS Rudi Arthur R, wonende te Langemarkstraat 92, 2600 Berchem, geboren op 26 mei 1960 te MORTSEL;

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL L NAAM 11 ADRES // DOEL 11 DUUR

Artikel 1.

De vereniging wordt Antarctica Skate Wilrijk VZW genoemd, afgekort ASW.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Antwerpen-Wilrijk, Moerelel 119-121, Gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

De Algemene Vergadering kan de zetel verplaatsen met inachtneming van de formaliteiten die door de wet van 27 juni 1921 (hierna: de vzw-wet) en door deze statuten worden voorgeschreven voor een statutenwijziging.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel de kunstschaatsport zowel recreatief als competitief te beoefenen en te promoten.

Om deze doelstelling te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dat doel kunnen bevorderen.

De vereniging kan ook haar voormelde leden vertegenwoordigen ten aanzien van voormelde belangen tegenover de openbare instanties, de officiële diensten en in het algemeen tegenover wie dan ook,

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden . Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag ook alle verrichtingen in verband met onroerende goederen aangaan en alle activiteiten ondernemen, daden stellen en middelen aanwenden die het voormelde doel nastreeft, behoudt of van aard is deze te bevorderen.

De vereniging is in ondergeschikte orde bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met haar hoger omschreven doel en voor zover deze winst gebruikt wordt om deze doelstelling te bereiken. Zij mag aan andere organisaties, stichtingen en ondernemingen met soortgelijke doeleinden deelnemen.

Artikel 4.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL Il. LIDMAATSCHAP, BIJDRAGE, TOETREDING, UITTREDENG

Artikel 5.

De vereniging heeft twee soorten leden, de effectieve leden en de toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden van de vereniging is drie; het maximum aantal effectieve leden is onbeperkt.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De aanvaarding van nieuwe effectieve leden, na schriftelijke kandidatuurstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, wordt uitsluitend beslist door de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De Algemene Vergadering kan onder dezelfde voorwaarden als hiervoor ereleden tot de vereniging toelaten. Zij zijn niet gehouden lidgelden te betalen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door het huishoudelijk reglement. Het huishoudelijk reglement dienaangaande kan zonder akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging zonder winstoogmerk treden. De voorzitter van de Raad van Bestuur moet bij aangetekende brief van het ontslag in kennis worden gesteld. Elk toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden zonder enige formaliteit.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en als de Algemene Vergadering oordeelt dat het bewuste lid de statuten of het reglement van inwendige orde of het huishoudelijk reglement niet heeft nageleefd. Het uit te sluiten lid, desgevallend op eigen schriftelijk verzoek, beschikt over de mogelijkheid om gehoord te worden. Opgave van redenen is niet vereist.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht zelf ontslag te hebben genomen indien geen gevolg wordt gegeven aan de aanmaning tot betaling door de Raad van Bestuur binnen de maand na de ontvangst ervan. Elk lid dat de statuten en/of het huishoudelijk reglement niet respecteert wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap van een effectief of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, indien hij failliet, of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld of ingeval van een rechtspersoon door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 6.

De leden zijn een lidgeld verschuldigd dat jaarlijks wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en dat maximum 195 eura zal bedragen.

Artikel 7.

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt indien bij aangetekend schrijven ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Tot en met de datum van het ontslag is de lidgeldbijdrage voor de toegetreden en effectieve leden ondeelbaar voor het nog lopende jaar verschuldigd.

Artikel 8.

De van rechtswege uitgetreden, de ontslagnemende en de uitgesloten leden alsook hun eventuele rechthebbenden in de meest algemene zin, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het

I. í

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vermogen van de vereniging . Ze kunnen evenmin de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Artikel 9.

Alle leden verbinden zich ertoe de doelstellingen van de vereniging na te streven en niets te ondernemen dat strijdig is met haar maatschappelijk doel en haar huishoudelijk reglement of dat de vereniging op enige wijze schade zou kunnen toebrengen.

Artikel 10.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van effectieve leden gehouden, Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, de uittreding of uitsluiting van deze leden moeten door toedoen van de Raad van Bestuur in het register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat de Raad van Bestuur van deze beslissing in kennis werd gesteld.

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt al de effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid door diegene onder de aanwezige bestuurders die het meeste clubanciënniteit als effectief lid heeft. Zij komt jaarlijks bijeen in de loop van de maand maart.

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 12.

De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheid. Tot de uitsluitende bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren:

a)het wijzigen van de statuten;

b)het benoemen en afzetten van bestuurders;

c)het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e)het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

f)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g)het uitsluiten van een lid;

h)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

i)alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de Algemene Vergadering vereisen.

Artikel 13.

§1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen indien ten minste één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde samenkomst moet door de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

georganiseerd worden binnen de maand na het indienen van het verzoek. Indien de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf bijeen te roepen.

De Algemene Vergadering moet ten minste één maal per jaar bijeenkomen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

§2. Alle effectieve leden worden ten minste acht dagen vóór de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging gebeurt bij gewone post en/of per fax en/of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering.

De oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid en/of verhindering door twee bestuurders.

§3. De Raad van Bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens In de gevallen waarin de Algemene Vergadering wordt samengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de effectieve leden in welk geval de Raad van Bestuur minstens de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In laatstbedoeld geval blijft de Raad van Bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

Op verzoek van ten minste één twintigste van de effectieve leden is de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de Algemene Vergadering bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend. Een aldus aan de agenda toegevoegd punt wordt geacht geldig op de agenda te zijn geplaatst.

§4. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ermee akkoord gaan dat deze bijkomende onderwerpen worden behandeld.

Artikel 14.

§1. ieder effectief lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§2. Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

§3., Behoudens de gevallen waarvoor de vzw-wet bijzondere meerderheden bepaalt, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet ais uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

§4. Over een wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derden van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag evenwel niet worden gehouden binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§5. Voor een wijziging van het doel moet de in §4 omschreven procedure worden gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 15.

Van de Algemene Vergadering worden notulen opgenomen, getekend door de voorzitter en de secretaris, en de leden die het wensen. Ze worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging.

Elk effectief lid ontvangt, binnen de maand na de Algemene Vergadering, een uittreksel van de notulen. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris van de Raad van Bestuur.

De leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16.

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders, die benoemd warden door de Algemene Vergadering en gekozen worden onder de effectieve leden. Indien de vereniging slechts drie effectieve leden telt, mogen er slechts twee bestuurders zijn. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De bestuurders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet. De bestuurders oefenen hun mandaat Kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

§2. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen. Indien bij vrijwillig ontslag, einde termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot het wettelijk minimum, blijven de bestuurders tot in hun vervanging is voorzien. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men effectief lid zijn van de vereniging en regelmatig zijn ledenbijdrage betalen.

§3. De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien de door de Raad van Bestuur gekozen secretaris en/of penningmeester verhinderd en/of afwezig machten zijn, kan de Raad van Bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij de statuten worden toegekend, waargenomen door de bestuurder die het meeste clubanciënniteit als effectief lid heeft.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de Raad van Bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

De secretaris voert het secretariaat van de vereniging en de penningmeester doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten. Artikel 17.

§1. De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of twee bestuurders. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden aangenomen met de eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, hiertoe is wel een schriftelijke volmacht vereist. Elke bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken

Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, de secretaris en van de bestuurders die erom verzoeken en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de Raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 18.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om namens de vereniging alle daden van beschikking en beheer te stellen, uitgezonderd degene die door de wet of door de statuten worden voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur of bepaalde taken van het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, in een bijzondere schriftelijke volmacht delegeren aan een gedelegeerd bestuurder, gekozen onder zijn leden en waarvan hij machten en gebeurlijk het safaris of de bezoldiging vaststelt. Deze beslissing is tegenwerpelijk aan derden mits naleving van de wettelijk voorgeschreven openbaarmakingformaliteiten.

De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen, beslist over de rechtsmiddelen en duidt desgevallend een raadsman aan.

Artikel 19.

De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden behoudens bijzondere delegatie door de Raad van Bestuur ondertekend door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een andere bestuurder. Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 20.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

TITEL V. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 21.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot éénendertig december 2014.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke bepalingen, inbegrepen de eventuele verplichting tot het aanstellen van een commissaris en het neerleggen van de jaarrekening bij de Nationale Bank van België.

Artikel 22.

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die zal gehouden worden op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vernielde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring warden neergelegd op de griffie van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België,

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23.

§1. Ieder voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging op verzoek van de Raad van Bestuur of minstens één vijfde van de leden kan slechts behandeld worden op een bijzonder daartoe bijeengeroepen Algemene Vergadering.

§2. De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden wordt bereikt. Indien op een eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met hiervoor vermelde meerderheid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

y I \ MOD 2.2

§3. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van de wet.

Artikel 24.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een vereniging of organisatie zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Bij ontstentenis van aanduiding van een begunstigde organisatie door de Algemene Vergadering bepaalt de vereffenaar de bestemming overeenkomstig het bepaalde in de voorafgaande paragraaf.

TITEL VII. OVERIGE BEPALINGEN

Artikel 25,

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Artikel 26.

Indien sommige bepalingen van onderhavige statuten in strijd zijn met de gebiedende voorschriften van de wet, dan dienen zij te worden beschouwd als ongeschreven en kunnen zij geen oorzaak zijn tot vernietiging van de vereniging.

Artikel 27.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. Een huishoudelijk reglement kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de Algemene Vergadering aan dit huishoudelijk reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 28.

Geschillen en/of beroep tegen bepaalde beslissingen dienen te worden gemeld per aangetekend schrijven, binnen de acht dagen na het feit, aan de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging. Deze zullen worden behandeld tijdens het sportieve seizoen binnen de twee maanden na melding. De aantekening werkt niet schorsend ten opzichte van de beslissing. Het gestelde probleem zal behandeld worden door de Raad van Bestuur of een college samengesteld uit drie effectieve leden: een lid van de Raad van Bestuur, een lid naar keuze van de benadeelde en een lid samen gekozen door de Raad van Bestuur en de benadeelde.

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van ASW op 29/01/2014:

...De vergadering stelt vast dat alle leden aanwezig zijn en bevestigt eenparig dat zij rechtsgeldig bijeengeroepen is.

Vervolgens beslist zij om de volgende personen te benoemen ais bestuurders:

1, Voorzitter:

De heer WERRENS Phillip, wonende te Moerelei 121, 2610 Wilrijk, Belgische nationaliteit;

2. Secretaris:

Mevrouw CAMPO Miriam Maria, wonende te Vlierstraat 15, 2812 Muizen, Belgische nationaliteit

3.Penningmeester:

Mevrouw CLAES Sofie Emilienne A, wonende te Nijvelsebaan 163, 3060 Korbeek-Dijle, Belgische

nationaliteit.

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

LL K B - Vervolg

De aangeduide personen zijn aanwezig en verklaren hun rnandaât te aanvaarden.

M0D 2.2

Voorzitter Penningmeester

Phillip Werrens Sofie Claes

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luik B vermelden - Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

26/06/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i i iw





Ondernemingsar : 0545.790.888

Benaming

(voluit) : Antarctica Skate Wilrijk

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Moerelei 119-121, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

Bij beslissing van de algemene vergadering op 20 mei 2015 hebben de leden van VZW Antarctica Skate

Wilrijk volgende beslissingen genomen:

- Ontslag Mevrouw Claes Sofie, wonende te Nijvelsebaan 163, 3060 Kortbeek-Dijle, als penningmeester en,

benoemen haar als secretaris

- Ontslag Mevrouw Campo Miriam, wonende te Vlierstraat 15, 2815 Muizen, ais secretaris en benoemen

haar ais bestsuurslid

- Benoeming Mevrouw Eijckmans Greta, wonende te Sint-Bernardsesteenweg 193, 2020 Antwerpen als

penningmeester

- Benoeming Mevrouw Karpova Olga, wonende te Brouwerstraat 45, 2070 Burcht als bestuurslid

- Benoeming De Heer Van Loock Marc, wonende te Schuttershofstraat 6, 2845 Niel als bestuurslid

- Benoeming Mevrouw Novalet Laurence, wonende te Pegasuslaan 5, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe als'

bestuurslid

-Ontslag De Heer Donckers Rudi, wonende te Langemarkstraat 92, 2600 Berchem als bestuurslid met

ingang op 12/03/2015

De nieuwe samenstelling van de raad van bestuur is overeengekomen als volgt:

Voorzitter - Werrens Phillip

Secretaris - Claes Sofie

Penningmeerster - Eijckmans Greta

Bestuurslid - Campo Miriam

Bestuurslid - Karpova Olga

Bestuurslid - Van Loock Marc

Bestuurslid - Novalet Laurence

Voorzitter Secretaris

Werrens Phillip Claes Sofie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANTARCTICA SKATE WILRIJK, AFGEKORT : ASW

Adresse
MOERELEI 119-121 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande