ANTWERP AIRSOFT SHOOTING, AFGEKORT : A.A.S

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERP AIRSOFT SHOOTING, AFGEKORT : A.A.S
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.980.694

Publication

30/11/2011
ÿþJ 4 .

n

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111J111§1j1pj1I1111

Vc behc

aar Bele. Staat

MONITEUR t~LGE

DIRECTION

fdeergelJ^d ter rriffjE vn de

~~ 94~ ~a IJ FR ~~ i~.aiik vn KuophArr~d. t; AntwerpenntAntwerpenr ~ 'ItO.~:~1.l í~ F~~

3ELGISGFI STAATSBLAD 1(}0 ~~ilil8r

~~~ Rectdita>;`.

Ondernemingsnr : Berairriirog 1E40 380.694

(voluit) : Antwerp Airsoft Shooting

(verkort) : A.A.S

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dijlestraat 10, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Statuten

STATUTEN

1: Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1: De vereniging draagt als naam 'vzw Antwerp Airsoft Shooting'. In haar betrekking met derden mag

zij ook gebruik maken van de afkorting 'vzw A.A.S'.

Artikel 2: De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk Arrondissement Antwerpen,2060 Antwerpen, Dijlestraat 10. De zetel mag naar elk ander adres binnen het arrondissement worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3: De vereniging heeft als doel de leden te bekwamen met replicawapens, aan schietwedstrijden dee! te nemen en eventueel zelf in te richten.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Il: Leden

Artikel 5: Het aantal leden is onbeperkt, doch mag nooit minder dan drie leden bedragen. In dit geval wordt

de vereniging ontbonden. Er zijn bestuurders, effectieve leden, toegetreden leden en steunende leden.

Artikel 6: Nieuwe leden dienen hun kandidatuur in te dienen bij de raad van bestuur. Deze beslist over de aanvaarding. De algemene ledenvergadering kan bij statutaire meerderheid van de stemmen leden uitsluiten wegens wangedrag, niet betalen van bijdragen, niet naleven van de statuten of het huishoudelijk reglement. Hij kan ook sancties treffen nadat de belanghebbende werd verzocht zijn verdedigingsmiddelen naar voor te brengen. Elk lid kan ten allen tijde zelf uit de vereniging treden, mits hij dit per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis brengt.

Artikel 7: De gewezen leden of hun rechthebbenden kunnen nooit enig recht laten gelden op de bezittingen van de vereniging, noch de terugbetaling van bijdrage vorderen.

Artikel 8: Het bedrag van de jaarlijkse lidgelden wordt voorgesteld door de raad van bestuur. Voor de effectieve leden en de toegetreden leden is de maximum bijdrage 250.00¬ . De bijdrage van steunende leden zal jaarlijks bepaald worden door de algemene leden vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

III: Raad van Bestuur

Artikel 9: De raad van bestuur zal uit minimum drie en maximum vijf leden bestaan. De leden worden benoemd en afgezet door de algemene ledenvergadering. Elk lid van de raad van bestuur oefent zijn mandaat kosteloos uit. De duur van het mandaat is vier jaar.

Artikel 10: De raad van bestuur wordt gekozen uit de effectieve leden.

Artikel 11: De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid wordt hij achtereenvolgens vervangen door, de secretaris en de penningmeester. De beslissingen worden genomen bij

gewone meerderheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12: De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitenrechterlijke handelingen. Hij kan de bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van zijn leden, die een dagelijks bestuur vormen.

Bij buitenrechterlijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, te kiezen uit de voorzitter, secretaris of penningmeester. De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

IV: Algemene vergadering

Artikel 13: De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, met een minimum van zes leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid , de secretaris, de penningmeester. Enkel de bestuursleden en de effectieve leden hebben stemrecht. Een lid kan zich op de algemene leden vergadering door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen, dit door middel van een getekend volmacht. Een !id kan evenwel slechts twee andere leden vertegenwoordigen.

Artikel 14: De algemene leden vergadering is uitsluitend bevoegd voor de wijzigingen der statuten, het benoemen van bestuurders, het ontslaan van bestuurders en leden, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen en het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 15: Ten minste acht dagen op voorhand, en per gewone brief, wordt de algemene leden vergadering bijeengeroepen door de raad van bestuur. Deze brief vermeldt de agenda, evenals plaats, dag en uur van de vergadering. Onderwerpen die niet in de agenda staan kunnen worden behandeld na stemming. De vergadering moet minstens één maal per jaar worden gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, en de begrotingen van het volgende jaar, en dit in de maand februari. Wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt, dient de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 16: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Tot wijziging van de statuten, of tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien deze wijziging op de agenda werd vermeld, en indien tweederde der stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan op ieder ogenblik een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor elke statuutwijziging is bovendien een meerderheid van tweederde de stemgerechtigde leden vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijzigingen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen besloten worden. Een meerderheid van tweederde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 17: Van iedere vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en die bijgehouden worden in een bijzonder register. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee andere bestuurders. Aile leden hebben het recht om inzage en/of een afschrift te vragen van deze notulen.

V: Begrotingen en rekeningen

Artikel 18: Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december. De raad van bestuur

bereidt de rekening en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene leden vergadering.

VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 19: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de

rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaald teven hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 20: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Artikel 21: Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de "Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002", of door het huishoudelijk reglement.

VII: Benoemingen

Artikel 22: De algemene ledenvergadering heeft tot bestuurders verkozen: Van Mieghem Eric, wonende te 2060 Antwerpen in de Dijlestraat 10 met de Belgische nationaliteit met rijksregistemummer 63.02.06-499.76 en geboren te Antwerpen op 6 februari 1963, Leboy Christel, wonende te 2060 Antwerpen in de Dijlestraat 10 met de Belgische nationaliteit met rijksregisternummer 67.02.12-380.02 en geboren te Merksem op 12 februari 1967, Cornelis Gunter, wonende te 2170 Merksem in de Dokter Timmermanslaan 59 met de Belgische Nationaliteit met rijksregisternummer 61.11.18-323.10 en geboren te Deurne op 18 november 1961, allen hoger vernoemd, die dit mandaat aanvaarden. De bestuurders hebben aangesteld tot voorzitter: VAN MIEGHEM Eric, tot secretaris LEBOY Christel, tot penningmeester CORNELIS Gunter.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenheid der stemmen op de vergadering, gehouden te Antwerpen op 02 november 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANTWERP AIRSOFT SHOOTING, AFGEKORT : A.A.S

Adresse
DIJLESTRAAT 10 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande