ANTWERP EQUESTRIAN

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERP EQUESTRIAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.391.237

Publication

14/11/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Te 2000 Antwerpen, Museumstraat 12

Onderwerp akte : Wijziging Maatschappelijke Zetel

Raad van Bestuur 15/09/2014

Tijdens de Algemene Vergadering van VZW Antwerp Equestrian is er met unanimiteit besloten de maatschappelijke zetel te verplaatsen van Museumstraat 12, 2000 Antwerpen, naar Museumstraat 12C, 2000 Antwerpen.

Te 2000 Antwerpen op 15/09/2014.

Eric Thoelen, voorzitter

Op dc laatste blz. van Luik l3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme len aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

0 4 Nov. 2014

afdelingreferpen

Ondernemingsnr : 0542.391.237

Benaming

(voluit) : Antwerp Equestrian VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/12/2013
ÿþ

1







i 1 *13181624*

g

Luik B] In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

_________________

Benaming : Antwerp Equestrian

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : te 2000 Antwerpen, Museumstraat 12

Ondernemingsnr : t .:"S

Voorwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Uittreksel uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris, te 2018 Antwerpen, Broederminstraat 9, geassocieerd notaris, op dertien november tweeduizend dertien, v66r registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

1° Stichters

1. De heer THOELEN Eric, geboren te Antwerpen op 28 februari 1961, wonende te 8301 Knokke-Heist, Poststraat 2/0031;

2. De heer GEURTS Alex Marcel Jean-Marie, geboren te Wemmel op 19 september 1959, wonende te 2310 RijlçevorseI, Hoge Heideweg 3;

3. De heer DEJAGER Johan Leon Willy Gaston, geboren te Kortrijk op 21 mei 1959, wonende te 9830 Sint-` Martens-Latem, Pijkenaas I;

4. De heer DE BACKER Leopold Simon, geboren te Essen op 18 maart 1951, wonende te 2950 Kapellen, Kalsnthoutsesteenweg 97;

De sub I tot en met 4 vermelde comparanten werden vertegenwoordigd door de heer VAN TURNHOUT; David Thierry, wonende te 2930 Brasschaat, Hofstraat 63, ingevolge onderhandse volmacht.

2° n) Naam : "Antwerp Equestrian"

b) Zetel : in het arrondissement Antwerpen, met name te 2000 Antwerpen, Museumstraat 12

3° Minimumaantal leden

Het minimumaantal werkelijke leden is vastgesteld op drie.

4° Pgd

De vereniging heeft tot doel :

Het bevorderen, ondersteunen en het promoten van de beoefening van de paardensport in al haar: vormen, door het organiseren van allerlei races en manifestaties en de publiciteit daaromtrent, het begeleiden: en Coachen van teams en ruiters, het ter beschikking stellen van alle hiertoe nodige of nuttige uitrusting,; materialen, terreinen, benodigdheden en installaties.

Het inrichten van wedstrijden, keuringen, jumpings, military's, shows en paraden, happenings en alle; andere festiviteiten in verband met allerhande dieren, en het laten rijden van wedstrijden.

De im- en export, de groot- en kleinhandel, het vervaardigen of laten vervaardigen en het vervoeren van alle producten en materialen en materieel, welke met de voormelde activiteiten verband houden zoals: onder meer maar niet uitsluitend veevoeders en onderhoudsproducten, evenals materialen en materieel en' paardenbenodigdheden, nodig voor het verlijden, houden, verzorgen en bewaren van deze dieren.! Studiecentrum voor de verbetering en ontwikkeling van paardenrassen: de ontwikkeling, de studie, het verlenen van raad en bijstand inzake het fokken en opvoeden van paarden.

Het aantrekken van sponsorgelden en het verstrekken van geldelijke tegemoetkomingen in om het even welke vorm voor het verwezenlijken van voormelde activiteiten en nevenactiviteiten.

De vereniging zal alle middelen mogen aanwenden om haar doel te verwezenlijken, op voorwaarde dat zij géén materiele winst verstrekt aan haar leden.

Ze mag alle overeenkomsten aangaan en rechtshandelingen stellen die de verwezenlijking van haar doel kunnen bevorderen en alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t

Voor- Luik B - Vervolg

behouden__--__ _____ -_.__-_---___--______ ..._--, .- __________ ..__._

aan het opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-

BeI isch winstgevende doelstellingen.

Staatsblad De vennootschap mag onroerende goederen verwerven en deze in hypotheek stellen.

5° Toetreding en uittreding van de leden

De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden (samen genoemd de leden).

Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt, Het minimum aantal werkelijke leden is vastgesteld op drie. De eerste werkelijke leden zijn de oprichters van de vereniging, met name de comparanten.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden.

De toegetreden leden mogen de vergaderingen niet bijwonen en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden uitsluitend vastgesteld door de algemene vergadering van de werkelijke leden die ze ook steeds kan wijzigen zonder tussenkomst van de toegetreden leden.

Over de aanvaarding van nieuwe werkelijke leden wordt soeverein beslist door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van:

* voor wat betreft natuurlijke personen: naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum- en plaats;

* voor wat betreft rechtspersonen: naam, zetel, rechtsvorm.

De raad van bestuur roept binnen de drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt een algemene vergadering samen die soeverein beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker.

Tegen e

zijn beslissing staat geen beroep open.

De personen die wensen de vereniging te helpen bij het verwezenlijken van haar doel of die wensen cdeel te nemen aan de activiteiten van de vereniging, kunnen, een schriftelijk verzoek indienen bij de raad van bestuur, om toegelaten te worden als toegetreden leden. Om deel te nemen aan de activiteiten van de

e vereniging dient met lid te zijn van de vereniging.

e Alneniene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

; f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid; .

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden erom vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt.

Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd

pq ; op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze . vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

pq In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zaI de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

7° Bestuur

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering onder de werkelijke leden voor onbepaalde duur en te allen tijde door haar herroepbaar.

Indien de vereniging niet meer dan drie werkelijke leden telt dan bestaat de raad van bestuur slechts uit-twee-Ieden.._.__" ----_.. ---...._.._.___----------------

Op de laatste blz. van ,,yik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg , e

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk

minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien,

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou

bepalen.

De bestuurders gaan in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en

zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de

algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van,

onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen

en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Ten aanzien van derden of in rechte is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke

handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien

van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van ;

bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die,

desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies

afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen

tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van

de vereniging wat dat bestuur aangaat, overdragen aan één of meer personen, aI dan niet bestuurder of lid. Zij

dragen de titel van dagelijks bestuurder. De raad van bestuur bepaalt vrij de duur waarvoor deze

bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt en kan het mandaat te allen tijde met onmiddellijke ingang intrekken.

Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar

handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door iedere persoon belast met het

dagelijks bestuur afzonderlijk handelend, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren,

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op

een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Geen enkel bestuurder zal meer dan één s

collega mogen vertegenwoordigen.

Werden benoemd tot bestuurders van de vereniging en dit voor onbepaalde duur

- de heer THOELEN Eric, voornoemd;

- de heer GEURTS Alex, voornoemd;

- de heer DEJAGER Johan, voornoemd.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Verdeling van de functies van de raad van bestuur

De bestuurders zijn overgegaan tot het aanduiden van de onderscheidende functies

- de heer THOELEN voornoemd : als voorzitter;

- de heer DEJAGER voornoemd : als secretaris; en

- de heer GEURTS voornoemd : als penningmeester.

8° Maximumbijdrage van de leden

De oprichters zijn verplicht bij de oprichting een éénmalige bijdrage te betalen van DUIZEND EURO

(E 1.000,00). Wie na de oprichting toetreedt als werkelijk lid is verplicht bij de toetreding een éénmalige

bijdrage te betalen van TWAALFDUIZEND VIJFHONDERD EURO (E 12.500,00).

Noch de werkelijke noch de toegetreden leden dienen een jaarlijks lidgeld te betalen.

9° Bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

10° Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de

datum van neerlegging overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

11° Afsluiting van het eerste boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Het eerste boekjaar Loopt van

dertien november tweeduizend dertien tot eenendertig december tw'eeduizend veertien.

12° Datum van de eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in tweeduizend en vijftien, met name op de tweede

donderdag van de maand juni om negentien uur.

VOOR. ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Marc SLEDSENS

.Tegelijk hiermee..

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belàisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Beltjisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

neergelegd : afschrift van de oprichtingsakte; - volmacht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERP EQUESTRIAN

Adresse
MUSEUMSTRAAT 12 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande