ANTWERP MOTOR EXTENSION COMPANY, AFGEKORT : AMEC

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ANTWERP MOTOR EXTENSION COMPANY, AFGEKORT : AMEC
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 416.699.132

Publication

11/06/2014 : AN207441
12/06/2014
ÿþ;' r

" ,, \ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

2141606 na neerlegging ter griffie van de akte

mod 11.1

1811111!1111.11M1111111

V,

bob aai

Bei

stag

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

01 1UN1 ZOf4

Griffie

Ondernemingsnr : 0416.699.132

Benaming (voluit) : Antwerp Motor Extension Company

(verkort) : A.M.E.C.

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Bisschoppenhoflaan 517

(volledig adres) 2100 Antwerpen (Deurne)

Onderwerp(en) akte : BEVESTIGING EN BEKRACHTIGING HERBENOEMING COMMISSARIS

WIJZIGING DATUM JAARVERGADERING

DIVERSE STATUTENWIJZIGINGEN

AANPASSING STATUTEN AAN VIGERENDE WETGEVING

VASTSTELLING NIEUWE TEKST STATUTEN

Uittreksel afgeleverd vóór registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Uit een akte van een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders verleden voor Frank Liesse, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 26 mei 2014, blijkt onder meer het volgende:

1. De vergadering bevestigde en bekrachtigde de herbenoeming van de commissaris, te weten de burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Deloitte Bedrijfsrevisoren - Reviseurs d'Entreprises", rechtspersonenregister Brussel 0429.053.863, met zetel te 1831 Diegem, Berkenlaan 81S, die in deze controlefunctie voortaan wordt vertegenwoordigd door de heer CLEYMANS Dirk (IBR A01411), bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 2018 Antwerpen, Lange Lozanastraat 270.

Deze herbenoeming gebeurde bij beslissing van de jaarvergadering de dato 8 mei 2014 en geldt voor een termijn van drie (3) jaar met dien verstande dat het mandaat van de voornoemde commissaris een einde zal nemen ter gelegenheid van de gewone algemene vergadering die zal besluiten over de jaarrekening betreffende het boekjaar dat afloopt op 31 december 2016.

2. De datum van de gewone algemene vergadering werd gewijzigd zodat de jaarvergadering voortaan ieder jaar za! plaatsvinden op de tweede donderdag van de maand mei om negen uur (09h00 CET) en indien die dag valt op een wettelijke feestdag, op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur,

De vergadering besliste dat deze wijziging geldt vanaf 2014 en bevestigt dat dit ook effectief zo gebeurde op donderdag 8 mei 2014, waarop de gewone algemene vergadering onder meer de jaarrekening over het voorbije boekjaar dat afsloot per 31/12/2013 goedkeurde.

3. De vergadering bevestigde en bekrachtigde voor zoveel als nodig dat de aanduiding van de rechtsvorm "N.V." bij de akte van statutenwijziging van 23 december 2011 uit de vennootschapsnaam werd geschrapt zodat de vennootschapsnaam sedertdien effectief "Antwerp Motor Extension Company", of in het kort "A.M.E.C." luidt.

4. De statutaire regelingen inzake dagelijks bestuur en directiecomité werden gewijzigd en artikelen 13 en 14 van de nieuwe tekst van de statuten luiden voortaan respectievelijk als volgt:

"Artikel 13: daoeliiks bestuur - directiecomité

13.1. benoeming

Het dagelijks bestuur van de Vennootschap mag worden opgedragen aan één of meer Gedelegeerd Bestuurders en/of andere personen, die alleen of gezamenlijk optreden zoals geregeld in deze Statuten en desgevallend op het ogenblik van hun benoeming. De Raad van Bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag en bevoegdheid.

Iedere Gedelegeerd Bestuurder zal krachtens deze Statuten bevoegd zijn om zelfstandig alle besluiten te nemen in het kader van het dagelijks bestuur zoals hierna gedefinieerd,

13.2. bevoegdheden inzake daaeliiks bestuur

Onder dagelijks bestuur worden verstaan alle handelingen of verrichtingen betreffende het dagelijks bestuur die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de Vennootschap, of de behoeften die om reden zowel van minder belang dat ze vertonen als van de noodzakelijkheid een spoedige oplossing te treffen, de tussenkomst van de Raad van Bestuur niet rechtvaardigen.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

~

Voor

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

13.3. directiecomité

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen is het aan de Raad van Bestuur toegestaan om zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze opdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de Raad van Bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de Raad van Bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet Bestuurder zijn, De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de Raad van Bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de Raad van Bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aart derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

Indien een lid van het directiecomité een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijk aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van het comité behoort, zal dat lid van het directiecomité de Raad van Bestuur inlichten en zal, in afwijking van artikel 524ter, §1, van het Wetboek van Vennootschappen, alleen de Raad van Bestuurde beslissing of verrichting kunnen goedkeuren, in voorkomend geval mits naleving van de procedure omschreven in artikel 523, §1, van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 14: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de Vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, de Vennootschap tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn hetzij door twee (2) Bestuurders samen handelend hetzij door één (1) Gedelegeerd Bestuurder alleen optredend.

Binnen het dagelijks bestuur kan de Vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de daartoe aangestelde Gedelegeerd Bestuurder alleen optredend en/of andere personen belast met het dagelijks bestuur die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

Indien er een directiecomité is ingesteld, kan de Vennootschap binnen de perken van de bevoegdheden van het directiecomité tegenover derden tevens geldig vertegenwoordigd en verbonden worden door elk lid van het directiecomité alleen optredend.

De organen die overeenkomstig het voorgaande de Vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de Vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht."

5. De statutaire regeling inzake toelatingsvoorwaarden voor algemene vergaderingen en voorwaarden voor uitoefening van het stemrecht werd gewijzigd en de eerste alinea van artikel 18 van de nieuwe tekst der statuten luidt als volgt:

"Er zijn geen voorwaarden voor toelating tot de Algemene Vergaderingen noch voor de uitoefening van het eventuele stemrecht"

6. De statutaire regeling inzake winstverdeling werd gewijzigd en artikel 25 van de nieuwe tekst der statuten luidt als volgt:

"Artikel 25: winstverdeling

Jaarlijks houdt de Algemene Vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste (1/2C M) van de netto-winst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende (1/10d0) van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overige zal de Algemene Vergadering jaarlijks soeverein besluiten mits inachtneming van de bepalingen van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen."

7. De statutaire regeling inzake verdeling liquidatiesaldo werd gewijzigd en artikel 28 van de nieuwe tekst der statuten luidt als volgt:

"Artikel 28: verdeling liquidatiesaldo

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de Aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle Aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de Aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de Aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen."

8. Een nieuwe tekst der statuten werd vastgesteld welke voortaan als enige vigerende tekst van de statuten zal gelden.

VOOR UITTREKSEL (Ondertekend)

Frank Liesse

Een geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/06/2013 : AN207441
30/07/2012 : AN207441
11/06/2012 : AN207441
19/01/2012 : AN207441
04/07/2011 : AN207441
27/06/2011 : AN207441
22/06/2010 : AN207441
14/07/2009 : AN207441
22/06/2009 : AN207441
20/06/2008 : AN207441
12/06/2008 : AN207441
20/03/2008 : AN207441
05/06/2007 : AN207441
08/06/2015 : AN207441
29/06/2006 : AN207441
24/06/2005 : AN207441
13/06/2005 : AN207441
10/06/2004 : AN207441
04/09/2003 : AN207441
25/07/2003 : AN207441
24/07/2003 : AN207441
17/07/2002 : AN207441
24/09/1997 : AN207441
17/07/1992 : AN207441
29/10/1991 : AN207441
01/01/1986 : AN207441
20/06/2016 : AN207441
23/06/2017 : AN207441
18/06/2018 : AN207441

Coordonnées
ANTWERP MOTOR EXTENSION COMPANY, AFGEKORT : …

Adresse
BISSCHOPPENHOFLAAN 517 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande