ANTWERP PARKOUR SCHOOL, AFGEKORT : APS

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERP PARKOUR SCHOOL, AFGEKORT : APS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.987.460

Publication

11/08/2014
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0-556. 987 " 4.60

Antwerp Parkour School vzw

(verkort): APS VZIN

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Jeruzalemstraat 5, bus 305, 2000 Antwerpen, gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Onderwerp akte: Oprichting

Statuten Antwerp Parkour School vzw

Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Art. 1: Rechtsvorm De vereniging werd opgelicht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het

bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De vereniging werd opgericht door:

De Becker, Tom; adres Van De Wouwerstraat 22, 2180 Ekeren; geboren op 13/05/1980 te 2000 Antwerpen. Kopaliani, Grigoli; adres Schaafstraat 137, 2870 Breendonk; geboren op 17/03/1991 te 2870 Breendonk, Bogaerts, Ersin; adres Zwaantjeslei 8, 2930 Brasschaat; geboren op 03/07/1988 te 2930 Brasschaat. De Proft, Rudiger; adres Dorpsstraat 2, 2830 Blaasveld; geboren op 17/12/1965 te 2830 Blaasveld.

Art. 2: Naam De vereniging wordt "Antwerp Parkour School vzw" genoemd, afgekort "APS vzw".

Art. 3: Zetel De zetel van de vereniging is gevestigd te B-2000, Antwerpen, Jeruzalemstraat 5 bus 305.

Art. 4: Doel De vzw heeft tot doei het inrichten en bevorderen van sportactiviteiten in het algemeen en van parkour ln het bijzonder, door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van de diverse disciplines binnen de sport, zowel op recreatief als competitief vlak binnen een kwalitatief en medisch verantwoord kader en dit; voor aile leeftijden. De vereniging ontzegt zich uitdrukkelijk aile inmengingen in politieke, wijsgerige, syndicale of. persoonlijke aangelegenheden.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van, voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten steeds volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 5: Duur De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Leden, bijdrage

Art. 6: Leden De vzw bestaat uit werkende leden, toegetreden leden en andere leden welke worden. opgesomd in "Art. 9: Andere leden", Alle leden hebben als verantwoordelijkheid binnen de club het uitdragen van de sportieve idealen en het verdedigen, naar best vermogen, van de kansen, naam en faam van de club en' de sponsors.

Art. 7: Toegetreden leden De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep' waarin ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 8: Werkende leden Er zijn minstens drie werkende leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de vzw-wet. Van het aantal werkende leden moeten minstens drie vijfde de Belgische nationaliteit bezitten.

Onder werkende leden wordt begrepen alle personen die in overeenstemming met "Art. 7: Toegetreden Leden" gehandeld hebben en die zetelen in één van de comités zoals opgericht door de Raad van Bestuur en opgenomen in het Huishoudelijk Reglement, en tevens alle leden die gehandeld hebben volgens dit artikel en aanvaard zijn door de Raad van Bestuur. Aile werkende leden maken deel uit van de Algemene Vergadering,

De kandidaat-werkende leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om werkend lid te kunnen worden moet het kandidaat-werkend !id voorgedragen worden door 1 lid van de Raad van Bestuur en toegetreden lid zijn. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Deze beslissing wordt zo snel mogelijk aan de kandidaat werkend lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eri) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

#11,11H5MIII II

Ondernemingsnr : Benaming

{voluit):

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Iª% h MOD 2.2

meegedeeld, De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden. Deze beslissing is slechts voor een kalenderjaar geldig.

Art, 9: Andere leden Nochtans kan bij beslissing van de Raad van Bestuur tot de vereniging worden toegelaten, zonder dat ze echter het statuut van toegetreden of werkend lid verkrijgen, alle natuurlijke en rechtspersonen die zullen genoemd worden, zonder dat deze opsomming beperkend is:

" steunende leden, voor zover zij jaarlijks een minimumbijdrage voldoen

.ereleden, diegenen die hetzij door een uitzonderlijke financiële bijdrage, hetzij door hun naam en faam de vereniging op buitengewone wijze steunen.

Art. 10: Bijdrage De leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage die door de Algemene Vergadering wordt vastgelegd en die maximum 200¬ bedraagt.

De persoonlijke financiële verantwoordelijkheid van de leden is beperkt tot het bedrag van hun bijdrage.

De toegetreden en werkende leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen in het Huishoudelijk Reglement.

De werkende leden kunnen de bepalingen over de bijdragen van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Art. 11: Ontslag Elk lid kan steeds uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal ingaan na een opzegperiode van drie maanden, tenzij er een geschreven onderling akkoord is tussen de Raad van Bestuur en het betrokken lid.

Het lidmaatschap van leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden verondersteld ontslagnemend te zijn. Dit betekent in geen geval dat zij vrijgesteld worden van het betalen van het lid maatschapsgeld voor de periode waarvoor zij werden aangemaand.

Art. 12: Beëindiging lidmaatschap De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Art. 13: Rechten Geen lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van Rd. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt steeds:

'tijdens het lidmaatschap,

tij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook,

-bij ontbinding van de vzw, enz.

Art. 14: Ledenregister De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de vzw. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur.

De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Algemene Vergadering

Art, 16: Samenstelling De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de werkende leden. Deze kunnen zich schriftelijk laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Eén lid kan echter maximaal I stem bij volmacht uitbrengen. Alle toegetreden leden, in regel met hun lidmaatschapsbijdrage, kunnen vanaf het kalenderjaar waarin ze 16 jaar worden de Algemene Vergadering bijwonen als observeerder.

Art. 16: Bevoegdheden De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-wijzigen van de statuten

.benoemen en ontslaan van bestuurders

-benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

*wijting geven aan de bestuurders en commissarissen

-goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

-goedkeuren van het verslag der activiteiten

-ontbinden van de vereniging

'uitsluiten van een effectief lid

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 17: Algemene Vergaderingen De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en minstens één maal per jaar tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar.

De uitnodiging wordt ten laatste 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per gewone post of per e-mail. De oproeping bevat de dag, het uur, de plaats en de agendapunten. Na de bekendmaking van de agenda kunnen nog extra punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige werkende leden,

4 I'

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een Bijzondere Algemene Vergadering kan worden samengeroepen op ondertekend verzoek van minstens 1/5 van de werkende leden.

Art, 18: Quorum en stemming Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (de helft + 1) van het totaal van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de effectieve leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Algemene Vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Indien op de eerste Algemene Vergadering minder dan 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede Algemene Vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste Algemene Vergadering gehouden worden.

Een beslissing tot wijziging van de statuten wordt verondersteld aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden van de vzw vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien bij een stemming een gelijkheid van stemmen optreedt, is de stem van de voorzitter steeds doorslaggevend.

Art. 19: Inzagerecht De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Op eenvoudige schriftelijke aanvraag kunnen de leden een afschrift ontvangen.

Raad van Bestuur

Art. 20: Samenstelling De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie personen, !id van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal effectieve leden.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen. Naargelang de noodwendigheden kunnen bijkomende bestuurders gekozen worden die, wanneer zij met bepaalde functies en opdrachten gelast zijn, afgevaardigde bestuurder worden genoemd.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit maar zijn ontheven van de verplichting een lid maatschapsbijdrage te betalen.

Art. 21: Voorwaarden De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Art. 22: Benoeming, ontslag De bestuurders worden benoemd bij gewone meerderheid door de

Algemene Vergadering voor een onbeperkte termijn. Bestuurders zijn herverkiesbaar, De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Elk lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. Tijdens deze periode kan de Raad van Bestuur een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De Algemene vergadering benoemt volgende personen als bestuurders:

- De Becker, Tom; Van De Wouwerstraat 22, 2180 Ekeren; geboren 13/05/1980 te Antwerpen; voorzitter

- Kopaliani, Grigoli; Schaafstraat 137, 2870 Breendonk; geboren 17/03/1991 te Breendonk; secretaris;

- Bogaerts, Ersin; Zwaantjeslei 8, 2930 Brasschaat; geboren 03/07/1988 te Brasschaat; penningmeester.

Art. 23: Vergaderingen, beraadslaging, beslissing De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De niet aanwezige bestuurders mogen schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder die slechts drager mag zijn van één volmacht. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter

inzage zal zijn van de werkende leden. De Raad van Bestuur kan met 2/3 van de stemmen toegang verlenen tot zijn bestuursvergaderingen aan aile personen die zij noodzakelijk acht

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder. Deze notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Art. 24: Bevoegdheden De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan aile andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten:

" alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten,

" schikkingen treffen,

-compromissen sluiten,

-roorende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, verhuren,

.onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren,

-leningen afsluiten,

-elle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Zonder afbreuk te doen aan haar andere volmachten is de Raad van Bestuur eveneens bevoegd om:

-Hot Huishoudelijk Reglement vast te stellen en te wijzigen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik Vervolg

6Comités en afdelingen op te richten, af te schaffen en hun werkwijze te organiseren

Art. 25: Vertegen-woordiging De leden van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vzw in aile handelingen in en buiten rechte.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

De akten, andere dan deze van dagelijks beheer, waarbij de aansprakelijkheid van de vereniging is verbonden, worden getekend door een bestuurder van de Raad van Bestuur, of bij verhindering of belet door de voorzitter, door de secretaris, zonder dat zij een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur moeten voorleggen.

Art. 26: BekerKimakingsvereisten De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Begroting en rekeningen

Art. 27: Begroting en rekeningen leder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. De Algemene Vergadering kan een revisor aan. Het is de taak van de revisor de rekeningen na te zien en hieromtrent schriftelijk verslag uit te ' brengen alvorens deze aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de vzw-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Ontbinding en vereffening

Art 28: Ontbinding en vereffening Bij ontbinding van de vereniging zal de vereffening gebe,uren door toedoen van de Raad van Bestuur die hiervoor de meest uitgebreide machten bezit.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen. Het vermogen zal echter steeds tot een belangenloze doelstelling moeten aangewend worden.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffe en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Slot

Art. 29: Slot Voor aile gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw

wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Opstelling0pgesteld te Antwerpen, op 5 februari 2014 in 4 exemplaren.

Handtekeningen Deze statuten werden ondertekend door

Tom De Backer Grigoli Kopaliani Ersin Bogaerts

Oprichter Oprichter Oprichter

Op de laatste blz. van Luik B Vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERP PARKOUR SCHOOL, AFGEKORT : APS

Adresse
JERUZALEMSTRAAT 5, BUS 305 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande