ANTWERPEN ULKU OCAGI

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPEN ULKU OCAGI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.968.861

Publication

10/01/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Lumbeeckstraat 7, 2660 Hoboken

Onderwerp akte ; Ontbinding vereffening-stuiting

Op de algemene vergadering van 23/12/2012 werd beslist de vzw Antwerpen Ulku Ocagi gevestigd te Lumbeeckstraat7, 2660 Hoboken in ontbinding te stellen

Er zijn geen activiteiten meer Zodoende wordt er beslist tot vereffening van de vzw.

Er is tevens geen activa noch passiva.

De vzw wordt gesloten

11

*13006696

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

KOOPHANDEL

2 8 -12- 2812

ANT E PEN

MDD 2.2

Ondememingsnr : 0846.968.861

Benaming

(voluit) : Antwerpen Ülkü Ocagi

2 lzzet Yild' 'm

Cet. 1 Evren UniitAydin

3 Fatih Aydogan 4 Mehmet Yigit

Bijlagen bij het B£lgissh_St sblad_10/_01/201.3_-_Annexes_du M.nniteur_belge.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/07/2012
ÿþ7.'J`'-~.,`

ti

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

0846 .96 8.861

Voorwerp akte : Oprichting vzw - benoeming RvB

Op de oprichtingsvergadering van 20 mei 2012zijn de statuten als volgt samengesteld. Er is ook een raad van bestuur verkozen

OPRICHTINGSSTATUTEN

De ondergetekenden:

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op datum van 20 mei 2012, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vastleggen

TITEL I: RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm

oDe vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd), op grond van de wet van 27 juni 1927 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet),

Artikel 2: Naam

oDe vereniging draagt de naam VZW Antwerpen Ülkü ocagi

Artikel 3: Zetel

oDe maatschappelijke zetel is gevestigd te Lumbeeckstraat 7  2660 Hoboken. Deze zal ook de hoofdzetel vertegenwoordigen van de vereniging. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de vzw - wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Belgisch grondgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

oAlle afdelingen zijn onderhavig aan dezelfde statuten en bezitten geen apart statuut. De administratie van deze afdelingen worden bijgehouden in de hoofdzetel.

Artikel 4: Doelstellingen

Het organiseren van seminaries, cursussen, congressen, symposia, voordrachten en lezingen op alle

niveaus,

Het organiseren van recreatieve en ontspanningsactiviteiten tijdens weekeinden, vakantieperiodes en vrije

uren; het organiseren van interculturele uitstappen en reizen;

Het aankopen van boeken, video's, films, tijdschriften en dagbladen om er een bibliotheek mee te houden

ten behoeve van volwassenen en jongeren;

Het drukken, uitgeven en beheren van boeken, brochures, tijdschriften en andere publicaties;

Het organiseren van cursussen om jongeren te behoeden in verband met drugs, kansspel en alcohol;

Het organiseren van alle mogelijke activiteiten om fondsen te werven, dit om de doelstelling te

verwezenlijKen.

Het stimuleren en versterken van de contacten tussen de allochtone en autochtone studenten, activiteiten

ondernemen en instellingen oprichten die dit doel kunnen bevorderen;

Bevorderen van een oprechte, positieve en waakzame betrokkenheid van jongeren bij relevante'

maatschappelijke ontwikkelingen;

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

l til tll til tli til itl lita u

" iziaieo~"

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 9 JUNI 2012

ANYWERPEN

u

Benaming : Antwerpen Ülkü ocagi

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Lumbeeckstraat 7 - 2660 Hoboken

bel aa Be Sta;

CJndememingsnr :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het onderhouden van contacten en het overleggen met andere organisaties en instanties binnen de context van de doelstellingen;

Het aanwenden van allerlei andere vormen van media en het beheren van een interactieve website;

Een actieve socio-culturele bijdrage leveren om de samenleving in intercultureel perspectief uit te bouwen, Discriminatie, uitingen van racisme en vreemdelingenhaat bestrijden en de rechten van de mens verdedigen.

Medewerking verlenen bij de organisatie van socio culturele activiteiten.

Samenwerkingen opzetten en onderhouden met verenigingen met soortgelijke doelstellingen zowel in België als in andere landen,

De vereniging kan ondermeer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan bovenvermelde doelstellingen.

Artikel 5 Duur,

o De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

Artikel 6

o De vereniging bestaat uit (werkende) leden en toegetreden leden,

o Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie leden bedragen.

o Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Dit recht komt niet toe aan de toegetreden leden, Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 7

o Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

o Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

o Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent hetzij mondeling of schriftelijk bericht aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 8: bijdrage, ontslag; beëindiging van het lidmaatschap, rechten

o De leden (werkende en toegetreden leden) betalen een lidgeld van 30 E per jaar.

o Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsopvolgers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

o Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

o Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

o Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De schorsing/uitsluiting kan zowel mondeling ais schriftelijk meegedeeld worden aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Artikel 9:

o De leden van de vereniging zijn verplicht:

-de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

-de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR:

Artikel 10:

o De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, De raad van bestuur bestaat uit drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

o Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

o Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging,

Artikel 11:

o De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 5 jaar en zijn herverkiesbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidniaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 12:

o De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 13: vergaderingen

o De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. Deze oproep kan zowel schriftelijk als mondeling zijn.

o De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeld dag, uur, plaats en agenda.

o De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

o De raad kan slechts beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij stalring van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Iedere bestuurder beschikt over één stem.

o Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

o De raad van bestuur Kan vergaderen per telefoon-, e-mail- of videoconferentie.

o In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of mail.

o Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder, Het verslag wordt bezorgd aan de bestuurders, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

o De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

o De raad van bestuur is algemeen, dit betekent, de raad van bestuur bestaat uit leden van de diverse afdelingen. De vergaderingen van de raad van bestuur wordt dan ook georganiseerd voor de leden van de diverse afdelingen. De afdelingen kunnen eventueel ook voor lokale aangelegenheden zelf vergaderen, los van de algemene raad van bestuur.

o De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden,

o Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

o De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd dealgemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

o De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden aan de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

o De raad van bestuur heeft de bevoegdheid inzake de vertegenwoordiging van de vzw op te dragen aan één van zijn bestuurders, Alle handelingen die de bevoegde persoon uitvoert, bindt ook de vereniging.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING:

Artikel 14:

o De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden, Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

o De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

o Ieder lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een lid mag zich door een ander lid vertegenwoordigen Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen,

Artikel 15:

" . .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

o De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van de bestuurders

-desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

-aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

o De algemene vergadering wordt door de algemene raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

o Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee beheerders,

o Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping kan per gewone brief, fax of e-mail.

o De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

o De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Ook eventuele variapunten die bij aanvang van de algemene vergadering door de leden warden voorgesteld en aanvaard door de andere leden kunnen aan de agenda worden toegevoegd en eventueel kan er hierover ook een besluit genomen worden.

o De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

o In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

o Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

o Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of door de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN:

Artikel 16:

o De besluiten van de algemene vergadering worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen. Daartoe moeten de leden een schriftelijk verzoek indienen aan de raad van bestuur met wie ze een datum en het uur van de raadpleging overeenkomen.

TITEL VI BEGROTINGEN- REKENINGEN- CONTROLE

Artikel 17:

o Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

o Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

o De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de 60 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

TITELVII ONTBINDING- VEREFFENING:

Artikel 18:

o Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

o In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 19:

o Voor ailes wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen toepasselijk.

Stichtingsvergadering gehouden te Antwerpen, op 20 mei 2012

De oprichters van de vereniging:

11.

Voor-

behouden

aan het

,Belgisci;

Staatsblad

Luik B - Vervolg

1.Evren ümit Aydin Lumbeeckstraat 7  2660 Hoboken geboren op 17 april 1981 te Kirsehir (TR) met Belgische nationaliteit

2.1zzet Yildirim vuurkruisplein 10 -- 2660 Hoboken geboren op 4 aprl 1979 te Gent met Belgische nationaliteit

3.Fatih Aydogan Dichterstraat 4 -- 2610 Wilrijk geboren op 2 december 1981 te Wilrijk met Belgische nationaliteit

4.Mehmet Yigit Antwerpsesteenweg 217 2660 Hoboken geboren op 2 juni 1964 te Kizilyaka (TR) met E3elgische nationaliteit

Na het opstellen van de nieuwe statuten werden de volgende beslissingen unaniem genomen: Worden tot bestuursleden (tevens ook Raad van Bestuur) met stemrecht benoemd:

Voorzitter :Evren ümit Aydin Lumbeeckstraat 7  2660 Hoboken geboren op 17 april 1981 te Kirsehir (TR) met Belgische nationaliteit

Penningmeester :lzzet Yildirim vuurkruisplein 10  2660 Hoboken geboren op 4 aprl 1979 te Gent met Belgische nationaliteit

Secretaris :Fatih Aydogan Dichterstraat 4 -- 2610 Wilrijk geboren op 2 december 1981 te Wilrijk met E3elgische nationaliteit

De voorzitter heeft volledig volmacht om de vereniging te vertegenwoordigen; bank, post, overheid... Opgemaakt te Antwerpen op 30 mei 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Evren Omit Aydin

Voorzitter

Op de lee ste Dlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERPEN ULKU OCAGI

Adresse
LUMBEECKSTRAAT 7 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande