ANTWERPS GEZOND VERSTAND, AFGEKORT : AGV

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPS GEZOND VERSTAND, AFGEKORT : AGV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.826.945

Publication

01/03/2011
ÿþ r MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

" 1303309q*

Ondememingsnr : 33 % j ,

Benaming

(voluit) : vereniging zonder winstoogmerk Antwerps Gezond Verstand

(verkort) : vzw AGV

Rechtsvorm : VZW

Zetel :

Onderwerp akte : oprichtingsstatuten

AGV vzw Oude Booischotsebaan 87 2820 Bonheiden

Art 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer bepaald als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 en de daaropvolgende wijzigingen betreffende de vereniging zonder winstoogmerk

Art 2 Naam

De vereniging draagt de naam vzw Antwerps Gezond Verstand, verkort vzw AGV.

Art 3 Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Oude Booischotebaan 87 2820 Bonheiden, , gerechtelijk arrondissement Mechelen

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de Zetel te verplaatsen binnen hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Art 4 Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de activiteiten van alle besturen, afdelingen en onderafdelingen, die volgens de statuten van de politieke partij Lijst Dedecker zijn samengesteld en die werkzaam zijn in de provincie Antwerpen te ondersteunen.

Deze ondersteuning kan zowel betrekking hebben op het leveren van organisatorische, logistieke als financiële steun, het uitbouwen van netwerken, het leveren van studiewerk, het opleiden van kaderleden, het geven van voorlichting over politieke, sociale en culturele onderwerpen, het uitgeven van publicaties, zowel papieren als elektronisch via websites.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer giften ontvangen, alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen,verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen en zelfs daden van koophandel stellen.

Deze opsomming is niet exhaustief.

De vereniging, voor wat betreft het ontwikkelen van maatschappelijke ideeën, onderschrijft het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens ( E.V.R.M.) en zal in haar doel en streven handelen overeenkomstig de bepalingen van, het bij wet bekrachtigde Verdrag tot Bescherming van de rechten van de mens en fundamentele vrijheden van 4 november 1950 en door de in België van kracht zijnde aanvullende protocollen bij dit Verdrag.

Art 5 Duur

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vreeen " Aleon, on hondº%eboninn

Voc behoi aan Belg Staat

NEEFIGEL

17 -02- 2011

GRIFFIEHAt RECHTBANK KECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment worden ontbonden.

Titel il Leden

Art 6 Werkelijke leden

De vzw bestaat enkel uit effectieve leden.

Art 7 Effectieve leden

Er zijn minstens vier effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet De volgende oprichters zijn de eerste leden

DENHAEN Moniek

Oude Booischotsebaan 87

2820 Bonheiden

18.08.1948

Kumtich

M0Q2.2

Annexes du Moniteur belge

ij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011

DOSSCHE Tony

Vijf Aprilwarande 97

2640 Mortsel

17.10.1949

Gent

Suetens Thierry

Dorpstraat 2

2500 Lier-Koningshooikt

10.11.1970

Braet Demi

Allaertstraat 25

2830 Willebroek

22.06.1980

Mollet Bel Walles (Spanje)

Art 8 Kandidaat-leden

De vereniging kan slechts als leden aanvaarden, personen die, op het ogenblik van hun aanvaarding als lid, ook lid zijn van het provinciaal bestuur van de politieke partij Lijst Dedecker.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Art 9 Bijdrage

De leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die. maximum 100 EUR bedraagt.

Art 10 Ontslag

Een lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

Annexes du Moniteur belge

NbD2.2

Het lidmaatschap van de leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 11 Uitsluiting

Een uitsluiting van een lid kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voorafgaandelijk dient het lid gehoord te worden.

Art 12

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat het betrokken lid van de beslissing in kennis is gesteld.

Art 13

In gevallen van ontslag, uitsluiting, overlijden of onbekwaamverklaring van leden mag de Raad van Bestuur in de loop van bat werkjaar nieuwe leden aanvaarden.

Art 14 Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Titel lit Algemene Vergadering

Art 15 Samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden.

Een lid kan zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen krachtens een schriftelijke volmacht, waarop de agenda van de Algemene Vergadering wordt vermeld. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art 16 Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maat per jaar tijdens het derde kwartaal.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd.

Alle leden worden per gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering en dit minimaal 15 dagen voor het tijdstip waarop de Algemene Vergadering zal plaatsvinden.

De oproeping bevat de agenda, die wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel ondertekend door één vierde van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst en dit wordt toegelaten tot voor de aanvang van het eerste agendapunt van de AV.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 17

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1° het wijzigen van de statuten door een beslissing genomen met 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of

Annexes du Moniteur belge

MO0 2.2

vertegenwoordigd zijn. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor

de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de

aanwezige of vertegenwoordigde leden.

2° het benoemen en afzetten van de bestuurders door een beslissing genomen met 213 meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering

aanwezig of vertegenwoordigd zijn

3° het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

4° het benoemen van nieuwe Leden door een beslissing bij gewone meerderheid

5° het uitsluiten van leden door een beslissing genomen bij 2/3 meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of

vertegenwoordigd zijn

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging door een beslissing genomen met 4/5 meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde leden en wanneer tenminste tweederde van de leden op de vergadering

aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

7° de kwijting van de bestuurders

8° de benoeming en afzetting van eventuele commissarissen, alsook het bepalen van hun eventuele

bezoldiging en het verlenen van de kwijting

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

10° de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging

11° het opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement

12° het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene

Vergadering zijn toevertrouwd

Art 18 Quorum en stemming

De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de waarnemende voorzitter beslissend. indien minstens de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Art 19 Verslag

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering. Het verslag wordt op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register.

Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR

Art 20 Samenstelling

De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders duiden onder elkaar, bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, een voorzitter, ondervoorzitter, een financiele secretaris en een administratieve secretaris aan.

Art 21 Voorwaarden

Om tot bestuurder verkozen te warden moet hij of zij lid zijn van de vereniging zoals bepaald in art.8 van de statuten.

Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Art 22 Benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 4 jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van. Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

De opdracht van de bestuurder eindigt van rechtswege door het verstrijken van het mandaat, overlijden, ontslag, afzetting en verlies van lidmaatschap van de vereniging.

Art 23 Bezoldiging

De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun onkosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Art 24 Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt als college geldig de Vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Om tegenover derden de Vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur één gevolmachtigde, wiens bevoegdheid zij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

De Raad van Bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen.

Art 25 Bevoegdheid

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 26 Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar en moet worden samengeroepen wanneer minstens twee bestuurders dit vragen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Annexes du Moniteur belge

MDD2,2

Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan aile leden van de Raad van Bestuur bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering van de Raad van Bestuur. Het verslag wordt op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art 27 Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerleggings in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt tilt de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als collega verbinden.

TITEL V  DAGELIJKS BESTUUR

Art 28 Voorwaarden en samenstelling

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheid wat betreft het dagelijkse bestuur van de Vereniging overdragen aan een dagelijks bestuurder. Om als dagelijks bestuurder te worden benoemd, moet men ofwel oprichter zijn van de vereniging ofwel minstens gedurende twee jaar lid zijn.

De dagelijks bestuurder wordt benoemd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Art 29 Bevoegdheden en duur

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. De Raad van Bestuur stelt bij de aanstelling de omvang van de bevoegdheden vast.

De dagelijks bestuurder wordt benoemd voor onbepaalde duur en oefent zijn bevoegdheden alteen uit.

De dagelijks bestuurder kan op elk moment ontstag nemen per aangetekend schrijven wat wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur. De dagelijks bestuurder die ontslag neemt, moet een opzegtermijn in acht nemen van drie maanden.

Een dagelijks bestuurder is op elk moment afzetbaar door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid.

Het mandaat van de dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij zijn overlijden.

TITEL VIi  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 30 Boekjaar

l-let dienst- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de eerste dag van de oprichting tot 31 december van het daaropvolgende jaar.

Art 31 inkomsten

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit dotaties van andere verenigingen, giften, lidmaatschapsbijdragen en diverse winsten, verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen, zoals omschreven in artikel 3 van de statuten.

Art 32 Goedkeuring

De financiële secretaris bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Raad van Bestuur die ze vervolgens ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorlegt. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Art 33

Alle betalingen, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van het bestuur der postcheques, banken, spaartras, andere financiële -diensten en tinstellingen en tegenover andere -derden, worden namens de

,~ = "

MO42.2

Voor Luik It - Vervolg

t ehouden vereniging ondertekend door de voorzitter, of bij afwezigheid de ondervoorzitter, en de financiële secretaris

aan iet wanneer zij een bedrag van 2000 ¬ te boven gaan. Voor kleinere bedragen volstaat de handtekening van de

Belgisch " financiële secretaris.

f Staatsblad

TITEL VIII  DIVERSE BEPALINGEN

Art 34 Ontbinding en vereffening

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel twintig van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig (27 juni 1921). In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van zelfde voornoemde wet.

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren " van de lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel ais de vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Artikel 35

Voor ailes wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld blijft de wet van zevenentwintig juni ' negentienhonderd eenentwintig (27 juni 1921) betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gewijzigd ingevolge de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Werden benoemd als eerste bestuurders:

Denhaen Moniek Dossche Tony Suetens Thierry Braet Demi

Voorzitter Bestuurder Bestuurder Bestuurder

Tegelijk hierbij neergelegd:

oprichtingsakte

Denhaen Moniek

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

L'i7 UZ' :d cLLW iC L7,'ÿ. VdiL Luik L' ,.eukic:iùen . %L:c4L) . e7cGif! !'L7 iLuedd44l' . L" eil LQi1 i}(: i,!" .Is:)u)eKeL bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERPS GEZOND VERSTAND, AFGEKORT : AGV

Adresse
OUDE BOOISCHOTENBAAN 87 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande