ANTWERPSE TREKRUITERS, AFGEKORT : A.T.R.

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPSE TREKRUITERS, AFGEKORT : A.T.R.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.132.794

Publication

17/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- i ir iui11ii iii lUhlI li

behouden *11156705*

aan het

Belgisch

Staatsblac





C`~

o J ,U;i:~ Griffie

Ondernemingsnr : 478.132.794

Benaming

(voluit) : Antwerpse Trekruiters

(verkort) : A.T.R.

Rechtsvoren : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Gaaidreef 8 te 2900 Schoten

Onderwerp akte : Wijzigingsakte statuten

De Algemene Vergadering van 9 januari 2009 keurt de gewijzigde samenstelling van de Raad van Bestuur goed en verzoekt de Raad van Bestuur de statuten van de vereninging overeenkomstig aan te passen. De, Algemene Vergadering van 24 januari 2010 keurt de volgende wijziging van de statuten unaniem goed.

Tussen de ondergetekende personen en alle personen die overeenkomstig de standregelen later zouden aangenomen worden, worden op heden de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk Antwerpse Trekruiters gewijzigd op grond van de wet van 27 Juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd "V&S-wetten").

HOOFDSTUK I, DE VERENIGING

Art 1.

De benaming van de vereniging zonder winstoogmerk is "Antwerpse Trekruiters", afgekort 'A.T.R.' Deze naam moet voorkomen in aile akten, fakturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2.

De zetel van de vereniging is in Gaaiendreef 8, 2900 Schoten, ressorteert in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen en kan overgebracht worden elders in de provincie Antwerpen (of in het Vlaams Gewest) bij gewone beslissing van de Raad van Bestuur, mits bekrachtiging door de eerstkomende Algemene Vergadering.

Art. 3.

De vereniging heeft tot voorwerp de bevordering van de ruitersport in het algemeen en mag zich toeleggen op andere activiteiten welke niet in tegenstelling zijn met haar voornaamste sociale doel, onder meer het organiseren en promoveren van ruitertochten, organisatie of deelneming aan alle nationale en internationale, rally's, verspreiding, onderricht en uitoefening van de paardensport en alle aanverwante disciplines, zoals paardenspan, hindernisspringen, africhting, voltige, parforcejacht; de vereniging kan eveneens zelf of door bemiddeling van derden, alle publicaties verspreiden, langs de pers of elk ander middel van uitzending van ideeën, woord en beeld; deze opsomming is verklarend doch geenszins limitatief.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur; ze kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK II, LIDMAATSCHAP

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt met alle rechten zoals omschreven door de V&S-wetten. Het minimum aantal leden is drie.

Art. 6. Er zijn drie categoriën leden:

1.Werkende leden

2. Bestuurders

3. Stichters

1.werkend lid/leden (verder lid of leden genoemd):

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een mondelinge aanvraag indienen om lid te worden. Om als lid opgenomen te worden in de verening dient de aanvrager een een volledig ingevuld en voor echt ondertekend formulier in. Toegetreden leden hebben de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven en bepaald zoals beschreven in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

de "V&S-wetten". Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

2.Bestuurder/Bestuurders:

Een ieder die als bestuurder van de vereniging deel wil uitmaken, moet dit schriftelijk aanvragen aan de Raad van Bestuur. Deze beslist bij geheime stemming over deze aanvraag binnen een termijn die hem gepast voorkomt en zonder zijn beslissing te moeten verantwoorden. Bestuurders hebben alle rechten en; verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage, die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering.

Tevens bepaalt de Raad van Bestuur het maximumbedrag van de bijdragen of de stortingen ten laste van derden. Tenzij anders bepaalt door de Raad van Bestuur wordt dit bedrag, met inbegrip van de belasting op toegevoegde waarde op 4.000,00 E.

De leden die door de Raad van Bestuur zijn aanvaard als bestuurder hebben slechts de hoedanigheid van bestuurder voor de duur van hun mandaat in het bestuur. Zij worden opnieuw lid na het beëindigen van hun mandaat en maken als dan geen deel meer uit van de Raad van Bestuur.

3. Stichters:

De heer Wils, Roger, bruggepensioneerd, wonende te 2100 Deurre, Deken Jozef Lensstraat 13115, Belg.

De heer Boschmans, Jan, commercieel directeur, wonende te 2900 Schoten, Gaaiendreef 8, Belg.

De heer Braet, Yves, beroepsmilitair, wonende te 2800 Mechelen, Schuttersvest 88, bus 1, Belg.

Leden die, om diverse redenen, erelid kunnen worden, dienen voorgedragen aan de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur;

Art. 7. Alle leden hebben ten alle tijde het recht zich uit de vereniging terug te trekken. Hiertoe

moeten ze hun beslissing schriftelijk aan de Raad van Bestuur meededelen.

De Raad van Bestuur zal automatisch het ontslag acteren van alle toegetreden leden die hun lidgeld niet

betaald hebben vôôr 31 maart van het kalenderjaar.

Het lidmaatschap neemt eveneens van rechtswege een einde bij overlijden, kennelijk onvermogen of

onbekwaamverklaring.

Art. 8. Alle bestuurders hebben ten alle tijde het recht zich uit de vereniging terug te trekken. Hiertoe moeten ze hun beslissing per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur mededelen.

Art. 9. Als een lid of bestuurder in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of bij bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/3 van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te

worden.

De uitgesloten noch de ontslagnemende leden, noch hun erfgenamen of de rechthebbenden van het overleden lid, hebben enig recht op het patrimonium van de vereniging, zij kunnen geen afrekening vorderen, noch zegels laten leggen op goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris eisen.

HOOFDSTUK III, DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste vijf

bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid

is van de vereniging.

Art. 11. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering na voorafgaande kandidatuurstelling. De bestuurders worden benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van vijf jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de Algemene Vergadering na de ambtstermijn van 5 jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een schatbewaarder, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Art. 12. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de aan de leden van de Algemene Vergadering. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit, De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed (zie ook artikel-7).

Art. 13. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige ondervoorzitters. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is of vertegenwoordigd is op de vergadering, De besluiten worden genomen anoniem en collegiaal na de nodige onderhandelingen. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de wenkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 14. De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor

" volgens artikel 4 van de V&S-wetten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Art. 15. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid

van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 16, De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder die gezamenlijk handelen. De rechtsvorderingen, zowel als aanlegster als verweerster, worden door de vereniging , door de Raad van Bestuur in de persoon van de voorzitter of van een bestuurder die speciaal afgevaardigd wordt, gevolgd.

Alt. 17. De Raad van Bestuur of de leden die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 18. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar

gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van eenuittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

HOOFDSTUK IV, DAGELIJKS BESTUUR

Art. 19. Dit artikel vervalt

Art. 20. Dit artikel vervalt

Art. 21. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffe van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

HOOFDSTUK V: AANSPRAKELIJKHEID

Art. 22. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

HOOFDSTUK VI, DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 23. De Algemene Vergadering bestaat uit aile leden. Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft

één stem.

Art. 24. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. De volgende exclusieve

bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijzigingen van de statuten van de vereniging;

2. de benoeming en het ontslag van de bestuurders;

3. indien nodig, de benoeming en de afzetting van de commissaris en het betalen van diens bezoldiging;

4. de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

5. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6. uitsluiting van leden;

7. de kwijting aan de beheerders en de commissarissen;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen:

- het bepalen van de lidgelden;

- aanstellen van een vereffenaar en de kwijting aan de vereffenaar.

- wijziging van het maximumbedrag van 4.000,00 ¬ , met inbegrip van de belasting op toegevoegde waarde, dat kan uitgekeerd worden als bijdrage of storting ten laste van derden.

Art. 25. De jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering zal tijdens het eerste semester

van het kalenderjaar gehouden worden op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd. Zo vaak als het belang van de vereniging het vereist kan de algemene vergadering worden samengeroepen. Dit moet bovendien gebeuren van zodra minstens één vijfde van de werkende leden hiertoe de wens uitdrukken.

Art. 26 De Algemene Vergaderingen worden door de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of door minstens 1/20 van de leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de agenda wordt geplaatst. De uitnodigingen zullen worden ondertekend door de voorzitter en door een ander lid van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal slechts geldig kunnen beslissen over punten die .op de dagorde voorkomen.

Art. 27. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij zijn ontstentenis, door één van beide ondervoorzitters. De voorzitter duidt de secretaris en twee stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Art. 28. Ieder lid heeft het recht om de algemene vergadering bij te wonen en er aan deel te

nemen, hetzij persoonlijk, hetzij via vertegenwoordiging door een ander lid naar zijn keuze, mits schriftelijke volmacht.

Art. 29. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minsten de 113 van de leden

aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wetten of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Beslissingen omtrent de wijziging van de statuten of vrijwillige ontbinding worden geacht aanvaard te zijn indien ze worden goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 30. De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een uitsluitend hiervoor bestemd register, en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en alle leden die het wensen, De notulen worden bewaard in een notulen register dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Het notulenregister wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle leden het zuilen het kunnen komen inkijken, evenwel zonder verplaatsing ervan. Indien de belangstellenden geen leden zijn, maar de belangstelling kunnen wettigen, is de raadpleging van het register afhankelijk van de voorafgaandelijk bekomen schriftelijke toelating hiertoe van de voorzitter van de vereniging. De uittreksels of afschriften van deze procesverbalen worden ondertekend door de voorzitter en één beheerder van de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK VII: BOEKHOUDING ;

Art. 31. Het boekjaar begint op 15 november en eindigt op 14 november van elke kalenderjaar. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wetten en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-wetten. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wetten en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. De eerste afsluiting van de rekening gebeurt op 14 november 2010.

HOOFDSTUK VIII: ONTBINDING

Art. 32. De Algemene Vergadering zal worden aamengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van deze statuten. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 29 van deze statuten. De Algemene Vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Art. 33 Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Art. 34 Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering de vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Art.35 Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging met een gelijkaardig of verwant doel. In geval van genoodzaakte ontbinding van de vereniging zal de vereffenaar ; met het doel aangehaald ais hierboven een Algemene Vergadering samenroepen.

Art.36 Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het de artikels van de V&S-wetten en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

HOOFDSTUK IX: MAATSCHAPPELIJK FONDS

Art. 37. Het maatschappelijk fonds bestaat uit de bijdragen der leden, vergoedingen, giften en legaten, en

door de vereniging wettelijk verkregen geldelijke toelagen.

Art. 38. De raad van bestuur bestaat uit de volgende personen :

Voorzitter : Dirk Van den Bosch, Bredepleinstraat 75 te 3190 Boortmeerbeek

ondervoorzitter : Marleen Van Hoof, Hoge Meentochtstraat 29 te 2840 Rumst

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

ondervoorzittter: Jan Boschmans, Gaaiendreef 8 te 2940 Schoten Secretariaat : Iris Van Rompaey, Gaaiendreef 8 te 2940 Schoten Penningmeester : Marc Smans, Hoge Meentochtstraat 29 te 2840 Rumst

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANTWERPSE TREKRUITERS, AFGEKORT : A.T.R.

Adresse
GAAIENDREEF 8 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande