APARTEE

Association sans but lucratif


Dénomination : APARTEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.907.045

Publication

29/12/2011
ÿþin de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MOD 2.0

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

.0841.907.045

Apartee

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwmoersesteenweg 79, 2990 Wuustwezel

Voorwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden,

mevrouw VAN DE VELDE Rita, wonende te 2990 Wuustwezel, Nieuwmoerse Steenweg 79, geboren op 28 december 1957 te Antwerpen;

de heer LE BLON Dirk, wonende te 2990 Wuustwezel, Nieuwmoerse Steenweg 79, geboren op 15 september 1966 te Schoten;

de heer MICHIELSEN Peter, wonende te 2070 Burcht, Kruibeeksesteenweg 75, geboren op 28 december 1970 te Herentals;

de heer VAN WICHELEN Hendrik, wonende te 2070 Burcht, Kruibeeksesteenweg 75, geboren op 5 maart 1975 te Wetteren;

wordt overeengekomen, heden een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en de statuten ervan als volgt vast te stellen:

TITEL I - NAAM, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging is opgericht als entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, hierna vzw genoemd, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 21 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2022, de wet van 16 januari 2003, de programmawet van 22 december 2033, de programmawet van 9 juli 2004, hierna de vzw-wet genoemd.

Artikel 2

De vereniging draagt de naam: "Apartee"

In alle publicaties en voor alle activiteiten wordt deze naam gebruikt in combinatie met de afkorting "vzw":

"Apartee vzw".

AI de facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar

naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of

"vzw".

Artikel 3

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2990 Wuustwezel, Nieuwmoerse Steenweg 79.

De vereniging ressorteert ander het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij

besluit van de Raad van Bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijiagen tot

het Belgisch Staatsblad.

De Raad van Bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel, in het raam van het georganiseerde amateurtheater in Vlaanderen en van de ruime sociaal-culturele sector, de theaterkunst te beoefenen en aldus bij te dragen tot de algemene cultuurspreiding. Zij kan aile initiatieven nemen of steunen en activiteiten organiseren of medeorganiseren die tot de verwezenlijking van die doelstellingen bijdragen of kunnen bijdragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehoudt aan he aelgisc Staatsbi

*11196543

fli

RECHTBANK KOOPHANDEL

16 QEC, 2011

ANTeMËERPEid

T

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il - LEDEN

Artikel 6

De vereniging telt Effectieve Leden en Toegetreden Leden. De Effectieve Leden en zij alleen maken de Algemene Vergadering van de vereniging uit. De wettelijke bepalingen zijn uitsluitend op de Effectieve Leden toepasselijk. Deze statuten zijn toepasselijk op de Effectieve Leden en de Toegetreden Leden.

Artikel 7

Het aantal Effectieve Leden bedraagt ten minste drie. De Effectieve Leden zijn de in de aanhef van deze

oprichtingsakte vermelde oprichters en eenieder die later als zodanig in de vereniging wordt opgenomen.

Artikel 8

§1. Uitsluitend natuurlijke personen kunnen als Effectieve Leden in de vereniging worden opgenomen, mits aanvaard te worden bij meerderheid van stemmen door de Raad van Bestuur. Hun kandidaatstelling geschiedt door middel van een voordracht die door een Effectief Lid bij de Raad van Bestuur wordt ingediend.

§2. Een Effectief Lid kan door eenvoudige mededeling aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur te allen tijde de vereniging verlaten. Het ontslag wordt verleend door de Raad van Bestuur.

§3. Een Effectief Lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage binnen drie maanden na het verzoek daartoe niet betaalt, wordt geacht met onmiddellijke ingang ontslagnemend te zijn.

§4. De uitsluiting van een Effectief Lid geschiedt overeenkomstig de wet door de Algemene Vergadering en dit met een meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde Effectieve Leden samen.

Artikel 9

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de Effectieve Leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Zij kan niet meer bedragen dan tweehonderdvijftig euro.

Artikel 10

§1. Gewezen Effectieve Leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen de teruggave van betaalde bijdragen of gedane inbrengen en schenkingen of enige vergoeding voor geleverde prestaties of inzage in de rekeningen of een boedelbeschrijving niet vorderen, evenmin als de zegels laten leggen.

§2. Gewezen Effectieve Leden kunnen wel de teruggave van uitgeleende materialen vorderen indien er een document van "inbreng met recht op terugname (aanbrengst)", werd opgemaakt door het Effectief Lid en de Raad van Bestuur.

Artikel 11

Het aantal Toegetreden Leden is onbeperkt. De Toegetreden Leden hebben een structurele band met de vereniging en zijn daardoor, samen met de Effectieve Leden, actief betrokken bij haar werking en de verwezenlijking van haar doelstellingen.

Artikel 12

§1. Uitsluitend natuurlijke personen kunnen als Toegetreden Leden in de vereniging worden opgenomen, mits aanvaard te worden door de Raad van Bestuur. Hiertoe richten zij een mondeling of schriftelijk verzoek tot de Voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur.

§2. Een Toegetreden Lid kan te allen tijde vereniging verlaten. Hiertoe richten zij een mondeling of schriftelijk verzoek tot de Voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief onmiddellijk na dit bericht.

§3. Een Toegetreden Lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage binnen drie maanden na een eerste aanmaning daartoe niet betaalt, wordt geacht met onmiddellijke ingang ontslagnemend te zijn.

§4. De uitsluiting van een Toegetreden Lid geschiedt door de Raad van Bestuur en dit met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige Leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 13

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de Toegetreden Leden wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van

Bestuur. Zij kan echter niet meer bedragen dan tweehonderdvijftig euro.

Artikel 14

§1. Gewezen Toegetreden Leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen de teruggave van betaalde bijdragen of gedane inbrengen en schenkingen of enige vergoeding voor geleverde prestaties of inzage in de rekeningen of een boedelbeschrijving niet vorderen, evenmin als de zegels laten leggen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

§2. Gewezen Toegetreden Leden kunnen wel de teruggave van uitgeleende materialen vorderen indien er een document van "inbreng met recht op terugname (aanbrengst)", werd opgemaakt door het Toegetreden Lid en de Raad van Bestuur.

Artikel 15

§1. Naast de Effectieve Leden en de Toegetreden Leden kan de vereniging ook ereleden, steunende leden, adviseurs en freelance-medewerkers aanvaarden.

§2. Hun statuut en hun rechten en plichten worden bepaald in een huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de Effectieve Leden. Zij alleen is overeenkomstig de wet

bevoegd voor:

a) de wijziging van de statuten;

b) de benoeming en de afzetting van de Leden van de Raad van Bestuur;

c) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval hun een bezoldiging wordt toegekend;

d) de kwijting aan de Leden van de Raad van Bestuur en aan de commissarissen;

e) de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

f) de uitsluiting van Effectieve Leden;

g) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

De andere bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn deze die haar door deze statuten worden

toegekend.

Artikel 17

De Algemene Vergadering wordt ten minste één maal per boekjaar en alleszins binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, en ook telkens één vijfde van de Effectieve Leden er bij de Voorzitter of de Secretaris per gewone briefpost of langs elektronische weg om verzoekt, bijeengeroepen. Op het verzoek van één vijfde van de Effectieve Leden wordt binnen vijftien werkdagen en met opname van de gevraagde punten in de agenda ingegaan.

Artikel 16

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering vermeldt de plaats, de datum, het aanvangsuur en de agenda. Ze wordt uiterlijk tien kalenderdagen vooraf namens de Raad van Bestuur door de Voorzitter of de Secretaris per gewone briefpost of langs elektronische weg aan alle Effectieve Leden toegezonden.

Artikel 19

De agenda. van de Algemene Vergadering wordt namens de Raad van Bestuur bepaald door de Voorzitter of de Secretaris of beiden, met dien verstande dat elk voorstel of onderwerp, dat door ten minste één twintigste van de Effectieve Leden is ondertekend en aan de Voorzitter uiterlijk drie kalenderdagen vooraf per gewone briefpost of langs elektronische weg wordt overgemaakt, in de agenda wordt opgenomen. Van de vastgestelde agenda kan slechts niet eenparig akkoord van de aanwezige Effectieve Leden worden afgeweken.

Artikel 20

In de Algemene Vergadering hebben alle Effectieve Leden gelijk stemrecht. Een Effectief Lid dat verhinderd is aanwezig te zijn, kan zich evenwel bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander Effectief Lid. Een volmachthebbend Effectief Lid ken ten hoogste één volmachtgevend Effectief Lid vertegenwoordigen en dit slechts bij voorlegging van een op naam verleende schriftelijke en ondertekende volmachtbrief.

Artikel 21

§1. De Algemene Vergadering beslist geldig ongeacht het aantal aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde Effectieve Leden en de beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen, behoudens in de hierna vermelde gevallen. Een stemming verloopt geheim zodra één van de aanwezige Effectieve Leden erom verzoekt. Voor de vaststelling van de eenvoudige of een andere meerderheid van de stemmen worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegeteld.

§2. Tot wijziging van de statuten en tot vrijwillige ontbinding van de vereniging beslist de Algemene Vergadering slechts geldig indien de voorstellen tot wijziging, respectievelijk het voorstel tot ontbinding, gedetailleerd in de agenda zijn opgenomen en indien ten minste twee derden van de Effectieve Leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt wordt, kan tijdens een tweede bijeenkomst van de Algemene Vergadering na ten minste vijftien kalenderdagen volgend op de eerste, geldig tot wijziging van de statuten worden beslist, ongeacht het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde Effectieve Leden.

§3. Tot wijziging van de statuten beslist de Algemene Vergadering met een bijzondere meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde Effectieve Leden samen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Tot een statutaire wijziging van de doelstellingen van de vereniging kan evenwel slechts worden beslist met een meerderheid van ten minste vier vijfden van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde Effectieve Leden samen.

§4. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging beslist de Algemene Vergadering met een bijzondere meerderheid van ten minste vier vijfden van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde Effectieve Leden samen.

§5. Tot uitsluiting van een Effectief Lid beslist de Algemene Vergadering slechts geldig indien dit punt uitdrukkelijk op de agenda voorkomt en het betrokken Effectief Lid uitgenodigd is om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Tot uitsluiting van een Effectief Lid kan bovendien slechts worden beslist met een bijzondere meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde Effectieve Leden samen.

Artikel 22

Van de beslissingen van de Algemene Vergadering worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan de Effectieve Leden overhandigd of per gewone briefpost of langs elektronische weg toegezonden. Ze worden bovendien op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de Effectieve Leden en elke derde die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont. Afschriften van de notulen of uittreksels eruit worden op verzoek en ten behoeve van een belanghebbende derde geldig ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

. Artikel 23

§1. De vereniging wordt bestuurd door haar Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste vijf Effectieve Leden, hetgeen overeenkomstig de wet inhoudt dat hij ten minste één lid minder telt dan de Algemene Vergadering.

§2. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Effectieve Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Effectief Lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Artikel 24

§1. De Leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering tot lid van de Raad van Bestuur verkozen.

§2. Voor de verkiezing van de Leden van de Raad van Bestuur zijn alle Effectieve Leden van de vereniging kandidaat tenzij ze ver de stemming verklaren geen kandidaat te zijn.

§3. De Leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een onbeperkt hernieuwbare periode van tien jaar. ingeval van voortijdig openvallen van een mandaat van lid van de Raad van Bestuur wordt binnen drie maanden de procedure ingezet tot tussentijdse benoeming van een nieuw lid van de Raad van Bestuur. Deze tussentijdse benoeming geldt slechts voor de overblijvende duur van de lopende mandaatperiode.

Artikel 25

§1. Aan het mandaat van lid van de Raad van Bestuur komt een einde door vrijwillig ontslag, door afzetting, door het verstrijken van de mandaatperiode, door overlijden en door wettelijke onbekwaamheid.

§2. Een lid van de Raad van Bestuur kan door eenvoudige mededeling aan de Voorzitter te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit de Raad van Bestuur. De Voorzitter kan door eenvoudige mededeling aan de Raad van Bestuur te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit zijn Voorzittersmandaat, hetgeen tevens zijn ontslag uit de Raad van Bestuur inhoudt.

§3. Een lid van de Raad van Bestuur kan te allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet. Tot afzetting van een lid van de Raad van Bestuur beslist de Algemene Vergadering slechts geldig indien dit punt uitdrukkelijk op de agenda voorkomt.

Artikel 26

§1. De Raad van Bestuur verkiest onder zijn Leden en voor een onbeperkt hernieuwbare periode van tien jaar zijn Voorzitter, evenals de Secretaris en de Penningmeester van de vereniging en kan onder zijn Leden nog andere taken verdelen. De Raad van Bestuur is tevens bevoegd, hen uit hun mandaat te ontslaan.

§2. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

§3. De Raad van Bestuur kan buiten de Raad van Bestuur tijdelijk en onder zijn eigen verantwoordelijkheid taken toevertrouwen aan één of meer Effectieve of Toegetreden Leden van de vereniging en kan hun te allen tijde de hun toevertrouwde taak of taken weer ontnemen.

§4. De Voorzitter van de Raad van Bestuur is tevens Voorzitter van de vereniging en van haar Algemene Vergadering. Bij ontstentenis of verhindering van de Voorzitter wordt hij vervangen door de Secretaris en bij gelijktijdige ontstentenis of verhindering van beiden door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur.

§5. Ingeval van voortijdig openvallen van het mandaat van Voorzitter, Secretaris of Penningmeester wordt binnen drie maanden de procedure ingezet tot tussentijdse verkiezing van een opvolger. De opvolging ingevolge deze tussentijdse verkiezing geldt slecht voor de overblijvende duur van de lopende mandaatperiode.

Artikel 27

7

MOQ' 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

§1. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die de wet en deze statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering toekennen. Zoals bepaald in de wet bestuurt de Raad van Bestuur de vereniging en vertegenwoordigt hij haar in en buiten rechte. Hij treedt aldus in rechtsgedingen zowel als eiser als als verweerder op en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§2. De vertegenwoordiging van de vereniging in rechte zowel als bij buitengerechtelijke handelingen wordt uitgeoefend door de Voorzitter, de Secretaris of de Penningmeester.

§3. De handtekening van de Voorzitter, de Secretaris of de Penningmeester of een ander lid van de Raad van Bestuur of een ander Effectief of Toegetreden Lid van de vereniging, daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd, volstaat om de vereniging in zaken van dagelijks beheer rechtsgeldig te binden, inzonderheid om het beheer van en de verrichtingen op de bankrekeningen rechtsgeldig te maken.

Artikel 28

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden als college uit, d.w.z. beslissend bij meerderheid.

Artikel 29

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden, onder door hemzelf te bepalen voorwaarden, tijdelijk of definitief, doch steeds ten volle onder zijn eigen verantwoordelijkheid, aan één of meer van zijn Leden overdragen en hen machtigen de vereniging in zijn naam te vertegenwoordigen. Deze gemachtigde personen oefenen de hun toevertrouwde bevoegdheden, naar gelang van de aard ervan, hetzij alleen, d.w.z. elk afzonderlijk en individueel, hetzij gezamenlijk, d.w.z. met z'n allen samen, uit.

Artikel 30

De Raad van Bestuur bepaalt zelf de wijze van bijeenroeping van zijn Leden en van vaststelling van zijn agenda. Hij kan één of meer personen die niet tot zijn Leden behoren als adviseurs op zijn vergaderingen uitnodigen. Deze adviseurs hebben echter geen stemrecht.

Artikel 31

De Raad van Bestuur beslist geldig zodra de meerderheid van zijn Leden aanwezig is.

Artikel 32

In de Raad van Bestuur hebben al zijn Leden gelijk stemrecht en de beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen. Een stemming in de Raad van Bestuur verloopt geheim zodra één van zijn aanwezige Leden erom verzoekt. Voor de vaststelling van de meerderheid van de stemmen worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen niet meegeteld.

Artikel 33

Van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt. Deze notulen warden aan alle Effectieve Leden van de vereniging en aan de eventuele adviseurs van de Raad van Bestuur overhandigd of per gewone briefpost of langs elektronische weg toegezonden. Ze worden bovendien op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de Effectieve Leden van de vereniging en elke derde die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont. Afschriften van de notulen of uittreksels eruit worden op verzoek en ten behoeve van een belanghebbende derde geldig ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris.

Artikel 34

De Voorzitter, de Secretaris en de Penningmeester, verkozen zoals bepaald in artikel 24, maken het

dagelijks bestuur van de vereniging uit.

Artikel 35

Onverminderd het bepaalde in artikel 27, bestaan de bevoegdheden van het dagelijks bestuur erin, de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur voor te bereiden en te waken over uitvoering van de door de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur genomen beslissingen. Het dagelijks bestuur kan bovendien slechts beslissen en handelen in zaken die het dagdagelijkse leven van de vereniging betreffen of als zeer dringend kunnen worden beschouwd of zeer beperkte financiële implicaties tot gevolg hebben. Ingeval van twijfel binnen het dagelijks bestuur over zijn bevoegdheid aangaande een bepaalde beslissing of handeling, wordt deze beslissing of handeling ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur voorgelegd.

Artikel 36

De Leden van het dagelijks bestuur oefenen hun bevoegdheden alleen uit, d.w.z. elk afzonderlijk en

individueel. Zij staan steeds onder toezicht van de Raad van Bestuur.

TITEL V - REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 37

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot en met 30 juni daaropvolgend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 38

Jaarlijks sluit de Raad van Bestuur de rekening over het afgelopen boekjaar af, stelt de begroting van het volgend boekjaar op en legt beide uiterlijk drie maanden na afloop van elk boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De jaarrekening omvat de staat van uitgaven en ontvangsten en de staat van het vermogen, alsook en een hierbij horende toelichting overeenkomstig het wettelijk vastgelegd model.

TITEL VI - HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

Artikel 39

De Raad van Bestuur legt alle huishoudelijke reglementen vast die hij nodig en nuttig acht en hij alleen is

bevoegd ze te wijzigen of af te schaffen.

Artikel 40

Ingeval van onduidelijkheid of tegenstrijdigheid tussen deze statuten en een huishoudelijk reglement gelden

de bepalingen van de statuten.

TITEL VII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 41

§1. De bevoegdheid tot vrijwillige ontbinding van de vereniging berust bij haar Algemene Vergadering. De beslissing tot vrijwillige ontbinding kan slechts genomen worden indien voldaan is aan de wettelijke bepalingen ter zake, zoals vermeld in artikel 21, §4 van deze statuten.

§2. De ontbinding van rechtswege van de vereniging vloeit voort uit een wettelijke of statutaire bepaling.

Artikel 42

§1. Ingeval van vrijwillige ontbinding en ontbinding van rechtswege van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering onder de Effectieve Leden van de vereniging één of meer vereffenaars. De vereffenaars nemen, met het oog op de vereffening en voor de duur ervan de bevoegdheden van de Raad van Bestuur over, maken de goederen van de vereniging te gelde, betalen de resterende schulden en voeren de door de Algemene Vergadering vastgelegde bestemming van het overblijvend actief uit.

§2. Het aldus overblijvend actief wordt overgedragen aan een andere, door de Algemene Vergadering aangeduide rechtspersoon met één of meer belangeloze doelstellingen die gelijk of gelijkaardig zijn aan de statutaire doelstellingen waartoe de vereniging is opgericht.

§3. Na uitvoering van de vereffening leggen de vereffenaars verantwoording af bij de Algemene Vergadering, die daartoe door hen wordt bijeengeroepen en de vereffening afsluit, waarna de vereniging ophoudt te bestaan.

Artikel 43

Ingeval van onduidelijkheid of tegenstrijdigheid tussen de wet en deze statuten gelden de wettelijke

bepalingen.

Artikel 44

Voor al wat niet voorzien of geregeld is in deze statuten zijn de ter zake geldende wetten, decreten en

desgevallend huishoudelijke reglementen van toepassing.

ALDUS AANGENOMEN MET EENPARIGHEID VAN STEMMEN EN OPGESTELD OP 13/12/2011 IN TWEE DOOR DE OPRICHTERS ONDERTEKENDE ORIGINELE EXEMPLAREN, WAARVAN ER ÉÉN WORDT NEERGELEGD BIJ DE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE ANTWERPEN EN ÉÉN WORDT BEWAARD OP DE ZETEL VAN DE VERENIGING. EEN KOPIE WORDT EVENEENS HEDEN OVERHANDIGD AAN ELK VAN DE OPRICHTERS EN LATER AAN ELKEEN DIE ALS EFFECTIEF LID IN DE VERENIGING OPGENOMEN WORDT.

Gedaan te Wuustwezei, de 2011-12-13

In twee originele exemplaren, door de volgende stichters:

VAN DE VELDE, Rita LE BLON, Dirk M1CHIELSEN, Peter

VAN WICHELEN, Hendrik

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Notulen van de Algemene Vergadering, dinsdag 13 december 2011

Bij de oprichting van vzw "Apartee" werd op 13 december 2011 om 20u00 de eerste Algemene Vergadering gehouden met als agendapunt het kiezen en vastneggen van de Raad van Bestuur, overeenkomstig de statuten. De volgende personen werden aangesteld als eerste bestuurders:

Vbbr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

1.VAN DE VELDE Rita, Nieuwmoersesteenweg 79, 2290 Wuustwezel (Antwerpen, 28/12/1957)

2.MICHIELSEN Peter, Kruibeeksesteenweg 75, 2070 Burcht (Herentals, 2811211970)

3.VAN WICHELEN Hendrik, Kruibeeksesteenweg 75, 2070 Burcht (Wetteren, 05/03/1975)

Onmiddellijk zijn de bestuurders in vergadering getreden en hebben verkozen tot:

Voorzitter: VAN DE VELDE, Rita

Secretaris: MICHIELSEN, Peter

Penningmeester: VAN WICHELEN, Hendrik

Gedaan te Wuustwezel, de 2011-12-13

VAN DE VELDE, Rita

voorzitster

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
APARTEE

Adresse
NIEUWMOERSESTEENWEG 79 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande