APOTEEK JACOBS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : APOTEEK JACOBS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 454.398.775

Publication

18/12/2013
ÿþ mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophond.,l te Antwerpen -06lWC2í1î Do Gi llIer

Griffie

~

iui~u~wii~niuu~u

*13169 28*

in

,;

Ondernemingsnr:454.398.775

<< Benaming (voluit) : APOTEEK JACOBS

(verkort) : 1;

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : te 2520 Ranst, Lievevrouwestraat 36

Onderwerp akte :KAPITAALVERHOGING - AANPASSING STATUTEN

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris, te 2018 Antwerpen, Broederminstraat 9, op één december tweeduizend dertien, v56r registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "APOTEEK JACOBS", gevestigd te 2520 Ranst, Lievevrouwestraat 36, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen met ondernemingsnummer 0545398.775, onder meer beslist heeft

1. om over te gaan tot de uitkering van reeds op 31 maart 2013 bestaande belaste reserves met toepassing vang, de heffing van 10 procent roerende voorheffing overeenkomstig de programmawet van 28 juni 2013 (artikel 537 WIB92) en dit met het oog om de aldus verworven dividenden onmiddellijk aan te wenden voor verhogen van het maatschappelijk kapitaal.

Het bedrag van de uitkering werd bepaald op HONDERD VIJFENTACHTIGDUIZEND;=

DRIEHONDERDVIJFENZEVENTIG EURO (E 185.375,00). Vervolgens over te gaan tot verhoging van het kapitaal van de vennootschap met een bedrag van;; HONDERDZESENZESTIGDUIZEND ACHTHONDERDZEVENENDERTIG EURO VIJFTIG CENT e; 166.837,50) om het te brengen van TWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (E 62.000,00) op TWEEHONDERDACHTENTWINTIGDUIZEND ACHTHONDERDZEVENENDERTIG EURO VIJFTIG CENT (E 228.837,50) zonder uitgifte van nieuwe aandelen maar door verhoging van de fractiewaarde van de`;

bestaande aandelen. ¬ ;

Op deze kapitaalverhoging werd ingeschreven en ze werd volstort door inbreng in geld, zoals blijkt uit een., attest van deponering van het gestorte kapitaal, afgeleverd door Bank J. Van Breda &

2. het kapitaal van de vennootschap nog te verhogen met een bedrag van HONDERDTWEEËNZESTIG EURO VIJFTIG CENT (E 162,50) om het te brengen van TWEEHONDERDACHTENTWINTIGDUIZEND ACHTHONDERDZEVENENDERTIG EURO VIJFTIG CENT (E 228.837,50) op TWEEHONDERDNEGENENTWINTIGDUIZEND EURO (E 229,000,00) zonder uitgifte van nieuwe; aandelen maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Op deze kapitaalverhoging werd ingeschreven door incorporatie van beschikbare reserves in kapitaal.

Ingevolge de overboeking van een bedrag van HONDERDTWEEËNZESTIG EURO VIJFTIG CENT (E11 l'.1.62 50) bedraagt het kapitaal voortaan TWEEHONDERDNEGENENTWINTIGDUIZEND EURO (E; 229.000,00), vertegenwoordigd door HONDERD VIJFENTWINTIG (125) aandelen zonder vermelding van!; waarde.

ij

3. tot goedkeuring van een volledig nieuwe tekst van de statuten, rekening houdende met de voorgaande

besluiten en met de gewijzigde wettelijke bepalingen en waarbij de aandelen ook statutair op naam worden

gesteld.

Uit de nieuwe tekst der statuten blijkt onder meer wat volgt:

1)a) Rechtsvorm : handelsvennootschap met de rechtsvorm van een naamloze vennootschap

b) Naam : "APOTEEK JACOBS"

2) Zetel : te 2520 Ranst, Lievevrouwestraat 36

3) Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

141 mod 11.1

De uitbating van officina-apotheken toegankelijk voor het publiek met inbegrip van alle handelingen die daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden of er nauw bij aansluiten en derhalve ondermeer de magistrale bereiding van geneesmiddelen en kleinhandel in geneesmiddelen, farmaceutische producten, verbandstoffen, medische, orthopedische en heelkundige instrumenten en apparaten, gezondheidsvoedingswaren, kindervoeding en dieetartikelen, producten en artikelen voor persoonsverzorging, schoonheidsproducten, toiletartikelen, parfumerieën en cosmetica, drogisterij-artikelen, dit alles in de ruimste zin; voorgaande opsomming is slechts exemplatief en geenszins limitatief.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende, industriële, commerciële, of financiële verrichtingen doorvoeren die in verband staan met haar voorwerp en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, eveneens door deelneming in andere vennootschappen of bedrijvigheden onder alle mogelijke vormen.

De vennootschap mag leningen verrichten aan derden of waarborgen stellen voor derden.

4) Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd.

5) Geplaatst kapitaal

TVIEHONDERDNEGENENTW1NTIGDUIZEND EURO (E 229.000,00), vertegenwoordigd door

HONDERD VIJFENTWINTIG (125) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

6) Boekjaar : begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

7) Winstverdeling en reserves - Liquidatiesaldo

Van de nettowinst van het boekjaar wordt vijf ten honderd voorafgenomen ten bate van de wettelijke reserve.

Deze voorafneming is niet meer verplicht zodra deze reserve het tiende van het maatschappelijk kapitaal

bereikt heeft. Over het saldo wordt beslist door de gewone algemene vergadering.

De raad van bestuur bepaalt de datum en plaats van betaling van de dividenden.

De raad van bestuur is bevoegd een interimdividend uit te keren, mits zich te schikken naar de bepalingen van

het Wetboek van Vennootschappen.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering de wijze van vereffening bepalen overeenkomstig de

wettelijke bepalingen.

Het uitkeerbaar saldo van de vereffening wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot hun

aandelenbezit, waarbij rekening wordt gehouden met de ongelijke afbetaling van de aandelen.

8) Gewone algemene vergadering : te houden op de maatschappelijke zetel of op een andere in de bijeenroepingen aangeduide plaats op de laatste donderdag van de maand mei om zestien uur.

Om tot een algemene vergadering te worden toegelaten, moeten de aandeelhouders op naam de raad van bestuur tenminste vijf dagen v66r de vergadering schriftelijk verwittigen indien zij de vergadering wensen bij te wonen.

De vervulling van deze formaliteiten is niet vereist indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Indien daarvan melding is gemaakt in de oproeping kan iedere aandeelhouder ook per brief stemmen door middel van een formulier dat wordt opgesteld door de raad van bestuur en dat door de raad van bestuur ter beschikking wordt gesteld van de aandeelhouders.

Dit formulier bevat minstens de volgende vermeldingen; (i) de identiteit van de aandeelhouder, (ii) de woonplaats of de zetel van de aandeelhouder, (iii) het aantal aandelen waarmee de aandeelhouder deelneemt aan de stemming, (iv) het bewijs dat de voorafgaande toelatingsformaliteiten werden nageleefd indien de oproeping dit vereist, (v) de agenda van de algemene vergadering en de voorgestelde besluiten, (vi) de stemwijze of de onthouding betreffende elk voorgesteld besluit en (vii) de bevoegdheden die aan een bepaalde lasthebber worden verleend om te stemmen betreffende de nieuwe of gewijzigde besluiten die aan de algemene vergadering worden voorgelegd en de identiteit van deze lasthebber. De formulieren waarin noch de stemwijze, noch de onthouding is vermeld, zijn nietig.

Het formulier moet de handtekening van de aandeelhouder dragen.

De toelatingsformaliteiten moeten vervuld zijn geweest indien de oproeping dit vereist. Er dient geen bewijs van de naleving van de toelatingsformaliteiten te worden geleverd indien alle aandeelhouders aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn.

De aandeelhouders mogen voor de algemene vergadering enkel een ander aandeelhouder als volmachtdrager aanstellen. Rechtspersonen kunnen evenwel vertegenwoordigd worden op elke wijze die hun statuten voorzien.

De volmacht moet voldoen aan de door de raad van bestuur voorgeschreven vorm. Zij moet op de zetel van de vennootschap worden gedeponeerd, tenminste vijf dagen v66r de vergadering indien zulks gevraagd wordt in de oproeping.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

9) Bestuur

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behopden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van minstens drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor hoogstens zes jaar. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. De eerstvolgende algemene vergadering beslist over de definitieve benoeming. Tenzij de algemene vergadering anders beslist, doet de nieuwe benoemde bestuurder de tijd uit van diegene die hij ° vervangt.

Wanneer de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit twee leden bestaan, tot op de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling dat de vennootschap meer dan twee aandeelhouders heeft.

In dat geval houdt de statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent van rechtswege op gevolg te hebben tot de raad van bestuur opnieuw uit tenminste drie leden bestaat. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt als bestuurder, benoemt deze een vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De raad van bestuur kan één of meer van zijn leden tot gedelegeerd bestuurder benoemen.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die individueel, gezamenlijk, dan wel als college moeten optreden.

" De raad van bestuur en de gedelegeerden tot het dagelijks bestuur, deze laatsten binnen de grenzen van dit bestuur, mogen bijzondere machten verlenen aan één of meer personen van hun keuze. De raad van bestuur bepaalt de wedde of vergoedingen van die Iasthebbers.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de vennootschap bij alle rechtshandelingen, jegens derden en in rechtszaken als eiser of als verweerder, verbonden door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of door een gedelegeerd bestuurder die alleen op, treedt of, binnen hun bevoegdheidssfeer, door de personen belast met het dagelijks bestuur of door een door de raad van bestuur benoemde bijzonder gevolmachtigde.

Wanneer de vennootschap optreedt als bestuurder van andere vennootschappen, dan wordt de vennootschap enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger die alleen handelt.

Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist. VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee

neergelegd ;

- afschrift van

; de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behquden aan het Belgisch Staatsblad

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/06/2013 : AN309234
19/07/2012 : AN309234
06/06/2011 : AN309234
24/06/2010 : AN309234
07/07/2009 : AN309234
19/08/2008 : AN309234
08/08/2007 : AN309234
09/07/2007 : AN309234
28/06/2006 : AN309234
27/06/2005 : AN309234
29/06/2004 : AN309234
07/07/2003 : AN309234
18/07/2002 : AN309234
24/07/2001 : AN309234
12/07/2001 : AN309234
25/07/2000 : AN309234
18/02/1995 : AN309234

Coordonnées
APOTEEK JACOBS

Adresse
LIEVEVROUWESTRAAT 36 2520 RANST

Code postal : 2520
Localité : RANST
Commune : RANST
Province : Anvers
Région : Région flamande