ARABESQUE

Association sans but lucratif


Dénomination : ARABESQUE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.459.069

Publication

19/03/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 7 UT 2012

Griffie

ANTWERPEN

1111 II II 1 I ! II 11 h1 11

" iaosavei*

v bel

a'c Be Sta;

Ondememingsnr : 0420.459.069

Benaming

(voluit) : Arabesque

(verkort) : Vereniging zonde winstoogmerk

Rechtsvorm : Thibautstraat 41, 2100 Deurn

Zetel Ontslag-benoeming bestuurders, wijziging statuten, bijzonder volmacht boekhoudkantoor

Onderwerp akte :



1. Ontslag bestuurders

De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders

- Franciscus Swijnen, penningmeester, wonende Brugstraat 186, 2960 Sint Job in't Goor

- Louisa Van Den Broeck, secretaris, wonende Brugstraat 186, 2960 Sint Job in't Goor. - Robert Lefèvre, wonende Gounodstraat 21a, 2018 Antwerpen.

- Ronald Muyshondt, bestuurder, wonende Ruggeveldlaan 755, 2100 Deurne

Na beraadslaging geeft de buitengewone algemene vergadering kwijting aan de ontslagnemende bestuurders en dankt hen voor hun inzet tijdens hun mandaat. Voor zover als nodig keurt de buitengewone algemene vergadering het ontslag uitdrukkelijk goed.

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

2. Benoeming bestuurders

De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van de benoeming van volgende bestuurders en hun

taken,

- Alain Claes, voorzitter, wonende Clementinastraat 12, 2018 Antwerpen

Ludo Swynen, penningmeester, Schotensteenweg 129, 2960 Brecht

- Elisabeth Daeleman, bestuurder, wonende Frans Van Cauwelaertlei 17, 2900 Sint-Niklaas

- Irma Swynen, secretaris, wonende Thibautstraat 41, 2100 Deurre,

Na beraadslaging wenst de buitengewone algemene vergadering de bestuurders succes. Voor zover als

nodig keurt de buitengewone algemene vergadering de benoemingen uitdrukkelijk goed.

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

3, Wijziging van de statuten

De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van de wijziging van de statuten.

De buitengewone algemene vergadering beslist een wijzing van volgende statuten

Artikel 1 : De vereniging draagt de naam Arabesque en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement

Antwerpen.

Artikel 2 tot en met 24 : Elke verwijzing naar de term « beheer « en afgeleiden te vervangen door « bestuur

».

Artikel 9 : Door de raad van bestuur worden jaarlijks de verschuldigde bijdragen bepaald. Deze mogen niet hoger zijn dan 75,00 EUR. De bijdragen zijn opeisbaar binnen de maand nadat zij door de raad van bestuur aan de leden ter kennis werden gebracht.

Artikel 22 : Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december. Aan het einde van elk boekjaar dient de raad van bestuur de rekening op te maken en de begroting voor het volgende jaar. Beide dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de algemene vergadering . Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

De volledige statuten met vernummering van de artikels uitgezonderd artikel 24 "eerste bestuurders :

1FiijlagenUfEdiréfifsch Staatsblad -19/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 1 : De vereniging draagt de naam Arabesque en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2 : De zetel van de vereniging wordt gevestigd te 2100 *Deume, Thibautstraat 41. De maatschappelijke zetel kan naar een andere plaats worden overgebracht door een beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel het bevorderen van het ballet en de danskunst in het algemeen. Daartoe kan zij elk initiatief nemen dat zij nuttig acht om dit doel te bereiken o.a. het inrichten van danslessen, het inrichten en bijwonen van dansvoorstellingen, het inrichten en bijwonen van voordrachten en filmvoorstellingen over danskunst enz..

Artikel 4 : De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 5 De vereniging is samengesteld uit minimum drie effectieve leden, uit aangesloten leden,

steunende leden en ereleden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden, Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. De raad van bestuur kan op door hen te bepalen voorwaarden andere personen als erelid aansluiten of steunend lid tot de vereniging toelaten.

Artikel 6 : De kandidaat die wenst opgenomen te worden ais effectief lid moet hiertoe een schiftelijke aanvraag bij de raad van beheer indienen. Op zijn eerstvolgende vergadering zal de raad van bestuur hierover beraadslagen en beslissen bij meerderheid van de aanwezige bestuurders, In geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend. De beslissing van de raad van bestuur moet niet gemotiveerd zijn. Er bestaat hiertegen geen beroep. Bij gewonen brief wordt de kandidaat in kennis gesteld van de genomen beslissing.

Artikel 7 : Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdrage heeft betaald. Het ontslag dient bij gewone brief aan d e raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen binnen de maand na aangetekende aanmaning, wordt geacht ontslag te, nemen. De uitsluiting van een lid zal slechts met een twee derde meerderheid van de aanwezigen in de algemene vergadering uitgesproken worden.

Artikel 8 : Het ontslagnemend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, kunnen nooit enige aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging of teruggave van gestorte bijdragen of vergoeding van prestaties vorderen.

Artikel 9 : Door de raad van bestuur worden jaarlijks de verschuldigde bijdragen bepaalde. Deze mogen niet hoger zijn dan vijfenzeventig euro (75,00¬ ), De bijdragen zijn opeisbaar binnen de maand nadat zij door de raad van bestuur aan de leden ter kennis werden gebracht.

Artikel 10 : De algemene vergadering is uit alle effectieve leden samengesteld. Ze bezit de macht tot wijziging van de statuten, tot benoeming en afzetting van de bestuurders, tot goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen en tot uitoefening van alle andere macht op grond van de wet of onderhavige statuten.

Artikel 11 : De raad van bestuur zorgt voor de bijeenroepingen die per gewone brief aan ieder effectief lid gezonden worden minstens acht dagen voor vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld. Op vraag van één vijfde der effectieve leden, moet de raad van bestuur de algemene vergadering bijeenroepen.

Artikel 12 : Alle effectieve leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen , behoudens de wet op de statuten er anders over beslissen. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 13 : Om geldig te beslissen omtrent de wijziging der statuten, moet de algemene vergadering de bepaling van artikel 28 van de wet van 27 juni 1921 in acht nemen.

Artikel 14 : De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, die minstens uit drie bestuurders is samengesteld, allen effectieve leden, benoemd voor de duur van ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van de effectieve leden en die ten allen tijde door haar kunnen afgezet worden. Ze zijn herkiesbaar, De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd. De eerste bestuurders worden in de statuten benoemd.

Artikel 15 : De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Artikel 16 : De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

a

Bijlagen bid IiëÏBelgiseE St tsbl dr ÿÿ197O 7 212 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17 ; De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping. Hij mag slechts geldig beslissen indien de' meerderheid zijner leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zijn beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen. De stem van de voorzitter is beslissend. De beslissingen van de raad van bestuur worden in notulen opgenomen.

Artikel 18 De raad van bestuur kan uit zijn leden een afgevaardigd bestuurder benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Hij kan eveneens aile bijzondere machten verlenen aan alle lasthebbers zijner keuze.

Artikel 19 : De rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd.

Artikel 20 : Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, worden door de voorzitter van de raad van bestuur getekend, behoudens bijzondere lastgeving, Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige voorafgaande machtiging of beslissing.

Artikel 21 : Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Aan het einde van elk boekjaar dient de raad van bestuur de rekening op te maken en de begroting voor het volgend jaar. Beide dienen ter goedkeuring voorgelegd worden aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

Artikel 22 : in geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars , stelt hun machten vast en beslist aangaande de bestemming van het netto-actief. Die bestemming moet noodzakelijk aansluiten bij het doel van de v.z.w.

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

4. Bijzonder volmacht boekhouder

De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van het bijzonder volmacht boekhouder.

De buitengewone algemene vergadering beslist een bijzonder volmacht te verlenen ter in de plaatsstelling bij de directe en indirecte belastingen, de RSZ, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de Rechtbank van Koophandel, de Nationale Bank van België en het Belgisch Staatsblad, aan Bastiaensen Boekhoudkantoor GCV, met maatschappelijke zetel te 2930 Brasschaat, Miksebaan 150 A, met ais zaakvoerder de heer Blom Bastiaensen,

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARABESQUE

Adresse
THIBAUTSTRAAT 41 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande