ARCHILLES, AFGEKORT : ARCH

Association sans but lucratif


Dénomination : ARCHILLES, AFGEKORT : ARCH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.396.948

Publication

06/02/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0847.396.948

Benaming

(voluit) Archilles

(verkort) ARCH

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Bleekhofstraat 6, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte: Vroegtijdige vrijwillige ontbinding - aanstellen vereffenaar

Bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering van de vereniging van 16 december 2013 werd unaniem en met éénparigheid van stemmen besloten de vereniging vrijwillig te ontbinden en te sluiten.

De vergadering aanvaarde het ontslag van de hiemagenoemde bestuurders: - David D'Hulst wonende te Bleekhofstraat 6, 2018 Antwerpen (76.05.04-325.22); - Hansi Ombregt wonende te Braziliëstraat 40, 2000 Antwerpen (78.08.03-147.02); - Lawrence Auwerx wonende te Kessel-dorp 69, 2560 Kessel (81.06.25-051.69).

De vergadering verleende kwijting aan het mandaat van bovengenoemde bestuurders voor het door hen gevoerde beleid.

De Heer Hansi Ombregt, wonende te Braziliëstraat 40, 2000 Antwerpen, werd aangesteld tot vereffenaar.

Er zijn geen schulden en er is geen bestemming van het actief, conform de statuten, omdat er geen actief en passief meer aanwezig is.

Bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling wordt verleend aan: Mevrouw Hilde De Weirdt, wonende te Albert Einsteinlaan 49, 2660 Hoboken en de heer Patrick De Putter, wonende te Nieuwstraat 11/201, 2830 Willebroek, teneinde aile formaliteiten te vervullen bij de KBO en de administratie van de BTW wat betreft alle voorgaande en latere wijzigingen.

Voor éénsluídend verklaard, 16 december 2013.

Hansi Ombregt, Vereffenaar

David D'Hulst, Bestuurder

Lawrence Auwerx, Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen ' Verso: Naam en handtekening

111111111*11)11,4!1)1J1JJIIIVIII 11111

-

grte

A ri T Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

24/07/2012
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1lll 11111 II1I llll 1II liii llli 11111 ll

" iaianeoz"

be

a

Bt Sta

RECIITÛANIC KOOPHANDEL

13 JULI 2012

ANTWEgrpfti N

" 0047 .39 .948

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Archilles vzw

(verkort) : ARCH

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bleekhofstraat 6, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

OPRichters:

D' Hulst David 1 Bleekhofstraat 6 te 2018 Antwerpen

Lawrence Auwerx 1 Kessel-Dorp 69, 2560 Kessel

Hansi Ombregt 1 Braziliestraat 40, 2000 Antwerpen

TITEL I  Naam, zetel, duur, doel.

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam "Archilles vzw".

Artikel 2. Zetel

" De zetel is gevestigd te Bleekhofstraat 6 te 2018 Antwerpen

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. Duur

De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 4. Doel

De vereniging heeft tot doel om architecten uit het Antwerpse nationaal en internationaal te promoten. Het betreft architecten, interieurarchitecten en in ruimere zin iedereen die op een creatieve manier bij architectuur betrokken is.

De vereniging kan ook actief contact onderhouden met andere netwerken.

De vereniging kan haar netwerk uitbreiden tot andere onderwijsinstellingen en alumniverenigingen in binnen- en buitenland.

De vereniging kan dit doen met alle hiertoe geëigende middelen. Zij moet als een goede huisvader handelen maar kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

E G Moo 22

onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, en deelnemen aan activiteiten die overeenstemmen met haar doel.

De uitsluiting van het winstoogmerk verhindert de vereniging niet om binnen de grenzen opgelegd door de wet, de materiële middelen te zoeken die nodig zijn voor het nastreven van haar doelstekingen.

TITEL Il  Leden, aanneming, ontslag.

Artikel 5. Mogelijke soorten leden

De vereniging bestaat uit werkende leden en niet-werkende leden. Het maximum aantal voor beide soorten leden is onbegrensd maar er zijn minstens drie werkende leden.

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die zich op een of andere manier met architectuur bezig houd. Dit kunnen zowel architecten, interieurarchitecten, productontwikkelaars, studenten, beeldende kunstenaars etc zijn...

De leden dienen na voordracht door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Worden als werkend lid beschouwd:

1. Zij die hebben deelgenomen aan de buitengewone algemene vergadering gehouden op 01 juIl 2012, waarop de statuten integraal opnieuw werden vastgesteld en van wie de identiteit is vermeld op de aanwezigheidslijst en die hebben verklaard hun lidmaatschap te handhaven.

2. Ieder lid dat, voorgesteld door minstens drie leden (werkend of niet-werkend) van de vereniging, toegelaten wordt als werkend lid (bij eenvoudige meerderheid) in de algemene vergadering.

Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de werkende leden gehouden. Deze werkende leden vormen de algemene vergadering en zullen gebeurlijk ook in de raad van bestuur zetelen (zie verder titel V).

Worden als niet-werkende leden beschouwd: zij die voldoen aan de voorwaarden gesteld in de eerste alinea van dit artikel en blijk geven van actieve belangstelling voor de doelstellingen van de vereniging en die hun aanvraag als niet-werkend lid op voldoende wijze hebben kenbaar gemaakt aan de raad van bestuur. De niet-werkende leden zijn geen leden in de zin en de geest van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en, alhoewel mede actief, hebben zij ook geen stemrecht op de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als niet-werkende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7. Ontslag en uitsluiting

Leden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Evenwel mag de raad van bestuur, in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering, bij twee derden meerderheid, leden om zwaarwichtige en dringende redenen schorsen.

Ontslagnemende, uitgesloten of geschorste leden en de eventuele rechthebbenden van ontslagnemende, uitgesloten of overleden leden, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit en kunnen betaalde bijdragen ook niet terugvorderen.

Ontslagnemende of uitgesloten leden worden indien nodig voor de werking binnen de 30 dagen vervangen door nieuwe leden, die beantwoorden aan de vereisten bepaald in artikel 6 van deze statuten.

Titel III  Bijdrage

Artikel 8.

De individuele financiële bijdragen die gebeurlijk aan de leden gevraagd worden,worden jaarlijks door de algemene vergadering vastgelegd.

Het maximumbedrag van de bijdragen kan evenwel nooit meer zijn dan 250 euro.

Titel IV  Algemene vergadering

Artikel 9.

De algemene vergadering is enkel samengesteld uit werkende leden.

Artikel 10.

Behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering:

- de wijziging van de statuten van de vereniging;

- het verplaatsen van de maatschappelijke zetel;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders evenals het vaststellen van het aantal leden van de raad van bestuur;

- de aanvaarding en uitsluiting van leden;

- de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het bepalen van de ledenbijdrage(n);

- alle beslissingen die enige wet of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering.

{* MOD 2.2

k~

.ti

" * Artikel 11.

De jaarlijkse algemene vergadering heeft plaats bij de start van het kalenderjaar met als verplichte agendapunten:

a) goedkeuring van de notulen der vorige algemene vergadering;

b) goedkeuring van het beleidsverslag van de raad van bestuur;

c) goedkeuring van de jaarrekening en jaarverslag over het afgelopen dienstjaar;

d) goedkeuring van de begroting over het lopend dienstjaar;

e) eventuele verkiezing van leden van de raad van bestuur;

f) bepalen van de jaarlijkse ledenbijdrage(n).

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen: door de voorzitter, de secretaris, de penningmeester of 113 van de werkende leden telkens als het belang van de vereniging zulks vergt;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge De oproeping voor een algemene vergadering dienen minstens 8 dagen voor de vergadering te gebeuren en vermelden dag, uur en plaats, alsmede de agendapunten van de vergadering.

Zij worden door de voorzitter ondertekend en door de raad van bestuur aan elk werkend lid bij gewone brief en per mail toegestuurd, ten minste 14 dagen voor de vergadering.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door het oudste beschikbare lid van de raad van bestuur.

Artikel 12

Elk werkend lid heeft recht aanwezig te zijn en deel te nemen aan de vergadering.

Elk werkend lid kan slechts één ander lid bij volmacht vertegenwoordigen op een algemene vergadering.

Alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden beschikken over één stem.

In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld indien minstens 112 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, onverminderd de toepassing van andersluidende wetsbepalingen waarvan niet kan worden afgeweken.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij 213 meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden, onverminderd de toepassing van andersluidende wetsbepalingen waarvan niet kan worden afgeweken.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 13.

De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, opgetekend in een afzonderlijk register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle leden en derden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De notulen van de algemene vergadering worden ten laatste twee maanden na de algemene vergadering beschikbaar gesteld.

De aan de rechtbank of eiders neer te leggen uittreksels worden door de voorzitter van de

raad van bestuur, of door twee bestuurders ondertekend.

Elke wijziging van de statuten, benoeming of ontslag van bestuurders, moet binnen de maand in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

Titel V Raad van Bestuur

Artikel 14.

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum drie leden gekozen door de algemene vergadering bij geheime stemming, onder de werkende [eden.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd [ager zijn dan het aantal werkende leden. Dientengevolge zal, indien er slechts 3 werkende leden zijn, de raad van bestuur samengesteld zijn uit twee leden die gezamenlijk het bestuur van de vereniging zullen voeren.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De mandaten van de bestuurders worden na drie jaar ter beschikking gesteld. De algemene vergadering beslist over de eventuele hernieuwing, en dit zonder beperkingen.

Artikel 15.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

Artikel 16.

De raad vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders.

Hij kan slechts geldig beraadslagen indien minstens 3 van de bestuurders aanwezig zijn.

De oproeping van de bijeenkomsten gebeurt op onderlinge afspraak tussen de bestuursleden. Bij gebreke aan overeenkomst dient een oproepingstermijn van minstens 14 dagen te worden gerespecteerd.

De beslissingen van de raad worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of zijn plaatsvervanger

doorslaggevend.

De raad beslist bij geheime stemming wanneer over personen gestemd wordt.

De besluiten van de raad worden opgenomen in notulen, ingeschreven in een speciaal register en door de voorzitter en de secretaris ondertekend. De afschriften of uittreksels van die notulen die moeten worden overgelegd aan derden, worden ondertekend door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de secretaris en de penningmeester samen en zijn ter inzage op de maatschappelijke zetel.

e MOC] 2.2

L " .

" Artikel 17.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen en haar te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene

vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 18.

Bij handelingen (niet limitatief: financieel, gerechtelijk etc.) wordt de vereniging vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 3 bestuurders voor transacties die de 1.500,- ¬ overschrijden tenzij er slechts twee bestuurders in functie zijn overeenkomstig artikel 14 van de statuten, en door de gezamenlijke handtekening van minimum 2 bestuurders voor alle andere handelingen.

De raad van bestuur kan bovendien een bijzondere lastgeving verlenen aan één of meerdere lasthebbers naar keuze.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Aan iedere delegatie van bevoegdheden door de raad van bestuur toegestaan, kan ten allen tijde en zonder opgave van redenen, een einde worden gesteld bij eenvoudige beslissing.

De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen noch aansprakelijkheid op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Artikel 19.

Indien de raad van bestuur in de loop van een dienstjaar, ingevolge ontslag,

overlijden of een andere oorzaak niet meer in getal is, zal slechts in de onmiddellijke vervanging van de ontbrekende mandaten worden voorzien wanneer het aantal resterende bestuurders minder dan drie is.

Elke bestuurder, benoemd in de loop van een dienstjaar in een vrijgekomen mandaat, beëindigt het mandaat van degene die hij/zij vervangt.

Titel V1 rekening, begroting.

Artikel 20.

Het maatschappelijk jaar valt samen met het kalenderjaar.

Jaarlijks worden de rekeningen op eenendertig december afgesloten, de balans en de exploitatierekening opgemaakt en de begroting voor het volgende dienstjaar opgesteld. Zij worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering

onderworpen.

Deze documenten worden gedeponeerd op de zetel van de vereniging, dit ter inzage van alle leden, die er gedurende een periode van tien dagen voor de datum van de algemene vergadering, zonder verplaatsing, kennis kunnen van nemen.

MOD 2.2

Woor-behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



Titel VII  ontbinding, vereffening.

Artikel 21.

De vereniging kan ten allen tijde worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de wettelijke voorwaarden vereist voor de wijziging van de statuten.



Artikel 22.

Ingeval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

De genomen beslissingen, alsmede de namen en adressen van de vereffenaars, zullen in de

Bijlage bij het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

Artikel 23.

Na aanzuivering van de schulden en verplichtingen, zal het resterend netto

maatschappelijk vermogen de bestemming krijgen voorzien door de algemene vergadering. Alleszins zal het resterend vermogen een gelijkaardig doel zoals beschreven in artikel 4 moeten dienen.

Titel VIII  Slotbepaling.

Artikel 25.

worden benoemd tot bestuurders:

D' Hulst David I Bleekhofstraat 6 te 2018 Antwerpen , geboren te Lubbeek op 04/05/1976

Lawrence Auwerx !Kessel Dorp 69, 2560 Kessel , geboren te Hasselt op 03/08/1978

Hansi Ombregt I Braziliestraat 40, 2000 Antwerpen , geboren te Wilrijk op 25 juni 1981

AI hetgeen door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zal onderworpen zijn aan

de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en de wijzigingen daaraan gebracht.

Voorzitter: David D'Hulst

1ste Ondervoorzitter: Lawrence Auwerx

Penningmeester: Hansi Ombregt

Secretaris: David D' Hulst

Voor alle administratieve verplichtingen hebben alle bestuursleden onbeperkt en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de secretaris en/of penningmeester onbeperkt en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 1500¬ . Boven dit bedrag is de ,hardtekening van drie bestuursleden verplicht.

.1a .n

'J{J{1 vdeà-QA

~ " " aakt ntwerpen op 012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

i

Coordonnées
ARCHILLES, AFGEKORT : ARCH

Adresse
BLEEKHOFSTRAAT 6 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande