ARCHITECTENBUREAU SARAH THEEUWS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU SARAH THEEUWS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.180.319

Publication

22/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 19.08.2014, NGL 21.08.2014 14433-0480-009
14/02/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGEL D GRIFFIE RECHTBANK VAN_

I 111111 III1 I1I 11111 III 11I 11111 III 1II I11

*iaoa~eso*

3 0 JAN, 2012

Ciiffie--

KaGEBANDEL TURNHOUT

Ondernemingsnr: a 3 . J~

Benaming (voluit) : Architectenbureau Sarah Theeuws

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres) : Tramstraat 8 - 2260 Westerlo

Onderwerp(en) akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris VERLINDEN Marc te Westerlo-Tongerlo op vijfentwintig januari tweeduizend en twaalf, dewelke binnen de wettelijke termijnen ter registratie zal neergelegd worden, dat door :

Mevrouw THEEUWS Sarah Josée Jozef, geboren te Turnhout op tien juni negentienhonderd negenenzeventig, echtgenote van de heer BENEENS Joeri Jozef, geboren te Herentals op tien mei negentienhonderd vijfenzeventig, wonende te 2260 Westerlo, Tramstraat 8.

Nationaal nummer : 79.06.10-140.97

Comparant waarvan de identiteit werd vastgesteld op basis van hun identiteitskaart en die aan de notaris toestemming verlenen om hun rijksregisternummer te vermelden in deze akte.

Een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de benaming "Architectenbureau Sarah Theeuws", met zetel te 2260 Oevel-Westerlo, Tramstraat 8.

Het kapitaal bedraagt negentienduizend euro (E 19.000,00), vertegenwoordigd door achtendertig (38) aandelen met stemrecht, met een nominale waarde van vijfhonderd euro (E 500,00) elk.

Het aantal vennoten is onbeperkt

De achtendertig (38) aandelen worden onderschreven mevrouw THEEUWS Sarah, voormeld voor een bedrag van negentienduizend euro (E 19.000,00).

De verschijner verklaart en erkent dat alle en elk van de aldus geplaatste aandelen volledig afbetaald werden door storting in geld van negentienduizend euro (E 19.000,00) door mevrouw Theeuws Sarah op een bijzondere rekening ten name van de vennootschap in oprichting geopend bij de Dexia  agentschap te Brussel zodat een bedrag van negentienduizend euro (E 19.000,00), totaal bedrag van deze stortingen ter vrije beschikking van de vennootschap is.

Conform artikel 60 van het wetboek van vennootschappen verklaren de oprichters dat alle transacties, vermeldt op bijgevoegde lijst, verricht werden ten name van de vennootschap in oprichting en geacht worden te zijn gedaan voor rekening van de thans oprichte vennootschap.

De verschijners in deze, zijnde de oprichters van de vennootschap, verklaren er door ondergetekende notaris op te zijn gewezen dat zij hoofdelijk, en niettegenstaande andersluidende beding, gehouden zijn voor het verschil tussen het minimumkapitaal en het geplaatst kapitaal en dat zij van rechtswege als inschrijvers ervan worden beschouwd. Onder het geplaatst kapitaal dient te worden begrepen het gedeelte van het kapitaal waarvoor met geldige inbrengen is ingeschreven.

Het wetboek van vennootschappen vereist de volledige plaatsing van het maatschappelijk kapitaal: alle vennoten verbinden zich onvoorwaardelijk en onherroepelijk tot storting, op het ogenblik dat de vennootschap daarom verzoekt, van de door hen toegezegde inbrengen.

Is het kapitaal van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet volledig geplaatst, dan zijn de oprichters hoofdelijk aansprakelijk voor het niet-geplaatste gedeelte van het kapitaal: zij worden van rechtswege als inschrijvers ervan beschouwd.

Op de oprichters wordt een garantieverplichting gelegd. Indien de inbrengverbintenis van één van de vennoten ongeldig blijkt te zijn, moeten de overige oprichters inschrijven op het kapitaal waarvoor geen geldige inschrijving bestaat.

Maatschapneliike zetel :

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Tramstraat 8, 2260 Oevel  Westerlo.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s)/ de raad van bestuur overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Maatschaupeliik doel : De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

"- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel."

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) / bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het

e beroep van architect respecteert.

Duur : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur aanvang nemend vanaf de neerlegging

van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel te Turnhout.

Bestuur en controle :

e Zaakvoerders.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders / bestuurders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders / bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of

eq volmachtdragers, vereffenaars...

NEen stagiair kan slechts zaakvoerder / bestuurder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen

N met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder / bestuurder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Bevoegdheden.

Iedere zaakvoerder / de raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of

z dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder /de raad van bestuur kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten,

.~ Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) / de raad van bestuur volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Vertegenwoordiging

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Schorsing of schrapping van de vennootschap als architect

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Algemene vergadering :

De gewone algemene vergadering der vennoten wordt ieder jaar gehouden ten maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in de oproepingsbrief aangeduid, de vijftiende van de maand juni, om tien uur. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op hetzelfde uur.

Boekjaar : Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Bij wijze van overgang eindigt het eerste boekjaar op éénendertig december tweeduizenddertien. Bestemming van de winst  réserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is. De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Beraadslagingen :

Elke beslissing tot wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voorwaarde van de goedkeuring van de statutenwijziging door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten. Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten

Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

De bevoegde raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid. SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

De comparanten nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op éénendertig december tweeduizend tweeduizenddertien

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de vijftiende van de maand juni van het jaar tweeduizend veertien.

Benoeming van zaakvoerder(s)

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één niet-statutaire zaakvoerder

Wordt tot zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap, mevrouw Theeuws Sarah, voornoemd. Zijn mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist.

Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de comparanten op dit moment geen commissaris te benoemen.

Volmachten

Vereycken en Vereycken nv te 2550 Kontich, Veldkant 2, of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om over de fondsen te beschikken, alle documenten te ondertekennen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is. Kosten en verklaringen van de partijen

De comparanten verklaren te weten dat het bedrag van alle kosten, vergoedingen en lasten, die ten laste vallen van de vennootschap uit hoofde van haar oprichting, achthonderd euro (@ 800,00) bedraagt.

Zij erkennen dat ondergetekende notaris hun aandacht heeft gevestigd op het feit dat de vennootschap, in uitvoering van haar maatschappelijk doel, kan verplicht zijn de nodige voorafgaande toelatingen of

~

vergunningen te bekomen of bepaalde voorwaarden te vervullen, gelet op in werking zijnde reglementeringen

' inzake de toegang tot het beroep,

Overname verbintenissen vennootschap in oprichting

Conform artikel 60 van het wetboek van vennootschappen verklaren de oprichters dat alle transacties,

; vermeldt op bijgevoegde lijst, verricht werden ten name van de vennootschap in oprichting en geacht

worden te zijn gedaan voor rekening van de thans oprichte vennootschap.

Voor ontledend uittreksel,

Notaris Marc Verlinden

Op de Laatste blz. van Luik .B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

h'-T.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

17/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.06.2015, NGL 14.08.2015 15419-0034-009

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU SARAH THEEUWS

Adresse
TRAMSTRAAT 8 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande