ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVO1

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVO1
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 840.893.790

Publication

03/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 28.06.2013, NGL 30.09.2013 13607-0044-008
21/11/2011
ÿþ Mai 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111,111111p71111111111111,1111

yF: ti,,t ~."r:iitr3 van de à'ehreun fe Aadwegete, Ce

Griffie 0 B NDY" 2011

Zetel : GIJZELAARSSTRAAT 15 BUS 1 2000 ANTWERPEN

Onderwerp akte : OPRICHTING AANSTELLING ZAAKVOERDER

UITTREKSEL NEERGELEGD VOOR REGISTRATIE Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick Vandeputte te Antwerpen Borgerhout op 7.11.2011 dat een burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVO1 werd opgericht als volgt :

aandeelhouder oprichter De heer VAN OLMEN Nick wonende te 2000 Antwerpen Gijzelaarsstraat 15 bus 1 die heeft ingeschreven op 100 aandelen en deze deels heeft volstort in speciën ten bedrage van 12600 EURO Artikel 1. Aard, rechtsvorm en naam

Artikel 1. Rechtsvorm en Naam.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam "ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVO1".

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

Indien een architect-natuurlijke persoon wiens naam vervat is in de benaming, werd geschrapt bij een definitieve tuchtbeslissing zal de benaming van de vennootschap worden aangepast door de schrapping van de naam van de architect-natuurlijke persoon in de benaming.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte: aansprakelijkheid.'

De vennootschap zal ingeschreven worden in het rechtspersonenregister bij de Kruispuntbank voor; ondernemingen.

Artikel 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2000 Antwerpen Gijzelaarsstraat 15 bus 1.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het` tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad, bij besluit van de zaakvoerder.

Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Alle vennotenarchitecten moeten ingeschreven zijn bij de Raad van de Orde van Architecten van de: provincie waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

De vennootschap kan in België en in het buitenland een bijkomend architectenbureau oprichten nadat hiervoor door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten de toelating is verleend, en mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering. De oprichting van dit bijkomend architectenbureau wordt gemeld aan de Provinciale Raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt evenals aan de Provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3. Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlénen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Deze opdrachten: worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op een tableau van de orde van architecten of op een lijst van stagiairs. De vennootschap verzekert minstens de beroepsaansprakelijkheid van haar vennoten met betrekking tot de opdrachten die kaderen binnen dit maatschappelijk doel van de vennootschap en die in het; kader van de vennootschap worden uitgevoerd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

e

ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVO1

BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

-Alle activiteiten die niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect volgens het reglement van de beroepsplichten van de orde van architecten.

-Het verrichten van alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

-Het uitvoeren van opdrachten als: architectuur, stedenbouw, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, burgerlijke bouwkunde, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, opmetingen, topografie, expertises, EPB-verslaggeving, veiligheidscodrdinatie ontwerp- en/of verwezenlijking, studies voor stabiliteit en technische installaties, haalbaarheidsstudies, rentabiliteitstudies, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden.

-Het uitvoeren van de taken van veiligheidscoördinator bij tijdelijke en mobiele bouwplaatsen voor particulieren, het bedrijfsleven en de overheid.

-Het optreden als docent aan (hoge-)scholen en universiteiten met betrekking tot al de hiervoor vermelde specificaties.

Dit alles in overeenstemming met de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963 en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect, die zowel door de architect-rechtspersoon als door alle vennoten dienen nageleefd te worden.

De Vennootschap mag in België en in het buitenland op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen of in verband staan met haar maatschappelijk doel of van die aard zijn dat zij het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk bevorderen of vergemakkelijken en dit volgens het beheer van de goede huisvader. De vennootschap kan bijgevolg alle roerende en onroerende zakelijke rechten verwerven zoals eigendomsrechten, vruchtgebruik, opstal- of erfpachtovereenkomsten afsluiten, huurcontracten aangaan, de hiervoor vermelde rechten vervreemden, alle kredieten aangaan en daartoe de nodige waarborgen stellen, onder andere hypothecaire en in de meest ruime zin alle rechtshandelingen stellen om dit doel te realiseren.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, deelnemen aan alle professionele vennootschappen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die nuttig zijn voor de realisatie van haar maatschappelijk doel en wiens doel niet onverenigbaar is met dat van het beroep van architect.

De vennootschap zal geen activiteiten verrichten waarvoor een vergunning vereist is, zonder deze vergunning eerst te hebben verkregen.

Artikel 4. Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur, vanaf de datum van haar oprichting.

TITEL Il. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN AANDELEN.

Artikel 5. Kapitaal.

Het geplaatst kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD euro en is verdeeld in HONDERD aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Bij de oprichting van de vennootschap werden alle aandelen onderschreven door :

1.De Heer Van Olmen voornoemd voor de totaliteit van de honderd aandelen

Artikel 6. Aard, voorwaarden en overdracht van aandelen.

De aandelen zijn van rechtswege op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgestoten.

Zij zijn ondeelbaar. Er zijn geen aandelen zonder stemrecht.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel, kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkele persoon, die zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon kan zijn. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, worden de rechten verbonden aan dit aandeel geschorst tot een gemeenschappelijke vertegenwoordiger wordt aangeduid mits inachtname van de bepalingen in deze statuten.

De aandelen worden ingeschreven in het register van aandelen gehouden op de zetel.

De vennoten en de personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen gelden kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de vennootschap. De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen. De aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die vennoot kan worden overeenkomstig de bepalingen in deze statuten, en dit mits unanieme goedkeuring van alle vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen/voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met opgave van de naam, adres en beroep van de kandidaat-vennoot.

Minstens 60% van de aandelen alsook van de stemrechten moet rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten. De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of van rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Voor de berekening van architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelen register.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen. indien de overblijvende vennoot geen architect is zal de vennootschap, tot regularisatie, voor alle handelingen die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

behoren tot het beroep van architect, in overleg niet de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in naam en voor rekening van de vennootschap , dan wel in eigen naar en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van de aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot rechtspersoon dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Rechtspersonen kunnen slechts lid zijn voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat identiek of aanverwant, maar niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Zij mogen evenwel nooit de meerderheid van de aandelen bezitten  tenzij deze rechtspersoon op de tabel van de Orde van de Architechten ingeschreven is - en de meerderheid van de leden van de vennootschap moeten steeds fysieke personen zijn of eenpersoonsvennootschappen waarvan de enige vennoot architect is en in rechte optreedt als fysieke persoon.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

Indien de enige architect-vennoot overlijdt, zullen de andere vennoten, eventuele erfgenamen, er voor zorgen dat de lopende opdrachten door een ander architect opgevolgd worden.

De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van Architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met het reglement van beroepsplichten.

Zij zullen steeds de aanbevelingen van de Orde van Architecten naleven.

Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie dienen ontslag te nemen als vennoot.

Indien door erfopvolging of door boedelscheiding van aandelen nieuwe vennoten ontstaan, zullen zij met adres en beroep aan de Orde van Architecten bekendgemaakt worden. Zij zullen in afwachting van hun aanvaarding door de Raad van de Orde van Architecten geen stemrecht hebben en geen bestuursdaden mogen stellen; zij hebben enkel het recht op deelname in de winst en/of de waarde van de aandelen.

Indien een van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot voor de duur van de schorsing, onverminderd het recht van de overige vennoten om een geschorste architect uit te sluiten. Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden.

Ingeval van terugtreding, ontslag, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zullen de andere vennoten, eventueel de erfgenamen, ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met inachtname van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke splitsing van het eigendomsrecht en of elke toetreding van vennoten op gelijk welke wijze vereist de voorafgaande toestemming van de bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten.

Nieuwe architecten vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalsverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze, weze het ais volle eigenaar of blote eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten vennoten die minstens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

drie/vierden van de architecten aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten vennoten gecontroleerde aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten.

Is een aandeel gesplitst in vruchtgebruik en blote eigendom, zal, behoudens andersluidende overeenkomst tussen betrokkenen, steeds de vruchtgebruiker, ais eigenaar optreden tegenover de vennootschap.

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

Artikel 7. Register van aandelen.

Een register van aandelen wordt in de maatschappelijke zetel gehouden.

Het omvat:

-de juiste aanduiding van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de vermelding van de verrichte stortingen;

-de overdracht van de aandelen met de datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en overnemer, ingeval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerders en verkrijgers ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdracht en overgangen gelden slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum van hun inschrijving in het register.

De inschrijving in bedoeld register geldt ais bewijs van de eigendom van een aandeel. De inschrijvingen in het register worden uitsluitend verzorgd door een daartoe aangewezen zaakvoerder, aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de. bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8. De algemene vergadering.

De jaarvergadering wordt jaarlijks gehouden op de laatste vrijdag van juni om twintig uur in de zetel van de vennootschap, of op elke andere plaats in de oproepingen vermeld.

Indien de hiervoor vermelde dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats de volgende werkdag.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

De zaakvoerders zijn verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen inzake het bestuur van de vennootschap.

De buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de zaakvoerder; zij moet worden bijeengeroepen wanneer dit wordt gevraagd door de vennoten die samen ten minste eenlvijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, en zulks binnen de drie weken na de postdatum van het aangetekend schrijven, dat met opgave van de aan de orde te stellen onderwerpen aan de zaakvoerders is gericht.

De vennoten worden voor elke algemene vergadering opgeroepen bij aangetekend schrijven, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen en dit ten minste vijftien dagen voor de vergadering. Indien alle vennoten aan de vergadering deelnemen, kunnen de oproepingen achterwege gelaten worden.

De oproeping moet de volledige agenda bevatten.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van andere aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Over daarin niet vermelde onderwerpen kan slechts geldig worden gestemd, indien alle vennoten aanwezig zijn en daarmee akkoord gaan, of indien zij geldig vertegenwoordigd zijn en de volmacht dit toestaat.

Artikel 8 Bis. De algemene vergadering in de eenpersoons-vennootschap.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt gehouden.

Artikel 9.Stemrecht

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk, telegrafisch, per telex of per telefax volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen door een persoon die zelf stemgerechtigd vennoot is. Er wordt hiervoor uitdrukkelijk naar artikel acht verwezen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Er mag eveneens langs elektronische weg gestemd worden mits naleving van de wettelijke vereisten.

Artikel 10. Voorzitter.

De vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of de oudste onder hen, die gebeurlijk de secretaris en de stem-opnemers aanduidt.

De besluiten worden getroffen bij meerderheid van stemmen, verbonden aan de aandelen waarvoor aan de vergadering wordt deelgenomen, behoudens in de gevallen waarin de wet een bijzondere meerderheid oplegt. Artikel 11. Processen-verbaal.

De processen-verbaal van de algemene vergadering worden ondertekend door de aanwezige vennoten. Afschriften en uittreksels daarvan worden ondertekend door een zaakvoer-der.

TITEL IV. BESTUUR EN TOEZICHT.

Artikel 12. Bestuur.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De zaakvoerders kunnen alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel van de vennootschap, behoudens deze die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden

Artikel 13. Statutaire zaakvoerders

Er werden geen statutaire zaakvoerders aangesteld

De statutaire zaakvoerder kan slechts ontslag verleend worden met algemeenheid van stemmen of om gewichtige redenen, zoals voorzien in artikels 255 en 256 van het Wetboek van vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 14. Vertegenwoordiging.

Iedere zaakvoerder, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door bovenvermelde, bij bijzondere volmacht, of algemene volmacht voor het dagelijks bestuur aangestelde vertegenwoordigers.

Artikel 14bis. Tegenstrijdigheid van belangen:

Indien de zaakvoerder dient te besluiten tot een verrichting, of een reeks verrichtingen of een beslissing dient te nemen, bij uitvoering waarbij hij een rechtstreeks of onrechtstreeks een vermogensrechtelijk belang heeft, moet hij zich gedragen naar de bepalingen van artikels 259, 260, 261 en 264 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 15. Toezicht.

De controle over de financiële toestand op de jaarrekening en de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet en van de statuten van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, zal worden verricht, zolang de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen, door de vennoten individueel, overeenkomstig de bepalingen van artikel 165 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

TITEL V. BOEKJAAR EN JAARREKENINGEN.

Artikel 16.Boekjaar - jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari (1/1) en eindigt op eenendertig december (31/12) van ieder jaar.

Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarrekening op. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

De zaakvoerders stellen bovendien, indien de wettelijke vereisten daartoe voldaan zijn, een verslag op waarin zij rekenschap geven over hun beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

Het jaarverslag moet ook informatie bevatten omtrent de belangrijke gebeurtenissen die na het einde van het boekjaar hebben plaatsgevonden en, voor zover zij niet van die aard zijn, dat zij ernstig nadeel zouden berokkenen aan de vennootschap, inlichtingen over de omstandigheden die de ontwikkeling van de vennootschap aanmerkelijk kunnen beïnvloeden.

Desgevallend overhandigen de zaakvoerders, tenminste één maand voor de jaarvergadering, de stukken met het jaarverslag aan de commissarissen die hun verslag moeten opstellen.

De jaarrekening moet binnen de dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door toedoen van de zaakvoerders op de door de wet voorziene instanties worden neergelegd.

De jaarrekeningen worden aan de vennoten toegestuurd samen met de oproeping tot de jaarvergadering.

De jaarvergadering beraadslaagt over de goedkeuring van de jaarrekeningen en doet bij afzonderlijke stemming uitspraak over de décharge van de aansprakelijkheid van de zaakvoerders.

Artikel 17. Winstverdeling.

Van de winst wordt ten minste vijf procent vooraf genomen voor de vorming van de wettelijke reserve; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien het reservefonds om gelijk welke reden beneden dit peil komt.

Het saldo wordt ter beschikking van de algemene vergadering gesteld, die er de aanwending van bepaalt, wel te verstaan dat ieder aandeel recht heeft op een gelijk deel in de verdeling van de winst.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto - actief, als dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zal dalen beneden het bedrag van het volgestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 18. Ontbinding.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies, het netto - actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeen komen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden, nadat het verlies is vastgesteld of krachtens de wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap, en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerders verantwoorden hun voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld. Indien de zaakvoerders voorstellen de activiteiten voort te zetten, geven zij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die zij overwegen te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift ervan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto - actief tengevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto - actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 214 van het Wetboek van vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. Indien de vereffenaar voldoet aan deze voorwaarden kan het zelf de opdrachten verder uitvoeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schrapping of overlijden van vennoten architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal, de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 18bis. Schorsing of schrapping van de vennootschap als architect.

In geval van schorsing van de vennootschap als architect zal de vennootschap, voor de periode van schorsing, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de vennootschap van één van de tabellen van de Orde van Architecten zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 19. Vereffenaars.

Bij de ontbinding worden de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten.

Zij beschikken over alle machten, genoemd in de artikelen 185, 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

Artikel 20. Vereffening.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders heeft besloten.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate worden volstort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overdragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

TITEL VII. ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 21. Statutenwijzigingen

Elk ontwerp tot wijziging van de statuten moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten. Het bewijs dat aan deze verplichting voldaan werd, moet geleverd worden door de betrokken architect.

Artikel 22. Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

Artikel 23. Vrijwaring van de belangen van de cliënt

Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, za! (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zat de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het

algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals

schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

' Voorbehouden aan het " Belgisch Staatsblad

onmiddellijk voorzien in de vervanging van de zaakvoerder(s) teneinde voor de

lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 24.Woonstkeuze.

Elke aandeelhouder of mandataris van de vennootschap met buitenlandse woonplaats, moet woonst kiezen in België, bij gebreke waarvan hij geacht zal worden woonplaats te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel, waar hem alle betekeningen rechtsgeldig zullen kunnen worden gedaan.

Artikel 25. Uitvoeringsmodaliteiten.

De uitvoeringsmodaliteiten van deze statuten worden vastgesteld door de zaakvoerders, gezamenlijk handelend, indien er meerdere zijn.

Artikel 26. Briefpapier.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. Artikel 27. Deontologie.

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Artikel 28.

De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van de vennootschappenwet worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepalingen van artikel 554 van het Wetboek van Vennootschappen.

Aanvang en einde van het eerste boekjaar

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag waarop het uittreksel van deze akte neergelegd is ter griffie.

De comparanten-oprichters verklaren dat het eerste boekjaar zal eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf en dat het aanvangt op de datum dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft met dien verstande dat de vennootschap alle verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting vanaf één augustus tweeduizend en elf overneemt en bekrachtigt.

Benoeming van de zaakvoerder

Met eenparigheid van stemmen wordt als zaakvoerder benoemd: de heer Nick Van Olmen voornoemd die aanvaardt

De opdracht, die niet bezoldigd is  tenzij andersluidende beslissing der algemene vergadering - geldt voor onbepaalde duur, zonder evenwel statutair te zijn en neemt een aanvang op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft.

Krachtens artikel 7.2 der statuten is aan hem volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend om namens de vennootschap op te treden in en buiten rechte. Hij oefent deze bevoegdheid individueel uit. Niet benoeming commissaris

De comparanten-oprichters verklaren mij, notaris, dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor hei eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van een of meerdere commissarissen verplicht wordt en dat de vergadering geen commissaris wenst te benoemen zodat geen afzonderlijk orgaan van controle wordt ingesteld.

Zetelvestiging

De comparanten-oprichters besluiten de zetel van de vennootschap te vestigen te 2000 Antwerpen Gijzelaarsstraat 15 bus 1Bijzondere gevolmachtigde

Als bijzondere mandataris, met recht van substitutie, wordt aangesteld :

BOEKHOUDKANTOOR LAMBRECHTS BV OW BVBA te Berlaar Aarschotsebaan 241 aan wie de macht verleend wordt, met recht van substitutie, om het nodige te doen voor de inschrijving met inbegrip van eventuele verbetering, wijziging en/of schrapping van de inschrijving van de vennootschap in de kruispuntbank ondernemingen en bij de diensten van BTW en voor het volbrengen van alle formaliteiten bij het ondernemingsloket.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

NOTARIS PATRICK VANDEPUTTE

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD AFSCHRIFT OPRICHTINGSAKTE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/07/2015
ÿþMod word 11.1

- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

JIAILE11 1111f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

~ Re~ crluiank van koophandel Antwerpen

Q 6 -~~' 20p~

SrA 3 0 1i~N1 2015 ar,sel

maNITEUR eLLc

Griffie

akieling ' n

Ondernemingsnr : 0840.893.790

Benaming

(voluit) : ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVOI

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Gijzelaarsstraat 15 bus 1 - 2000 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming zaakvoerder

Op de bijzondere algemene vergadering gehouden op maandag 22 juni 2015 wordt de benoeming van mevrouw Leen Anthonis aanvaard met onmiddellijke ingang. Het mandaat is onbezoldigd.

Antwerpen, 22 juni 2015

Van Olmen Nick

Zaakvoerder

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.06.2016, NGL 30.08.2016 16563-0584-009

Coordonnées
ARCHITECTENVENNOOTSCHAP NIVO1

Adresse
GIJZELAARSSTRAAT 15, BUS 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande