ARCUVRI

Association sans but lucratif


Dénomination : ARCUVRI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.583.905

Publication

14/03/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEt RGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

0 3 HAM 20111

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier

1

11

Ondernerning'snr Benaming

(voluit) r ARCUVRI

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DE DARIES, 47 TE B-2370 ARENDONK

Onderwerp akte : OPRICHTING V.Z.W. ARCUVRI - BENOEMING RAAD VAN BESTUUR V.Z.W. ARCUVRI dd 03/03/2014

Ondergetekenden,

1,Van Poppel Frank, geboren te Turnhout op 5/02/1964, wonende te 2370 Arendonk, De Daries 47. 2.Huon Julien, geboren te Weerde op 9/05/1946, wonende te 2370 Arendonk, De Daries 43,

3.De Proost Davy, geboren te Turnhout op 2010511980, wonende te 2370 Arendonk, Bergen 3. 4.Pauwels Augustinus, geboren te Arendonk op 21/01/1951, wonende te 2370 Arendonk, De Brulen 29, 6.Schuermans Joke, geboren teTurnhout op 27/04/1985, wonende te 2370 Arendonk, Meulegoor 271E. 6.Claessen Christel, geboren te Turnhout op 22/08/1969, wonende te 2370 Arendonk, Schutterstraat 18. 7.Hulselmans Ann, geboren te Turnhout op 9/08/1972, wonende te 2370 Arendonk, De Valken 58/B3

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wetten van 2/5/2002 en 16/1/2003, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

TITEL I : Benaming  Maatschappelijke Zetel  Doel  Duur

ART. 1 De vereniging draagt de naam: "ARCUVRI vzw" en wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van reeds voornoemde wettelijke bepalingen,

ART. 2De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de gemeente Arendonk, De Daries, 47 in het gerechtelijke arrondissement Turnhout. De zetel kan worden verplaatst naar elke andere plaats in Vlaanderen bij beslissing van de raad van bestuur. Elke wijziging van de zetel van de VZW moet worden neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ART. 3De vereniging heeft tot doel: het organiseren van activiteiten die leiden tot het ontwikkelen en stimuleren van een beter sociaal klimaat. Tevens het stimuleren van culturele interesse en het samenbrengen van levensgenieters met brede culturele of sociale interesse.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aannemen, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen,

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ART. 4De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan ten allen tijde door de algemene vergadering ontbonden worden.

z):15)C , 505

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL ll: Leden.

ART_ 5De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Effectieve leden:

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden. De vereniging telt tenminste drie effectieve leden. Het maximum

aantal effectieve leden is beperkt tot 10 ( tien ).

De bovenvermelde stichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Een kandidaat- lid dient een schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de voorzitter van de raad van

bestuur met vermelding dat hijlzij instemt met het doel en de statuten van de vereniging. Het aanvaarden

van de statuten houdt tevens het aanvaarden van het reglement van inwendige orde in.

De raad van bestuur beslist autonoom over aanvaarding van effectieve leden, bij volstrekte meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De beslissing van de raad van bestuur dient niet gemotiveerd te worden.

De effectieve leden hebben aile rechten en verplichtingen zoals omschreven in de wetten inzake verenigingen zonder winstoogmerk en de huidige statuten.

Toegetreden leden:

Zijn leden die met een eenvoudige vraag aan de raad van bestuur aanvaardt worden doch geen enkel stemrecht hebben in een algemene vergadering van de vereniging. Modaliteiten tot lidmaatschap worden bepaald in het reglement van inwendige orde.

De toegetreden leden zijn degene die de vereniging wensen te helpen om haar doel te verwezenlijken o.a. door actief deel te nemen aan activiteiten van de vereniging.

Art. 6Het jaarlijkse lidgeld voor de leden wordt bepaald door de raad van bestuur en bedraagt maximum 75 euro. Het lidmaatschap is slechts van toepassing na de betaling van het totale voorziene bedrag voor het lopend jaar. De niet-betaling van het door de raad van bestuur vastgestelde jaarlijkse lidgeld, geldt van rechtswege als stilzwijgende kennisgeving van vrijwillig ontslag.

Art, 7Rechten en verplichtingen van de effectieve en toegetreden leden:

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging als ook alle besluiten van de raad van bestuur en de algemene vergadering na te leven,

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen te eerbiedigen.

Art, 8Uittreding  ontslag

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, door eenvoudig schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur; uitsluiting en bij overlijden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of gedane stortingen. Dit geldt tevens voor wettelijke erfgenamen bij overlijden van het lid.

Art. 9 Uitslu iting:

Een effectief lid kan uitgesloten worden door een beslissing van de algemene vergadering op voorwaarde

van een bijzondere meerderheid van twee/derde van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden,

Het betrokken effectief lid mag dan niet mee stemmen.

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten wanneer daartoe grondige redenen zijn, zoals:

-niet eerbiedigen van de statuten en/of het doel van de vereniging

-wanneer zij door hun gedrag of daden de vereniging in opspraak brengen of benadelen.

Een toegetreden lid kan worden uitgesloten door de raad van bestuur onder voorwaarden bepaald in het

reglement van inwendige orde,

De raad van bestuur kan een effectief lid voorlopig schorsen tot aan de beslissing van de algemene

vergadering.

Een uitgesloten lid verliest automatisch zijn lidmaatschap en eventueel hieraan verbonden voordelen of

rechten.

TITEL III: Raad van Bestuur.

ART, 10Samenstelljpg:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie natuurlijke personen of

rechtspersonen, benoemd door de algemene vergadering

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij moeten lid zijn van de vereniging. l-let mandaat geldt voor onbepaalde tijd en wordt kosteloos uitgevoerd, De algemene vergadering kan een mandaat op elk ogenblik herroepen door stemming van 314de meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Een bestuurder kan ontslag geven met een schriftelijke melding aan de voorzitter van de raad van bestuur of diens vervanger.

Men kan een kandidatuur voor een mandaat in de raad van bestuur stellen door middel van een schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, uiterlijk 15 dagen voor de algemene vergadering die bijeengeroepen wordt met het oog op de benoeming van bestuurders. Indien er meerdere kandidaturen voor een mandaat zijn ingediend dan er beschikbare plaatsen zijn, wordt een geheime stemming gehouden.

ART. 11Taakverdeling en bevoegdheden:

De raad van bestuur kiest onder haar leden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Meerdere functies kunnen worden toegevoegd in het belang van een degelijk beheer van de vereniging. De raad van bestuur vergadert op voorstel van de voorzitter minstens 4 maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De oproeping kan per mail of brief geschieden ten minste 7 dagen voor de vergadering met vermelding van de datum, uur en plaats van de vergadering. Bij de oproeping wordt de agenda gevoegd. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze unaniem mee instemmen dat over niet op de agenda geplaatste onderwerpen toch beraadslaagd en gestemd mag worden.

Om geldig te beraadslagen dient ten minste één derde van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn door een ander bestuurslid. Iedere bestuurder kan slechts één volmacht hebben, Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, in laatste orde, door de oudst aanwezige bestuurder. De besluiten worden genomen door een gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of diegene die hem vervangt doorslaggevend. Voor beslissingen over financiële ingrepen, zoals leningen, kredieten of beleggingen, van meer dan ¬ 5.000 vijfduizend) is een unanieme goedkeuring van de raad van bestuur nodig.

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtigingen van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan zelfs aile daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen in de meest uitgebreide zin.

De vereniging wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of zijn vervanger en minstens één bestuurder. Alle bevoegdheden die niet door de Wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgevoerd door de raad van bestuur.

De raad van bestuur, vaardigt alle reglementen van inwendige orde uit, die hij nodig acht.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV : Algemene Vergadering.

ART, 12Samenstelling en stemrecht

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur,bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. De lasthebber moet wel een ondertekende volmacht aan de voorzitter voorleggen in het begin van de vergadering. Een effectief lid mag maximum één ander effectief lid vertegenwoordigen Elk lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Een afwezig effectief lid hetwelk zich niet laat vertegenwoordigen wordt geacht hiermede aan de raad van bestuur volmacht te geven zich te vertegenwoordigen.

De toegetreden leden kunnen aan de algemene vergadering deelnemen, maar hebben geen stemrecht.

ART. 13Bevoegdheden:

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de Wetten en door onderhavige statuten, zoals:

-wijziging van de statuten van de vereniging

-de benoeming en afzetting van de bestuurders.

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging.

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

-goedkeuring van de begroting en de rekeningen,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de uitsluiting van een lid van de vereniging.

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Alle restbevoegdheden niet door de Wet of de statuten aan de algemene vergadering toegekend, vallen

onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

ART. 1 4Vergade ringen:

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Tenminste één maal per jaar wordt een algemene vergadering (jaarvergadering), in de eerste trimester bijeengeroepen per gewone brief of mail, minstens tien kalenderdagen voor de vergadering.

De agenda van de algemene vergadering wordt vermeld in de oproepingsbrief. De vergadering kan enkel geldig beraadslagen en besluiten over de punten die op de agenda vermeld zijn. Hiervan kan worden afgeweken op voorwaarde dat minstens de helft van de effectieve leden aanwezig is of geldig vertegenwoordigd en zij hiermee akkoord gaan.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis de onder voorzitter af in laatste orde de oudst aanwezige bestuurder.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere of buitengewone vergadering worden bijeengeroepen door de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden.

Op de jaarvergadering wordt het financieel verslag van het voorgaande jaar voorgelegd evenals de begroting voor het daarop volgende jaar, ter goedkeuring door de algemene vergadering.

Alle beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de stemmen behalve indien anders bepaald in de wetten mbt de vzw. Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht,

De buitengewone algemene vergadering, samengeroepen met het oog op een wijziging in de statuten, dient te beslissen overeenkomstig volgende modaliteiten:

a) minstens 2/3de van de stemgerechtigde leden moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. ln geval er geen 213de van de stemgerechtigde of vertegenwoordigde leden aanwezig zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die rechtsgeldig kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 7 kalenderdagen worden

gehouden.

b) De beslissingen moeten worden goedgekeurd met een meerderheid van 213de van de stemmen van de stemgerechtigde leden.

ART. 15Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een beheerder en ze worden opgenomen in een bijzonder register op de zetel van de vereniging. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door minstens twee beheerders. Leden alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en /of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V: Begrotingen  Rekeningen - Controle

ART. 16Flet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elke jaar. Het jaar van de oprichting van de vzw loopt echter vanaf datum van oprichting tot 31 december van datzelfde jaar. De raad van bestuur moet aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Beide documenten worden elk jaar en ten laatste 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering impliceert eveneens kwijting aan de bestuurders.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-Wet vermelde stukken zo snel mogelijk na goedkeuring worden neergelegd bij de wettelijke bepaalde instellingen,

De boekhouding wordt door de raad van bestuur gevoerd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit o.a. ledenbijdragen, winsten verwezenlijkt door de organisatie van activiteiten, giften, legaten en toelagen vanwege de overheden.

TITEL Vl: Ontbinding en Vereffening.

ART, 17Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze voorzien door de Wet.

In gevat van vrijwillige ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars waarvan zij de bevoegdheden bepaald en tevens de vereffeningsvoorwaarden.

4,

MoD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Huon Julien De Proost Davy

Bestuurder/secretaris Bestuurder/penningmeester

Van Poppel Frank Bestuurder/voorzitter

Pauwels Augustinus Bestuurder/ondervoorzitter

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

ART, 1 81n geval van ontbinding worden de activa van de vereniging, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met sociaal karakter in Arendonk. De algemene vergadering kan een keuze maken indien er verschillende verenigingen in aanmerking komen,

TITEL VII : Slotbepalingen.

ART. 19Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij de Wetten van 2/5/2002 en 16/1/2003, of de wetgeving die deze Wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk. Onverkort toepassing van de algemene wettelijke bepalingen en het eventueel reglement van inwendige orde.

De vergadering beslist inzake de samenstelling van de raad van bestuur als volgt:

De algemene vergadering, samengesteld door voornoemde oprichters, heeft tot bestuurder benoemd:

Van Poppel Frank, rijksreg.nr 64.02.05-335.97, wonende te Arendonk, De Daries 47, lid van raad van bestuur als voorzitter.

Huon Julien, rijksreg.nr 46.05.09-023.29, wonende te Arendonk, De Daries 43, lid van de raad van bestuur als secretaris.

De Proost Davy, rijksreg.nr 80.05.20-257.82, wonende te Arendonk, Bergen 3, lid van de raad van bestuur als penningmeester.

Pauwels Augustinus, rijksreg.nr 51.01.21-271.80, wonende te Arendonk, De Brulen 29, lid van de raad van bestuur ais ondervoorzitter.

Aldus opgemaakt te Arendonk op 03/03/2014

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCUVRI

Adresse
DE DARIES 47 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande