ARENDONK FM

Association sans but lucratif


Dénomination : ARENDONK FM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.768.927

Publication

02/05/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 1 - NAAM VAN DE VERENIGING

1.1. De vereniging draagt de naam Arendonk FM.

1.2. Deze naam moet steeds door de woorden vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting VZW, of in het

Frans association sans but lucratif of de afkorting ASBL, worden voorafgegaan of gevolgd.

1.3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven,

en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen,

bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2 - ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1. De vereniging is gevestigd te Pulsebaan 50, 2242 Zandhoven. De vereniging ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit

van de algemene vergadering der leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een

statutenwijziging.

2.2. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie

van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

ARTIKEL 3 - DOEL VAN DE VERENIGING

3.1. De vereniging stelt zich tot doel het verzorgen van een particuliere radio-omroep binnen het toegekende

De ondergetekenden:

1. Dhr. Aimé VAN HECKE, wonende te Werf 8, 2500 Lier, geboren op 13/12/1959 te Hamme, met rijksregisternummer 591213-053-07;

2. Dhr. Yves BERLIZE, wonende te Eliksemstraat 24C, 3350 Wommersom, geboren op 14/09/1972 te Halle, met rijksregisternummer 720914-243-39;

3. Dhr. Hans COOLS, wonende te Kloosterstraat 49, 1840 Londerzeel, geboren op 16/11/1967 te Turnhout, met rijksregisternummer 671116-037-94;

4. Mevr. Anouk MERTENS, wonende te Fortsebaan 32, 2930 Brasschaat, geboren op 02/09/1973 te Hasselt, met rijksregisternummer 730902-014-67;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de  VZW-wet ), met de hiernavolgende statuten.

Titel I - Naam - Zetel - Doel - Duur

Oprichtingsakte Arendonk FM VZW

(Maatschappelijke zetel: Pulsebaan 50, 2242 Zandhoven)

Statuten van de vereniging zonder winstoogmerk Arendonk FM, zoals vastgesteld op 24 april 2013

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Arendonk FM

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302652*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Pulsebaan 50

0533768927

2242

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Zandhoven (Pulderbos)

Griffie

Neergelegd

29-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verzorgingsgebied, conform de bepalingen omschreven in de Vlaamse mediawetgeving. De particuliere radioomroep brengt een verscheidenheid van programma s, in het bijzonder inzake informatie uit het verzorgingsgebied en ontspanning, met de bedoeling binnen het verzorgingsgebied de communicatie onder de bevolking te bevorderen. In de radioprogramma s wordt, op basis van de universele verklaring van de rechten van de mens, elke vorm van discriminatie en/of racisme geweerd.

3.2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4 - DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II - Lidmaatschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 5 - WERKELIJKE EN TOEGETREDEN LEDEN

5.1. De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd. 5.2. De vereniging telt ten minste drie werkelijke leden.

5.3. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

5.4. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

ARTIKEL 6 - VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1. Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen en die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

6.2. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming. De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren.

6.3. Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid. De raad van bestuur kan volledig discretionair en zonder motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

ARTIKEL 7 - JAARLIJKS LIDGELD

7.1. Het jaarlijks lidgeld voor werkelijke leden is vastgesteld op 0 (nul) euro.

7.2. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden bedraagt 0 (nul) euro.

ARTIKEL 8 - VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de bovengenoemde principes te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging of de principes die zij nastreeft op enige wijze schaden.

ARTIKEL 9 - ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

9.1. Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

9.2. Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Alvorens tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen.

9.3. In afwachting van de beslissing over de uitsluiting van een werkelijk lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken werkelijk lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het werkelijk lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

9.4. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

9.5. Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

9.6. Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III - Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 10 - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie bestuurders, die geen lid van de vereniging moeten zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging.

De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

ARTIKEL 11 - DUUR VAN HET MANDAAT

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 12 - ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Behalve de voorzitter, kan een andere bestuurder meerdere functies cumuleren. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenstelbaar zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder t.a.v. de vereniging in het gedrang.

12.2. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze (per brief, fax of e-mail). De oproepingstermijn bedraagt minimum vijf werkdagen, tenzij ingeval van

hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4. Iedere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

12.5. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

12.6. Wanneer het belang van de vereniging dit vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris een brief, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen: (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per fax of per e-mail. 12.7. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder. 12.8. Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 13 - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

13.2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

13.3. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

13.4. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

13.5. De raad van bestuur kan bijzondere volmachtsdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtsdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenstelbaar zijn aan derden.

Titel IV - Algemene vergadering

ARTIKEL 14 - SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

14.2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste

aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

14.3. Een werkelijk lid kan zich door een ander werkelijk lid laten vertegenwoordigen.

14.4. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een werkelijk lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 16 - ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die vóór 1 juli van dat jaar valt.

16.2. Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan gebeuren bij gewone brief, fax, e-mail of desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 17 - MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2. In geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming over een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem. 17.3. Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 18 - NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden voor eensluidend afschrift ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V - Inzagerecht van de werkelijke leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 19 - INZAGERECHT VAN DE WERKELIJKE LEDEN

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsook alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 20 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

ARTIKEL 21 - JAARREKENING  BEGROTING

21.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

21.2. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen). 21.3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 22 - COMMISSARIS(SEN)

22.1. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

22.2. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

ARTIKEL 23 - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden wordt verzonden.

23.2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 24 - BESTEMMING VAN HET VEREFFENINGSSALDO

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagt en beslist.

ARTIKEL 25 - VZW-WET

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Titel VI - Begrotingen - Rekeningen  Controle

Titel VII - Ontbinding - Vereffening

OVERGANGSBEPALING

1. De partijen komen heden bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en benoemen met

eenparigheid van stemmen de volgende leden tot bestuurders, met ingang vanaf heden:

- Dhr. Aimé VAN HECKE, wonende te Werf 8, 2500 Lier, geboren op 13/12/1959 te Hamme, met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

rijksregisternummer 591213-053-07;

- Dhr. Yves BERLIZE, wonende te Eliksemstraat 24C, 3350 Wommersom, geboren op 14/09/1972 te Halle, met

rijksregisternummer 720914-243-39;

- Dhr. Hans COOLS, wonende te Kloosterstraat 49, 1840 Londerzeel, geboren op 16/11/1967 te Turnhout, met

rijksregisternummer 671116-037-94.

2. Aan dhr. Yves BERLIZE wordt de bevoegdheid verleend om alles te doen wat nodig is voor de inschrijving van

de VZW in de Kruispuntbank van Ondernemingen en de bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Zandhoven op 24 / 04 / 2013.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aimé Van Hecke Hans Cools Yves Berlize Anouk Mertens

(handtekening van alle oprichters)

12/08/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

" 1511fi835* 1 111



Reght1mnIS Mt koophandel

Antwerpen

0 3 AUG. 2015

afdellmerrpen



Ondernemingsnr : 0533.768.927

Benaming

(voluit) : Arendonk FM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetei : Pulsebaan 50, 2242 Zandhoven

Onderwerp akte : Verplaatsing zetel, ontslag & benoeming bestuurders

Blijkens een verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering van de VZW d.d. 21/0812014:

Wordt de maatschappelijke zetel van de VZW vanaf 21/08/2014 verplaatst naar Brugstraat 38-B, 2960 Brecht;

Wordt vanaf 21/08/2014 ontslag verleend ais bestuurder aan volgende personen:

- Dhr. Yves Berlize, wonende te Eliksemstraat 24C, 3350 Wommersom, geboren op 14/09/1972 te Halle,

met rijksregistemummer 720914-243-39;

- Dhr. Hans Cools, wonende te Kloosterstraat 49, 1840 Londerzeel, geboren op 16/11/1967 te Turnhout,

met rijksregistemummer 671116.037-94;

- Dhr. Aimé Van Hecke, wonende te Werf 8, 2500 Lier, geboren op 13/12/1959 te Hamme, met

rijksregistemummer 591213-053-07;

Kwijting wordt hun verleend.

Blijkens hetzelfde verslag worden vanaf 21/08/2014 tot bestuurders benoemd:

- Dhr. Jeroen Goos, wonende te Laarse Heistraat 2, 4881 ND Zundert (Nederland), geboren op 06/02/1968,

te Zundert;

- Dhr. Peter De Boever, wonende te Brugstraat 38, 2960 Brecht, geboren op 16/06/1966, te Schoten, met

rijksregisternummer 660616-314-25,

Jeroen Goos,

Bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ARENDONK FM

Adresse
PULSEBAAN 50 2242 PULDERBOS

Code postal : 2242
Localité : Pulderbos
Commune : ZANDHOVEN
Province : Anvers
Région : Région flamande