ARITEX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ARITEX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 436.407.057

Publication

10/11/2014
ÿþY il Mod Word 11.1

~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



l

IMII~R~III~, ~I~IIN~II~Iu

1 9976*

Rechtbank van koophandel Antwerpen

3 0 OKT, 2014

Griffie

a¬ delieg.Antw.rpan

Ondernemíngsnr : 0436.407.057

Benaming

(voluit) : ARITEX

(verkort)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 2550 Kontich, Nachtegaalstraat 109

(volledig adres)

Onderwerp akte : neerlegging voorstel tot partiêle splitsing, opgesteld overeenkomstig artikel 677 en 743 van het Wetboek van vennootschappen, met betrekking tot de verrichting gelijkgesteld met splitsing door oprichting van een deel van NV ARITEX

Op zestien oktober tweeduizend veertien.

Heeft de raad van bestuur van de naamloze vennootschap "ARITEX", gevestigd te 2550 Kontich, Nachtegaalstraat 109, ingeschreven in hei Rechtspersonenregister te Antwerpen met als ondememingsnummer 0436.407.057, samengesteld als volgt:

1f De heer BOURGUIGNON Gaetan, wonende te 2550 Kontich, Nachtegaaistraat 109, bestuurder en gedelegeerd bestuurder.

2/ De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Let's Think", gevestigd te 2000 Antwerpen, Museumstraat 31-33, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen met als ondernemingsnummer 0461.389.210, vast vertegenwoordigd door de heer VAN dER BORGHT Wim Hilda Theo, geboren te Schoten op 3 juni 1970, RR 70.06.03-499.50, wonende te 2550 Kontich, Pierstraat 18, bestuurder.

Voorafgaande uiteenzetting

De raad van bestuur heeft het initi-'atief genomen ertoe strekkende een partiële splitsing door te voeren waarbij de hierna beschreven activa en passiva en de daaraan verbonden rechten en verplichtingen, van de naamloze vennootschap "Aritex" hierna genoemd de "inbrengende ven-'nootschap", zonder ontbinding, met toepassing van de bepalingen van de artikelen 677 en 743 en volgen-'de van het Wetboek van Vennootschappen, zullen overgaan op de nieuw op te richten naamloze vennootschap "Aristide bvba", hierna genoemd de "verkrijgende vennootschap", welke zal geves-'tigd zijn te 2550 Kontich, Nachtegaalstraat 109.

De activiteiten van de inbrengende vennootschap is tweeledig, enerzijds de operationele activiteiten en anderzijds het beheer van een onroerend patrimonium.

Vooropgestelde partiële splitsing kadert in het scheiden van de operationele activiteiten van de overige activiteiten verbonden aan hei beheer van het onroerend patrimonium van de inbrengende vennootschap.

Aile activa en passiva verbonden aan de operationele activiteiten worden ingebracht door middel van een partiële splitsing in de nieuw op te richten naamloze vennootschap "Aristide".

De raad van bestuur is van mening dat het doorvoeren van de partiële splitsing de continuïteit van de vennootschap zal verzekeren, en zal leiden tot een efficiënter en transparanter beheer enerzijds van de operationele activiteiten en anderzijds van hei onroerend patrimonium, hetgeen ten goede zal komen van zowel de aandeelhouders, partners, leveranciers en het cliënteel.

Daarenboven zal de partiële splitsing ertoe leiden dal enerzijds de operationele activiteiten verder kunnen ontplooien zonder belast te worden met de financiële investeringen in onroerend goederen of zakelijke rechten en anderzijds de activiteiten betreffende het uitbouwen van het onroerend patrimonium kan worden gevrijwaard van de risico's verbonden aan de operationele bedrijfsvoering.

Beide vennootschappen zullen door een afzonderlijk management worden aangestuurd,

De vooropgestelde partiële splitsing beantwoordt aan rechtmatige financiële en economische behoeften en zal geen negatieve impact hebben op de tewerkstelling bij de inbrengende vennootschap.

De vooropgestelde partiële splitsing wordt doorgevoerd om bedrijfseconomische motieven en niet om fiscale motieven, noch enig fiscaal voordeel zodat zij belastingneutraal wordt doorgevoerd.

Voornoemde raad van bestuur verbindt zich ertoe alles te doen wat in hun macht ligt met het oog op de verwezenlijking van de partiële splitsing onder de hierna gedefinieerde voorwaarden en legt bij deze het volgende splitsingsvoorstel vast overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen dat zal worden onderworpen aan de goedkeuring van de buitengewone algemene vergadering van de inbrengende

vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1 A, a) Inbrengende vennootschap "AR1TEX" NV

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/11/2014 - Annexes du Moniteur belge 1. Rechtsvorm-naam-zetel

ARITEX is een naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te 2550 Kontich, Nachtegaalstraat 109, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen, met als ondernemingsnummer 0436.407.057,

De vennootschap werd opgericht bij akte verleden voor notaris Philippe HOPCHET, te Antwerpen, op 12 januari 1989, gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 4 februari daarna onder nummer 890204-105 en laatst gewijzigd bij akte verleden voor notaris Daniel VAN BOCKRIJK, te Lint, op 29 oktober 2012, bekendgemaakt in de Bijiagen tot het Belgisch Staatsblad op 27 november 2012, onder nummer 12191202,

2. Doel

Het doel van de partieel te splitsen vennootschap is overeenkomstig artikel 3 van de statuten het volgende: "De vennootschap heeft tot doel:

De groot en kleinhandel en tussenhandel, import en export van en in breigoederen, kledingstoffen, confectiekleding voor dames, heren en kinderen, allerlei kunstartikelen, vormen van kledingaccessoires, lederen- en kunstlederen artikelen.

De aankoop, de verkoop, de invoer, de uitvoer, de vertegenwoordiging, de commissiehandel, de makelarij, de groot- en kleinhandel van stoffen, leder, kunstleder en aanverwanten, meubelen, versieringsartikelen, bekledings- en versieringswerken, en alle materialen of ultrustingen hiervoor, dit alles in de breedste zin van het woord.

Dit alles zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in samenwerking met derden.

De vennootschap mag zich ook toeleggen op alle administratieve, industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, inschrijving, geldschieting of om op het even welke wijze belangen nemen in andere bedrijven of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Zij mag zich borg stellen voor derden, hen aval verlenen, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verschaffen?

3. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd vijfentwintigduizend euro (125.000,00 E) en is verdeeld in

vijfduizend (5.000) aandelen zonder nominale waarde.

4. Bestuur en vertegenwoordiging

1/ De heer BOURGUIGNON Gaetan, voornoemd, bestuurder en gedelegeerd bestuurder.

2/ De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Let's Think", voornoemd, vast

vertegenwoordigd door de heer VAN dER BORGHT Wim Hilda Theo, voornoemd, bestuurder.

5. Aandeelhouders

1/ de heer BOURGUIGNON Gaetan, voornoemd: tweeduizend vijfhonderd (2.500) aandelen;

2/ mevrouw BOURGUIGNON Laurence, wonende te 2550 Kontich, Pierstraat 18, tweeduizend vijfhonderd

(2.500) aandelen;

b) Verkrijgende vennootschap "Aristide" NV

1. Rechtsvorm-naam-zetel

ARISTIDE zal worden opgericht onder de vorm van een naamloze vennootschap waarvan de maatschappelijke zetel zal gevestigd zijn te 2550 Kontich, Nachtegaalstraat 109, en za! ingeschreven worden in het rechtspersonenregister te Antwerpen.

2. Doel

De vennootschap zal tot doel hebben :

"De groot en kleinhandel en tussenhandel, import en export van en in breigoederen, kledingstoffen, confectiekleding voor dames, heren en kinderen, allerlei kunstartikelen, vormen van kledingaccessoires, lederen- en kunstlederen artikelen.

De aankoop, de verkoop, de invoer, de uitvoer, de vertegenwoordiging, de commissiehandel, de makelarij, de groot- en kleinhandel van stoffen, Ieder, kunstleder en aanverwanten, meubelen, versieringsartiketen, bekledings- en versieringswerken, en alle materialen of uitrustingen hiervoor, dit alles in de breedste zin van het woord.

Dit alles zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in samenwerking met derden.

De vennootschap mag zich ook toeleggen op alle administratieve, industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, inschrijving, geldschieting of om op het even welke wijze belangen nemen in andere bedrijven of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Zij mag zich borg stellen voor derden, hen aval verlenen, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verschaffen."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

B. Ruilverhouding -- Opleg

Gezien het in casu een partiële splitsing is waarbij de operationele activiteiten van de inbrengende

vennootschap overgaan naar de verkrijgende vennootschap, zonder dat de inbrengende vennootschap ophoudt

te bestaan, dienen de bestaande aandelen van de inbrengende vennootschap niet te worden ingeruild.

De raad van bestuur stelt voor dat in ruil voor de afgesplitse operationele activiteiten van ARITEX NV de

aandelen van de nieuw op te richten ARISTIDE NV worden uitgereikt aan de aandeelhouders van ARITEX NV,

meer bepaald:

11 de heer BOURGUIGNON Gaetan, voornoemd;

2/ mevrouw BOURGUIGNON Laurence, voornoemd;

C. Wijze van uitreiking van de aandelen van de inbrengende vennootschap

Bij de oprichting van de NV "ARISTIDE" zullen de aandeelhouders van de NV "ARITEX" ais oprichters

worden aangeduid. Het aantal aandelen dat aan de oprichters wordt toegekend zal bepaald worden op basis

van dezelfde verhouding als deze van hun participatie in "ARITEX" NV op het ogenblik van het realiseren van

de partiële splitsing.

Onmiddellijk na het verlijden van de akte van partiële splitsing tekenen de organen van bestuur van de

verkrijgende vennootschap in het register van aandelen de volgende gegevens aan:

- de identiteit van de aandeelhouders van de inbrengende vennootschap;

- het aantal aandelen dat aan ieder van de aandeelhouders van de inbrengende vennootschap toekomt;

- de datum van het partieel splitsingsbesluit.

Deze inschrijving wordt door de raad van bestuur namens de vennootschap, en door de aandeelhouder of

zijn gevolmachtigde ondertekend.

De raad van bestuur van de inbrengende vennootschap voert tevens de nodige wijzigingen door in het

register van aandelen van de inbrengende vennootschap ingevolge de kapitaalvermindering waartoe de partiële

splitsing aanleiding geeft.

D. Datum vanaf welk de aandelen recht geven te delen in de winst, alsmede elke bijzondere regeling betreffende dit recht.

De datum vanaf dewelke de uitgereikte aandelen in de NV ARISTIDE zullen recht geven te delen in de winst, is de datum van de oprichting.

E. De datum vanaf welke de handelingen van de te splitsen vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de nieuwe vennootschap

De datum vanaf welke de verrichtingen van de ingebrachte activiteiten van de inbrengende vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap wordt vastgesteld op de oprichtingsdatum van de NV Aristide.

F. De rechten die de nieuwe vennootschap toekent aan de aandeelhouders van de te splitsen vennootschap, die bijzondere rechten hebben en aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen.

Er zijn in de inbrengende vennootschap thans geen bevoorrechte aande-+len of effecten waaraan bijzondere rechten werden toegekend en er werden geen bijzondere voor-'waarden vastge-isteld,

H. De bezoldiging die wordt toegekend aan de commissarissen, de bedrijfsrevisoren of de externe accountants voor het opstellen van het in artikel 746 bedoelde verslag

Aangezien de aandelen van de nieuw op te richten vennootschap worden uitgegeven aan de aandeelhouders van de inbrengende vennootschap, evenredig aan de rechten die zij hebben in het kapitaal van de inbrengende vennootschap is artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen niet van toepassing.

I. Bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de betrokken vennootschappen

Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de vennootschappen die deelnemen aan de partiële splitsing.

J. Nauwkeurige beschrijving en verdeling van de aan elke nieuwe vennootschap over te dragen delen van

de activa en passiva van het vermogen

Aan dit voorstel wordt een afsplitsingstaat gehecht met opgave van de activa en passiva die worden

toebedeeld aan de verkrijgende vennootschap.

Het betreft met name de hierna beschreven activa en passiva en verder het personeel en het cliënteel en

alle activiteiten die zijn verbonden aan de operationele activiteit die wordt uitgebaat te 2550 Kontich,

Nachtegaalstraat 109.

Activa

VASTE ACTIVA

11.lmmateriële vaste activa 21,00

212.000 Goodwill 125.000,00

212.009 Afschrijving op dito (-) -125.000,00

III.Materiële vaste activa 22/27

A, Terreinen en gebouwen 22

22.000 Gronden 0,00

22.001 Aanschaffingskosten terreinen

22.120 Gebouwen 0,00

221.209 Afschrijving op dito(-) 0,00

221.100 Conciergewoning 0,00

221.109 Afschrijving op dito(-) 0,00

II 1

w

221.500 Inrichting gebouwen

221.209 Afschrijving op dito(-)

Herwaarderingsm gebouwen

B. Installaties, machines en uitrustin 23 0,00

6

0,00

0,00

0,00

IV.

activa

230.000 230.009 240.000 240.009 240.100 240.109 242.000 242.009 Financiële vaste 280.100 288.200 288.400

Materieel 92.361,70

Afschrijving op dito (-) - 91.182,78

Kantoormeubilair 30.370,54

Afschrijving op dito (-) - 29.980,38

Kantoormaterieel 146.021,06

Afschrijving op dito (-) -112.361,43 Rollend mat& -bestelwagens 45.594,70

Afschrijving op dito (-) -45.594,70

28

Aritex eutschland Gmbh 67.676,65

Borg leeggoed 117,48

Waarborgen leveranciers 250,01

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

29/58 0,00

40/41

909.604,77

244.458,58

40/41

40

Klanten

Dubieuze debiteuren

Dubieuze debiteuren

Geboekte waardeverm

41

Terug te vord BTW Douane

BTW nog te herzien

54/58

FB 220-0870200-49

nieuwe rek n° -5 ING 320-0328700-37 ING-FR 20641 03 6004 ING-AT 1936000454382325 KBC 413-6211751-25

GBC- BE43 0017 2324 3901

Paypal 1.570,50

Kas 1.837,05

Ontvangen cheques 889,40

490/1

Overte dragen kosten 0,00

Te ontvangen opbrengsten 0,00

Totaal activa 20/58 1.978.740,99

Passiva

EIGEN VERMOGEN

I.Kapitaal

100.000

EI1.Herwaarderingsmeerwaarden

121,000

IV. Reserves

130.000

132.000

133.000

V.Overgedragen winstverlies

141.000 Overgedr winstverlies(-) 84.613,90

VI Voorschot op vereffening 19,00

190.000 Voorschot aan aandeelhouders

VOORZIENINGEN EN UITGESTELDE BELASTINGEN

16,00 63.305,34

VII. A. Voorzien voor risico's en kosten

VLOTTENDE ACTIVA

VI. Voorraden en bestellingen in uitvoering

340.000

341.000

VII.Vorderingen op meer dan één jaar

A. Handelsvorderingen 400.000 407.000 409.100 409.700

B. Overige vorderingen

411.001

411.010

IX.Liquide middelen

550.000

550.100

550.200

550.250

550.300

550.350

550.400

570.000

589.100

X.Overlopende rekeningen

49.000

49.100

0,00

Voorraad handelsgoed Voorraad stalen

10/15 1.055.756,38

10

Geplaatst kapitaal 250.000,00

12

Herwaarderingsmeerwaarde 0,00

13

Wettelijke reserve 25.000,00

Bel-vrije reserve 61.453,64

Beschikbare reserve 634.688,84

14

588.112,96

131.117,91

- 5.569,81

-112.243,11

8.246,75

6.753,23

55.311,57

.000,00

29,694,02

2.834,62

5.099,79 12.300,29

449,62

4

160.000 Voorz vr Pensioenen 63.305,34

SCHULDEN 17/49 859.679,27

VIII. Schulden op meer dan een jaar 17

A. Financiële schulden 170/4

2. Overige schulden

173.500 Financiering (+1j) 0,00

173.501 Financiering (+1j) 0,00

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

IX.Schulden op ten hoogste één jaar 42/48 A. Schulden op

meer dan één jaar die

binnen het jaar vervallen 42

423.500 Financiering (-1j) 0,00

423.501 Financiering (-1j) 0,00

B. Financiele schulden 43,00

432.050 Straight Loan 250.000,00

C. Handelsschulden 44

1. Leveranciers

440.000 Leveranciers 375.282,60

444.000 Te ontv fakturen 62.778,89

581.000 Uitgeschr. overschrij 86.089,57

E. Schulden met betrekking tot belastingli

bezoldiging en sociale lasten 45

1. Belastingen

450.000 Fiscale voorziening 3.507,92

451.601 Aftrekb BTW bankkosten -870,69

451.900 RIO Btw -2.475,15

2. Bezoldigingen en sociale lasten

453.000 Te bet ingeh bedrijfsvoorh -13,30

454.000 Te bet RSZ 807,66

455.000 Te bet lonen bediende -1.108,41

456.000 Voorziening vakantiegeld 47.327,89

457.000 Voorz. eindejaarsvergoed 27.691,85

F. Overige schulden 47/48

489.001 R/C Aandeelhouder Gaetan 880,08

489.002 R/C Aandeelhouder Laurenc 0,00

Overlopende rekeningen 492/3

499.000 Wachtrekening -257,84

Totaal passiva 10/49 1.978.740,99

Toewijzing van activa en passiva

In de mate dat interpretatie-pro-'blemen zouden ontstaan in verband met de toewijzing van de activa en

passiva zal geop-teerd worden voor toewijzing aan de inbrengende vennootschap "ARITEX", overeenkomstig

artikel 744 Wetboek van Vennootschappen.

Diverse bepalingen

Naar aanleiding van de partiele splitsing zullen volgende wijzigingen worden doorgevoerd in de inbrengende

vennootschap:

- het doel van de vennootschap wordt gewijzigd als volgt:

"- het verwerven, vervreemden, beheren, uitbaten, huren en verhuren, verkavelen, valoriseren, promoten,

het doen bouwen of verbouwen, het verwerven of verlenen van zakelijke rechten, zoals opstalrechten, erfpacht,

onroerende leasing van onroerende goederen;

- de promotie van onroerende goederen, de coördinatie van onroerende projecten, projectontwikkeling, de

bemiddeling en het beheer van onroerend goederen voor eigen rekening of voor rekening van derden;

- alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer,

uitbreiding, verfraaiing en transformatie van een onroerend en roerend patrimonium;

- het aangaan, toestaan en het verstrekken van leningen en kredieten aan derden, verbonden

vennootschappen, aandeelhouders en/of zaakvoerders, zich voor derden borgstellen door haar goederen in

hypotheek of pand te geven, inclusief de eigen handelszaak;"

- de maatschappelijke naam van de vennootschap wordt gewijzigd in "TOETERNITOE"

- de statuten zullen worden aangepast aan de gewijzigde wettelijke bepalingen.

- de bestuurder Lets Think bvba wordt ontslagen als bestuurder

- Mevr. Laurence Bourguignon, geboren te Kortijk op 12!2/1981, wonende te Pierstraat 176, 2550 Kontich

wordt aangesteld als gedelegeerd bestuurder

- de maatschappelijke zetel wordt overgeplaatst naar Pierstraat 180  23550 Kontich

Neerlegging voorstel van partiële splitsing

X.

Het bovenstaande afsplitsingvoorstel zal door de zorgen van de ondergetekende bestuurders neergelegd worden in het ven-nootschapsdossier en dit uiterlijk binnen de veertien dagen vanaf heden.

De organen van bestuur zullen het voorstel ter goedkeuring voorleggen aan de buitengewone algemene vergadering, teneinde de voorgenomen verrichting tot stand te brengen, met in achtneming van de wettelijke en statutaire bepalingen,

Opgemaakt te Kontich op 16/10/2014

Voor analytisch uittreksel

Let's think bvba

bestuurder

vert. Wim Van der Borght

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

A

Voor-

betiottden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/08/2013 : AN267701
27/11/2012 : AN267701
08/11/2012 : AN267701
31/08/2012 : AN267701
06/02/2015 : AN267701
24/07/2012 : AN267701
26/07/2011 : AN267701
20/07/2010 : AN267701
30/10/2009 : AN267701
29/07/2009 : AN267701
01/07/2008 : AN267701
20/06/2008 : AN267701
30/07/2007 : AN267701
13/09/2006 : AN267701
19/07/2006 : AN267701
19/01/2006 : AN267701
18/07/2005 : AN267701
15/07/2004 : AN267701
31/10/2003 : AN267701
23/06/2003 : AN267701
23/07/2002 : AN267701
13/07/2000 : AN267701
25/09/1999 : AN267701
01/07/1994 : AN267701
22/01/1991 : AN267701
04/02/1989 : AN267701

Coordonnées
ARITEX

Adresse
NACHTEGAALSTRAAT 109 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande