ARM MOBIELTJE

Association sans but lucratif


Dénomination : ARM MOBIELTJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.495.858

Publication

17/02/2011
ÿþVoorbehouden

aan het Belgisch Staats b lad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I119111111111,111111111

OnderBenamgng «833.495.858

Ivotuit~ : Arm Mobieltje

(verkort) :

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Leopold Gabrielslaan 7, 2970 Schilde

Onderwerio akte : Oprichting

De ondergetekende,

1 Gyselbrecht Sabina, Essenstraat 28 2080 Antwerpen, 16-12-1991 Tachkent (Oezbekistan)

2 Mouhamietzanova Ravza, Essenstraat 28 2060 Antwerpen,13-10-1963 Tachkent (Oezbekistan)

3 Vansina Koenraad, Van Stralenstraat 29 2060 Antwerpen, 31-07-1969 Mechelen

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27, juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw wet genoemd, met de hiernavolgende statuten.

Titel I: naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt als naam "Arm Mobieltje". Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd

worden door de woorden vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting "vzw'.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Leopold Gabrielslaan 7, 2970 Schilde. De' vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de: vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het: voornoemd gerechtelijk arrondissement.

De Raad Van Bestuur is gemachtigd de zetel over te plaatsen binnen arrondisement Antwerpen

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doei: Armoedebestrijding door middel van verschillende projecten gericht op het

verbeteren van de levenssituatie van mensen in armoede..

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door:

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel' rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is,' ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II: Leden

Artikel 5

De vereniging telt wettelijke leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van' het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden. De toegetreden leden, hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 l FEB. 2011

AIeà"*ERPEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f

ti

NlOD 2.2

e"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd

De vereniging telt minstens drie wettelijke leden.

Waar de notie "leden' vermeld staat in deze statuten worden de wettelijke leden bedoeld.

Artikel 6

Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon (of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard.

De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschrift, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur kan inhoudelijke of formele voorwaarden bepalen onder de welke natuurlijke of rechtspersonen als toegetreden leden kunnen aangenomen worden. Deze voorwaarde worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 24 EUR. Dit bedrag wordt jaarlijks bij het beging van het boekjaar geïndexeerd op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand februari 2011. De nieuwe index is deze van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing. De Algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur het verschuldigde lidgeld. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht:

JDe statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven.

JDe belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid kan te alle tijden ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een (al dan niet aangetekend) schrijven aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Titel III: Raad van Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum 3 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te alle tijden door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

JDe Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van de ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

]De raad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of verantwoording zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

JIedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Jvan elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in het daartoe bestemde register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

3De Raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

1doD 2.2

:In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vergadering dit vereist kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, telegram of fax.

Artikel 13

:De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverlichtingen, het lichten van hypotheken,...

:Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuut optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige besluit of van enige machtiging.

:De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders, of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De buur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijden met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan ""n persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leverenDe bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, gezamenlijk optreden. De bevoegdheden van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te alle tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

:De algemene vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel 1V: Algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende items:

:Het wijzigen van de statuten

:De benoeming van de afzetting van de bestuurders

:Desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval er één wordt toegekend.

:De kwijting van de bestuurders en de commissarissen

:Het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

:Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

:Het uitsluiten van een lid

:De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociale oogmerk

:Alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

Artikel 16

:De Raad van Bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaas per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. De Raad van Bestuur bepaalt plaats en datum. Deze vergadering moet vallen voor 30 juni.

lAile leden worden bij gewone brief uitgenodigd minstens acht dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

:De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn.

Vote-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17

:In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

" vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

3In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V: inzagerecht leden

Artikel 19

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen

en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met

een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile

boekhoudkundige stukken van de vereniging

Titel VI: Begrotingen - Rekeningen- Controle

Artikel 20

:Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

:De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de ` algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

:De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw-wet vermeld stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België

Artikel 21

:Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw-wet en de statuten van de statuten van de verrichtingen weet te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of " meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare periode van drie jaar.

:De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de , notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII: Ontbinding- Vereffening

Artikel 22

Behouden de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

" vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen in toepassing er van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Raad van bestuur.

1 Gyselbrecht Sabins, Essenstraat 28 2060 Antwerpen, 16-12-1991 Tachkent (Oezbekistan)

2 Mouhamietzanova Ravza, Essenstraat 28 2060 Antwerpen,13-10-1963 Tachkent (Oezbekistan)

3 Vansina Koenraad, Van Stralenstraat 29 2060 Antw=; . en, 31-07-1969 Mechelen

Datum oprichting 03/01/2011



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam "n hoeda heid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARM MOBIELTJE

Adresse
LEOPOLD GABRIELSLAAN 7 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande