ARRIS ARCHITECTS & PROJECTMANAGERS GCV, AFGEKORT : BURGELIJKE

Divers


Dénomination : ARRIS ARCHITECTS & PROJECTMANAGERS GCV, AFGEKORT : BURGELIJKE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.672.006

Publication

27/02/2014
ÿþ1~

Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i S

*19052103*

~~/y~~ ^el~a,~ f#9er }gríf~n van de Re/rj~hjl~~ 7Mi " ~1Np 4a7 ~~~1 , .3 [~! r7it1H-7~~ rN

1 8 ftd. 20111 Griffie

Ondememingsnr: 54 6 " 6 7 2 . 0 0 6 -4.

Benaming V

(vota) : ARRIS ARCkkH1TECTS & PROJECTMANAGERS GCV

(verkort)~: 1-

Rechtsvorm 1 Gewonde commanditaire vennootschap

Zetel : Zurenborgstraat 44 - 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten - Benoemingen

HET ,)AAR TWEEDUIZEND EN VEERTIEN op 3 februari

Tussen de ondergetekenden

1)De heer Matigs Vansteelant, gedomicilieerd te Gravin Beatrijslaan 14 te 8500 Kortrijk, industriëel

ingenieur, geboren te Roeselare op 14 april 1980, samenwonend, IK nr. RR/NN nr, 800414019,08

en

2)De heer Geert Vansteelant, gedomicilieerd te Zurenborgstraat 44 te 2018 Antwerpen, zelfstandig architect,

geboren te Roeselare op 15 september 1950 gehuwd, IK nr. 591-6063357-86, RRnr. 500915-149.29

wordt bij onderhandse akte de oprichting en de statuten vastgesteld van de

hierna genoemde vennootschap.

A. BENAMING, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap is

opgericht onder de naam 'Arms Architects & Projectmanagers Comm,V.

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze

benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten. 1.3 De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt,

1.4 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden `burgerlijke vennootschap met handelsvorm ' .

Artikel 2 Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken op datum van heden, onder voorbehoud van de «overname van de verbintenissen» zoals hierna bepaald.

Artikel 4 Doel; 'Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect'

4A De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het

architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

Voor de architectuur opdrachten die onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen, Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s)1 bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Specifieke doelstellingen:

1.1-let verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel,

2, Het ontwikkelen van projecten inclusief directievoering en uitvoeringscol rdiinatie voor het bouwen en verbouwen van vastgoed. Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze activiteiten niet in strijd zijn met de regelgeving van de Orde van Architecten.

3.Het verlenen van diensten van projectmanagement en bouwexpertises, onderzoek en de ontwikkeling in een interdisciplinaire samenwerking met andere architecten en/ of studiebureaus voor technische gebouweninstailaties, stabiliteit, spacemanagement, vastgoedbeheer, expertises en facilitaire diensten voor gebouwen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

wr ti Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge 4,Daartoe kan de vennootschap samenwerken met en deelnemen in of op gelijk welke professionele wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in andere ondernemingen verenigbaar met de functie van architect. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. Dit alles ln de meest ruime betekenis toegestaan binnen de deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van

architect. 4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of

rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van staglairs.4.4 in de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) / bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert

Artikel 5

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend euro (1.000,00 EUR).Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één honderste van het kapitaal.

- Architect Geert Vansteelant ten belope van negenennegentig (99) aandelen, als beherende vennoot;  de heer Matigs Vansteelant ten belope van één (1) aandeel, als stille vennoot; D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDINGING

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders / bestuurders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders 1 bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap:

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder / bestuurder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder / bestuurder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.,

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

13.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder / bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder I bestuurder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni om 18 uur.

15.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders I bestuurders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Voor zover dat wettelijk verplicht is, maakt op het einde van elk boekjaar het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze

documenten worden desgevallend overeenkomstig de wet opgesteld, geldig ondertekend en neergelegd bij de Nationale Bank van België, zonder verplichting zolang de vennootschap onder huidige rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap bestaat.

Voor zover dat wettelijk verplicht is, stelt het bestuursorgaan bovendien jaarlijks een verslag op waarin het rekenschap geeft van haar beleid,

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

H. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18 Ontbinding

18.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijid worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid,

182 in geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

18.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld " die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

18.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de " lopende opdrachten.

De comparanten verklaren in dit kader, dat de vennootschap de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf één januari tweeduizend en veertien (0110112014).

26.3Benoeming van niet statutaire zaakvoerders

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot niet statutaire, enige zaakvoerder, en dit voor on bepaalde duur;

De heer Vansteelant Geert, voornoemd; Zijn mandaat is bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, en dit miv 3 februari 2014 ;

Hier aanwezig en aanvaardend.

26.4Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden 3 februari 2014, met overname van alle opstartactiviteiten & verbintenissen met ingang van 1 oktober 2013, en zal voor de eerste maal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien (31112/2014),

26.5Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizendvijftien (2015), in de maand juni. 26.6Volmacht voor openbaarmakingsformaliteiten

De oprichters hebben volmacht gegeven aan FinQ NV, vertegenwoordigd door de heer Luc Mortelmans, alsook aan de door haar aangestelden  hierbij m.n. mevrouw Vera Vanderzypen van Fisalis, om de nodige formaliteiten te verrichten ter inschrijving van de vennootschap in het KBO, voor de BTW en Sociale Zekerheid,

WAARVAN AKTE

Ondertekend op plaats en datum als voormeld door de comparanten

De zaakvoerder

Geert Vansteelant, Architect, Project Manager M.Sc

De stille vennoot

Matigs Vansteelant,lndustrieel Ingenieur

r'

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

1)`oor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ARRIS ARCHITECTS & PROJECTMANAGERS GCV, AF…

Adresse
ZURENBORGSTRAAT 44 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande