ASSOCIATION BELGE DES PROPRIETAIRES DE 470, AFGEKORT : ASBEL 470

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION BELGE DES PROPRIETAIRES DE 470, AFGEKORT : ASBEL 470
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.942.793

Publication

30/03/2011
ÿþMOD 2.2

ESI In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111InItlNIINIVdIRRIduoaeu~»

Ondernemingsnr : 0408.942.793

Benaming

(voluit) : Association Belge des Propriétaires de 470

(verkort) : ASBEL 470

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Starrenhoflaan 23/3 - 2950 Kapellen

Onderwerp akte : Ontslag Bestuurders

Wijziging Statuten

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 18 MILT 2011

Uit het verslag van de Algemene vergadering van 12 maart 2011 blijken de volgende beslissingen:

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de bestuurders:

De heer Pim Peters (15103/83) Essensteenweg 30 , 2950 Kapellen

De heer Bruno Van Antwerpen (12/09/84) Kasteellei 13, 2930 Brasschaat.

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

STATUTEN

Artikel 1. Oprichting

De vereniging werd opgericht op 18 februari 1965 als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van dé wet van 27 juni 1921.De oprichting en statuten werden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 18/02/1965 onder het nummer 740/65

Artikel 2. Naam

De VZW draagt de naam ASSOCIATION BELGE DE 470,

afgekort ASBEL 470.

Artikel 3. Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd: Starrenhoflaan 23 bus 3, te 2950 Kapellen gelegen in

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats

binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 4. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Doel en Activiteiten

De vereniging stelt zich tot doel het bevorderen in België van de zeilsport in de 470-klasse;

een zeilboot met twee bemanningsleden ontworpen door de architect: A. CORNU.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt,

behoren onder meer:

" Het opstellen en doen naleven van de nationale regels en reglementen voor de 470-klasse.

" Het bevorderen van de relaties tussen de beoefenaars van de zeilsport in de 470-klasse.

" Het bevorderen en toezicht houden op de organisatie van kampioenschappen en wedstrijden in de 470-klasse

" Het organiseren en toezicht houden op trainingen, opleidingen en andere sportieve manifestaties waarbij de 470-klasse betrokken is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordig Verso : Naam en landtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

NIOD 2.2

" De relaties te onderhouden van de 470-klasse met de nationale en internationale organisaties en verenigingen die betrokken zijn bij de zeilsport.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doelstellingen, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 6. Werkende Leden

Er zijn minstens drie Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden" in de toepasselijke wet. De huidige Werkende leden zijn de deelnemers aan de Algemene Vergadering van 12 maart 2011, waarop deze statutenwijziging werd aangenomen. Daarnaast kan ieder Toegetréden Lid zich kandidaat stellen als Werkend lid op de jaarlijkse Algemene Vergadering. Deze Algemene Vergadering zal ais eerste agendapunt beslissen over de aanvaarding van de kandidaten als Werkend Lid. De beslissing wordt genomen met een 2/3 meerderheid. De nieuw aanvaarde Werkende leden mogen over de rest van de agendapunten van deze Algemene Vergadering beraadslagen en stemmen. Werkende Leden hebben aile rechten en verplichtingen die in deze statuten, de

reglementen van de vereniging en de toepasselijke wetten worden beschreven.

De lidmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks vastgelegd door de Algemene Vergadering en zal maximum 100 EUR bedragen.

Artikel 7. Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie over de

aanvaarding als Toegetreden Lid. Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en de reglementen van de vereniging worden omschreven. Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

Artikel. 8. Ontslag

Werkende Leden en Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een e-mail of gewone brief aan de Raad van Bestuur. Werkende Leden en Toegetreden Leden die op de vervaldag hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben worden geacht ontslagnernend te zijn.

Artikel. 9. Uitsluiting

Een Werkend Lid kan op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, genomen met een 2/3 meerderheid van de stemmen. Het Werkend Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden.

Artikel 10. Rechten

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde.

Artikel 11. De algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit Werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht en elk Werkend Lid heeft één stem. De afwezige leden kunnen zich niet laten vertegenwoordigen. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend zijn. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

" De wijziging van de statuten;

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" De benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" De ontbinding van de vereniging;

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

" De uitsluiting van een Werkend lid;

" De aanvaarding van nieuwe Werkende Leden;

" De vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

" De gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar. Deze jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de drie maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 12: Buitengewone algemene vergadering

Een algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist. De raad van bestuur is bovendien verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de Werkende leden daartoe per aangetekende brief een verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 13: Oproepingen tot de algemene vergadering

Alle Werkende leden moeten tenminste acht werkdagen voor de vergadering worden opgeroepen door de voorzitter, of twee bestuurders. De oproepingen tot de algemene vergadering kan per email of per gewone brief gebeuren op het adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven. De raad van bestuur kan andere personen uitnodigen op de algemene vergadering, deze hebben echter geen stemrecht. De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld op de algemene vergadering.

Artikel 14: Statutenwijziging.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Artikel 15. Raad van Bestuur.

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste vijf bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De Algemene Vergadering die een vierde Werkende Lid aanvaard zal overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid. Hun mandaat heeft een termijn van drie jaar die eindigt bij de sluiting van de betreffende jaarlijkse Algemene Vergadering. De bestuurders zijn herbenoembaar. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter en eventueel andere functies die zij nodig acht. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De verantwoorde en goedgekeurde kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige

meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter doorslaggevende stem.

Artikel 16: Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan, bij gewone meerderheid, een afgevaardigde-bestuurder benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast en die alleen mag handelen. Deze afgevaardigde-bestuurder verzorgt de dagelijkse administratie en de contacten met de officiële instanties. De afgevaardigde-bestuurder tekent geldig namens de vereniging tegenover alle officiële instanties, de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.De Afgevaardigde Bestuurder mag niet zonder toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen in het kader van het dagelijks bestuur van de VZW bij transacties die 1000 EUR te boven gaan.

"

*Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

~

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17: Rekeningen en begrotingen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen drie maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 18: Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijnen er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden. Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig , dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de voorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling.

Artikel 19. Diversen

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 12 maart 2011 te Kapellen.

Getekend,

Pieter van der Nagel

Afgevaardigde-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de verenging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASS. BELGE DES PROPRIETAIRES DE 470, AFGEKOR…

Adresse
STARRENHOFLAAN 23, BUS 3 2950 KAPELLEN(ANTW)

Code postal : 2950
Localité : KAPELLEN
Commune : KAPELLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande