ASTAR

Association sans but lucratif


Dénomination : ASTAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.211.975

Publication

17/11/2011
ÿþ1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

110

*iii~saeo*

Benaming : ASTAR

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Boomsesteenweg 273, 2020 - Antwerpen

Ondernemingsnr : 0834.211.975

Voorwerp akte : VEREFFENING - ONTBINDING

De Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op 14 oktober 2011, heeft met eenparigheid van stemmen beslist:

1. om de v.z.w. vrijwillig te ontbinden met ingang van 14 oktober 2011,

2. als vereffenaars aan te stellen twee huidige beheerders, zijnde :

Mohamed EL BAKKALI, Waarlooshofstraat nr. 1 bus 3, 2020 - Antwerpen, arbeider

- Radi AMRI, Twee Netenstraat 22 bus 51, 2060 - Antwerpen, arbeider

ze mogen de vereffening per 31 oktober 2011 afsluiten

De Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op 31 oktober 2011, heeft ermee ingestemd dat :

1. dat de vereffening afgesloten is en de ontbinding definitief geworden is per 31 oktober 2011.

2. de resterende en nog bruikbare goederen worden overgemaakt aan :

de vzw Wereld-Missiehulp, Provinciesteenweg 400, 2530-Boechout

3. daar er financieel geen netto-aktief overblijft wordt alleen het archief ter beschikking van de Stad Antwerpen gesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

1'1111>26-11= .iinncxes drx -Moniteur belge

"

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 ~ NOV. 2011

Griffie

___àNTWFRPEN

V beh aa Bel stal

14/03/2011
ÿþ" MOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

All II WIiIII 1 I IaaI II I " I IIA

nose

i V

heh ` aa ( Bel 1 StaE

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 2 RIAARi 2011

A N T W IbrfiffeE

Ondememingsnr : " " 834" 211.975

Benaming

{voluit) : ASTAR

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Boomsesteenweg 273, 2020-Antwerpen

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden,

I . de heer EL BAKKALI Mohamed, Waarlooshofstraat nummer 1 bus 3 , 2020- Antwerpen, geboren op 1 september 1968 te Astar Taounate - Marokko - Marokkaan;

2. de heer AMRI Radi, Twee Netenstraat 22 bus 51, 2060-Antwerpen, geboren op 1 februari 1967 te Douar Ait Lahcen Ouall - Marokko - Belg;

3. mevrouw EL BOUAKILI Saidi , Twee Netenstraat 22 bus 51, 2060 Antwerpen, geboren op 11 februari 1982 te Midar - Marokko - Belg;

wordt een Vereniging Zonder Winstoogmerk gesticht, waarvan de statuten hierna volgen , ze omvatten tien artikels:

statuten

*******

1 artikel 1: Benaming, zetel, duurtijd:

' De Vereniging kiest als naam: ASTAR

gDe maatschappelijke zetel en de ontmoetingsplaats zijn steeds gelegen op het grondgebied van

Groot-Antwerpen, gerechterlijk arrondissement Antwerpen.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2060-Antwerpen, Boomsesteenweg 273, 2020

Antwerpen.

Iedere adreswijziging van de zetel beslist de Raad van Bestuur.

De Vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso;ojn{en} bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Neaan en handtekening.

Voor-' Luit.' - vervolg MOD 2.0

behouden

, aan het

; Belgisch

Staatsbiad

artikel 2 : Doel:

De Vereniging beoogt, in geest van behulpzaamheid en liefdadigheid, de armen in Belgie te helpen door gratis of tegen kostprijs, tweedehandse kleding, meubelen, eet- en kookgerei, keukentoestellen en decomateriaal te leveren.

Ter financiering van voornoemde activiteiten zal de vereniging een of meerdere winkels uitbaten die voornoemde artikelen zulleen aanbieden.

De vereniging zal trachten om de samenhorigheid tussen de armen te verbeteren door het organiseren van samenkomsten waarop aan de leden de gelegenheid geboden wordt om onderling kontakten te leggen.

artikel 3 : Het minimum aantal effectieve leden is vastgesteld op drie.

artikel 4 : Aanneming van leden:

De Vereniging bestaat uit: effectieve leden, sympathisanten en kandidaat effektieve leden.

Om als kandidaat effectief lid tot de Vereniging te kunnen worden toegelaten moet de belangstellende een aanvraag indienen waarbij hij/zij bevestigt kennis te hebben genomen van de statuten en deze bij treedt. Voor de minderjarige kandidaten is daarenboven de machtiging van ouders of voogd vereist.

De namen der kandidaten worden ter kennis gebracht aan al de leden, die het recht hebben hun bemerkingen of bezwaren aan de Raad kenbaar te maken.

De kandidaten zullen een proeftijd doormaken van zes maanden. Na de proeftijd beslist de Raad over het al of niet aannemen van de kandidaat als effektief lid. De Raad is niet verplicht haar beslissing te motiveren tegenover de kandidaat. De Raad kan personen als kandidaat voor een effektief lidmaatschap weigeren, zonder uitleg te moeten geven tegenover de betrokkene.

Een bestuurder alleen kan beslissen of een persoon als sympathisant aanvaard wordt of niet.

Alleen de effektieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en zij alleen mogen de Vereniging vertegenwoordigen bij publieke manifestaties waaraan de Vereniging officieel deelneemt.

artikel 5 : Uittreden van effektieve leden en sympathisanten:

Het uittreden van leden en sympatisanten geschiedt door overlijden, ontslagneming, uitsluiting of automatisch verlies van lidmaatschap.

Leden die wensen ontslag te nemen uit de Vereniging moeten dit schriftelijk bevestigen. Het lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, kan geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan de teruggave niet eisen van de door hem betaalde bijdrage of gedeelte ervan.

In geval van ernstige inbreuken op statuten of het intern reglement van de Vereniging kan een effectief lid tijdelijk worden geschorst door een beslissing van de Raad.

LLiik B vernielden : Reeto Naam en hoedanigheid van de instrurrientereride notaris, hetzij van de perro o naent

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden tn vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-, !_4Pst' E. - vervolg MOD 2.0

behouden

" aan het

Belgisch

" Staatsblad

Voorstellen tot definitieve uitsluiting van een effectief lid moeten door de Raad worden voorgelegd aan een eerstvolgende Algemene Vergadering die daarover zal beslissen, Het betreffend lid heeft het recht zich op de vergadering te rechtvaardigen. De uitsluiting moet met een meerderheid van twee derde der stemmen worden uitgesproken.

Symphatisant kunnen door een eenvoudige beslissing van de Raad uitgesloten worden, hiertegen is geen beroep mogelijk bij de Algemene Vergadering en de Raad is niet verplicht om haar beslissing te motiveren tegenover de uitgeslotene.

Het niet betalen van de bijdrage na een maand volgend op een aanmaning, betekent het automatisch vérlies van het lidmaatschap.

artikel 6 : Bijdrage:

Het jaarlijkse lidgeld voor de kandidaat-leden, voor de effektieve leden en voor de sympathisanten, wordt gesteld op minimaal 5 (vijf) EURO en maximaal op 125 (honderdvij fentwintig) EURO.

Het feitelijk lidgeld voor zowel de kandidaten, de effektieve leden als voor de sympathisanten, dat zal gelden vanaf het volgende dienstjaar, wordt door de Raad op de Algemene Statutaire Vergadering voorgesteld en deze laatste beslist hierover, rekening houdende met bovenvermelde maxima.

Het dienstj aar loopt samen met het kalenderjaar.

Alle lidgelden zijn integraal verplicht te betalen voor een volledig dienstjaar. Pas na betaling van het lidgeld kan lid zijn/haar rechten laten gelden.

artikel 7 : Algemene vergadering:

De Algemene Statutaire Vergadering wordt elk jaar gehouden in de loop van het tweede kwartaal. Een Bijzondere Algemene Vergadering kan op ieder ogenblik worden bijeengeroepen door de Voorzitter, de Raad, of indien een vijfde van de effektieve leden de Raad hierom schriftelijk verzoekt.

De Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden. Zij heeft de meest uitgebreide macht om de werking van de Vereniging te bepalen.

Haar beslissingen zij n verplichtend voor alle leden, inbegrepen de afwezigen en opposanten. De leden worden schriftelijk tot de Algemene Vergadering uitgenodigd en wel minstens vier weken voor deze zal plaatsvinden. De uitnodigingen vermelden de agenda die door de Raad wordt voorgesteld. De kandidaat leden en de sympathisanten worden mondeling uitgenodigd; ze worden toegelaten tot de Vergadering, maar hebben geen stemrecht.

De effectieve leden die punten op de agenda van de Algemene Vergadering wensen besproken te zien of zich kandidaat voor de te begeven plaatsen binnen de Raad wensen te stellen moeten dit schriftelijk en minstens twee weken voor de Algemene Vergadering aan de Raad bekendmaken. Minstens een week voor de Algemene Vergadering worden de leden schriftelijk van de envetueel aangepast agenda en de namen van de eventuele kandidaten ter op de hoogte

triz. v8r. Lok 8 vernielden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van rie pe;so,ojr.re-"

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te venegenwoonfigon Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor- .tint , - vervolg

behouden

MOD 2.0

aan het

Belgisch

Staatsblad

gebracht.

De Algemene Vergadering zal zich uitsluitend houden aan de voorgestelde agenda. Vaste punten op de definitieve agenda van de jaarlijkse Algemene Statutaire Vergadering zijn : de verslagen van de Raad over de werking van het voorbije jaar (aktiviteiten), voorstelling van de rekeningen en de begroting, de richtlijnen voor het huidige dienstjaar en de voorgestelde lidgelden.

Om geldig te kunnen vergaderen moet minimum een vierde, afgerond tot de hogere eenheid van het aantal effektieve leden aanwezig zijn. Indien het quorum niet bereikt wordt zaI een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig zal vergaderen welk ook het aantal aanwezige stemgerechtigden zal zijn. Een beslissing door deAlgemene Vergadering genomen is onderworpen aan de gewone meerderheid; uitgezonderd een statutenwijziging en uitsluiting van een lid, die vereisen een twee- derde meerderheid. Onthoudingen zijn geldige stemmen maar verminderen het quorum.

De stemmingen gebeuren hoofdelijk en bij naamafroeping. Stemmingen over personen moeten geheim zijn . Andere stemmingen kunnen geheim zijn indiende meerderheid hierom verzoekt.

Van elke algemene of Raadsvergadering wordt een beknopt verslag opgesteld dat de beslissingen van deze vergadering bevat en ingekleefd wordt in daartoe bestemde registers. De verslagen zullen op de eerstvolgende algemene of Raadsvergadering ter goedkeuring worden voorgelezen.

Alleen de Algemene Vergadering is bevoegd wijzigingen aan de statuten aan te brengen en dit kan pas wanneer de helft van de stemgerechtigden tegenwoordig zijn.

artikel S : Bestuur, bevoegdheden:

De Vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur die bestaat maximaal uit drie leden bestaat : een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De leden van de Raad worden verkozen door de Algemene Vergadering, waarop minimaal een vierde van de stemgerechtigden op aanwezig is; in geval de opkomst te laag is, worden de mandaten automatisch verlengd tot de eerstvolgende Algemene Vergadering waar de verkiezing van de Raadsleden op de agenda staat.

De verkozen Raadsleden verdelen onder hen de funkties op de eerste Raadsvergadering na hun aanstelling.

De duur van een mandaat van een bestuurder beloopt driejaar. Indien tijdens deze periode een bestuurder ontslag neemt, blijft de Raad verderwerken en wordt de vrijgekomen funktie herverdeeld tussen de twee overblijvende bestuurders. Indien twee mandaten vrijkomen moet een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen worden om nieuwe bestuurders te verkiezen.

Alleen effektieve meerderjarige leden kunnnen zich kandidaat stellen als bestuurder. De uittredende bestuurders zijn steeds herkiesbaar.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de uitvoerende macht in de Vereniging en heeft

blz van Luik 3 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de fse~sovijnn,1

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te verlegenwosxd1çJen Versa : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

i

Voor- Lue F., " vervolg

behouden

aan het Moo z.o

Belgisch

Staatsblad

uitgebreide bevoegdheid in het beheer van de Vereniging die ze vertegenwoordigt in alle

" gerechterlijke en buitengerechterlijke gevallen.

Al wat niet uitdrukkelijk door de wet en de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene

Vergadering valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur

De Raad vergadert minstens eenmaal om de drie maand. Om geldig te kunnen vergaderen moeten er minstens twee bestuurders aanwezig zijn.

Beslissingen van de Raad moeten gestemd worden met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Onthoudingen zijn geldige stemmen maar verminderen het quorum.

De Vereniging is geldig gebonden door de handtekening van minstens twee leden van de Raad.

artikel 9: Financies:

De bronnen van inkomsten van de Vereniging zijn: de verplichte jaarlijkse bijdragen, de inschrijvingsgelden voor festiviteiten, de uitbating van cl e winkels, de giften, schenkingen en subsi dies.

De bezittingen van de Vereniging worden vermeld in een inventaris, dat deel uitmaakt van het jaarlijks financieel verslag. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de eigendommen van de Vereniging en de zaken of voorwerpen die haar in bruikleen of ter bewaring werden toevertrouwd.

artikel 10 : Ontbinding:

De ontbinding zal geschieden volgens de modaliteiten van de geldende wetgeving en de bezittingen en archief van de Vereniging zullen aan de Stad Antwerpen, ter bewaring, worden overgedragen.

De eerste Algemene Vergadering, aansluitend gehouden na ondertekeing van de statuten, heeft eenparig beslist over de benoeming Raad van Bestuur; vervolgens verdeelden de benoemde raadsleden de functies als volgt :

EL BAKKALI Mohamed, voorzitter

AMRI Radi, penningmeester

ELBOUAKI Saidi, secretaris

)r t nafis r Na, van Luik. B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij var de pers') :e. ;

bevoogd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te verteoenwnordign;, Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASTAR

Adresse
BOOMSESTEENWEG 273 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande