ATLETIEKCLUB KALMTHOUT, AFGEKORT : ACK

Association sans but lucratif


Dénomination : ATLETIEKCLUB KALMTHOUT, AFGEKORT : ACK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.490.613

Publication

25/07/2012
ÿþOndernemingsnr : 445.490.613

Benaming

(voluit) : Atletiekclub Kalmthout

(verkort) : ACK

Rechtsvorm ; VZW

Zetel : Molenbaan 37, 2920Kalmthout

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders

Statutenwijziging

Atletiekclub Kalmthout, afgekort ACK VZW

De bijzondere algemene ledenvergadering van 28/03/2012 heeft besloten om de statuten aan te passen aan de nieuwe VZW-wetgeving door de originele statuten van de VZW te vervangen door volgende statuten en dit voor publicatie in het staatsblad.

Deze nieuwe statuten vervangen volledig de eerste statuten welke verschenen in het Belgisch Staatsblad op 07/11/1991 en dit onder rolnummer 18666

Titel I Naam- zetel-doel-duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam'Atietiekclub Kalmthout vzw, in het kart ACK'

Art 2. De vereniging is gevestigd te 2920 Kalmthout, Kijkuitstraat 58, op het adres van de voorzitter Danny Gotink, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel mag, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, overgebracht worden naar een andere plaats in de provincie Antwerpen.

Art 3. De vereniging heeft sport tot doel. Zij mag eveneens alle aktiviteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Zij kan in deze zin ook, doch op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur en kan te allen tijde ontbonden worden. Titel ll - Leden

Art 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen

De vereniging telt werkende en niet-werkende [eden. Enkel de werkende leden bezitten stemrecht op de

algemene vergadering.

Art 6. Als lid van de vereniging kan eenieder toetreden die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Art 7. De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Art 8. De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum 100 EUR

Art 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Leden van de raad van bestuur dienen dit schriftelijk te doen. Voor de gewone leden volstaat een mondelinge mededeling van uittreding. Een lid dat weigert de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

tr..~., " .11., ,,

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I 11,11,N I~~IIV

503"

i!inerla1egd ter gri x~4. /en % e,,..r,jblnirt van Éaflphatrdei te

Griffie j 6 Mil 2612

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ad9D 2.2

lidgeld bijdrage te betalen maakt geen deel meer uit van de vereniging.

Een uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden

van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken,

Art la Uitgetreden en uitgestoten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Titel Ill Raad van bestuur

Art 11. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van ten minste drie leden die allen lid zijn van de vereniging.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Hun mandaat duurt drie jaren. Zij zijn steeds herkiesbaar.

Art 12. Om tot bestuurder verkozen te worden dient men ten minste één jaar lid te zijn van de vereniging. De kandidaat kan ook door instemming van de raad van bestuur, bij gewone meerderheid, worden aanvaard,

Art 13. in geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopig bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien,

Art 14. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of 2 bestuurders. De vergadering

wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders

De raad van bestuur vergadert slechts indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen,

Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen gemaakt die ondertekend worden door twee bestuurders.

Art 15. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden en vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

De raad van bestuur is jaarlijks verplicht de rekening over het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering te onderwerpen. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet is voorzien als vallende onder de bevoegdheid van de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Tegenover derden wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door 2 bestuurders samen

Titel 1V Algemene vergadering

Art 16, De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Ieder lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art 17. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art 18. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Ze moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar, en dit bij voorkeur in de maand februari.

Bijzondere algemene vergaderingen kunnen gehouden worden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk gevat ais een vijfde van de werkende leden erom verzoekt.

De oproeping voor de algemene vergadering moet ondertekend worden door de voorzitter of door twee

Mao 2,2

bestuurders. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief.

De oproeping voor de algemene vergadering, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de dagorde die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens een twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de dagorde vermeld worden, Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen behandeld worden wanneer hierom op de algemene vergadering wordt verzocht mits toelating tot bespreking van de voorzitter.

Art 19. Alle besluiten in de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of zijn vervanger,

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetaileerd op de dagorde is

vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten bepaald is, waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerdeerheid van 4/5 de van de stemmen van de aanwezige, of vertegenwoordigde leden worden besloten.

Voor elke wijziging van de statuten is bovendien een meerderheid van twee derde der aanweizge of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering, Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid ongeacht het aantal afwezigen

Art 20. Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders,

Leden, alsook derden, die een rechtmatig belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage te hebben in de notulen van de algemene vergadering.

a4

e

Titel V: Financieel beleid

°-~ Art 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen van begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VI: Ontbinding, vereffening,

Art 22. ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid.

óArt 23. in geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging of stichting met sociaal doel. De bepaling hiervan is aan de algemene cvergadering, de rechtbank of de aangestelde vereffenaars.

Art 24. Aangelegenheden die door deze statuten niet vermeld worden, worden geregeld overeenkomstig de VZW-wet.

Ontslag en benoeming bestuurders

Volgende bestuurders hebben ontslag genomen:

Ingrid Van Loon, voorzitster, Kapellensteenweg 23, 2920 Kalmthout vanaf 07/12/1999

' Hugo de Bondt, penningmeester, Watertorendreef 4, 2920 Kalmthout vanaf 06/02/1996

Ron Van Namen, secretaris, Molenbaan 37, 2920 Kalmthout vanaf 28/03/2012

Gaston Stevens, Kapellensteenweg 28, 2920 Kalmthout vanaf 04/02/1998

Jos Thys, Achterbroeksteenweg 65, 2920 Kalmthout vanaf 05/05/1992

Jef van Looy, Vuurkruiserslaan 25, 2920 Kalmthout vanaf 03/11/1993

Jos Maas, Dorpstraat 33, 2920 Kalmthout vanaf 23/07/1997

Lutgard Winkeler, Standaertiei 38, 2920 Kalmthoyt vanaf 24/09/1997

Joost Vrints,Kapelstraat 26, 2960 Brecht vanaf 08/06/1994

Volgende bestuurders werden benoemd:

Voorzitten Danny Gotink, Kijkuitstraat 58, 2920 Kalmthout, ° 27/10/1974 Essen, vanaf 28/03/2012 Penningmeester; Nicole De Corte, Ericalaan 6, 2920 Kalmthout ° 18/01/1952 Sint-Niklaas vanaf 01/03/1996 Secretaris: Keuppens Luk, Albert Peeterstaan 26, 2920 Kalmthout '30108/1979 Brasschaat vanaf 28/03/2012.

Luik B - Vervolg

Bosmans Peter, Van Geertenlaan 7, 2920 Kalmthout, ° 2511011957 Kalmthout vanaf 01/03/1997

Adams Johan, Rozendreef 14, 2920 Kalmthout , ° 28/10/1955 Essen vanaf 09/05/2007

Beyers Louis, Kapeistreat 29, 2920 Kaltmhout, ° 7/03/1949 Essen vanaf 09/05/2007

Brocatus Josephus, Noordeind 39, 2920 Kalmthout , ° 27/11/1947 Kalmthout vanaf 27/03/1991

Mets Nicole, Eikelstraat 51, 2920 Kalmthout ° 24/02/1957 Merksem vanaf 01/03/1996

Michielsen Matthias, Bezemheidelaan 28, 2920 Kalmthout ° 14/11/1973 Kapellen vanaf 26/06/2001

Moens Franky,Elf Novemberstraat 28, 2910 Essen ° 22/03/1960 Roeselarer vanaf 09/05/2007

Van Overloop Mannuel, Beeklei 7a, 2920 Kalmthout ° 10/11/1978 Sint-Niklaas vanaf 2606/2001

Volgende bestuurders werden herbenoemd

Ronald Van Namen, Molenbaan 37, 2920 Kalmthout, ° 06/06/1959 Sint-Niklaas vanaf 28/03/2012

De zetel van de vereniging is heden gevestigd te Kalmthout, Kijkuitstraat 58

"Le'tiS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

~

Voor-ïziehcuden

aan het

Belgisch Staalblad

MOD 2,2

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ATLETIEKCLUB KALMTHOUT, AFGEKORT : ACK

Adresse
MOLENBAAN 37 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande