ATTACK

Association sans but lucratif


Dénomination : ATTACK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.957.748

Publication

22/12/2014
ÿþMOD 2.2

y nq " ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 1 DEC. 20%

afdeling Antwerpen

Gfiffia

i VI

Ondernemingsnr : 0849.957.748 Benaming

(voluit) ; ATTACK

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Rode Beuk 25 bus 2, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Wijzeging adres maatschappelijke zetel en adreswijzeging van lid

Bij de algemene vergadering van 01/11/2014 wordt beslist:

1. De adreswijzeging van de maatschappelijke zetel van de vzw Attack naar Jos Claessensstraat 36, 21801 Ekeren,

2. De adreswijzeging van Yves Dirkx naar Jos Claessensstraat 36, 2180 Ekeren

Dientengevolge wordt Artikel 2 van de statuten dan ook als volgt aangepast:

Hoofdstuk 1

Artikel 2 - Maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2180 Ekeren, Jos Claessensstraat 36, behorend tot het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Het adres van de zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Yves Dirkx Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

31/10/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten (VZW) overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003 (de V&S-wet) waarvan zij de statuten als volgt vaststellen.

ARTIKEL 1

De vereniging draagt als naam: ATTACK

ARTIKEL 2

De vereniging is gevestigd te 2640 Mortsel, Rode Beuk 25 bus 2, en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

ARTIKEL 3

TITEL 1, NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

De vereniging heeft tot doel:

Het bevorderen en promoten van de motorsport en dit in de meest ruime zin van het woord, dit onder meer door het inrichten van en deelname aan motorwedstrijden, uitbaten van eigen of gehuurde installaties met de verzorging van bijkomende activiteiten, zoals het verstrekken van dranken en eetwaren, het voeren van publiciteit, het opleiden, vormen en ondersteunen van piloten.

Ondergetekenden:

1, Kevin Symons, wonende te 2820 Bonheiden, Berentrodedreef 30

2, Nico Verelst, wonende te 2230 Herselt, Goorbeek 7a

3, Dirkx Yves Kitty Jos, wonende te 2640 Mortsel, Rode Beuk 25 bus 2

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Ze mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doelstellingen. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om

De zetel mag naar elk ander adres binnen de agglomeratie of de gemeente overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ATTACK

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12305689*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Rode Beuk 25

0849957748

2640

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Mortsel

Griffie

Neergelegd

28-10-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

De vereniging heeft eveneens tot doel haar clubleden bij te staan in hun vrije tijdsbesteding. Het vinden van ontspanningsmethoden, aanleren van probleemoplossende vaardigheden, stimuleren van sociale vaardigheden, aanleren van spelen, organiseren en begeleiden van uitstappen en dergelijke meer. Dit alles in een uitdaging waar zelfontplooiing en verantwoordelijkheidszin naar mens en milieu centraal staan.

ARTIKEL 6

ARTIKEL 7

ARTIKEL 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Om haar doel te bereiken mag de vereniging samenwerken met andere vereniging of ondernemingen zowel in binnen als buitenland.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL 2, LEDEN

ARTIKEL 5

ARTIKEL 8

Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt honderd euro (¬ 100)

ARTIKEL 9

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende en effectieve leden. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Toegetreden leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten, kan toetreden als lid tot de vereniging. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Om lid te worden moet men bovendien voldoen aan de voorwaarden van toetreding die omschreven zijn in het huishoudelijk reglement.

Het lidmaatschap neemt van rechtswegen een einde bij overlijden, faillissement, onbekwaam verklaring of vereffening.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaandelijk gehoord. De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden. Het verlies van één van de voorwaarden bepaald in artikel 6 van de statuten, brengt ook van rechtswege het verlies van het lidmaatschap mee.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL 3, RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ARTIKEL 12

Luik B - vervolg

Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging en voldoen aan de voorwaarden die omschreven zijn in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 13

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Zo, door vrijwillige ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 14

ARTIKEL 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheid gezamenlijk uit. De bestuurders kunnen de taken onderling verdelen, zonder dat deze aan derden kan worden tegengeworpen, zelfs indien ze bekend gemaakt is.

1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter (eventueel 1 of meer ondervoorzitters) een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of de secretaris) roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, penningmeester en de secretaris ( of minimum twee bestuurders) en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uitreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter, penningmeester en de secretaris (of minimum door twee bestuurders).

4. De Raad van Bestuur vergadert minstens twee maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping door de voorzitter. Indien minstens twee bestuurders hierom verzoeken is de voorzitter gehouden de Raad van Bestuur bijeen te roepen. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk of per e-mail. Alle bestuurders worden minstens vijftien dagen tevoren voor de Raad van Bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

2. De Raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders (of ten minste de helft van de bestuurders) aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt. (Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen).

2. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van minimum twee bestuurders.

3. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

5. In afwijking van art. 13bis V&S-wet, kunnen de bestuurders niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die transacties van 1250 euro te boven gaan.

6. Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

TITEL 4, ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 16

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende of effectieve leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen mits de nodige volmacht wordt voorgelegd met vermelding van de dagorde van de vergadering. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 17

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

ARTIKEL 18

1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. De jaarlijkse vergadering wordt gehouden de eerste dinsdag van de maand april.

2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

ARTIKEL 19

ARTIKEL 21

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

3. Dezelfde regels als in 2 dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

4. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. ARTIKEL 20

3. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn worden ondertekend door de Voorzitter, of twee bestuurders of een vijfde van de werkende of effectieve leden. Alle werkende of effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief ten minste 15 dagen voor de vergadering.

4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens een twintigste van de werkende of effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit besluit tot wijziging moet door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijzeging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter penningmeester en de secretaris en deze worden bijgehouden en opgenomen in een bijzonder register. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter, penningmeester en de secretaris of door minstens twee bestuurders. Leden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL 5, BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2013. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

1. Met uitzondering van de door wet en door statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter.

TITEL 6, ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 22

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 23

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

ARTIKEL 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juli 1921 en gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 toepasselijk en wordt verder verwezen naar het huishoudelijk reglement

TITEL 7, SLOTBEPALINGEN

Na de oprichting zijn de oprichters meteen in voltallige Algemene Vergadering bijeengekomen en hebben volgende beslissingen met eenparigheid van stemmen genomen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.

De jaarlijkse Algemene vergadering wordt gehouden op de eerste dinsdag van de maand april.

Aldus opgemaakt in 4 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering

gehouden te Mortsel op 9 oktober 2012

(Handtekening van alle oprichters)

Verelst Nico Symons Kevin Dirkx Yves

Voorzitter Secretaris Penningmeester

1.

Worden aangesteld als bestuurders voor een periode van 6 jaar eindigend op de jaarvergadering over het

boekjaar 2018:

1. De heer Verelst Nico in zijn functie van voorzitter

2. De heer Symons Kevin in zijn functie van secretaris

3. De heer Dirkx Yves Kitty Jos in zijn functie van penningmeester

2.

Het eerste boekjaar loopt van 1 November tot en met 31 december 2013.

Coordonnées
ATTACK

Adresse
RODE BEUK 25, BUS 2 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande