AUGUSTINIANA

Divers


Dénomination : AUGUSTINIANA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 507.811.727

Publication

02/01/2015
ÿþMOD. 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15300110*

Neergelegd

30-12-2014

Griffie

0507811727

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

AUGUSTINIANA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Aloïs VAN den BOSSCHE, notaris te Vorselaar op

negenentwintig december tweeduizend veertien,

dat

Sint Augustinus, vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te Turnhout, Parklaan, 23, met

ondernemingsnummer 477.127.756/RPR Antwerpen, afdeling Turnhout, vereniging feitelijk ook

gekend onder de benaming  Gasthuiszusters Augustinessen te Turnhout,

een private Stichting heeft opgericht en daartoe een vermogen heeft afgezonderd en

ingebracht

STATUTEN

De stichters hebben de statuten van de Stichting als volgt bepaald:

1. NAAM

De Stichting heeft de naam: "AUGUSTINIANA , in deze akte verder ook genoemd  de Stichting

2. ZETEL

De Stichting heeft haar zetel te 2300 Turnhout, Parklaan 23 (Arrondissement Antwerpen). De zetel mag bij beslissing van de raad van bestuur, zonder dat zulks een statutenwijziging vereist, worden verplaatst naar elke andere plaats in het Vlaams Gewest.

De zetelverplaatsing moet in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en moet daartoe worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel binnen de maand.

3. DOEL

De Stichting heeft tot doel:

Het bevorderen van het religieus leven in gemeenschap en het voorzien in het onderhoud van de zusters, het doen van caritatieve werken, financiële tussenkomst ten voordele van de Congregatie in speciale omstandigheden;

Het verlenen van logistieke steun aan caritatieve werken en dit door het ter beschikking stellen van fondsen, lichamelijke roerende goederen, technische bijstand, het geven van voorschotten, het verstrekken van waarborgen.

Tot verwezenlijking van dit doel mag de Stichting alle noodzakelijke of nuttige onroerende en roerende goederen verwerven, vervreemden, huren en verhuren, pachten en verpachten, kredieten aangaan, hypotheek stellen en zo meer, zonder echter haar patrimonium in gevaar te brengen en meer risico te nemen dan van de goede huisvader mag verwacht worden.

De Stichting mag overgaan tot alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De werkingskosten van de Stichting mogen twee procent van haar ontvangsten niet overschrijden. De Stichting kan buiten voorgeschreven wettelijke reserves, slechts beperkte reserves aanleggen waarvan het totaal niet meer mag bedragen dan tien procent van het patrimonium van de Stichting.

4. DUUR STICHTING

De Stichting wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

5. BESTUUR

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Parklaan 23

2300 Turnhout

Oprichting

Private stichting

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

A. BENOEMING:

De Stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens vijf bestuurders.

De eerste bestuurders worden in de oprichtingsakte benoemd.

Het bestuursmandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

Verdere benoemingen van bestuurders dienen de voorafgaande goedkeuring weg te dragen van de

Bisschop bevoegd voor de Stad Turnhout, behalve indien de te benoemen bestuurder religieuze is

en deel uitmaakt van de zusters behorende tot de congregatie van de Gasthuiszusters van Turnhout

en lid zijn van de vzw. Sint Augustinus, voormeld, in welk geval deze goedkeuring geacht wordt

verleend te zijn.

B. AFZETTING:

Buiten de gerechtelijke afzetting, zoals voorzien in de wet, kunnen bestuurders uitsluitend worden afgezet door de stichters of hun rechtsopvolgers. Hiertoe zal een besluit van de raad van bestuur van de stichters, genomen bij vier/vijfde meerderheid, betekend worden aan de betrokken bestuurder bij aangetekend schrijven en bij gewone brief aan de andere bestuurders.

C. DUUR EN AMBTSBEËINDIGING:

Een bestuurder wordt aangesteld voor een periode van zes jaar, die één maal hernieuwd kan worden. Bij eenparig akkoord van de andere bestuurders kan een derde ambtstermijn worden toegestaan.

De functie van bestuurder eindigt bij overlijden, ontslag, ziekte die de uitoefening van het bestuursmandaat voor onbepaalde tijd onmogelijk maakt, plaatsing onder voorlopige bewindvoerder of verstrijking van het mandaat.

Ontslagnemende bestuurders blijven hun mandaat verder uitoefenen tot in hun vervanging wordt voorzien, zonder dat deze termijn meer dan drie maanden kan belopen.

D. VERGADERING:

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op van verzoek drie bestuurders. De bestuurders worden opgeroepen bij gewone brief of elektronisch. Behalve in geval van hoogdringendheid worden ze acht dagen vooraf opgeroepen.

De oproeping bepaalt de plaats, de datum, het uur en de dagorde van de vergadering. Bij hoogdringendheid geschiedt de oproeping minstens achtenveertig uur op voorhand.

E. BESLISSINGEN:

De raad van bestuur beslist  behoudens anders bepaald of in de wet  bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Voor vervreemding van onroerende goederen moet er een eenparig besluit zijn van de bestuurders die zijn aangesteld door de stichters of hun rechtsopvolgers.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet meer dan de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Eén bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. Indien slechts de helft of minder van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Deze tweede vergadering moet worden gehouden ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering. Zij beslist zoals hierboven bepaald.

De besluiten van de raad van bestuur worden ingeschreven in een verslagboek. Elk verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

F. MANDATEN

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Het mandaat van de voorzitter en de secretaris duurt drie jaar en kan hernieuwd worden. De raad van bestuur benoemt desgevallend één of twee ondervoorzitters. In geval van afwezigheid of belet van de voorzitter, wordt zijn functie waargenomen door de ene of de andere ondervoorzitter of bij gebreke hiervan, door een bestuurder te dien einde aangeduid door zijn collega's.

6. VERTEGENWOORDIGING

De Stichting wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter van raad van bestuur en de secretaris, die samen optreden of bij ontstentenis van dezen door twee bestuurders. Zij moeten geen bewijs van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voorleggen.

De voorzitter van de raad van bestuur of twee bestuurders die gezamenlijk handelen zijn gemachtigd om de financiële bijdragen, zoals legaten en giften, die aan de Stichting worden gedaan, te aanvaarden.

7. DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de Stichting of bepaalde onderdelen ervan toevertrouwen aan een of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk kunnen optreden. Hun bevoegdheden evenals hun eventuele vergoeding worden omschreven in de benoemingsbeslissing. Zij kunnen ten allen tijde van hun taak worden ontheven door een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

8. AANSPRAKELIJKHEID

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de Stichting gaan in die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de Stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

9. JAARREKENING EN BEGROTING

Het maatschappelijk jaar van de Stichting valt samen met het burgerlijk jaar.

Ieder jaar en ten laatste op dertig juni maakt de raad van bestuur de jaarrekening en het

bestuurverslag van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig artikel 37 van de Wet op de

Verenigingen en Stichtingen, alsook de begroting van het volgende boekjaar.

De goedgekeurde jaarrekening moet worden overgemaakt aan de griffie van de Rechtbank van

Koophandel.

10. COMMISSARIS

De raad van bestuur stelt, indien nodig volgens de door de wet bepaalde normen, een commissaris

aan. Deze wordt benoemd voor de duur van drie jaar. Hij is herbenoembaar.

11. BESTEMMING

In geval van ontbinding van de Stichting, om welke reden ook, worden haar activa toegewezen aan één of meerdere instellingen waarvan de activiteiten aansluiten bij het doel van de Stichting en die hiertoe door de bij de ontbinding of vereffening in functie zijnde bestuurders wordt aangeduid. Voorafgaand aan deze overdracht, en na betaling van alle verbintenissen en schulden, zal iedere stichter recht hebben op terugname van hetgeen zulk lid heeft ingebracht in de Stichting bij de oprichting of nadien. Dit zal gebeuren overeenkomstig een afrekening opgesteld door de raad van bestuur of de vereffenaar.

Dit betreffende verklaren de comparanten oprichters dat als oprichter van de stichting enkel en alleen de vzw. Sint Augustinus, als voormeld, dient aanzien te worden en dat de comparanten sub 1 tot en met 21 zichzelf niet als inbrenger beschouwen.

Goederen die anders dan door de stichters zijn ingebracht, keren bij ontbinding of vereffening van de Stichting terug naar de inbrenger of bij diens afwezigheid naar diens rechtsopvolgers of bij diens afwezigheid naar een vereniging die door de in functie zijnde bestuurders wordt aangeduid. De aanstelling van een dergelijke vereniging zal slechts op geldige wijze kunnen gebeuren nadat hierover een eensluidend en gunstig advies is verkregen van de Bisschop territoriaal bevoegd voor de stad Turnhout.

12. STATUTENWIJZIGING

De statuten van de Stichting kunnen slechts gewijzigd worden bij eenparig besluit van de bestuurders, na voorafgaand en schriftelijk akkoord van de stichters of zijn rechtsopvolgers. De statuten kunnen gewijzigd worden bij rechterlijke beslissing, op verzoek van minstens drie bestuurders, indien daartoe reden bestaat die door deze bestuurders dient opgegeven te worden. Iedere statutenwijziging vereist het voorafgaandelijk akkoord van de Bisschop territoriaal bevoegd voor de stad Turnhout.

13. BELANGENCONFLICT

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke, morele of professionele aard heeft dat in strijd is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de raad van bestuur een besluit neemt. Deze bestuurder mag niet deelnemen aan de beraadslagingen van de raad van bestuur over deze verrichtingen of beslissingen, noch aan de stemming. Hij moet gehoord worden indien hij erom verzoekt. Zijn gemotiveerde verklaring zal aan de notulen van deze vergadering worden gehecht.

Indien meerdere bestuurders een belangenconflict hebben met de Stichting dan dienen zij zich eveneens te onthouden, zoals hiervoor bepaald.

Indien in voorkomend geval geen beslissing kan genomen worden, wegens te veel belangenconflicten, dan zal de raad van bestuur een beroep doen op een derde beslisser. Indien om een of andere reden de raad van bestuur niet tot eenparige aanduiding komt van deze derde beslisser, dan zal deze worden aangesteld, op verzoek van de raad van bestuur, door de Bisschop bevoegd voor de Stad Turnhout. De raad van bestuur zal zich gedragen, zonder beroep, noch verhaal, naar het besluit van deze derde beslisser.

14. ALGEMENE BEPALINGEN

Al hetgeen niet in deze statuten is bepaald, zal door de bepalingen van de Wet op de Verenigingen

en Stichtingen worden geregeld.

15. BENOEMINGEN

Werden door de stichtster voor de eerste maal benoemd tot bestuurders, overeenkomstig de

bovenstaande bepalingen:

1) eerwaarde zuster De Ceuster Melania Justina Theodora, kloosterlinge, ongehuwd, geboren te Kasterlee op dertig augustus negentienhonderd drieëndertig, rijksregisternummer: 33.08.30-012.31, wonende te 2300 Turnhout, Herentalsstraat 66,

2) eerwaarde zuster Dierckx Paulina Melania Theresia, kloosterlinge, ongehuwd, geboren te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Lichtaart op twintig september negentienhonderd tweeëndertig, rijksregisternummer: 32.09.20010.28, wonende te 2300 Turnhout, Parklaan 23,,

3) eerwaarde zuster Lenaerts Mary-Paule, kloosterlinge, ongehuwd, geboren te Arendonk op tien januari negentienhonderdvierenveertig, rijksregisternummer: 44.01.10-040.09, wonende te 2300 Turnhout, Parklaan 23,

4) eerwaarde zuster STEENACKERS Maria Josepha, kloosterlinge, ongehuwd, geboren te Kasterlee op vijf september negentienhonderdnegentwintig, rijksregisternummer: 29.09.05-024.13, wonende te 2300 Turnhout, Parklaan 23,

5) de heer VAN DEN BOSSCHE Ludovicus Constantinus Carolus, gehuwd, geboren te Arendonk op

achtentwintig maart negentienhonderd achtendertig, rijksregisternummer: 28.03.38-023.53, wonende

te 2300 Turnhout, Tichelarijstraat, 70/ 1

Deze bestuurders hebben aangesteld als

voorzitter van de raad van bestuur: eerwaarde zuster Melania De Ceuster, voornoemd,

secretaris van de raad van bestuur: eerwaarde zuster Maria Dierckx, voornoemd

de schatbewaarder: eerwaarde zuster Mary-Paule Lenaerts

de bestuurders zijn hier tussengekomen en hebben hun mandaat aanvaard.

Deze benoemingen zullen slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de Stichting

rechtspersoonlijkheid verkregen zal hebben.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Vorselaar, 29 december 2014

A. VAN den BOSSCHE

Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
AUGUSTINIANA

Adresse
PARKLAAN 23 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande