AZOEF

Association sans but lucratif


Dénomination : AZOEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.401.016

Publication

18/06/2012
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

1l1I 111111 1I 11ff 111I 111111111I

*iaio~esa*









NEERGELEGD. -De- 2012

GRlF~ i~ i" ;E Ci-IT#"IAfi#K van

KOOPHANnitri@ MECHELEN

Ondernemingsnr : . `~ 6. LT o 4 0,4) Benaming

(voluit) : AZoef vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint Guibertusplein 18, 2222 Itegem

Onderwerp akte : Statuten

De ondergetekenden :

Eduard Grosemans, RRnr 510307 44549, architect, Kempische kaai 51, 3500 Hasselt, Belg; Van Pelt Pierre, RRnr 510301 495 82, facillitator, Sint Guibertusplein 18, 2222 Itegem, Belg; Gabbany Mourad , RRnr 720706 41593, Turnhoutsebaan 190 b2, 2140 Borgerhout, arbeider, Belg; Vera Michaux, RRnr 570511 43282, Sint Guibertusplein 18, 2222 Itegem, Belg, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te" richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk en de instellingen van openbaar nut, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur:

Art. 1. De vereniging draagt de naam : AZoev vzw

Art, 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Sint Guibertusplein 18, 2222 Itegem. Hij kan slechts, verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: Het vergemakkelijken en realiseren van cohesie in de samenleving door: het genereren van zelfexpressie en communicatie, Hiervoor zal de vereniging structuren ontwikkelen zowel sociaal als economisch en ecologisch. Er zullen workshops en opleidingen georganiseerd worden alsook: evenementen en creatieve happenings in ziekenhuizen, wooncentra, ,echolen, andere instellingen en verenigingen. Hiervoor zullen competenties samengebracht worden en gezorgd voor materiële infrastructuur zoals lokalen, vervoer, statuten en administratief kader. Organisaties zullen beroep op ons en onze infrastructuur kunnen doen in de mate van onze mogelijkheden. Organisaties met een gelijkwaardig humaan doel kunnen ook door AZoev gesponsord worden.

"AZoev" staat voor beweging zowel van het individu als van groepen. Het staat voor een buitengewoon-menswaardig op weg zijn in een globale samenleving dat altijd een tweerichtingscommunicatie inhoud. Communicatie tussen individuen, individu en een groep en communicatie tussen groepen.

AZoev vzw zal actief zijn in een aantal domeinen. AZoev-art zal zich bezig houden met het vormen van' artistieke teams, bestaande uit zowel vrijwilligers als professionelen, die projecten gaan uitwerken en deze ook' gaan realiseren of laten realiseren, AZoev-animo zal zich bezig houden met ontwikkeling van animatie in' ziekenhuizen, wooncentra en groepen. AZoev-med zal zich bezig houden met transport voor activiteiten van de, vzw, zoals transport in eerste lijn zorg, transport tussen medische instellingen, instellingen voor ouderenzorg, zwakkeren in de samenleving. De hiervoor benoemde activiteiten in de andere deelgebieden kunnen dan ook" gecombineerd worden waar dit wenselijk is.

AZoev vzw kan ten allen tijde zich laten bijstaan door professionelen of mee aansluiten bij organisaties voor het dynamiseren en professionaliseren van de eigen activiteiten en de organisatie. AZoev vzw zal voor elk deelgebied alle nodige materialen en lokalen mogen huren of kopen. Zij zal vergoedingen mogen vragen, giften mogen ontvangen, personeel aanwerven, vrijwilligerswerk organiseren om zijn doelstelling te realiseren,

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden" worden.

TITEL I I.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn. ' de eerste actieve leden. De vereniging telt actieve leden en toegetreden leden, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de actieve leden. Actieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

$iJl gëri Tïij 7ïét Eelgisch Staatsblad -18/06/201/ - Annexes du Moniteur belge

.07

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Mechelen, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de actieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk jk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term " lid " in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de actieve leden.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten, Deze worden beschouwd als toetredende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art. 8. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Art. 9, Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 10, Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

TITEL III. -- Raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste twee leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Art. 12, De beheerders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 13_ De leden van de raad van beheer worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van het Belgisch staatsblad ter publicatie.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal beheerders is teruggevallen, dan blijven de beheerders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Art. 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend,

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere beheerders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle' rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de beheerders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van beheer vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het bestuur der postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art. 19. Bestuursleden die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

`EITEL 1V.  Algemene vergadering

Art, 20. De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art. 21. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de beheerders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 22

Art. 23. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal.

Art. 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer een vijfde van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit gevàl is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee beheerders, Aile actieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief tenminste zeven werkdagen voor de vergadering.

Art. 26. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een twintigste van de actieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp 'moet uiteraard door het een twintigste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 27, In gewone gevallen warden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art_ 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de Burgerlijke Rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het

wijzigen der statuten vereist .

Art. 30. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 31. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend warden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, Uittreksels daarvan woorden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee beheerders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V. -- Rekeningen, begrotingen

Art. 32. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van beheer sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 33. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een tweederde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een tweederde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. De besluiten genomen op deze tweede algemene vergadering, dienen evenwel door de Burgerlijke Rechtbank te worden bekrachtigd.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 34. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Itegem, 1 juni 2012'

Maa 22

Luik B - Vervolg

' Benoemingen - Raad van beheer - Valmacht

. De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot beheerders benoemd :, Gabbany Mourad,

Grosemans Eddy, Michaux Vera, Van Pelt Pierre. '

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot :

Voorzitter: Grosemans Eddy

Secretaris : Michaux Vera

Penningmeester : Van Pelt Piet

Procesverantwoordelijke: Gabbany Mourad

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester :

: afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Voor aile financiële verplichtingen heeft de penningmeester volmacht.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

J

Van Pelt Pierre bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AZOEF

Adresse
SINT GUIBERTSPLEIN 18 2222 ITEGEM

Code postal : 2222
Localité : Itegem
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande