B.K.O.-B.L.O. OOSTERLO

Association sans but lucratif


Dénomination : B.K.O.-B.L.O. OOSTERLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.456.459

Publication

10/09/2012
ÿþ181111111111111111111 *iaisz7ai"

KOOPHANDFG1rr,RNHOUT

griffier

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

ei Ib-Lobi-



Ondernemingsnr : 424.456.459

Benaming

(voluit) : B.K.O.-B.L.O. Oosterlo

NEEI-t(`-ELEGD GRIFFIE RECHTBANK VAN

3 0 AU6, 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Eindhoutseweg 25 - 2440 GEEL

Onderwerp akte : Statutenwijziging - Benoemingen bestuurders

De Algemene Vergadering van de vzw B.K.O.-B.L.O. Oosterlo heeft in haar vergadering van 29 augustus 2012 besloten tot de volgende statutenwijziging:

Gecoördineerde tekst van de statuten.

De leden van de v.z.w. B.K.O.-B.L.O. Oosterlo, opgericht op 10 januari 1983 onder de naam "Buitengewoon Kleuter- en Lager Onderwijs Sint-Mariadal", waarvan de eerste statuten verschenen in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 30 juni 1983, met identificatienummer 6401/83 en vervolgens gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering van 14 december 2004 en 5 oktober 2010, hebben in algemene vergadering van 29 augustus 2012 beslist de statuten te wijzigen als volgt:

Naam, zetel, duur

Artikel 1

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 en al zijn wijzigingen (hierna "de wet" genaamd).

Artikel 2

De vereniging draagt de naam B.K.O.-B.L.O. Oosterlo, en is gevestigd te 2440 Geel-Oosterlo, Eindhoutseweg 25, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Doel en activiteiten

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel ondersteuning in de ruimste zin van het woord te bieden aan organisaties die zich inlaten met personen met een handicap. Zij doet dit vanuit een christelijke inspiratie.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. De vereniging mag tevens alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten In eigendom of anderszins, en deze goederen, gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Leden en algemene vergadering

Artikel 4

De leden, die zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen zijn, worden aanvaard door de

algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur voor hernieuwbare periodes van zes jaar.

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Personen die lid zijn of worden van de vzw worden geacht de christelijke inspiratie ervan te onderschrijven en mee te werken aan het realiseren van de doelstellingen vanuit deze inspiratie, Ze worden tevens geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en te aanvaarden,

Personen die ingevolge deze statuten ambtshalve lid zijn van de raad van bestuur kunnen geen lid zijn van de vereniging.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 5

De algemene vergadering bestaat uit alle leden, Elk lid heeft één stem.

Derden kunnen de algemene vergadering als waarnemer of anderszins bijwonen op uitnodiging door de voorzitter.

De bestuurders die geen lid zijn van de vereniging worden ambtshalve uitgenodigd en wonen de algemene vergadering bij met raadgevende stem.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1.het wijzigen van de statuten;

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3.het benoemen en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

6.het ontbinden van de vereniging;

7.het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 6

De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen tijdens het eerste semester van het jaar. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de bijeenkomst naar alle leden verstuurd door de voorzitter of diens gemandateerde. Dit mandaat wordt beschreven in het huishoudelijk reglement.

Aan de uitnodiging wordt een agenda toegevoegd.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden hiertoe, bepaald in de wet, in acht genomen worden.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid Kan maximum 1 volmacht dragen.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2,2

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Voor te leggen uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Bestuur en vertegenwoordiging Artikel 7

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, al dan niet leden van de vzw. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De algemene vergadering benoemt de leden van de raad van bestuur, al dan niet lid van de vereniging, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het mandaat duurt maximum 6 jaar en is hernieuwbaar

Tenminste 2 bestuurders dienen lid te zijn van de vereniging.

Vzw Gehandicaptenzorg Tongelsbos maakt van rechtswege deel uit van de raad van bestuur. Zij duidt voor de uitoefening van haar bestuursmandaat twee vaste vertegenwoordigers aan en maakt deze kenbaar aan vzw BKO-BLO Oosterco per aangetekend schrijven. Er mag telkens slechts één van beide vaste vertegenwoordigers deelnemen aan de raad van bestuur. Indien vzw Gehandicaptenzorg Tongelsbos wenst over te gaan tot vervanging van één of beide vaste vertegenwoordigers, laat zij dit eveneens weten per aangetekend schrijven.

Maakt ambtshalve deel uit van de raad van bestuur:

-de algemeen directeur van de voorzieningen van de vzw "MPI Oosterlo", waarmee de vereniging een

functioneel en structureel samenwerkingsverband heeft. Zijn mandaat is van onbepaalde duur en eindigt

automatisch wanneer hij ontslagen wordt uit de functie waardoor hij ambtshalve lid werd van de raad of ze, om

welke reden dan ook, deze functie niet meer bekleedt.

Woont de vergaderingen adviserend zonder stemrecht bij:

- de directeur van de schooi waarvan de werking plaats vindt in gebouwen van de vereniging.

Het aantal ambtshalve bestuurders bedraagt nooit meer dan drie.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter. Een bestuurder vervult zijn opdracht verder tot redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Bestuurders worden geacht de christelijke inspiratie van de vzw te onderschrijven en mee tewerken aan het realiseren van de doelstellingen vanuit deze inspiratie. Ze worden tevens geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en te aanvaarden.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

De raad van bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Enkel de bestuurders die tevens lid zijn van de vereniging komen in aanmerking voor deze functies.

Artikel 8

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter of, bij delegatie, door twee bestuurders.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

De vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten bij aanwezigheid van de helft der bestuurders. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden van de vzw die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De voor te leggen uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn voor de algemene vergadering. Hij beslist over de aanstelling en van de directeur en zijn ontslag. Voor zover nodig in het kader van de subsidiëring bepaalt de raad tevens de wedde van de directeur.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt zijn. De niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de bestuurders in het gedrang.

Om bepaalde interne aangelegenheden te verduidelijken of te optimaliseren kan de raad een of meerdere huishoudelijke reglementen opstellen.

Artikel 10

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepàalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 11

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Het dagelijks bestuur

Artikel 12

Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken,

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vzw afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden.

Aansprakelijkheid van bestuurders en dagelijks bestuurders

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in het bestuur hetzij dagelijks bestuur,

Toezicht door een commissaris

Artikel 14

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de financiële verrichtingen worden opgedragen aan een commissaris, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris,

Financiering en boekhouding

Artikel 15

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen van cliënten en derden, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet en de daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

De goedkeuring der jaarrekening geldt voor kwijting aan de leden van de raad van bestuur en het dagelijks

bestuur.

Ontbinding en vereffening

Artikel 16

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur,

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld voor doelwijziging in artikel 6 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij "vzw in vereffening" is overeenkomstig het bepaalde in de wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere christelijk geïnspireerde vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in de wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering van de vzw B.K.O._B.L.O. Oosterlo heeft verder in haar vergadering van 29

augustus 2012 besloten tot de aanvaarding van het ontslag van volgende leden en bestuurder:

-Adriana Stevens

-Roza $wolfs

-Anna Van Dingenen

-Stefaan Van Hoof

De Algemene Vergadering aanvaardt met unanimiteit, op voordracht van de raad van bestuur, volgende leden en benoemt hen tot nieuwe bestuurders met ingang van hun mandaat op heden voor een termijn van 6 jaar die ten einde loopt na de gewone algemene vergadering van 2018 in zijn zitting van juni:

-VZW Gehandicaptenzorg Tongelsbos, met zetel te Oevelse dreef 18A, 2260 Westerlo, met ondernemingsnummer 410.722.744, met ais vertegenwoordigers Griet Dupré en Alfons Michiels.

De bestuursmandaten van de volgende personen worden verlengd voor een termijn van 6 jaar:

- Hermans, Gustaaf

- KnopS, Nicole

- Maes, Nicolas

- Moelants, Louis

- Raeymaekers, Joanna Gert

- Vandocruys, André

- Van den Eynde, Jan

- Van Rensbergen, Jan

Het voorzitterschap van de heer Jan Van den Eynde werd op 29/08/2012 door de raad van bestuur verlengd voor een termijn van 6 jaar.

Jan Van den Eynde Nicole Knops

voorzitter bestuurder

Luik B - Vervolg

MDD 2.2

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-behoudei aan het Belgisch Staatsble II~NVINVINV@~I~N~IWNNVIW

" 11141390"

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

O SEP. 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier

Ondernemingsnr : 424.456.459

Benaming

(voluit) : B.K.O.-B.L.O. Oosterlo

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Eindhoutseweg 25 - 2440 GEEL

Onderwerp akte : Benoeming van een bestuurder

De Algemene Vergadering van de vzw B.K.O.-B.L.O. Oosterlo heeft in haar vergadering van 21 juni 2011 de: heer Nicolas Maes als bestuurder van de vzw benoemd.

De Raad van Bestuur van de vzw B.K.O.-B.L.O. Oosterlo is door deze benoeming vanaf 21 juni 2011 als. volgt samengesteld:

Hermans, Gustaaf, bestuurder

Knops, Nicole, afgevaardigd bestuurder

Maes, Nicolas, bestuurder

Moelants, Louis, ondervoorzitter

Vandecruys, André, bestuurder

Van den Eynde, Jan, voorzitter

Van Hoof, Stefaan, bestuurder

Van Rensbergen, Jan, bestuurder

Raeymaekers, Joanna, bestuurder

Geel, 22 juni 2011

Nicole Knops Stefaan Van Hoof

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
B.K.O.-B.L.O. OOSTERLO

Adresse
EINDHOUTSEWEG 25 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande