BABOONFACTORY

Association sans but lucratif


Dénomination : BABOONFACTORY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 871.386.929

Publication

28/01/2014
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOk] 2.2

Ondernemingsnr : 0879.386.929

Benaming

(voluit) ; BABOONFactory vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 2480 Dessel, Kantstraat 50

Onderwerp akte ; Nieuwe statuten en akte van benoeming van de raad van bestuur

Statuten

1. NAAM  ZETEL -- DUUR

Artikel 1, - De vereniging draagt de naam: BABOONFactory. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgedaan of gevolgd.

Artikel 2. - De maatschappelijk zetel is gevestigd te 2480 Dessef, Brasel 79 in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Artikel 3. - De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan even wel te allen tee ontbonden worden.

2. DOEL

Artikel 4. - De vzw heeft tot doel sociaal-culturele en sportieve activiteiten te organiseren en nieuwe sociale contacten te creëren voor zijn leden, en bijgevolg hun visie over de culturele verschillen en maatschappelijke problemen te verbreden.

De vzw kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen,

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke. rechten verwerven, in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom aile rechtshandelingen stellen die voor het doel gerechtvaardigd zijn, uitoefenen of laten uitoefenen.

3. LIDMAATSCHAP

Sectie 1 leden

Artikel 5.  De vereniging bestaat uit wettelijke leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden.

Artikel 6. - De leden van de vereniging zijn verplicht:

de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden,

Artikel 7. - Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het bezorgen' van een schriftelijk schrijven aan de Raad van Bestuur, Het ontslag zal onmiddellijk ingaan na unanieme goedkeuring van de Raad van Bestuur. Een !id kan uit de vereniging worden uitgesloten door de Raad van Bestuur mits het niet nakomen van verplichtingen van het huishoudelijke reglement opgesteld door de Raad van Bestuur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

I~111111119111111111!111111111111119111111111!111111402 7

NEERG

GRIFFIE RECHTBANK VAN

17 lAti, 201#

KOOPHATIpiffi-e peRglrHOVY

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge.

v

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het lidmaatschap eindigt automatisch door een overleden van het lid, door haar ontbinding, fusie of splitsing. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Sectie 2 wettelijke leden

Artikel 8. - De vereniging telt drie wettelijke leden met allen rechten en plichten zoals omschreven in de

VZW-wet. De volgende leden zijn de wettelijke/effectieve leden:

Kristof Verachten, Brase! 79, 2480 Dessel, rijksregisternummer, 800515 163 35

Sam Quirijnen, Oostervennenstraat 52, 2400 Mol, rijksregisternummer. 800519 079 96

Rob Vansteenbergen, Eersels 42 , 2480 Dessel, rijksregisternummer: 87110922155

Artikel 9.  De wettelijke leden van de vereniging zijn jaarlijks geen bijdragen verschuldigd. De leden zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Sectie 3 toegetreden leden

Artikel 10, - Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijk of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. Een kandidaat lid die effectief lid wil worden moet voorgedragen worden door één lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat bij een unanieme beslissing. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Als toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die rechtstreeks in de non-profit werkzaam is. Om aanvaard te worden als lid van de vereniging verplicht het toegetreden lid zich te houden aan de voorwaarden opgenomen in het huishoudelijk reglement vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur behoudt zich het recht bepaalde kandidaat-toegetreden leden te weigeren, zonder dit te motiveren.

Artikel 11. - De toegetreden leden zijn jaarlijks een bedrag verschuldigd van max. E 50.

Artikel 12. - De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. Door de goedkeuring van het bestuur kunnen de toegetreden leden deelnemen aan de activiteiten van de vereniging, volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

4. ALGEMENE VERGADERING

Sectie 1 bevoegdheid

Artikel 13. - De Algemene Vergadering is uisiuitend bevoegd voor

a. Het wijzigen van de statuten.

b. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

c. De kwijting van de bestuurders en de commissarissen.

d. Het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen.

e. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

f. Het uitsluiten van een lid.

g. De omzetting van de vereniging in een sociaal oogmerk.

h. Alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

Sectie 2 organisatie

Artikel 14. - De Algemene Vergadering is samengesteld uit de wettelijke leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Elk effectief lid heeft één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15. - De Algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en tenminste één maal per jaar op het einde van het kalenderjaar, De uitnodiging wordt tenminste 8 dagen voorafgaand per email verstuurd naar alle leden. De vergadering kan worden bijeengeroepen telkens wanneer dat twee derde hierom vraagt. Een bijzondere vergadering kan worden samengeroepen op verzoek van minstens één derde van de effectieve leden.

Artikel 16. - Bij gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van de stem is de stem van de voorzitter doorslaggevend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 17,  Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die worden bewaard in het notulenregister op de maatschappelijke zetel. Alle besluiten zijn voor de leden en de derden met een gerechtvaardigd belang ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

5. RAAD VAN BESTUUR

Sectie 1 benoeming, ontslag en afzetting bestuurders

Artikel 18.  De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders, lid van

de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De algemene vergadering heeft volgende bestuurders benoemd ais raad van bestuur:

Kristof Verachten,Voorzitter, Brasel 79, 2480 Dessel

Sam Quirijnen, Penningmeester, Oostervennenstraat 52, 2400 Mol

Rob Vansteenbergen, Eersels 42 , 2480 Dessel

Artikel 19. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur en zijn herverkiesbaar. Wanneer het mandaat van een bestuurder openvalt kan de algemene vergadering in zijn/haar vervanging voorzien. Het mandaat van de ontslagnemende bestuurder vervalt als er vervanging voorzien is.

Artikel 20.

§1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De

voorzitter roept de vergadering bijeen en zit ze voor.

§ 2.De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen als de twee derde van de raad aanwezig is.

§3.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt door de penningmeester. De notulen worden bewaard

in de daarvoor bestemde register dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden. Ze worden ondertekend door

de voorzitter en de penningmeester.

Artikel 21.

§1.0e raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigen deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen, hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen het lichten van hypotheken,...

§2.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

§ 3.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor de dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders.

§ 4.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen wordt door de Raad van Bestuur overgedragen aan de voorzitter, Kristof Verachten. De bevoegdheden van bovenstaand persoon worden door de Raad van Bestuur bepaald.

§ 5.De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen van het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgesteld aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

6. BEGROTING EN JAARREKEKING

Artikel 22.  Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van het bestuur maakt de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar. Beide documenten worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Deze algemene vergadering komt samen binnen de zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar,

Artikel 23.  De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijk bepalingen.

7 ONTBINDING EN BESTEMMING NETTO  ACTIEF

Artikel 24. - De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan maar geldig beslissen over de ontbinding als twee derde van de leden vertegenwoordigd of aanwezig zijn. Ingeval er minder dan twee derde aanwezig of vertegenwoordigd zijn dient een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede vergadering kan geldig beskissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien

MQD 22

Luik B - Vervolg

dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing tot ontbinding dient genomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 25,  In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 26. -- Ingeval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, overblijvend netto-actief overgedragen aan een instelling of vereniging met een gelijkaardig doen, aan te duiden door de algemene vergadering.

8. SLOTBEPALINGEN

Artikel 27. -- Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen in toepassing er van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgemaakt te Dessel op 16/01/2014

d

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
BABOONFACTORY

Adresse
KANTSTRAAT 50 2480 DESSEL

Code postal : 2480
Localité : DESSEL
Commune : DESSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande