BADMINTERRORISTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BADMINTERRORISTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.757.033

Publication

03/04/2013
ÿþ MOA 2.2

C

1-A,1 1', 1lln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

,22 -03- 2013

C3R1FFig RECHTBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN



11111111j1111,j1,1,11

Voc

behot aan Belgi

Staats

Ondernemingsnr : Sg-it . 757-. 033-

Benaming

(voluit) : Badminterroristen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Beukeboomstraat 11, 2812 Muizen-Mechelen

Onderwerp akte : oprichtingsakte

Badminterroristen VZW

Zetel: Beukeboomstraat 11, 2812, Muizen

STATUTEN

De volgende personen:

Rita De Bont, geboren te Mortsel op 30.09.1956, wonende Gutderij 29, 1980 Zemst,

Wilfried De Cock, geboren te Muizen op 04.09.1951, wonende Sint Lambertuslaan 37, 2812 Muizen,

Rudi Delerue, geboren te Tienen op 22 mei 1963, wonende Beukeboomstraat 11, 2812 Muizen,

Jan Maerevoet, geboren te Mechelen op 13.11.1950, wonende Sint Lambertuslaan 120,1 2812 Muizen,

Martine van Ackere, geboren te Gent op 30.11.1952, wonende De Bergen 1, 2820 Bonheiden

Michiel Van Damme, geboren te Mechelen op 23.01.1984, wonende Hombeeksesteenweg 193, 2800 Mechelen

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 19 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

De VZW Badminterroristen is de opvolger, met inbegrip van de financiële middelen, van de feitelijke vereniging Badminterroristen met adres Beukeboomstraat 11, 2812 Muizen.

Titel I. Rechtsvorm, naam, zetel, duur, doen en activiteiten

Artikel 1. Rechtsvorm

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, inzonderheid als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) zoals bedoeld in de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 19 januari 2003 (hierna genoemd de VZW-wet).

Artikel 2. Naam

De vzw draagt de naam (voluit) Badminterroristen. Deze naam moet voorkomen in aile akten, aankondigingen, bekendmakingen, bieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Op de laatste blz. van t.uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

)

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3. Zetel

De maatschappelijke"zetel is gevestigd te 2812 Muizen (Mechelen), Beukeboomstraat 11, en valt onder het gerechtelijke arrondissement Mechelen. Deze mag overgebracht worden naar een andere locatie binnen de deelgemeente Muizen of een andere locatie binnen de stad Mechelen na besluit van de Raad van Bestuur.

Artikel 4. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden indien de omstandigheden daartoe dwingen.

Artikel 5. Doel en activiteiten

§1. Het doel va de vereniging is de bevordering van de recreatieve badmintonsport. Hiertoe kan de vereniging onder andere overgaan tot het aanschaffen van materieel. Om dit doel te bereiken kan de vereniging activiteiten organiseren om de nodige gelden bijeen te brengen.

§2. Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer het organiseren van speel momenten, trainingen, wedstrijden en tornooien en het organiseren van nevenactiviteiten zoals feesten, quiz, tombola, etentjes en uitstappen.

§3. De vzw mag daartoe alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de

verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen in verband staan,

met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van

wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor

de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

§4. De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig en nuttig te zijn voor het te verwezenlijken van haar doel te huren of te verwerven. De vereniging kan voor haar doel te bereiken eveneens rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten.

§5, Ter verwezenlijking van haar doel kan de vereniging eveneens verrichtingen alleen doen of in samenwerking met anderen.

§6. De vereniging kan subsidies aanvragen en ontvangen van de overheid ter ondersteuning van haar activiteiten,

Titel II. Leden, lidgelden, ontslag, beëindiging van het lidmaatschap

Artikel 6. Leden

§1. De vereniging dient minstens drie leden te tellen.

§2. De hoedanigheid van lid is niet overdraagbaar en eindigt met de dood, §3, indien het aantal leden daalt tot minder dan drie, wordt de vereniging ontbonden.

§4. De leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging,hebben geen recht op een aandeel in de behaalde winsten en kunnen geen opbrengsten halen uit de vereniging of bij ontbinding van de vereniging.

Bij uittreding, uitsluiting of overlijden kunnen zij nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte lidgelden of gedane inbrengen.

§5. Als leden van de vereniging worden beschouwd vanaf de datum van de neerlegging van de statuten: 1a de stichtende leden vermeld in de statuten

2° de personen die op datum van de neerlegging van deze statuten betalend lid zijn van de feitelijke vereniging "Badminterroristen" en dit tot en met 31 augustus van het kalenderjaar van deze neerlegging.

§fs. De nieuwe leden worden door de raad van bestuur aangenomen. Kandidaat-leden richten hun vraag tot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

lidmaatschap schriftelijk tot hetzij de voorzitter, de secretaris of de penningmeester. De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van het lidmaatschap.

§7. De raad van bestuur kan desgevallend het maximum aantal leden beperken in functie van de capaciteit van de beschikbare sporthal. Kandidaat- leden worden ingeschreven op een wachtlijst indien het maximum aantal leden overschreden is.

§B. Door het aanvaarden van het lidmaatschap aanvaarden de leden de statuten van de vereniging. Artikel 7. Lidgelden

§1. Elke lid betaalt per jaar een bijdrage. Deze bijdrage dient onder meer voor het dekken van de verzekering, het huren van de zaal, het aankopen van netten, badmintonpluimen en andere badminton noodwendigheden, voor de lidmaatschap bijdragen van de sportfederatie(s) waarbij de vzw aangesloten is en voor het bekostigen van eventuele lesgevers en van tornooien.

§2. De bijdrage wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur en mag niet hoger zijn dan 200 Euro (geïndexeerd bedrag met referte index maart 2013) en niet minder bedragen dan 0 Euro. De algemene vergadering kan de maxima - en minimabedragen wijzigen.

De betaling van de bijdrage geldt als jaarlijks lidmaatschap en dit van 1 september tot en met 31 augustus van het daaropvolgend kalenderjaar. De raad van bestuur kan deze termijnen wijzigen.

§3. De raad van bestuur kan een verminderd tarief invoeren voor welbepaalde categorieën van leden (zoals scholieren en studenten tot op een bepaalde leeftijd).

§4. Bij uitblijven van het betalen van het jaarlijks lidgeld op uiterlijk 1 september of binnen de door de raad van bestuur vastgestelde termijnen overeenkomstig §2, wordt het lid geacht zijn lidmaatschap beëindigd te hebben.

§5. Indien de jaarlijkse bijdrage pas na 1 september of na de door de raad van bestuur gewijzigde termijnen overeenkomstig § 2 betaald werd, dient een nieuwe schriftelijke aanvraag tot lidmaatschap ingediend te worden.

§5. Het betaalde lidgeld kan niet teruggevorderd worden ingeval van ontslag, beëindiging van het lidmaatschap of door erfgenamen ingeval van overlijden.

Artikel 8. Ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet per email aan de raad van bestuur meegedeeld worden.

Artikel 9. Beëindiging van het lidmaatschap

Onverminderd de bepalingen van artikel 7 kan tot uitsluiting van een lid door

de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, beslist worden als er ernstige overtredingen hebben plaatsgevonden tegen de statuten, het huishoudelijk reglement van de club of het huishoudelijk reglement en voorschriften opgelegd door de beheerder van de sporthal aan de club en de gebruikers. Het lid heeft het recht gehoord te worden voor de beslissing van de algemene vergadering.

Titel M. De algemene vergadering

Artikel 10. Samenstelling

Enkel betalende leden, overeenkomstig Artikel 6 en 7, worden ingeschreven in het ledenregister en maken deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 11. Bevoegdheden

Onverminderd de bepalingen van de wet is de algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Het wijzigen van de statuten.

Het benoemen en ontslaan van bestuurders.

Het uitsluiten van een lid.

MDp 2,2

Het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

Het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen.

Het ontbinden van de vereniging.

Artikell2, Vergaderingen "

§1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereisen en ten minste één maal per jaar. De algemene vergadering worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de bestuurder- secretaris of de bestuurder-penningmeester.

§2. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering

schriftelijk (per email of brief) naar alle leden verstuurd, De oproeping bevat de agendapunten.

Na de bekendmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord

van 2/3 van de aanwezige leden.

§3. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering schriftelijk naar alle leden verstuurd.

Artikel 13. Quorum en stemming

DL

§1. Elke beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

e §2. De wijziging van de statuten vereist echter een beraadslaging in een algemene vergadering die voldoet

" ' aan een quorum van 2/3 de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§3. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan

e een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

§4. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 14. Inzagerecht

De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke

zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op hun aanvraag

et

een afschrift ontvangen

et et Titel IV. De raad van bestuur

el Artikel 15. Samenstelling

§1, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie personen, leden van de

pq vereniging en benoemd door de algemene vergadering.

§2, De raad van bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter, een bestuurder- secretaris en een bestuurder- penningmeester.

§.3 Deze drie bestuurders zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende

et brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

P:

Artikel 16. Benoeming en ontslag

§1.De bestuurders warden door de algemene vergadering benoemd voor vier jaar. Zij zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering.

§2. Ieder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen als bestuurder door een gewone brief of per email aan de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

§3. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende algemene vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In de tussentijd kan de raad van bestuur in zijn midden een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 17. Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

§1. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

§2. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§3. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden. Artikel 18. Bevoegdheden

§1. Alle bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. De raad van bestuur mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere bevoegdheden voortvloeiend uit de wet of de statuten, aile daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, leningen afsluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

§2. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement van de vzw opstellen waarin de nadere regels voor de werking van de vereniging zijn vastgelegd.

Artikel 19. Vertegenwoordiging

§1. De raad van bestuur vertegenwoordigt ais college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee personen die gezamenlijk handelen: de voorzitter en hetzij de secretaris, hetzij de penningmeester.

§2. De raad van bestuur of de bestuurders die conform deze statuten de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht,

§3. Ten aanzien van derden is de vereniging verbonden door één handtekening van de voorzitter of de penningmeester. Deze bestuursleden zijn gemachtigd zijn om betalingen uit te voeren en geldafhalingen te verrichten door middel van overschrijvingen of bankkaarten. Voor financiële handelingen waarvan de waarde 1500 Euro overstijgt, zijn evenwel de handtekening van voorzitter en penningmeester vereist.

Artikel 20. Bekendmakingvereisten

§1. De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

§2. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw Ieder afzonderlijk , gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Artikel 21. Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Titel IV. Begroting en rekeningen

Artikel 22,

Ieder jaar op 31 december wordt de rekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" De raad van bestuur legt de rekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering vdôr 30 november van het volgend jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.

De rekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Titel VI, Ontbinding en vereffening

Artikel 23.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van

het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met

een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en

de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief

worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 24.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk, gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002.

Opgemaakt in drie exemplaren te Muizen, Mechelen, op 28 februari 2013

AKTE TOT BENOEMING BESTUURDERS VZW Badminterroristen

Voorzitter: Rudi Delarue, geboren te Tienen op 22 mei 1963, wonende te 2812 Muizen,

Bestuurder-penningmeester: Wilfried De Cock, geboren te Muizen op 04.09.1951, wonende Sint Lambertuslaan 37, 2812 Muizen,

Bestuurder-secretaris: Martine van Ackere, geboren te Gent op 3011.1952, wonende De Bergen 1, 2820 Bonheiden

Andere bestuurders:

Rita De Bont, geboren te Mortsel op 30.09.1956, wonende Gulderij 29, 1980 Zemst,

Jan Maerevoet, geboren te Mechelen op 13.11.1950, wonende Sint Lambertuslaan 120{1, 2812 Muizen, Michiel Van Damme, geboren te Mechelen op 23.01.1984, wonende Hombeeksesteenweg 193, 2800 Mechelen

Benoeming welke zal bekrachtigd worden op de eerstkomende Algemene Vergadering.

OMVANG BEVOEGDHEDEN EN WIJZE VAN UITOEFENING

De raad van bestuur vertegenwoordigt ais college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte.

Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de

algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vzw In en

buitenrechte eveneens vertegenwoordigd door twee personen die gezamenlijk handelen: de voorzitter en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

de bestuurder- secretaris, hetzij de voorzitter en de bestuurder- penningmeester.

Ten aanzien van derden is de vereniging verbonden door één handtekening van de voorzitter of de bestuurder-penningmeester. Deze bestuursleden zijn gemachtigd zijn om betalingen uit te voeren en geldafhalingen te verrichten door middel van overschrijvingen of bankkaarten. Voor financiële handelingen waarvan de waarde 1500 Euro overstijgt, zijn evenwel de handtekening van voorzitter en bestuurder-penningmeester vereist.

Opgemaakt in drie exemplaren te Muizen, Mechelen, op 28 februari 2013

Rita De Bont, geboren te Mortsel op 30.09.1956, wonende Gulderij 29, 1980 Zemst,

Wilfried De Cock, geboren te Muizen op 04.091951, wonende Sint Lambertuslaan 37, 2812 Muizen,

Rudi Delarue, geboren te Tienen op 22 mei 1963, wonende Beukeboomstraat 11, 2812 Muizen,

Jan Maerevoet, geboren te Mechelen op 13.11.1950, wonende Sint Lambertuslaan 120,1 2812 Muizen,

Martine van Ackere, geboren te Gent op 30.11.1952, wonende De Bergen 1, 2820 Bonheiden

Michiel Van Damme, geboren te Mechelen op 23.01.1984, wonende Hombeeksesteenweg 193, 2800 Mechelen

Coordonnées
BADMINTERRORISTEN

Adresse
BEUKEBOOMSTRAAT 11 2812 MUIZEN(MECHELEN)

Code postal : 2812
Localité : Muizen
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande