BAKKERIJ SOMERS-HERIJGERS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BAKKERIJ SOMERS-HERIJGERS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 597.969.564

Publication

17/02/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt HONDERDDUIZEND EURO (¬ 100.000,00). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en volstort door volgende inbreng in natura:

Door de echtgenoten SOMERS-HERIJGERS, beiden voormeld, wordt in de vennootschap het handelsfonds ingebracht, elk voor de onverdeelde helft, zijnde de algemeenheid van goederen van de éénmanszaak Somers Stephan met handelsbenaming Bakkerij Somers-Herijgers en met Ondernemings- en BTW-nummer 0768.147.057, behoudens:

-het exploitatiegebouw te 2520 Oelegem, Achterstraat 24 en

-de personenwagen,

en dit met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2015.

De schulden ten overstaan van KBC Bank in hoofde van de investeringskredieten 726-4480250-94 en 726-2686463-31 worden uitdrukkelijk niet ingebracht en zullen dan ook persoonlijke schulden blijven.

Voormelde éénmanszaak Somers Stephan wordt nader beschreven in het nagemeld verslag van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid STEFAN MICHIELS, vertegenwoordigd door de heer Stefan Michiels, bedrijfsrevisor, te 2950 Berlaar, Dorpsstraat 61 bus 1, opgemaakt de dato 9 februari 2015.

Het besluit van voormeld verslag luidt als volgt:

 6. CONCLUSIE

Ondergetekende, Burg. Ven. BVBA STEFAN MICHIELS, vertegenwoordigd door de Heer S. Michiels, bedrijfsrevisor, verklaart inzake de inbreng door de heer en mevrouw Stephan Somers - Nicole Herijgers van de algemeenheid van goederen van de éénmanszaak Somers Stephan met ondernemings- en BTW nummer 0768.147.057 met uitzondering van het exploitatiegebouw gelegen te 2520 Oelegem - Achterstraat 24 en de personenwagen, voor een totale inbrengwaarde van 388.145,00 EURO, waarbij 100.000,00 EURO als inbreng in kapitaal wordt beschouwd dat volledig wordt volstort en waarvoor als tegenprestatie 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde per aandeel aan de oprichters toekomen en het restsaldo van het inbrengbedrag ten bedrage van 288.145,00 EURO als bijzonder voordeel

ten gunste van de oprichters wordt beschouwd door inschrijving in Rekening Courant van de oprichters, de heer en mevrouw Stephan Somers - Nicole Herijgers, binnen op te richten vennootschap BVBA BAKKERIJ SOMERS - HERIJGERS, en onder voorbehoud van de administratieve verwerking van de doorhaling van de inschrijving op het Pand op het Handelsfonds van de éénmanszaak Somers Stephan ten voordele van KBC Bank, dat :

- de beschrijving van de inbreng voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de toegepaste methoden van waardering van de inbreng bedrijfseconomisch verantwoord zijn; - deze waardering leidt tot een waarde die gelijk is aan het aantal en de fractiewaarde van de in tegenprestatie uit te geven aandelen, rekening houdend in de tegenprestatie met het bijzonder voordeel voor de oprichters  inbrengers ten bedrage van 288.145,00 EURO dat wordt vergoed door inschrijving in Rekening Courant ten gunste van de inbrengers  oprichters, de heer en mevrouw Stephan Somers - Nicole Herijgers in de op te richten vennootschap BVBA BAKKERIJ SOMERS - HERIJGERS;

- de vergoeding van de inbreng aanvaardbaar is;

- de rechten en plichten van partijen volledig vastgelegd zijn.

Ik wil er tenslotte aan herinneren dat deze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Heist-op-den-Berg, 09 februari 2015

Burg. Ven. BVBA STEFAN MICHIELS

(getekend)

S. Michiels

Voorwaarden van de inbreng in natura

1.Voormelde handelszaak wordt ingebracht onder alle waarborg als naar recht en voor vrij, zuiver en onbelast van alle schulden, in- en overschrijvingen en voorrechten van welke aard ook.

2. De éénmanszaak Somers Stephan heeft haar activiteiten gestopt per 31 december 2014. Alle resultaten, rechten en verplichtingen die worden behaald met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 zullen in naam en voor rekening van de vennootschap BVBA BAKKERIJ SOMERS - HERIJGERS worden beschouwd.

3. Alle belastingen en taksen zijn voor rekening van de vennootschap vanaf 1 januari 2015.

Schatting  vergoeding

Comparanten de heer Somers en mevrouw Herijgers, beiden voormeld, verklaren dat voormelde inbreng van de algemeenheid van goederen van de éénmanszaak Somers Stephan met uitzondering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

van het exploitatiegebouw en de personenwagen in eigendom van de éénmanszaak, in de BVBA BAKKERIJ SOMERS - HERIJGERS ingebracht wordt, conform het verslag van de bedrijfsrevisor, voor een bedrag van driehonderd achtentachtigduizend honderd vijfenveertig euro (¬ 388.145,00). Als vergoeding voor voormelde inbreng wordt, rekening houdend met voormeld revisoraal verslag, toegekend:

-enerzijds 100 aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde per aandeel van de vennootschap BVBA BAKKERIJ SOMERS - HERIJGERS ten gunste van de heer en mevrouw Stephan Somers - Nicole Herijgers voor een kapitaalsinbreng bij wijze van inbreng in natura ten bedrage van honderd duizend euro (¬ 100.000,00);

-anderzijds wordt het restsaldo van het inbrengbedrag, met name tweehonderd achtentachtigduizend honderd vijfenveertig euro (¬ 288.145,00) beschouwd als bijzonder voordeel toegekend aan de oprichters bij wijze van inschrijving ten gunste van de Rekening Courant van de oprichters, de heer en mevrouw Stephan Somers - Nicole Herijgers, binnen de vennootschap BVBA BAKKERIJ SOMERS -HERIJGERS.

Het totaal geplaatst en volstort kapitaal dat door de inbreng in natura wordt gecreëerd bedraagt bijgevolg honderd duizend euro (¬ 100.000,00).

Er worden naast de toekenning van het bijzonder voordeel ten gunste van de oprichters in Rekening Courant geen andere voordelen of vergoedingen aan de inbrengers toegekend.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot en benoemd door de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Het toezicht wordt uitgeoefend overeenkomstig de van kracht zijnde wetgeving. Indien geen commissaris wordt benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

De gewone algemene vergadering van de vennoten moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand juni om negentien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden. De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in België, aangeduid in de oproeping.

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een mandataris, vennoot of niet.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde. Schriftelijk stemmen is toegelaten.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorig lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in hogere verhouding volgestorte effecten.

Nadat de statuten aldus zijn vastgesteld hebben de comparanten-oprichters in uitvoering van de wettelijke en statutaire voorschriften met betrekking tot de oprichting en met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap volgende beslissingen getroffen:

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag waarop het uittreksel van de oprichtingsakte neergelegd is ter griffie.

Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De eerste jaarvergadering zal aldus gehouden worden in het jaar 2016.

De comparanten verklaren dat uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel 12, paragraaf 2 van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig op de boekhouding en de jaarrekening van de onderneming, en dat zij bijgevolg vrijgesteld zijn van de verplichting om thans een commissaris te benoemen.

Met eenparigheid van stemmen wordt het aantal zaakvoerders bepaald op twee en worden tot zaakvoerder benoemd:

1°De heer Somers Stephan, voornoemd,

2°Mevrouw Herijgers Nicole, voornoemd,

die aanvaarden.

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen door de comparanten in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting vanaf 01 januari 2015 worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerders die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

Bijzondere volmacht, met macht van de indeplaatsstelling wordt verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BENILCO (vertegenwoordigd door de heer AERTS Benjamin), gevestigd te Nijlen (Kessel), Radiostraat 4, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen omtrent de inschrijving in de Kruispuntenbank en het Ondernemingsloket en alle documenten hiervoor te ondertekenen, alsmede om inschrijving als  B.T.W. -belastingplichtige te bekomen.

Voor ontledend uittreksel.

Geassocieerd notaris Koen Scheurweghs te Ranst.

Tegelijk hiermede neergelegd:

- afschrift akte

- verslag bedrijfsrevisor

- verslag oprichters.

Coordonnées
BAKKERIJ SOMERS-HERIJGERS

Adresse
ACHTERSTRAAT 24 2520 RANST

Code postal : 2520
Localité : RANST
Commune : RANST
Province : Anvers
Région : Région flamande