BALLONVAARTACADEMIE, AFGEKORT : BVA

Association sans but lucratif


Dénomination : BALLONVAARTACADEMIE, AFGEKORT : BVA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.905.074

Publication

21/11/2011
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

~1~ 3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : . ( e 4 0 e 9 0 5 4 0 7 4

Benaming

(voluit) : Ballonvaartacademie

(verkort). BVA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Luchthavenlei Én bus 77 - 2100 Deurne

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten - Benoeming Bestuurders

De ondergetekenden :

Royal Antwerp Aviation Club vzw, Luchthavenlei z/n bus 8, 2100 Deurne, hier vertegenwoordigd door Dirk

Leopold Spitaels, Emiel Hullebroecklaan 3 bus C2, 2630 Aartselaar,

Bart Seresia, Pastoor De Meerleerstraat 22A, 9100 Sint-Niklaas,

Frank Louis M. De Meyer, Ekelbeke 146, 9220 Hamme,

Freddy Carol Schaaders, Abtsdreef 56, 2940 Stabroek,

Marc Jaak S. Follon, Hovestraat 165 bus 6, 2650 Edegem,

Dirk Leopold Spitaels, Emiel Hullebroecklaan 3 bus C2, 2630 Aartselaar,

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Hoofdstuk I - Benaming, zetel, doel en duur van de vereniging

Art. 1 De vereniging draagt de naam "Ballonvaartacademie", afgekort "BVA".

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Luchthavenlei z/n bus 77, 2100 Deurne, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel kan enkel binnen het grondgebied van de Vlaamse Gemeenschap verplaatst worden, na beslissing door de Algemene Vergadering.

*111~4g16"

KtCH E-BANK

KOOPHANDEL

0 8 Nov. 2011

ANïWifriPfiPEN

Art. 3 De vereniging heeft tot doel

a)De piloten van - en andere geïnteresseerden in - luchtballons, luchtschepen en andere aerostatische

luchtvaartuigen te groeperen, hun gemeenschappelijke belangen te verdedigen en de wederzijdse

vriendschapsbanden tussen hen te ontwikkelen.

b)Voordrachten, evenementen en sportieve vergaderingen te houden, wedstrijden te houden en het

luchtvaarttoerisme te beoefenen.

c)Alle materialen te kopen ten behoeve van de leden, landings- en sportterreinen met bergplaatsen,

loodsen, clubhuis en alle andere bijgebouwen aan te kopen of te huren.

d)Het bekomen van toelagen van de openbare diensten aan de leden vergemakkelijken, namelijk de

toelagen voor het aankopen van aerostatische luchtvaartuigen.

e)Het verstrekken van opleidingen, rondvluchten en het ontwikkelen en vergemakkelijken van publicitaire

activiteiten met luchtballonnen en andere aerostatische luchtvaartuigen.

f)Het ter beschikking stellen van toestellen aan leden voor het beoefenen van de vliegsport.

g)Over 't algemeen de luchtvaart, het luchtvaarttoerisme en alles wat ertoe kan bijdragen, ontwikkelen.

Deze opsomming is niet limitatief. Zij kan bovendien, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voor zover de opbrengst besteed wordt aan het doel waarvoor ze werd opgericht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. Hoofdstuk II - De leden

Art. 5 De vereniging bestaat uit een onbeperkt aantal effectieve leden - waarvan het aantal nooit minder mag zijn dan drie - en de toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en zij alleen hebben stemrecht.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De leden-oprichters zijn effectieve leden. Zullen eveneens aangenomen worden als effectieve leden, diegenen die in deze hoedanigheid door de Raad van Bestuur voorgesteld worden aan en bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering.

Art. 6 Iedereen die toegetreden lid wil worden kan dit doen volgens de modaliteiten die vastgelegd worden door de Raad van Bestuur.

Art. 7 Elk lid is vrij zich te allen tijde uit de vereniging terug te trekken op voorwaarde zijn ontslag aan de Raad van Bestuur te doen toekomen per brief, via elektronische post, sms, of per deurwaardersexploot.

Een lidmaatschap is geldig per kalenderjaar

De Raad van Bestuur kan modaliteiten vastleggen voor nieuwe leden die lid worden in de loop van het jaar. Elk lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaald heeft, na verzoek door de Raad van Bestuur en uiterlijk 14 dagen vôór de jaarlijkse Algemene Vergadering wordt als ontslagnemer beschouwd.

De Raad van Bestuur kan na het verhoor van een lid, bij meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, over zijn schorsing beslissen voor een maximumduur van één jaar.

De Raad van Bestuur kan ook de uitsluiting van een lid voorstellen aan de Algemene Vergadering. De beslissingen voor de schorsing en de uitsluiting moeten gemotiveerd worden en zijn onherroepelijk.

De ontslagnemende, geschorste of uitgesloten leden zullen geen recht hebben op volledige of gedeeltelijke terugvordering der gestorte bijdragen. Zij zullen de zegels niet kunnen doen leggen op de goederen van de vereniging, noch enige aanspraak kunnen maken op het geheel of op een gedeelte van het maatschappelijk vermogen.

Art. B De Algemene Vergadering bepaalt, op voorstel van de Raad van Bestuur, de jaarlijkse bijdrage, dewelke 500 euro niet mag te boven gaan.

HOOFDSTUK III - De Raad van Bestuur

Art. 9De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit hoogstens vijftien effectieve leden, die benoemd worden door de Algemene Vergadering en die door deze steeds afzetbaar zijn. Zij kunnen bijgestaan warden door ere-bestuurders die benoemd zijn volgens artikel 11 van de statuten.

De Raad van Bestuur benoemt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een termijn van drie jaar. De uittredende leden zijn herkiesbaar. Elk jaar mogen maximaal vijf mandaten in de Raad van Bestuur opengesteld worden voor verkiezing.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Art. 10 Indien het getal der leden van de Raad van Bestuur wegens sterfgeval, ontslag of dergelijke, met meer dan de helft verminderd wordt, zullen de overige leden verplicht zijn onmiddellijk een Algemene Vergadering samen te roepen om over te gaan tot de plaatsvervanging. Deze nieuwe bestuurders voleindigen het mandaat van diegenen die ze vervangen.

In geval van vacature van het voorzitterschap, wordt bij ontstentenis van een ondervoorzitter, de secretaris met volle recht aangeduid om de functie van voorzitter te voleindigen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering. In dat geval wordt het mandaat van secretaris door een andere bestuurder ingevuld. Bestuurders door de Raad van Bestuur aangewezen, vervangen gebeurlijk de secretaris of de penningmeester indien één of meerdere plaatsen openvallen, zonder dat het getal der bestuurders met de helft verminderd is geworden.

Art. 11 De Algemene Vergadering mag de eretitel verlenen van de beklede functies aan de leden van de Raad van Bestuur en van de bijzondere commissies. Aan de leden van de Raad van Bestuur, die de eretitel dragen van hun ambt, wordt het recht toegekend deel uit te maken van gezegde raad; zij hebben raadgevende stem en zijn niet meer onderworpen aan herkiezing.

" MDD 2.2

Art. 12 Kunnen als bestuurders gekozen worden, de leden die tot deze functies worden voorgesteld door de Raad van Bestuur of door minstens één twintigste van het aantal leden met een minimum van vijf, die echter de Raad van Bestuur schriftelijk dienen te verwittigen,minimum acht dagen vôôr de Algemene Vergadering, op straf van nietigheid der kandidatuur.

Art. 13De Raad van Bestuur vergadert eenmaal per maand en bij uitzondering indien het belang van de vergadering het vergt, en dit op verzoek van de voorzitter.

Zij moet worden samengeroepen op aanvraag van een derde van de leden.

De Raad van Bestuur mag alleen beslissen wanneer ten minste de helft van haar bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. De bestuurders die belet zijn mogen zelfs bij middel van een eenvoudige brief, elektronische post of sms een andere bestuurder afvaardigen om hen te vertegenwoordigen en in hun plaats en hoedanigheid te stemmen. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen; bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter of bij ontstentenis de stem van de bestuurder met de meeste anciënniteit doorslaggevend..

Art. 14 De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide volmacht om de zaken van de vereniging te beheren en te besturen.

Zij mag namelijk alle akten en contracten afsluiten, alle roerende en onroerende goederen aanschaffen of verwisselen, verkopen of verhuren, alle leningen, hypotheken of dergelijke aangaan, alle verbintenissen nemen, alle betalingen doen of ontvangen, er alle kwijtschriften voor eisen of geven, beslagopheffing betekenen en de doorhaling toestaan van alle inschrijvingen of andere beletsels zowel vóór als na betaling, alle giften of erfgiften aanvaarden. In geval van betwisting en indien nodig, voor alle rechtsmachten pleiten, zowel in verdediging als bij verzoek, alle sommen in lening nemen aan bepalingen en voorwaarden die zij goed zal oordelen, hypothecaire of andere waarborgen nemen, de bedingen der uitvoering bij gedwongen onteigening toestaan.

Zij benoemt in of buiten haar midden commissies die belast zijn met het bestuderen van bijzondere kwesties, omschrijft hun macht en hun bevoegdheid. Zij mag, maar onder haar eigen verantwoordelijkheid, alle bedienden of aangestelden benoemen en afstellen, hun verdiensten vaststellen en hun wedden bepalen die zij nodig zal achten.

Zij stelt het huishoudelijk reglement en alle andere reglementen vast, waaraan alle effectieve en toegetreden leden zich moeten onderwerpen.

Bovengenoemde bepaling is niet beperkend maar alleen opsommend; al wat niet uitdrukkelijk voorbehouden is door de wet en de statuten aan de Algemene Vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 15 De rechtsvorderingen, zowel bij verdediging als bij verzoek, worden ingebracht in naam van de vereniging.

Art. 16 De Raad van Bestuur mag alle of een deel van haar rechten overdragen, onder haar eigen verantwoordelijkheid, aan één of meer bestuurders of zelfs derden.

Art. 17 Behoudens bijzondere afvaardiging van de Raad van Bestuur zijn alle akten van de vereniging op een geldige wijze getekend door twee bestuurders.

De lopende briefwisseling alsook alle stukken en bescheiden ten behoeve van de luchtvaartautoriteiten enz., zijn op geldige wijze getekend door 1 bestuurder.

HOOFDSTUK IV - De Algemene Vergadering

Art. 18 De Algemene Vergadering der leden heeft de meest uitgebreide macht om akten te maken of goed te keuren die de vereniging aanbelangen. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, zelfs voor afwezige of andersdenkende leden.

Art. 19 De Algemene Vergadering zal jaarlijks gehouden worden in de loop van het eerste kwartaal en is

bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de toezichthouders en het bepalen van hun bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de toezichthouders

5.de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage;

6.de goedkeuring van de begroting en de rekening;

7.de ontbinding van de vereniging:

8.de uitsluiting van een lid;

9.de benoeming van de effectieve leden op voorstel van de Raad van Bestuur;

10.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

11.de toekenning van eretitels.

Art. 20 De Raad van Bestuur mag te allen tijde een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen. Zij moet dit ook doen op verzoek van een derde van de effectieve leden. Dit verzoek zal de verschillende punten moeten bevatten die aan de vergadering voorgesteld worden. Deze Algemene Vergadering zal samen geroepen worden binnen de 3 weken volgend op het verzoek.

Art. 21 Elk effectief lid heeft één stem. Deze leden mogen zich laten vervangen in de Algemene Vergadering door een ander lid dat stemrecht heeft, en voorzien is van een volmacht, zonder nochtans dat deze laatste meer dan twee zijner collega's mag vertegenwoordigen.

Toegetreden leden hebben een raadgevende stem bij de beraadslagingen van de vergadering.

Art. 22De Algemene Vergadering zal op geldige wijze beraadslagen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden. Nochtans kan de Algemene Vergadering enkel op geldige wijze beraadslagen over wijzigingen van de statuten, op voorwaarde dat de aard van deze wijzigingen speciaal voorzien is in de oproepingsbrief en waarvan de vergadering minstens twee derde der stemgerechtigde leden verenigt. In geval de twee derde der stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn bij de eerste vergadering, zal een nieuwe Algemene Vergadering plaats vinden die op geldige wijze zal mogen beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordig-'de leden. De wijziging van de statuten van de vereniging is onderworpen aan de geldende wetgeving ter zake.

Art. 23 Worden als bestuurder verkozen de kandidaten die bij de stemming meer dan de helft der uitgebrachte stemmen bekomen hebben en tussen deze laatsten, diegenen die de meeste stemmen hebben.

Art. 24 De uitnodiging tot de Algemene Vergadering bevat de agenda en wordt bekend gemaakt per gewone post of e-mail aan de leden effectief lid toegezonden , tenminste acht dagen vôôr de vergadering.

Art. 25 Alle beslissingen door de Algemene Vergadering genomen, zullen ter kennis gebracht worden van de leden door mededeling van het verslag van de vergadering aan hen die er het verzoek zullen voor indienen.

HOOFDSTUK V - De budgetten en rekeningen

Art. 26 Op 31 december van elk jaar wordt de boekhouding afgesloten en het boekjaar beëindigd. De Raad van Bestuur stelt de jaarrekening op, alsook de begroting voor het komende jaar en legt deze voor ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VI  Diverse bepalingen

Art. 27Het eerste boekjaar loopt tot 31 december 2012

Art. 281n geval van ontbinding van de vereniging bepaalt de Algemene Vergadering de bestemming der goederen van de vereniging en kent deze zoveel mogelijk toe overeenkomstig met de principes volgens dewelke de vereniging samengesteld werd.

Art. 29Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de stichtingsvergadering van 03-11-2011

te Deurne, Luchthaven Antwerpen, Clublokaal Royal Antwerp Aviation Club vzw,

Akte betreffende de Raad van Bestuur bij oprichting

De Algemene Vergadering van 03-11-2011 wordt geopend om 23 uur. Aile stichtende leden zijn aanwezig of vertegenwoordigd. Als enig punt op de agenda staat de benoeming van de bestuurders.. Worden benoemd als bestuurder:

Bart Seresia, Pastoor De Meerleerstraat 22A, 9100 Sint-Niklaas, geboren te Sint-Niklaas op 21.06.1982

Frank Louis M. De Meyer, Ekelbeke 146, 9220 Hamme, geboren te Sint-Niklaas op 25.02.1969

Freddy Carol Schaaders, Abtsdreef 56, 2940 Stabroek, geboren te Amsterdam (NL) op 01.12.1950

Marc Jaak S. Follon, Hovestraat 165 bus 6, 2650 Edegem,geboren te Machelen op 06.04.1953

Dirk Leopold Spitaels, Emiel Hullebroecklaan 3 bus C2, 2630 Aartselaar, geboren te Ukkel op 25.01.1958.

M002.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buiten gerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting die werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Akte betreffende de verdeling van de mandaten de binnen Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van de Ballonvaartacademie vzw , bijeengekomen op 03-11-2011 om 23u15 heeft onder haar leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd :

Voorzitter : Bart Seresia, Pastoor De Meerleerstraat 22A, 9100 Sint-Niklaas, geboren te Sint-Niklaas op 21.06.1982

Ondervoorzitter : Dirk Leopold Spitaels, Emiel Hullebroecklaan 3 bus C2, 2630 Aartselaar, geboren te Ukkel op 25.01.1958.

Penningmeester :Freddy Carol Schaaders, Abtsdreef 56, 2940 Stabroek, geboren te Amsterdam (NL) op 01.12.1950

Secretaris : Marc Jaak S. Follon, Hovestraat 165 bus 6, 2650 Edegem,geboren te

Machelen op 06.04.1953

Bestuurder Frank Louis M. De Meyer, Ekelbeke 146, 9220 Hamme, geboren te Sint-Niklaas op 25.02.1969

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Deurne, op 03-11-2011

Royal Antwerp Aviation Club vzw, Luchthavenlei zin bus 8, 2100 Deurne, hier vertegenwoordigd door Dirk Spitaels, Emiel Hullebroecklaan 3 bus C2 2630 Aartselaar

Bart Seresia, Pastoor De Meerleerstraat 22A, 9100 Sint-Niklaas

Frank Louis M. De Meyer, Ekelbeke 146, 9220 Hamme

Freddy Carol Schaaders, Abtsdreef 56, 2940 Stabroek

Marc Jaak S. Follon, Hovestraat 165 bus 6, 2650 Edegem

Dirk Leopold Spitaels, Emiel Hullebroecklaan 3 bus C2, 2630 Aartselaar

Op de laaide bz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BALLONVAARTACADEMIE, AFGEKORT : BVA

Adresse
LUCHTHAVENLEI Z/N, BUS 77 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande