BAPA

Société en commandite simple


Dénomination : BAPA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 543.904.833

Publication

17/01/2014
ÿþ LwriCaD MOD 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 111111 llIl IIlI 11111 lIIl 11111 1IQ IlIl 1111111! Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

*14017849 Grilde O B JAN. 2(114





~ ~J Ondernemingsnr.:

Benaming (voluit) : BAPA

0543 . 90 4 833

(verkort);

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Albert Yssackersstraat 36 2910 Essen

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting

Op 03 januari 2014., zijn de partijen:

Partij 1 : Bart Van Thillo, geboren te Kapellen 30/07/1978 wonende te 2910 Essen, Albert Yssackersstraat 36

Partij 2 : Pascale Parijs, geboren te Deurne 24/07/1969, wonende te 2910 Essen, Albert Yssackersstraat 36

overeengekomen:

- een vennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met als naam BAPA

- de zetel van de vennootschap is gevestigd te 2910 Essen, Albert Yssackersstraat 36

De eigen middelen van de vennootschap bedragen ¬ 5.000,00. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden.

De voormelde inbreng werd als volgt door de partijen gedaan:

" partij 1 brengt ¬ 2.500,00 in door middel van een inbreng in geld waarvoor hij 25 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt;

" partij 2 brengt ¬ 2.500,00 in door middel van een inbreng in geld waarvoor zij 25 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt;

De partijen verklaren dat het voormelde vermogen volledig volstort

De oprichters verklaren tevens dat de vennootschap overeenkomstig art. 60 W. Venn. alle verbintenissen overneemt die tot op heden in haar naam werden aangegaan.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1jik - MOD 11.1

HOOFDSTUK I: BENAMING, ZETEL EN DUUR

Artikel 1: rechtsvorm en naam

De vennootschap is een vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, Haar naam luidt: BAPA

Artikel 2: zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te: 2910 Essen, Albert Yssackersstraat 36 Hij kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de bestuurder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

{ ti

Artikel 3: duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

HOOFDSTUK II: DOEL

Artikel 4: doel

De vennootschap heeft tot doel:

43390 Overige werkzaamheden in verband met de afwerking van gebouwen

74101 Ontwerpen van textielpatronen, kleding, juwelen, meubels en decoratieartikelen

74102 Activiteiten van industriële designers

74103 Activiteiten van grafische designers

74105 Activiteiten van decorateur-etalagisten

74109 Overige activiteiten van gespecialiseerde designers

77299 Verhuur en lease van andere consumentenartikelen, n.e.g.

90022 Ontwerp en bouw van podia

90023 Gespecialiseerde beeld-, verlichtings- en geluidstechnieken

90031 Scheppende kunsten, m.u.v. ondersteunende diensten

90032 Ondersteunende activiteiten voor scheppende kunsten

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen aan, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit.

HOOFDSTUK III: VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5: vennoten

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Link L-3 v or,u1 E

Er zijn twee soorten van vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoot is: Bart Van Thillo

Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

iNOD 111

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De stille vennoot is : Pascale Parijs

Zij is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Artikel 6: kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ¬ 5.000,00.

Artikel 7: aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Artikel 8: aandelenregister

De aandelen zijn altijd op naam. Op de zetel van de vennootschap wordt er een aandelenregister bijgehouden. Dat register bevat:

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal

aandelen dat hem toebehoort;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de bestuurder en de rechtsverkrijgenden in geval van een overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na de overdracht of de overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgangen wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register getekend door een bestuurder en vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Artikel 9: overdracht van aandelen

Een participatie mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van de beherende vennoten. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1.690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg op verzoek van één van de partijen een deskundige aan.

HOOFDSTUK IV: BESTUUR EN CONTROLE

Op de laatste blz. van Luik l3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Puik D -

Artikel 10: bestuurders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders. Tot bestuurder wordt voor onbepaalde duur benoemd: de beherende vennoot

MOD 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van bestuurder is bezoldigd , de algemene vergadering beslist over de grootte van de bezoldigingen

Artikel 11: bestuursbevoegdheid en vertegenwoordiginasmacht

De bestuurder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige bestuurder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. Indien er twee of meer bestuurders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

De bestuurders kunnen als college samen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 12: controle

Iedere vennoot heeft het recht om onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13: bijeenroeping en agenda

Een vergadering van de vennoten, de 'jaarvergadering' genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 5de dag van de maand juni om 18 uur op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de bestuurder(s).

Te allen tijde kan er een vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over een wijziging van de statuten of over andere punten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 14: besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen.

De algemene vergadering beslist met een gewone meerderheid van stemmen en de goedkeuring van alle beherende vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

~ r

\loor-behouden aan liet Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik j - MOD 11.1

In afwijking van deze regel is er voor wijziging van de statuten en de ontbinding, de omzetting, de fusie of de splitsing van de vennootschap een meerderheid van drie vierde van de stemmen en de goedkeuring van aile beherende vennoten vereist.

HOOFDSTUK VI: HET BOEKJAAR EN DE JAARREKENING

Artikel 15: boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot eenendertig december . In afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op heden en het eindigt op 31 december 2014

Artikel 16: iaarrekeninq

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de bestuurder de jaarrekening op. Op voorstel van de bestuurder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

HOOFDSTUK VII: ONTBINDING EN VEREFFENING Artikel 17: ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met een drie vierde meerderheid en de goedkeuring van alle beherende vennoten.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met een drie vierde meerderheid en de goedkeuring van alle beherende vennoten anders besluit.

Het nettovermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen. Artikel 18: overliiden van een vennoot

In geval van overlijden van een vennoot zullen zijn aandelen van rechtswege overgaan op de overlevende vennoten. De erfgenamen van de overleden vennoot zullen door de overlevende vennoten vergoed worden voor de waarde van de aandelen van de overleden vennoot.

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap steeds van rechtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald ogenblik minder dan twee vennoten zijn.

Aldus opgemaakt en overeengekomen op 3 januari 2014

Bart Van Thillo

Bestuurder

L J -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BAPA

Adresse
ALBERT YSSACKERSSTRAAT 36 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande