BASKET BONHEIDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKET BONHEIDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 860.560.937

Publication

16/06/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r~.,.~~~:...,~,~:" ~............,~...~...~«~+.s,,.~...~

~~~ ~~ ~~..~~a~~

00 -06- 2015

Gr~f'Sie.~4.

sua

Ondernem ingsnr : 0860.560.937

Benaming

(voluit) : Basket Bonheiden VZW

(verkort) : Basket Bonheiden

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pruimelaarstraat 8, 2820 Bonheiden

Onderwerp akte : Benoeming en ontslag bestuurders, wijziging adres maatschappelijke zetel en wijziging statuten

1. Aanvaarding ontslag bestuursleden.

De algemene vergadering aanvaardt unaniem het ontsiag van volgende bestuursleden:

Mevrouw Linda Blereau, voorzitter, wonende te 2812 Muizen, Plankandaalstraat 37, Belg, met

rijksregisternummer 630327 268 72 met ingang van 2 juni 2015.

Mevrouw Erika Vandewiele, penningmeester, wonende te 2140 Keerbergen, Nieuwstraat 32, Belg, met,

rijksregistemummer 710520 004 49 met ingang van 2 juni 2015,

De heer Bruno Bosmans, sportief verantwoordelijke, wonende 2820 Bonheiden, K Cardijnlaan 73, Belg met

rijksregisternummer 680404 039 66 met ingang van 2 juni 2015,

De heer Jan Lamoen, verantwoordelijke feestcomite, wonende te 2800 Mechelen, Scheppershofstraat 9,

Belg met rijksregisternummer 680828 249 07 met ingang van 2 juni 2015.

Deze personen wordt kwijting verleend voor de uitoefening van hun mandaat.

2. Benoeming nieuwe bestuursleden en toekenning mandaten

De algemene vergadering benoemt unaniem volgende bestuursleden:

De Heer Nicolaas Symus, wonende te 2820 Bonheiden, Pruimelaarstraat 8, Belg, met rijksregistemummer

710609 415 72 met ingang van 2 juni 2015 , hij zal de functie van voorzitter waarnemen,

De Heer Wim Aerts , wonende te 2580 Peulis, Weynesbaan 160, Belg, met rijksregisternummer 800211

043 60 met ingang van 2 juni 2015, hij zal de functie van ondervoorzitter waarnemen

De heer Filip Vermeulen, wonende 2800 Mechelen, Duivenstraat 1, Belg met rijksregisternummer 710623

34315 met ingang van 2 juni 2015, hij zal de functie van penningmeester waarnemen;

De Heer Marius Post, wonende te 2820 Bonheiden, Ravennestlaan 5, Nederlander, met rijksregisternummer

671008 323 41 met ingang van 2 juni 2015, hij zal de functie van secretaris waarnemen

3. Wijziging adres maatschappelijke zetel

De algemene vergadering beslist unaniem tot wijziging van het adres van de maatschappelijke zetel van Basket Bonheiden:

het oude adres was Pruimelaarstraat 8, 2820 Bonheiden het nieuwe adres wordt Ravennestlaan 5, 2820 Bonheiden

4. De algemene vergadering keurt de bijgevoegde gewijzigde gecoördineerde statuten unaniem goed :

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art 1: De vzw draagt de naam: "Basket Bonheiden", vereniging zonder winstoogmerk.

Art 2: De vzw Basket Bonheiden is gevestigd in het arrondissement Mechelen met als adres

Ravennestlaan 5 te 2820 Bonheiden.

Art 3: De vzw Basket Bonheiden heeft tot doel de organisatie en ontwikkeling van vrijetijdsbesteding in het

algemeen en van de basketbalsport in het bijzonder. De vereniging kan alle middelen aanwenden die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen en haar medewerking verlenen of deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Art 4: De vzw Basket Bonheiden wordt opgericht voor onbepaalde duur en is aangesloten onder stamnummer 1310 bij de vzw Vlaamse Basketballiga, afgekort VBL.

TITEL ll: LEDEN

Art 5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. Als actieve stemgerechtigde leden worden uitsluitend aanzien, eenieder wiens naam vermeld wordt op de ledenlijst van de VBL.

Art 6: Toetreden ais stemgerechtigd lid kan enkel na schriftelijke aanvraag bij de secretaris en aanvaarding van de kandidatuur met gewone meerderheid van stemmen binnen de Raad van Bestuur. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art 7: Het ontslag van een stemgerechtigd lid moet per aangetekend schrijven bij de secretaris ingediend worden en kan slechts aanvaard warden indien het lid aile sommen die het lid aan de vereniging verschuldigd is, vereffend heeft.

Art 8: De schorsing en uitsluiting van de stemgerechtigde leden geschieden op de wijze bepaald in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Art 9; Ontslagnemende of uitgestoten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng.

TITEL 1I1: RAAD VAN BESTUUR

Art 10: De vzw Basket Bonheiden wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden, gekozen door de algemene vergadering en dit voor onbepaalde duur. Het mandaat eindigt door vrijwillig ontslag, overlijden of uitsluiting. Zij zijn evenwel herverkiesbaar. Kandidaturen voor nieuwe leden van de raad van bestuur dienen minstens dertig kalenderdagen voor de algemene vergadering schriftelijk aan de raad van bestuur toegezonden te worden. De kandidaat moet evenwel minstens 18 jaar oud zijn.

Art 11: De bestuurders zijn onbezoldigd. Zij zijn geen jaarlijks lidgeld verschuldigd aan de vereniging.

Art 12: De raad van bestuur kiest onder de leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt zijn ambt waargenomen door ondervoorzitter.

Art 13: De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of plaatsvervangend voorzitter beslissend. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en bijgehouden in een daartoe bestemd register dat door alle belanghebbende derden kan worden ingekeken.

Art 14; De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur en beschikking te stelten. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, mits goedkeuring van de raad van bestuur. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Art 15: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt zijn ambt waargenomen door de ondervoorzitter.

Art 16: Naast de bevoegdheden die bij deze statuten aan de Algemene Vergadering worden toegekend, is de Algemene Vergadering uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het kwijting geven van de bestuurders, het benoemen en ontslaan van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging in het geval deze wordt toegekend, het goedkeuren van de begrotingen en de balans, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van stemgerechtigde leden, de omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk,

Art 17: De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist, Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de balans van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

Art 18: De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De agenda van de Algemene Vergadering wordt minstens 8 kalenderdagen váór de datum van de vergadering bij gewone brief overgemaakt aan de stemgerechtigde leden. Deze is ondertekend door de voorzitter of secretaris en met vermelding van dag, plaats en uur.

Art 19: De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen indien tenminste de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of plaatsvervangend voorzitter beslissend. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en bijgehouden in een daartoe bestemd register dat door alle belanghebbende derden kan worden ingekeken.

Art 20: De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, betreffende de vzw, worden nageleefd.

TITEL V: BALANS - BEGROTINGEN

"

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 21: Het boekjaar loopt van 1 juli tot 30 juni. De raad van bestuur bereidt de balans en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI: ONTBINDING - VEREFFENING

Art 22: In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt zij hun bevoegdheden. Bij ontbinding van de vereniging, vrijwillig of gerechtelijk, op eender welk ogenblik en voor om het even welke oorzaak, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een door de algemene vergadering verkozen vereniging of, bij gebrek aan beslissing binnen de drie maanden, aan de gemeentelijke sportraad,

Art 23: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 en zijn uitvoeringsbesluiten toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

De secretaris of de voorzitter van de raad van Bestuur krijgt de opdracht het nodige te doen om deze besluiten te laten publiceren in het Belgisch Staatsblad en de nodigde documenten toe te voegen in het Verenigingsdossier bij de griffie van rechtbank van koophandel, waar hij eveneens in nieuwe lijst van de actieve leden zal neerleggen.

De Heer Nico Symus

Voorzitter Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BASKET BONHEIDEN

Adresse
PRUIMELAARSTRAAT 8 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande