BASKET BRASSCHAAT

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKET BRASSCHAAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.623.828

Publication

11/05/2012
ÿþc

MOD 2,2

LuIL in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen tln.an (\laam on honcDol,oninn

'12088444*

Ai

LCHTBANK KOOPHANDEL

30 APR. 2012

ANT~,V~CeiePEN

Ondememingsnr: 0 8 4 5 6 2 3, 8 2 8

Benaming

(voluit) : BASKET BRASSCHAAT

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Veldstraat 64 2930 Brasschaat Onderwerp akte : oprichting van een vzw Tussen de volgende personen :

Abbeel Emiel, gepensioneerde, Veldstraat 64, 2930 Brasschaat, geboren te Beerse op 30112/1951

Vanginhoven Paul, bruggepensioneerde, Fortsebaan 4, 2930 Brasschaat, geboren te Antwerpen op

19/04/1951

Joosten Clementine, bediende, Langestraat 61, 2930 Brasschaat, geboren te Ekeren op 30/01/1965

Van Oerle Marc, verzekeringsmakelaar, Grotstraat 80, 2990 Wuustwezel, geboren te Brasschaat op

27/03/1971

Berghs Dirk, bediende, Poorthoflaan 93, 2180 Ekeren, geboren te Berchem op 07/04/1965,

Van Aperen Alfons, gepensioneerde, Leopoidslel 175, 2930 Brasschaat, geboren te Meer op 09/11/1947

Vandermeulen Yves, bediende, Borgeindstraat 235, 2900 Schoten, geboren te Witrijk op 01/05/1965

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met de hierna volgende raad van bestuur en statuten.

BENOEMING EERSTE RAAD VAN BESTUUR EN WERKENDE LEDEN

VOORZITTER: Abbeel Emiel, gepensioneerde, Veldstraat 64, 2930 Brasschaat, geboren te Beerse op 30/12/1951

ONDERVOORZITTER: Vanginhoven Paul, bruggepensioneerde, Fortsebaan 4, 2930 Brasschaat, geboren te Antwerpen op 19/04/1951

SECRETARIS: Joosten Clementine, bediende, Langestraat 61, 2930 Brasschaat, geboren te Ekeren op 30/01/1965

PENNINGMEESTER: Van Oerle Marc, verzekeringsmakelaar, Grotstraat 80, 2990 Wuustwezel, geboren te Brasschaat op 27/03/1971

Dhrn. Berghs Dirk, Van Aperen Alfons en Vandermeulen Yves worden benoemd tot werkende leden van de Algemene Vergadering.

ADRES VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Het adres van de maatschappelijke zetel is Veldstraat 64, 2930 Brasschaat. De zetel ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

ti

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

STATUTEN

TITEL I. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 :

De vereniging draagt de naam "Basket Brasschaat", Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2 :

De vereniging is gevestigd te Brasschaat, Veldstraat 64, Binnen deze gemeente kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de Raad van Bestuur. De zetel ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3 :

De vereniging heeft tot doel de ontwikkeling van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en van het basketbal in het bijzonder. Zij zal winstgevende doeleinden mogen nastreven om het bereiken van haar hoofddoel mogelijk te maken.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL II. LEDEN

Artikel 5 :

De vereniging telt werkende leden, niet-werkende leden en ereleden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De VZW telt tenminste vier werkende leden.

Artikel 6 :

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtsperonn, die door de Raad van

Bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Artikel 7 ;

Het jaarlijkse lidgeld is vastgesteld op maximum 1000 euro. Het juiste bedrag wordt elk jaar vastgesteld door

de Raad van Bestuur.

Artikel 8

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekende brief aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Artikel 9 :

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bedragen of gedane inbrengsten.

TITEL III. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10 :

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vier bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetten van sen beheerder warden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

Artikel 11 :

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging Is voorzien.

Artikel 12

§1. De raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

§2. De raad van Bestuur kans slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig le. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering warden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris.

Artikel 13

§1, De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij Is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

§3.De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt. TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de Ondervoorzitter, Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kan wettelijk vergaderen als de helft van de werkende leden aanwezig is of door ondertekende volmacht vertegenwoordigd.

Artikel 15

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor : het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 16 :

§1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doei of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per Jaar bijeen geroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van bestuur te bepalen datum.

§2. A110 werkende leden worden minstens 8 dagen voor de datum van de vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur.

§3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de Raad van bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 17:

§1, In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2. In geval van uitsluiting van een lid, een wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wat voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18

Voor elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

TITEL V. BEGROTINGEN - REKENINGEN

Artikel 19

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 30 juni van het volgende jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

TITEL VI. ONTBINDING-- VEREFFENING

Artikel 20 :

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van de ontbinding van rechtswege, Kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19 §2 en §3 en artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 21 :

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering vin de schulden, overgedragen aan een

vereniging die als doel heeft "sport voor mindervaliden nastreven".

Artikel 22 :

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de

algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt in viervoud en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtingsvergadering, gehouden te Brasschaat op 1 april 2012.

ABBEEL Emiel, voorzitter

VAN GINHOVEN Paul, ondervoorzitter

JOOSTEN Clementine, secretaris

VAN OERLE Marc, penningmeester

tVoor 1 i behouden e aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BASKET BRASSCHAAT

Adresse
VELDSTRAAT 64 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande