BASKET CLUB INNERSLEEP, AFGEKORT : BC INNERSLEEP

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKET CLUB INNERSLEEP, AFGEKORT : BC INNERSLEEP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.760.334

Publication

23/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. Benaming, vestiging, doel.

Art. 1: De vereniging voert de naam: vzw Basket Club Innersleep.

Art. 2: De zetel is gevestigd te Schoten, Jan Van Eyckstraat 28 bus 2, 2900 Schoten. De vzw valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3: De vereniging heeft als doel voor Schoten en omstreken de beoefening van sport in het algemeen en van de basketbalsport in het bijzonder te bevorderen en te organiseren:

- faciliteiten te ontwikkelen en aan te bieden voor sportieve activiteiten, zowel individueel als in groepsverband, - stimuleren van elk sportief initiatief,

- trainingen, recreatie- en competitiewedstrijden en opleidingen te organiseren,

- kortom alle activiteiten ontwikkelen die daarmede verband kunnen houden.

Hierbij kan zij zich aansluiten bij bestaande bonden, zoals de Vlaamse Basketballiga (VBL) en de Antwerpse Vereniging voor Vriendenclubs (AVVV), het Handelsverbond en eventuele andere.

Hiertoe kan zij deelnemen aan of manifestaties van allerlei aard organiseren en inrichten ter sponsoring of ondersteuning, zowel financieel als ter promotie of ondersteuning, van voormelde activiteiten. Zij kan samenwerken met, deelnemen in of op gelijk welke wijze rechtstreeks of zijdelings belangen nemen in gelijkwaardige verenigingen of clubs, verbintenissen en arbeidsovereenkomsten aangaan. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken.

2. Stichtende leden, effectieve leden en toegetreden leden (doelgroep)

Art. 4: De vzw werd opgericht op 16 april 2015 door:

- Nicolai Michiel, Jan Van Eyckstraat 28 bus 2, 2900 Schoten

- Janssens Dimitri, Kolibriestraat 2, 2170 Merksem

- Serneels Stéphane, Lageweg 225, 2660 Hoboken

Art. 5: Het aantal effectieve leden is onbeperkt, zonder lager te mogen zijn dan tien. De leden zijn de personen die actief deelnemen en meewerken aan de sportieve en niet sportieve activiteiten van de vzw, die door de Algemene Vergadering worden aanvaard. Personen die een officiële functie of een binnen de organisatie erkende functie uitvoeren, moeten effectief lid zijn van de vzw. Andere personen zonder specifieke functie dienen zich kandidaat te stellen bij een van de leden van de raad van bestuur van de vzw.

Basket Club Innersleep

Zetel: Jan Van Eyckstraat 28 bus 2, 2900 Schoten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Basket Club Innersleep

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BC Innersleep

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jan Van Eyckstraat 28 2

*15306893*

Luik B

2900

België

0628760334

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Schoten

Griffie

Neergelegd

21-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 6: Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. De toegetreden leden zijn alle personen die actief deelnemen en meewerken aan de sportieve en niet sportieve activiteiten van de vzw, maar die geen effectief lid zijn van de vzw. De toegetreden leden dienen zich kandidaat te stellen bij een van de effectieve leden van de vzw, die de kandidatuur doorgeeft aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kan beslissen over het lidmaatschap van de kandidaten. De raad van bestuur legt de lijst van de toegetreden leden ter bekrachtiging voor aan de Algemene Vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 7: De effectieve en toegetreden leden betalen een jaarlijks lidmaatschap. De maximum bijdrage van de leden wordt vastgesteld op 250 euro. De feitelijke bijdrage van de leden wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, op basis van een voorstel van de raad van bestuur.

Art. 8: Elk lid kan ten alle tijde uittreden uit de vzw. Het ontslag dient schriftelijk ter kennis gebracht te worden van minstens één van de leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 9: De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid in geval van wangedrag van een lid overgaan tot schorsing van dat lid voor bepaalde tijd. Elk lid, wiens gedrag de vereniging schaadt en niet voldoet aan de voorwaarden in de statuten en het huishoudelijk reglement, kan worden uitgesloten door de algemene vergadering met tweederde van de stemmen.

Art. 10: Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de v.z.w. op grond van de enkele hoedanigheid van het lid. Deze uitsluiting van rechten op activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de v.z.w., enz. Hetzelfde geldt voor erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een overleden lid. Ontslaggevende of uitgesloten leden hebben geen recht op een gedeelte van het bezit der vereniging. Het is hen bovendien niet toegelaten de zegels te doen leggen, noch boedelbeschrijving, noch afrekening te vorderen. Hetzelfde geldt voor de erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een overleden lid.

3. Algemene vergadering

Art. 11: De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vzw die zich aanmelden op de vergadering. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen. De datum van de algemene vergaderingen wordt beslist door de raad van bestuur. De minimale verplichte agenda is:

1. verslag over de bedrijvigheid van de afgelopen periode,

2. goedkeuring der rekeningen,

3. overzicht van de budgettering voor de volgende periode.

Art. 12: De algemene vergadering beslist over:

1. het wijzigen van de statuten,

2. het benoemen en afzetten van leden van de raad van bestuur,

3. het goedkeuren van de rekeningen en begroting voor volgend dienstjaar,

4. het ontbinden van de vereniging en het bestemmen van haar bezittingen,

5. het uitsluiten van leden,

6. de oprichting en ontbinding van afdelingen en commissies,

7. het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun vergoeding,

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

9. alle situaties waarin de statuten vereisen dat de algemene vergadering een beslissing neemt.

Art. 13: De algemene vergadering is geldig samengesteld als minstens de voorzitter, de secretaris en de penningmeester aanwezig is. De meerderheid beslist, tenzij uitzonderlijk is vermeld in de statuten. Bij gelijkheid der stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij automatisch vervangen door de secretaris. Wanneer het vereiste quorum en de vereiste samenstelling niet is bereikt, moet een tweede algemene vergadering worden samengeroepen, waar geen aanwezigheidsquorum geldt. Gemotiveerde afwezigen van de raad van bestuur worden niet meegerekend voor het quorum. Een wijziging van de statuten is alleen mogelijk als deze bij de oproep is opgenomen in de agenda van de algemene vergadering en wanneer tweederden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede algemene vergadering worden samengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen van de statuten aannemen met de meerderheden zoals boven is vermeld, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 14: Alle effectieve leden van de vzw worden opgeroepen per gewone brief via e-mail, minstens acht dagen vóór de dag der algemene vergadering, met vermelding van de dagorde.

Een bijzondere algemene vergadering wordt samengeroepen telkens de helft van de raad van bestuur het nodig acht of wanneer een vijfde van de leden het met schriftelijke ondertekening vraagt. Zo'n vergadering moet plaats hebben binnen de vier weken na de datum waarop de aanvraag in het bezit is gekomen van de raad van bestuur. De leden zijn niet toegelaten zich door een derde persoon op de algemene vergadering te laten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vertegenwoordigen. Elk lid kan wel een schriftelijke volmacht geven aan slechts één van de effectieve leden van de vzw. De leden krijgen een verslag van elke algemene vergadering (schriftelijk, via e-mail of de website van de club). Niet-leden kunnen op eenvoudig verzoek bij de secretaris een kopie van de verslagen ontvangen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

4. Raad van bestuur

Art. 15: De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, bestaande uit minstens drie leden, bestuurders genoemd, die worden verkozen voor een termijn van één dienstjaar en herkiesbaar zijn. De raad van bestuur wordt door de algemene vergadering aangesteld, die tevens beslist over het aantal bestuurders.

Elk effectief lid van de vzw kan zich kandidaat stellen voor de raad van bestuur. Kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur binnen te brengen bij de secretaris of de voorzitter van de vzw, die deze kandidatuur voorlegt aan de algemene vergadering.

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester zijn lid van de raad van bestuur en worden aangesteld door de algemene vergadering. Sponsors en trainers kunnen slechts met drievierden van de stemmen van de algemene vergadering als bestuurder worden aangesteld.

Art. 16: Bestuurders kunnen hun bestuursfunctie ten alle tijde stopzetten mits een schriftelijke opzeg van drie maanden. Een overleden, ontslaggevend of uitgesloten bestuurder wordt niet vervangen tijdens de resterende periode van het dienstjaar. De bestuurders kunnen te allen tijde worden afgezet door de algemene vergadering.

Art. 17: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur heeft inzake het bestuur de uitgebreidste macht, en om te schikken en om de vereniging te beheren, te besturen en te vertegenwoordigen. De raad oefent deze bevoegdheid uit als een college. Buiten haar bevoegdheid valt alles wat door de wet en de statuten is voorbehouden aan de Algemene Vergadering. De raad van bestuur staat tevens in voor het dagelijkse bestuur van de vzw. De taken en bevoegdheden van de afzonderlijke leden van de raad van bestuur worden door de raad van bestuur als college bepaald. De afzonderlijke leden van de raad van bestuur dienen voor hun handelen verantwoording af te leggen aan de raad van bestuur, en indien het handelen buiten de bevoegdheid van de raad van bestuur valt, aan de algemene vergadering.

Art. 18: De raad van bestuur komt minstens drie maal per jaar bijeen. De data worden vastgelegd door de raad van bestuur zelf.

Art. 19: Er wordt een intern huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur, waaraan alle leden en alle personen van de doelgroepen zich moeten houden. Wijzigingen zijn te allen tijde mogelijk op voordracht van de raad van bestuur, mits goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 20: De beraadslagingen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur worden steeds genoteerd en als afzonderlijke verslagen bewaard. De verslagen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering worden op de volgende vergadering van de raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd. Voorzitter en secretaris tekenen de verslagen of de uittreksels ervan, wanneer ze door officiële instanties worden opgevraagd.

5. Verscheidenheden

Art. 21: Elk voorstel tot wijzigingen aan de statuten, tot benoemingen of afstellingen van leden van de raad van bestuur of tot de ontbinding der vereniging moet uitgaan van ten de helft van de leden van de raad van bestuur. De wijzigingen worden beslist op een algemene vergadering, met tweederde meerderheid.

Art. 22: Bij gerechtelijke of vrijwillige ontbinding zal het bezit der vereniging overgemaakt worden aan een of meerdere verenigingen in de regio met een gelijkaardig doel, te bepalen door de algemene vergadering die de beslissing tot ontbinding neemt.

Art. 24: De raad van bestuur bepaalt voor alle personen van de doelgroep de jaarlijkse financiële bijdragen, ten laatste op 30 juni van elk jaar.

Art. 25: Een lijst van de effectieve leden en een overzicht van de jaarrekening worden jaarlijks overgemaakt aan de Griffie van de rechtbank van Koophandel van Antwerpen.

Waarvan akte, gedaan en verleden te Schoten, op datum van 16 april 2015,

En na lezing genaamtekend door:

Michiel Nicolai, voorzitter

Dimitri Janssens, secretaris

Stéphane Serneels, penningmeester

Coordonnées
BASKET CLUB INNERSLEEP, AFGEKORT : BC INNERS…

Adresse
JAN VAN EYCKSTRAAT 28, BUS 2 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande