BASKETBALCLUB 708 ANTWERPEN, AFGEKORT : BBC 708

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKETBALCLUB 708 ANTWERPEN, AFGEKORT : BBC 708
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.430.536

Publication

14/06/2011
ÿþ MDD 2.2

-n

..;g~4" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblar

.11803,8

RECHTBANK KOOPHANDEL

3 MEI 2011

ANTWeleileEid

Ondernemingsnr : 0423.430.536

Benaming

(voluit) : Basketbalclub 708 Antwerpen

(verkort) : BBC 708

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 4121,rcte- 50tot-tERSTit-RArT 6 toto PhsT1-cel'?

Onderwerp akte : Wijziging bestuur, zetel en statuten

Buitengewone algemene vergadering dd 14 mei 2011

Agendapunten:

1. Bestuurswijziging

- Matthijs Raephael en Teunen Mark zijn ontslagnemend en stellen zich niet meer kandidaat - Cornelis Christophe stelde zijn kandidatuur als voorzitter

- Mertens Hendrik, tot op heden voorzitter, stelde zich kandidaat als ondervoorzitter

- Claus Koen, tot op heden penningmeester, stelde zich kandidaat als secretaris - Janssens Krista stelde haar kandidatuur als penningmeester

2. Wijziging zetel

- De zetel met als adres Lange Scholierstraat 6 te 2060 Antwerpen wordt gewijzigd naar Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem

3. Aanpassing van de statuten

De statutaire bestuursverkiezing, wijziging zetel en aanpassing van de statuten worden eenpang

goedgekeurd.

De aangepaste statuten:

Statuten "Basketbalclub 708 Antwerpen" afgekort "BBC 708", identificatienummer 12099/82, herwerkte versie 2011

Titel I  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. Er werd op 28 juni 1982 in de schoot van Basketbalclub 708 Antwerpen, aangesloten bij KBBB (thans VBL), met stamnummer 708, een vereniging opgericht onder de benaming van Basketbalclub 708, vereniging zonder winstgevend doel, afgekort "BBC 708 vzW'.

Artikel 2. De zetel is gevestigd in de provincie Antwerpen, per adres Koen Claus, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem. De vereniging resoneert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, de stukken voorgeschreven door de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het vernoemd arrondissement.

Artikel 3. Het doel van de vereniging is voor zijn leden sportieve, recreatieve en culturele activiteiten te organiseren, de ontwikkeling van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en van het basketbal in het bijzonder, buiten alle politieke, filosofische of godsdienstige overwegingen.

Artikel 4. De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel II  Leden

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit:

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris. hetzi} van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a.effectieve leden, waarvan het aantal niet minder dan drie mag zijn

b.ereleden: personen die wegens hun grote verdiensten door de beheerraad deze eretitel toegekend krijgen.

Artikel 6. Om effectief lid te kunnen zijn moet men aanvaard zijn door de beheerraad en zich neerleggen bij het huishoudelijk reglement, dat zich ten zetel bevindt, en lidgelden betalen.

Het vertrek, vrijwillig of niet, van een lid van de BBC 708 vzw, het ontslag uit de vereniging, het overlijden, beëindigen het lidmaatschap van de vereniging. De leden die de vereniging verlaten, kunnen geen recht doen gelden op enige terugbetaling vanwege de vereniging.

Artikel 7. Tot de uitsluiting, voorlopig of definitief, van een lid, kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, en nadat het lid is verhoord. Opgave tot de reden van uitsluiting is vereist. Het lid dat wordt uitgesloten, kan geen recht doen gelden tot terugbetaling vanwege de vereniging.

De raad van beheer bepaalt ieder jaar welke bijdrage door ieder lid verschuldigd is. Deze bijdrage mag niet meer dan 250 Euro bedragen. Weigering om de bijdrage te betalen, wordt als ontslagname beschouwd.

De ontvangen fondsen zullen aangewend worden in het kader der doelstelling van de vereniging. Uit de inkomsten kan zonodig voor de vereniging jaarlijks een bepaald bedrag worden gereserveerd voor een niet alle jaren plaatshebbende activiteit.

De ereleden worden verkozen door de beheerraad. Zij mogen de algemene vergadering bijwonen.

Titel III  Beheer

Artikel 8. De raad van beheer van BBC 708 vzw is als volgt samengesteld: voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester, gecoöpteerde beheerders.

Om deel uit te maken van de raad van beheer moet men lid zijn van de BBC 708 vzw. De beheerders worden gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een duurtijd van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Het mandaat van de beheerders kan steeds herroepen worden door de algemene vergadering.

Gecoopteerde beheerders zijn automatisch gecoöpteerd, alle voorzitters der onderafdelingen, evenals een willekeurig aantal leden, aan te duiden door de algemene vergadering. Het mandaat van de gecoopteerde beheerders kan steeds herroepen worden door de algemene vergadering.

Artikel 9. De beheerders worden niet bezoldigd.

Artikel 10. Het mandaat van de beheerders eindigt door het verstrijken van de duur waarvoor het werd verleend. Door overlijden, ontslagname, afzetting en door het verlies van lidmaatschap.

De beheerder van wie het mandaat omwille van een andere reden dan overlijden tot een einde komt, moet ten laatste op de dag dat hij zijn beheersfunctie neerlegt, alle documenten die betrekking hebben op zijn beheer afgeven, hetzij aan de secretaris van de raad van beheer, hetzij aan zijn opvolger. Bovendien moeten beheerders voor het verstrijken van de duur van hun mandaat, de algemene vergadering bijeenroepen om nieuwe beheerders te benoemen. Doen zij dit niet dan zijn zij ertoe gehouden hun mandaat verder uit te oefenen, totdat in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor schade die door hun verzuim is veroorzaakt.

Artikel 11. De raad van beheer vergadert zo dikwijls als nodig, minstens één maal per trimester.

De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de beheerders aanwezig is. Indien dit quotum niet bereikt is, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee beheerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De besluiten worden genomen met meerderheid der stemmen der aanwezige beheerders of bij schriftelijke volmacht. In geval van staking der stemmen heeft de voorzitter of, bij afwezigheid, de vervanger een beslissende stem.

De raad van beheer kan vergaderen per telefoon, e-mail of videoconferentie, De regels opgenomen in dit artikel zijn overeenkomstig van toepassing.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van beheer worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de beheerders. Dit akkoord kan meegedeeld warden per brief, telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die worden overgelegd en aide andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een beheerder.

Artikel 12. De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden van deze die door de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders.

De raad van beheer kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer beheerders of zelfs aan een andere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

persoon. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van voorafgaand besluit onder hem moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van beheer bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet beheerder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van beheer, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van beheer worden ingetrokken.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van beheer voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgende alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 13. De raad van beheer, gekozen door de effectieve leden voor een duur van vier jaar, heeft volgende bevoegdheden toegekend wat betreft het administratief en financieel beheer, kortom het dagelijks beheer van BBC 708 vzw, aan de volgende personen:

De voorzitter: Comelis Christophe, Wulpstraat 31 te 2170 Merksem

De ondervoorzitter: Mertens Hendrik, Adhemar Borinstraat 51/01, 2070 Zwijndrecht

De secretaris: Claus Koen, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem

De penningmeester. Janssens Krista, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem

Titel IV  Gewone en buitengewone algemene vergaderingen

Artikel 14. Op uitnodiging van de raad van beheer, heeft ieder jaar een gewone algemene vergadering

plaats in de loop van de maand augustus. De dagorde van deze algemene vergadering omvat minstens

volgende punten:

a.lezing en goedkeuring van het verslag over het beheer van de raad van beheer

b.lezing en goedkeuring van het financieel rapport van ten minste twee commissarissen

c.programma van de gewone activiteiten

d.statutaire verkiezingen en vaststellingen van de begroting en lidgelden

e.bepaalt de plaats van de vergadering

Elk voorstel dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal aantal leden,

zoals dit blijkt uit de actuele ledenlijst (effectieve leden) welke op de zetel van de vzw berust, moet op de

agenda worden geplaatst.

Artikel 15. De buitengewone algemene vergaderingen kunnen belegd worden door de raad van beheer, hetzij op eigen initiatief, hetzij op schriftelijke aanvraag van minstens één vijfde van de effectieve leden, in te dienen bij de secretaris van de raad van beheer met vermelding van de te behandelen punten.

Artikel 16. De leden worden voor iedere algemene vergadering opgeroepen, ten minste drie weken voor de vergadering.

Artikel 17. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht. De stemming wordt gedaan per brief en de officiële telling gebeurt in het bijzijn van de aanwezige leden.

Artikel 18. Behoudens alle punten door de raad van beheer gesteld, moeten alle vragen welke als punten op de dagorde van de algemene vergadering moeten worden ingeschreven minstens zes dagen voor de datum van de vergadering aan de secretaris worden overgemaakt. Alleen de punten welke zijn ingeschreven op de agenda zullen onderworpen worden aan bespreking en stemming.

De algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid der leden. Haar besluiten in het kader van de statuten zijn verplichtend voor allen, welke ook het aantal aanwezige leden is, ook voor de afwezigen en tegenstemmers.

Artikel 19. De kandidaturen voor de benoeming van de leden van de raad van beheer moeten degelijk ondertekend door de kandidaat aan de secretaris geadresseerd worden, veertien dagen voor de datum van de verkiezingen, die doorgaan tijdens de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 20. Alle verkiezingen van personen moeten schriftelijk en geheim worden gehouden. Zij zijn onderworpen aan de eenvoudige meerderheid der stemmen, in geval van staking der stemmen zal de kandidaat die het langst lid is van de vereniging, verkozen worden.

MOD 2.2

Artikel 21. 'De beslissingen in de algemene vergadering, behoudens de gevallen vermeld in artikel 23, worden genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter of, bij afwezigheid, de vervanger.

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Titel V  Jaarrekening  begroting

Artikel 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

De raad van beheer bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De raad van beheer draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie.

Hoofdstuk VI  Wijziging van de statuten, ontbinding

Artikel 23. Over het wijzigen der statuten kan slechts beraadslaagd worden indien dit op de dagorde van de vergadering voorkomt en indien de beschikkingen van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk nageleefd worden.

Artikel 24. In geval van ontbinding zal, na vereffening van het passief, het actief toegewezen worden volgens de beslissing van de algemene vergadering die besliste over de ontbinding.

Hoofdstuk VII  Diverse bepalingen

Artikel 25. Alles wat door de huidige statuten niet voorzien is, wordt geregeld door de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 26. Alle briefwisseling aangaande BBC 708 vzw, worden verstuurd en ontvangen op het privé-adres van de secretaris, namelijk Koen Claus, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem.

Hebben onderhavige statuten ondertekend: (Get.) Comelis Christophe, Mertens Hendrik, Claus Koen en Janssens Krista.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Samenstelling bestuur:

- Voorzitter: Cornelis Christophe, Wulpstraat 31 te 2170 Merksem act r'TwtiR t9t -t ` g Io S fv ó

- Ondervoorzitter: Mertens Hendrik, Adhemar Borinstraat 51101 te 2070 Zwijndrecht

Secretaris: Claus Koen, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem

- Penningmeester: Janssens Krista, Doelhofsiraat 16 te 2170 Merksem ° LSC 4 5S ttt 0Zia$ 59

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 21. De beslissingen in de algemene vergadering, behoudens de gevallen vermeld in artikel 23, worden genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter of, bij afwezigheid, de vervanger.

Titel V  Jaarrekening  begroting

Artikel 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

De raad van beheer bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De raad van beheer draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie.

Hoofdstuk VI  Wijziging van de statuten, ontbinding

Artikel 23. Over het wijzigen der statuten kan slechts beraadslaagd worden indien dit op de dagorde van de vergadering voorkomt en indien de beschikkingen van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk nageleefd worden.

Artikel 24. In geval van ontbinding zal, na vereffening van het passief, het actief toegewezen worden volgens de beslissing van de algemene vergadering die besliste over de ontbinding.

Hoofdstuk VII  Diverse bepalingen

Artikel 25. Alles wat door de huidige statuten niet voorzien is, wordt geregeld door de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 26. Alle briefwisseling aangaande BBC 708 vzw, worden verstuurd en ontvangen op het privé-adres van de secretaris, namelijk Koen Claus, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksein.

Hebben onderhavige statuten ondertekend: (Gel.) Cornelis Christophe, Mertens Hendrik, Claus Koen en Janssens Krista.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Samenstelling bestuur: r

- Voorzitter: Cornelis Christophe, Wulpstraat 31 te 2170 Merksem ' ArP41-k e" rP `1.8 (oç(

- Ondervoorzitter: Mertens Hendrik, Adhemar Borinstraat 51/01 te 2070 Zwijndrecht

- Secretaris: Claus Koen, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem

Penningmeester: Janssens Krista, Doelhofstraat 16 te 2170 Merksem ° 0. f} SStri RAT a id l S~

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BASKETBALCLUB 708 ANTWERPEN, AFGEKORT : BBC …

Adresse
DOELHOFSTRAAT 16 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande