BBO

Société en commandite simple


Dénomination : BBO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 612.971.407

Publication

27/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Vandaag, 20 maart 2015, Zijn:

A - De partijen

Jan De Vry, geboren op 15 juni 1977

Wonende te Holstraat 40, 8790 Waregem; Diederik Steyaert, geboren op 7 december 1973 Wonende te Korte Akkerstraat 2, 8020 Oostkamp

Jan De Vry, partij sub 1, verklaart inbreng te doen van geld ten bedrage van 990 (negenhonderdnegentig) euro waarvoor hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng hetzij 99 aandelen van 10 (tien) euro

STATUTEN GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Onderwerp akte: Oprichting

Overeengekomen

een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam  BBO , voorafgegaan of gevolgd door de vermelding  Gewone Commanditaire Vennootschap of de afkorting  Comm V met zetel te Leegstede 19, 2390 Oostmalle.

De eigen middelen van de vennootschap bedragen 1.000,00 (duizend) euro. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die ingaat op heden.

B  Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000,00 (duizend) euro.

C  Inbreng

Diederik Steyaert, partij sub 2, verklaart inbreng te doen van geld ten bedrage van 10 (tien) euro waarvoor hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng hetzij 1 aandeel van 10 (tien) euro.

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : BBO

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BBO

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Leegstede 19

*15305212*

Luik B

2390

België

0612971407

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Malle (Oostmalle)

Griffie

Neergelegd

25-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Aldus is het totaal ingebrachte vermogen 1.000,00 (duizend) euro verdeeld over 100 aandelen van 10 (tien) euro.

STATUTEN

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

AFDELING I: NAAM  DUUR  ZETEL  DOEL.

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam  BBO .

Artikel 2: Duur

Artikel 3: Zetel

Artikel 4: Doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met de horeca: de uitbating van een restaurant, brasserie, taverne, ijssalon, café of verbruikssalon; het bereiden van warme of koude maaltijden die bestemd zijn om ter plaatse in de inrichting te worden gebruikt of om mee te nemen. Het serveren van dranken, al dan niet alcoholhoudend, om zowel in de inrichting te worden gebruikt of om mee te nemen. Traiteurzaak voor zowel koude als warme gerechten, al dan niet met bediening

Lesgeven privé, individueel en in groep

Groot- en kleinhandel van voedingswaren, in het bijzonder groenten, alsook kruiden en gezondheidsproducten Het transport van voedingsmiddelen, dranken, kruiden en gezondheidsproducten

Onderhoud van tuinen

Het organiseren en verzorgen van feesten en evenementen, bruiloften, banketten, cocktails en andere bijeenkomsten

het voeren van het management van ondernemingen, adviesverlening en begeleiding bij nieuwe initiatieven, algemeen beleid en marketing

het optreden als bestuurder in diverse vennootschappen

de vennootschap mag zich tevens borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen aangegaan door derden. Zij mag tevens al haar goederen met inbegrip van het handelsfonds in pand geven en aval verlenen in het voordeel van derden.

zij zal tevens haar overtollige liquiditeiten mogen beleggen in zowel roerende als onroerende goederen.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

De artikelen 1865 5° en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De zetel van de vennootschap kan met éénparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden naar gelijk welke plaats in België.

De vennootschap is gevestigd te Leegstede 19, 2390 Oostmalle.

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden

De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren die in enig rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel overal verwezenlijken voor eigen rekening en voor derden, op allerhande manieren en volgens de wijze die haar het best geschikt lijkt, inbegrepen de vertegenwoordiging, invoer en uitvoer. Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, versmelting, inschrijving of andere tussenkomst aan alle bestaande of op te richten vennootschappen, zowel in België als in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan het hare of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

AFDELING II: VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 5: Vermogen

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro (duizend euro).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 6: Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden, dan met éénparig goedvinden van alle vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf te kopen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door twee deskundigen waarvan één door elk der partijen benoemd wordt.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen de twee aangestelde deskundigen wordt de waarde bepaald door een derde deskundige die op verzoek of op verzoek van één der partijen door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is, zal worden aangesteld. Tegen deze beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval moeten gerealiseerd zijn en betaald binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde van de aandelen zal zijn vastgesteld.

Artikel 9: Salaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

AFDELING III: BEHEER.

Artikel 7: Beherende en stille vennoten

Artikel 8: Benoeming  ontslag

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen indien alle andere vennoten hiermee hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Bij gebrek aan opvolgers zullen de aandelen van deze rechtsvoorganger evenredig verdeeld worden over de resterende vennoten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, welke of derden of beherende vennoten

kunnen zijn.

Tot zaak voerend-beherend vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd: Jan De Vry.

Hij zal optreden voor financiële opdrachten, voor het tekenen en ontvangen van kwijtingen en facturen, kwijtschriften en ontvangstbewijzen af te leveren: kortom tekenen van alle stukken, bescheiden in verband met de werking van de vennootschap.

Jan De Vry is hoofdelijk aansprakelijk en wordt beherende vennoot genoemd.

Diederik Steyaert is stille vennoot. Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennoten dan tot

het beloop van wat hij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

De macht van de stille vennoot bestaat in:

Controle van de vennootschap;

Het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

De goedkeuring betreffende de vervreemding der financiële vaste activa;

Het stemrecht in de algemene vergadering;

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet wordt getroffen door enige maatregel die zich hier tegen verzet.

Aan de zaakvoerders kunnen, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering van de vennoten wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap. Het mandaat van Jan De Vry zal bezoldigd worden uitgeoefend.

Artikel 10: Bestuur en vertegenwoordiging

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennootschap bevoegd is.

De Vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

AFDELING IV: VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 11: Dag, uur en plaats van oproeping

De vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de laatste vrijdag van mei om 17 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping met vermelding van de agenda geschiedt bij brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering.

De vergadering wordt voorgezeten door de vennoot met het grootste aantal aandelen indien elke vennoot een gelijk aantal aandelen heeft, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12: Besluitvorming  notulen

Artikel 13: Boekjaar

Een normaal boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december.

Artikel 14: Inventaris  balans  winstverdeling

AFDELING V: ONTBINDING  VEREFFENING.

Artikel 15: Ontbinding  vereffening

AFDELING VI: OVERGANGSBEPALINGEN  EERSTE ALGEMENE VERGADERING.

Teneinde de eerste jaarvergadering, de datum van afsluiting van het eerste boekjaar, het tijdstip van begin der vennootschap vast te stellen.

Met éénparig goedvinden beslist de vergadering:

1. Eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

2. Afsluiting van het eerste boekjaar.

Elk aandeel heeft recht op één stem. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige vennoten, tenzij anders vermeld werd in de statuten.

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van de algemene onkosten van alle aard, vormt de zuivere winst van het bedrijfsjaar. De winst wordt verhoudingsgewijs uitgekeerd aan alle maatschappelijke deelbewijzen, de algemene vergadering kan echter met eenvoudige meerderheid van stemmen elke andere wijze van verdeling van de winst aannemen.

In geval van ontbinding van de vennootschap, om gelijk welke redenen en op gelijk welk ogenblik, zal deze doorgevoerd worden door de zorgen der zaakvoerders, of de enige zaakvoerder op dat ogenblik, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars zou benoemen, waarvan de bevoegdheden en de vergadering zullen bepaald worden, evenals alle ander modaliteiten. Deze algemene vergadering beslist met gewone meerderheid van stemmen.

Op het einde van het bedrijfsjaar zullen de zaakvoerders een inventaris opmaken, alsook de jaarrekening, waarbij de nodige afschrijvingen worden doorgevoerd.

Het eerst boekjaar wordt geacht begonnen te zijn op heden en zal afgesloten worden op 31 december 2016. Alle kosten gemaakt sinds 1 januari 2015 worden geacht gemaakt te zijn voor de vennootschap.

3. Begin van de vennootschap.

De vennoten beginnen te werken vanaf heden.

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 60 van de vennootschapswetten dat de vennootschap alle

verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

vanaf 1 januari 2015.

Aldus opgemaakt te Oostmalle op 20 maart 2015.

In twee exemplaren, waarvan elke partij erkent één ontvangen te hebben.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
BBO

Adresse
LEEGSTEDE 19 2390 MALLE

Code postal : 2390
Localité : MALLE
Commune : MALLE
Province : Anvers
Région : Région flamande