BEDRIJVENVERENIGING KMO-ZONE ITTERBEEK DUFFEL (VERKORT) BV ITTERBEEK DUFFEL

Divers


Dénomination : BEDRIJVENVERENIGING KMO-ZONE ITTERBEEK DUFFEL (VERKORT) BV ITTERBEEK DUFFEL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 847.224.229

Publication

16/10/2014
ÿþ MOD 2.2

,,tit 7.3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

11111111111111.11111111111111111

NEERGELEGD

-10- 2014

RECHTBANK van IGMMIANDEL ANTWERPEN, afd MPCIHFI EN

Ondernemingsnr : 0847.224.229

Benaming

(voluit) Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel vzw

(verkort): BV Itte'rbeek Duffel

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Nijverheidsstraat 18, 2570 Duffel

Onderwerp akte: Gecoördineerde tekst vin de statuten n.a.v. statutenwijziging van 22 mei 2014, ontslag en benoemingen Raad van Bestuur

GECOÖRDINEERDE TEKST VAN DE STATUTEN

Voorstel tot statutenwijziging d.d. 22 mei 2014

OPRICHTINGSAKTE

De Bedrijvenvereniging KMO-zone ltterbeek Duffel vzw werd opgericht tijdens de stichtingsvergadering van 20 juni 2012 en de oprichtingsakte (neerlegging bij griffie van de rechtbank van koophandel) dateert van 6 jul 2012.

WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN

De statuten werden gewijzigd en goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Bedrijvenvereniging KMO-zone ltterbeek Duffel vzw van 13 juni 2013 en 22 mei 2014.

GECOÖRDINEERDE STATUTEN D.D. 22 MEI 2014 TITEL 1: RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DUUR Artikel 1: Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 Juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004.

Artikel 2: Naam

De vereniging draagt de naam 'Bedrijvenvereniging KMO-zone ltterbeek Duffel', afgekort 'BV ltterbeek Duffel'. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande van de vereniging. De naam moet onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3: Zetel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vende perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Duffel, Bedrijvencentrurn, Nijverheidsstraat 18; gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

De Raad van Bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar een andere plaats in het arrondissement Mechelen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelvvijziging in de statuten van de vereniging op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden conform de bepalingen onder T1TEL 7: ONTBINDING EN VEREFFENING.

T1TEL 2; DOEL ACTIVITEITEN

Artikel 5; Doel

De vereniging heeft tot doel:

-Aanstu ring van de implementatie van bedrijvenparkmanagement op het bedrijventerrein,

-Kwaliteitsbewaking van het bedrijventerrein: uitstraling/imago

-Samenwerking tussen bedrijven actief en gevestigd op bedrijventerrein Itterbeek bevorderen teneinde

economische, sociale, ecologische en/of andere voordelen voor deze bedrijven te genereren.

-Overleg, informatiedeling, ervaringsuitwisseling tussen de bedrijven op het bedrijventerrein bevorderen.

-Overleg tussen bedrijven en lokale overheid bevorderen

-Verdedigen van de gezamenlijke belangen op terreinniveau

Bedrijvenparkmanagement beoogt het continu op peil houden van de kwaliteit van het vestigingsmilieu op het bedrijventerrein. Er dient daarbij rekening gehouden te worden met de dynamiek in de omgeving, de veranderende wensen van de op het terrein gevestigde bedrijven en nieuwe kansen. flet is een permanente activiteit waarin het beheer van ruimte en voorzieningen in functie van het behoud aan kwaliteitsniveau centraal staat. Het betreft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken actoren (verkoper-terreinbeheerder, uitvoerder bedrijvenparkmanagement, gevestigde bedrijven en gemeente).

Artikel 6: Bedriiventerreinbeheer

De activiteiten in het kader van bedrijventerreinbeheer omvatten:

1)Het gemeenschappelijk onderhoud van de grachten op het privaat domein

2)I-let gemeenschappelijk onderhoud van de stroken met uniforme laan beplanting met een breedte van 1,5

meter op privaat domein, zoals bepaald in artikel 24 en 25 van de verkoopovereenkomst

3)I-let jaarlijks organiseren van 1 informatievergadering

De vermelde onderhoudswerken hebben betrekking op fase 2 van de KMO-zone Itterbeek te Duffel.

Deze activiteiten in het kader van bedrijventerreinbeheer worden uitgevoerd door IGEMO en in 1 ste orde gefinancierd met de bijdragen die de bedrijven op basis van hun (ver)koopsovereenkomst betalen aan 1GEMO. Indien deze bijdragen ontoereikend zijn om de desbetreffende kosten volledig te dekken, zal 1GEMO in haar hoedanigheid van bedrijventerreinbeheerder het aandeel ln de kosten dat niet gedekt wordt door de vermeld bijdragen, factureren aan de bedrijven. De te factureren kosten worden desgevallend verdeeld op basis van de perceelsoppervlakte die in aanmerking wordt genomen voor de berekening van de bijdragen op basis van de (ver)koopovereenkomst.

Op .voorstel van de bedrijvenvereniging en mits aanvaarding door IGEMO kunnen de bedoelde onderhoudswerken ook door de bedrijven worden uitgevoerd. Indien deze onderhoudswerken door de bedrijven niet of onvoldoende worden uitgevoerd, behoudt IGEMO zich het recht voor om de bedoelde onderhoudswerken voor rekening van de bedrijven uit te voeren.

Artikel 7: Bedrijvenparkmanagement

De activiteiten in het kader van bedrijvenparkmanagement worden bepaald door de Raad van Bestuur van .de vereniging volgens de bepalingen in artikel 18. Het betreft optionele activiteiten die niet nominatief zijn vastgesteld.

De uitvoering van deze acties wordt gefinancierd door de deelnemende bedrijven. De kosten worden desgevallend aangerekend volgens een verdeelsleutel die door de Raad van Bestuur van de bed rijvenvereniging wordt vastgesteld.1GEMO kan als uitvoerder van deze optionele activiteiten fungeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

IGEMO is desgevallend als uitvoerder van het bedrijvenparkmanagement bevoegd om in opdracht van de vereniging in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in artikel 5 en voor zover de winst gebruild wordt om dit doel te bereiken.

TITEL 3: LIDMAATSCHAP

Artikel 8: Werkende leden

Er zijn minstens 5 werkende leden in de vereniging.

Om deel .uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

-Als bedrijf gevestigd zijn op het bedrijventerrein Itterbeek

-De deelnamebijdrage m.b.t. de werkingskosten van bedrijvenparkmanagement jaarlijks betalen

Ieder werkend lid (bedrijf) duidt een vaste en een plaatsvervangende vertegenwoordiger aan en stelt de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging hiervan in kennis.

De kandidaat-leden die op basis van een vrijwillige overeenkomst wensen deel te nemen aan de bedrijvenvereniging richten hun kandidatuurstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging

Bedrijven die zich vestigen op een perceel in fase 2 van de KMO-zone treden van rechtswege toe tot de beddjvenvereniging. Zij worden per definitie uitgenodigd voor deelname aan de Algemene Vergadering.

De werkende leden van de vereniging hebben aile rechten en verplichtingen die conform de vzw-wetgeving en deze statuten worden beschreven.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9: Toegetreden leden

Elke publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als toegetreden lid.

De kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. De Raad van Bestuur legt de kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering die op haar beurt beslist over de toetreding.

Elk toegetreden lid duidt een vaste en plaatsvervangende vertegenworbrdiger aan en stelt de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging hiervan in kennis.

Volende organisaties/instanties worden bij de opstart van de bedrijvenvereniging alvast opgenomen als toegetreden lid IGEMO en gemeente Duffel,

Artikel 10: Jaarlijkse deelnamebijdrage

De deelnamebijdrage is ondeelbaar en niet terugbetaalbaar.

Voor bedrijven die op basis van hun (ver)koopovereenkomst met IGEMO deelnemen aan de in artikel 6 en 7 van de statuten vermelde activiteiten (al dan niet als werkend lid van de bedrilvenvereniging) is de deelnamebijdrage bepaald in de (ver)koopovereenkomst.

Voor beddiven die op basis van een vrijwillige overeenkomst deelnemen aan de in artikel 7 van deze statuten vermelde activiteiten, wordt de deelnamebijdrage door de Raad van Bestuur van de bedrijvenvereniging.

De jaarlijkse deelnamebijdrage wordt in Iste orde aangewend voor de financiering van 1) de taken van IGEMO in haar hoedanigheid van terreinbeheerder en uitvoerder van het parkmanagement en 2) de in artikel 6 van deze statuten vermeide activiteiten in het kader van bedrijventerreinbeh eer. Het eventuele overschot (positief saldo) kan benut worden om optionele activiteiten op het vlak van bed rijvenparkmanagement te ondersteunen.

Artikel 11: Ontslag

Dit artikel is enkel van toepassing voor de werkende leden waarvoor in de verkoopsovereenkomst van hun perceel op bedrijventerrein Itterbeek geen verbintenis omtrent parkmanagement is opgenomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De werkende leden die nalaten de deelnamebijdrage te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

Elk werkend of toegetreden lid van de vereniging kan uittreden uit de vereniging door een aangetekend en gemotiveerd schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging en met een opzeggingstermijn van 6 maanden.

Een ontslagnemend werkend lid is gehouden tot betaling van de deelnamebijdrage en tot deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend..

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger betaalde ledenbijdragen terugvorderen.

Artikel 12: Schorsing

Werkende leden die hun deelnamebijdrage, een provisie of een factuur voor een actie van de vereniging niet betalen binnen een termijn van 50 dagen, ontvangen een aanmaning bij aangetekend schrijven inclusief een boete ten belope van 10 % van de jaarlijkse deelnamebijdrage.

Zij worden dan tevens weerhouden van deelname aan de acties en activiteiten van de vereniging.

TITEL 4: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13: Samenstelling  stemrecht

De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit de werkende en toegetreden leden.

Eik werkend en toegetreden lid duidt een vaste vertegenwoordiger en een plaatsiiervanger aan en stelt de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging hiervan in kennis.

Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid heeft gelijk stemrechr en bijgevolg 1 stem op de algemene vergadering

De door IGEMO aangestelde beddiventerreinbeheerder / uitvoerder van het bedrijveriparkmanagement neemt zonder stemrecht deel aan de Algemene Vergadering.

Artikel 14: Bevoegdheden

Overeenkomstig de wettelijke bepalingen van de wet betreffende vzw's en stichtingen (2 mei 2002) kunnen

volgende exclusieve bevoegdheden uitsluitend door de Algemene Vergadering van de vereniging worden

uitgeoefend:

-Wijziging van de statuten

-Benoeming en afzetting van bestuurders

-Benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-De kwijting aan de bestuurders en de commissaris

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De ontbinding van de vereniging

-De aanduiding van een vereffenaar, het bepalen van zijn bevoegdheid en de wijze van vereffening

-De uitsluiting van een lid

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Daarnaast is de algemene vergadering van de vereniging bevoegd voor:

-Goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement van de vereniging in zoverre dit nodig wordt

geacht _

-Aile andere gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 15: Vergaderingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste (in leeftijd) van de aanwezige bestuurders.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur door middel van een gewoon schrijven of e-mail aan alle leden. De oproeping wordt minstens 16 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda. De agenda wordt in samenspraak met de Raad van Bestuur vastgesteld door de voorzitter maar tevens kan 1/20 van de leden bijkomende punten op de agenda laten plaatsen.

Elk jaar wordt minstens een Algemene Vergadering gehouden in het eerste seme ster van het jaar waarbij de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar wordt goedgekeurd.

Een Bijzondere Algemene Vergadering kan worden gehouden op initiatief van de Raad van Bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste 1/5 van de leden van de vereniging.

De oproeping wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Bijzondere Algemene Vergadering naar aile leden verstuurd via een gewoon schrijven of e-mail.

De verslagen van de Algemene Vergadering worden bijgehouden op de zetel van de vereniging. Elk lid ontvangt tevens een exemplaar van het verslag.

Derden die kennis willen nemen van de genOtuleerde beslissingen van de Algemene Vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur van de vereniging die deze discreet en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

Artikel 16: Vertegenwoordiging

Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijk volmacht. Elk aanwezig lid kan maximaal 1 volmacht vertegenwoordigen.

Artikel 17: Quorum  stemming

De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de gewone meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Indien een lid 3 keer na elkaar afwezig is, vervalt zijn stemrecht.

Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Indien het aanwezigheidsquorum vermeld in voorgaande paragraaf niet wordt gehaald, wordt de vergadering uitgesteld naar een latere datum. Een nieuwe vergadering zal bijeen geroepen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. De oproeping gebeurt conform de bepalingen van artikel 15 met dezelfde agenda. Deze nieuwe Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Echter, beslissingen inzake de ontbinding van de vereniging en inzake een statutenwijziging kunnen slechts genomen worden door een Buitengewone Algemene Vergadering wanneer minimum 2/3 van de werkende tacle% aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien deze beslissing wordt genomen met een 4/5 meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

TITEL 5: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18: Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is tilt een minimum van 5 en een maximum van 11 bestuurders, bestaande uit maximum 3 en minimum 2 toegetreden leden. De overige bestuurders zijn werkende leden. Het aantal werkende leden moet groter zijn dan het aantal toegetreden leden.

De door IGEMO aangestelde bedrijventerreinbeheerder / uitvoerder van het bedrijvenparkmanagement neemt zonder stemrecht deel aan de Raad van Bestuur.

De bestuurders van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden voor een termijn van 3 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2014 - Annexes du Moniteur belge.

MO 22

Het ontslag of de schorsing van een werkend of toegetreden lid om ongeachte welke reden heeft van rechtswege het verlies van het mandaat als bestuurder tot gevolg. De Algemene Vergadering kan in een vervanging van deze bestuurder voorzien voor de resterende termijn.

De Raad van Bestuur kiest onder haar werkende leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in de statuten.

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering van de vereniging die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze beslissing wordt duidelijk gemotiveerd en geargumenteerd.

Artikel 19: Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet betreffende de vzw's en stichtingen of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur beslist over de uit te voeren acties en activiteiten zoals omschreven in artikel 6 van deze statuten.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving van de verdeling van taken brengt evenwel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan IGEMO, in haar hoedanigheid van terreinbeheerder en uitvoerder van het parkmanagement, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit voor haar werking zo. zij dit nodig oordeelt. Artikel 20: Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar en telkens het belang van de vereniging dit vereist, na oproeping door de voorzitter, alsmede op verzoek van ten minste 3 bestuurders.

De oproepingen gebeuren door de voorzitter, schriftelijk of via e-mail, minstens 8 kalenderdagen voor de datum van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de dag, uur en plaats van de vergadering evenals de agenda. De agenda wordt op initiatief van de voorzitter voorgesteld en vastgesteld of door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan zit de oudste (in leeftijd) bestuurder van de Raad van Bestuur de vergadering voor.

De secretaris is verantwoordelijk voor de notulen van de vergadering. Elke bestuurder ontvangt een exemplaar van de notulen. Deze notulen zijn voor alle leden van de vereniging op eenvoudig verzoek bij de voorzitter ter inzage.

Artikel .21: Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in aile handelingen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders waarvan minstens I werkend lid, zonder dat deze daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de bepalingen inzake lastgeving.

Artikel 22: Quorum  stemming

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste de meerderheid van zijn bestuurders aanwezig is op de vergadering. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien een lid 3 keer na elkaar afwezig is, vervalt zijn stemrecht.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda staan, tenzij aile aanwezige bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 23 Aansprakelijkheid van de bestuurder en het dagelijks bestüur

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging..

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig Pet gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

TITEL 6: BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 23: Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van elk jaar.

Artikel 24: Goedkeuring begroting en rekeningen

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering vindt plaats binnen een termijn van 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

De begroting van het volgend jaar wordt eveneens onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TITEL 7: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 25: Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden dod'r de stopzetting of uittreding van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan vijf bedraagt

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet betreffende vzw's en stichtingen.

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding van de vereniging voorgelegd door de Raad van Bestuur of minimum 115 van aile werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten.

Artikel 26: Vereffening

Indien het voorstel tot ontbinding van de verëniging wordt goedgekeurd benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven en de wijze van vereffening der schulden en activa za! bepalen.

Ingeval van ontbinding en vereffening van de vereniging, wordt het vermogen van de vereniging overgemaakt aan uitvoerder van het parkmanagement, IGEMO, die dit aanwendt voor een doel dat verwant is met de doelstellingen van onderhavige vereniging en dat de bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein ten goede komt.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt via publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de bepalingen van de wet betreffende de vzw's en de stichtingen.

TITEL 6: ALGEMENE BEPALINGEN

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B Vervolg

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet betreffende de vzw's en de stichtingen van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Algemene Vergadering te Duffel op 20 juni 2012 en gewijzigd door de Algemene Vergadering te Duffel op 134uni 2013 en 22 mei 2014, in 3 exemplaren waarvan er 1 bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging, 1 wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Mechelen en 1 exemplaar_ter publicatie in het Belgisch Staatsblad,

Ontslag en benoemingen Raad van Bestuur

Ontslagnemens:

- mevrouw Elly Van Den Broeck (bestuurder), geboren te Herentats op 4 januari 1977, en wonende Hollandstraat 165, 2223 Schriek, vertegenwoordiger namens IGEMO (BE 0213 349 124)

- de heer Dieter Bilsen (bestuurder), geboren te Wilrijk op 9 maart 1975, en wonende te 2060 Antwerpen, Viaduct-Dam 68-70, vertegenwoordiger namers Huis Van Dijck (BE 0450 802 946)

Nieuwe benoemingen

- de heer Geert Vercammen (bestuurder), geboren te Bonheiden op 30 juni 1966, en wonende te Hoogstraat 389, 2570 Duffel, vertegenwoordiger namens Weld-Toorts (BE 0461 605 479)

- de heer Erik TSeyen (bestuurder), geboren te Bonheiden op 28 augustus 1970, en wonende te 2570 Duffel, oude Liersebaan 211, vertegenwoordiger namens "Moyen Foodservice NV (BE 0479 802 184)

- mevrouw Magali Bourdeau (bestuurder), geboren te Roeselare op 14 december 1973, en wonende Herbrandstraat 8, 1860 Moise, vertegenwoordiger namens IGEMO (BE 0213 349 124), Schoutetstraat 2, 2800 Mechelen

Persoon bevoegd om de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

- de heer Peter De Bruyne (bestuurder Beddivenvereniging KMO-zone itterbeek Duffel vzw) geboren te

Temse op 14 oktober 1969, en wonende Herbrandstraat 8, 1860 Meise

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

01/07/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Mon 2,2

D

i

EA

Ondernamingsnr : 0847.224.229

Benaming

(voluit) : Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nijverheidsstraat 18, 2570 Duffel

Onderwerp akte : Gecoördineerde tekst van de statuten n.a.v. statutenwijziging van 13 juni 2013, ontslag en benoemingen Raad van Bestuur

GECOORDINEERDE TEKST VAN DE STATUTEN na de statutenwijziging van 13 juni" 2013

OPRICHTINGSAKTE

De Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel vzw werd opgericht tijdens de stichtingsvergadering van; 20 juni 2012 en de oprichtingsakte (neerlegging bij griffie van de rechtbank van koophandel) dateert van 6 juli: 2012.

WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN

De statuten werden gewijzigd en goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Bedrijvenvereniging; KMO-zone Itterbeek Duffel vzw van 13 juni 2013.

GECOORDINEERDE STATUTEN OP 13 JUNI 2013

TITEL 1 : RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DUUR

Artikel 1 : Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004.

Artikel 2: Naam

De vereniging draagt de naam `Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel', afgekort 'BV Itterbeek Duffel', Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande van de vereniging. De naam moet onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', niet nauwkeurige aanwijzing van: de zetel,

Artikel 3 , Zetel

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Duffel, Bedrijvencentrum, Nijverheidsstraat 18, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

l~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD 2 0 Mil 2013

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHAIE#SSIete MECHELEN

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar een andere plaats in het arrondissement Mechelen. De algemene vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten van de vereniging op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4 ; Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden conform de bepalingen onder TITEL 7 : ONTBINDING EN VEREFFENING.

TITEL 2 : DOEL-- ACTIVITEITEN

Artikel 5 r Doel

De vereniging heeft tot doel

-Aansturing van de implementatie van bed rijvenparkmanagement op het bedrijventerrein. -Kwaliteitsbewaking van het bedrijventerrein : uitstraling/imago

-Samenwerking tussen bedrijven actief en gevestigd op bedrijventerrein Itterbeek bevorderen teneinde economische, sociale, ecologische en/of andere voordelen voor deze bedrijven te genereren.

-Overleg, informatiedeling, ervaringsuitwisseling tussen de bedrijven op het bedrijventerrein bevorderen.

-Overleg tussen bedrijven en lokale overheid bevorderen.

-Verdedigen van de gezamenlijke belangen op terreinniveau.

Bedrijvenparkmanagement beoogt het continu op peil houden van de kwaliteit van het vestigingsmilieu op het bedrijventerrein. Er dient daarbij rekening gehouden te worden met de dynamiek in de omgeving, de veranderende wensen van de op het terrein gevestigde bedrijven en nieuwe kansen. Het is een permanente activiteit waarin het beheer van ruimte en voorzieningen in functie van het behoud aan kwaliteitsniveau centraal staat. Het betreft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken actoren (verkoper-terreinbeheerder, beheerder parkmanagement, gevestigde bedrijven en gemeente).

Artikel B: Activiteiten

IGEMO fungeert als uitvoerder om de doelstellingen vermeld in artikel 5 te realiseren.

De uitvoerder staat in voor

-Centraal aanspreekpunt voor bedrijven van het bedrijventerrein.

-Uitwerken van duurzame acties in het kader van de zorg om de kwaliteitsbewaking van het bedrijventerrein.

-Activiteiten en acties uitwerken die schaalvoordelen en/of meerwaarden realiseren voor de bedrijven op het

bedrijventerrein, bijv. gezamenlijk aankopen van producten of diensten en het realiseren van

gemeenschappelijke voorzieningen.

-Organisatie van netwerkevents en infosessies rond thema's die de bedrijven aanbelangen.

-Het promoten van initiatieven ter realisatie van cie doelstellingen.

-Het structureren, het beheren en organiseren van de bedrijvenvereniging

-Procesmatige werking van bedrijvenparkmanagement en de bedrijvenvereniging opvolgen en uitvoeren.

De uitvoerder is tevens bevoegd om in opdracht van de vereniging in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in artikel 5 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

De beslissing welke acties/activiteiten ai dan niet worden ondernomen, wordt genomen door de raad van bestuur van de vereniging volgens de bepalingen in artikel 18.

TITEL 3 LIDMAATSCHAP

Artikel 7 : Werkende leden

Er zijn minstens 5 werkende leden in de vereniging.

Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden

-Als bedrijf gevestigd zijn op het bedrijventerrein Itterbeek

-De deelnamebijdrage m.b.t. de werkingskosten van bedrijvenparkmanagement jaarlijks betalen

Ieder werkend lid (bedrijf) duidt een vaste en een plaatsvervangende vertegenwoordiger aan en stelt de uitvoerder hiervan in kennis.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling aan IGEMO, terreinbeheerder en uitvoerder van het parkmanagement.

De werkende leden van de vereniging hebben alle rechten en verplichtingen die conform de vzw-wetgeving en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een deelnamebijdrage die vastgesteld wordt door 1GEMO, uitvoerder van het parkmanagement, conform artikel 9 van deze statuten.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Artikel 8 : Toegetreden leden

Elke publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als toegetreden lid.

Elk toegetreden lid duidt een vaste en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan en stelt de uitvoerder

hiervan in kennis.

De

kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling aan IGEMO, terreinbeheerder en uitvoerder van het parkmanagement. IGEMO legt de kandidaturen voor aan de algemene vergadering die op haar beurt beslist over de toetreding.

Volgende organisaties/instanties worden bil de opstart van de bedrijvenvereniging alvast opgenomen als toegetreden lid : IGEMO en gemeente Duffel.

Artikel 9 Jaarlijkse deelnamebijdrage

De deelnamebijdrage is ondeelbaar en niet terugbetaalbaar.

De deelnamebijdrage wordt bepaald op basis van het aantal aangekochte m2 perceelsoppervlakte op het bedrijventerrein Itterbeek volgens volgende formule :

0,20 ¬ 1m2 x aangepaste index

oorspronkelijke index

Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de index der consumptieprijzen waarbij moet worden verstaan onder `oorspronkelijke index' het indexcijfer der consumptieprijzen van de maand december van het jaar 2009 en onder 'aangepaste index' het indexcijfer der consumptieprijzen van de maand december voorafgaand aan de indexatie.

Artikel 10 : Ontslag

Dit artikel is enkel van toepassing voor de werkende leden waar in de verkoopsovereenkomst van hun perceel op bedrijventerrein Itterbeek geen verbintenis omtrent parkmanagement is opgenomen.

De werkende leden die nalaten de deelnamebijdrage te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

Elk werkend of toegetreden lid van de vereniging kan uittreden uit de vereniging door een aangetekend en gemotiveerd schrijven te richten aan de beheerder van het parkmanagement en met een opzeggingstermijn van 6 maanden.

Een ontslagnemend werkend lid is gehouden tot betaling van de deelnamebijdrage en tot deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger betaalde ledenbijdragen terugvorderen.

Artikel 11 : Schorsing

Werkende leden die hun deelnamebijdrage, een provisie of een factuur voor een actie van de vereniging niet betalen binnen een termijn van 50 dagen, ontvangen een aanmaning bij aangetekend schrijven inclusief een boete ten belope van 10 % van de jaarlijkse deelnamebijdrage.

Zij worden dan tevens weerhouden van deelname aan de acties en activiteiten van de vereniging.

TITEL 4 : ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12 : Samenstelling - stemrecht

De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit de werkende en toegetreden leden.

Elk werkend en toegetreden lid duidt een vaste vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aan en stelt de

uitvoerder van parkmanagement hiervan in kennis.

Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid heeft gelijk stemrecht en bijgevolg 1 stem op de algemene vergadering,

De door IGEMO aangestelde bedrijvenparkmanager is als uitvoerder van parkmanagement lid van de algemene vergadering, zonder stemrecht.

Artikel 13 : Bevoegdheden

Overeenkomstig de wettelijke bepalingen van de wet betreffende vzw's en stichtingen (2 mei 2002) kunnen

volgende exclusieve bevoegdheden uitsluitend door de algemene vergadering van de vereniging worden

uitgeoefend

-Wijziging van de statuten

-Benoeming en afzetting vangbestuurders

-Benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-De kwijting aan de bestuurders en de commissaris

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De ontbinding van de vereniging

-De aanduiding van een vereffenaar, het bepalen van zijn bevoegdheid en de wijze van vereffening

-De uitsluiting van een lid "

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Daarnaast is de algemene vergadering van de vereniging bevoegd voor :

-Goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement van de vereniging in zoverre dit nodig wordt

geacht

-Alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 14 : Vergaderingen

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, .of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste (in leeftijd) van de aanwezige bestuurders.

De door IGEMO aangestelde bedrijvenparkmanager staat in voor de verslaggeving.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur door middel van een gewoon schrijven of e-mail aan alle leden. De oproeping wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda. De agenda wordt in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement vastgesteld door de voorzitter maar tevens kan 1120 van de leden bijkomende punten op de agenda laten plaatsen.

Elk jaar wordt minstens een algemene vergadering gehouden in het eerste semester van het jaar waarbij de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jàar wordt goedgekeurd.

Een bijzondere algemene vergadering kan worden gehouden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste 1/5 van de leden van de vereniging.

De oproeping wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone algemene vergadering naar alle leden verstuurd via een gewoon schrijven of e-mail.

De verslagen van de algemene vergadering worden bijgehouden op de zetel van de vereniging. Elk !id ontvangt tevens een exemplaar van het verslag.

Derden die kennis willen nemen van de genotuleerde beslissingen van de algemene vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de raad van bestuur van de vereniging die deze discreet en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

Artikel 15 : Vertegenwoordiging

Elk lid kan zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijk volmacht. Elk aanwezig lid kan maximaal 1 volmacht vertegenwoordigen.

N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16: Quorum - stemming

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de gewone meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Indien een lid 3 keer na elkaar afwezig is, vervalt zijn stemrecht,

Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim,

Indien het aanwezigheidsquorum vermeld in voorgaande paragraaf niet wordt gehaald, wordt de vergadering uitgesteld naar een latere datum. Een nieuwe vergadering zal bijeen geroepen worden door de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging, De oproeping gebeurt conform de bepalingen van artikel 14 met dezelfde agenda. Deze nieuwe algemene vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Echter beslissingen inzake de ontbinding van de vereniging en inzake een statutenwijziging kunnen slechts genomen worden door een bijzondere algemene vergadering wanneer minimum 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien deze beslissing wordt genomen met een 4/5 meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

TITEL 5 : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit een minimum van 5 en een maximum van 11 bestuurders, bestaande uit maximum 3 en minimum 2 toegetreden leden. De overige bestuurders zijn werkende leden.

Het aantal werkende leden moet groter zijn dan het aantal toegetreden leden,

De door IGEMO aangestelde bedrijvenparkmanager is als uitvoerder van parkmanagement niet-stemgerechtigde leden van de raad van bestuur,

De bestuurders van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden voor een termijn van 3 jaar, Dit mandaat is hernieuwbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd,

Het ontslag of de schorsing van een werkend of toegetreden lid om ongeachte welke reden heeft van rechtswege het verlies van het mandaat als bestuurder tot gevolg. De algemene vergadering kan in een vervanging van deze bestuurder voorzien voor de resterende termijn.

De raad van bestuur kiest onder haar werkende leden een voorzitter en onder aile leden een ondervoorzitter die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in de statuten.

Het secretariaat en financieel beheer van de vereniging wordt de facto waargenomen door de uitvoerders van het parkmanagement, zijnde de bedrijvenparkmanager en de assistent bedrijvenparkmanagement,

" De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering ván de vereniging die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze beslissing wordt duidelijk gemotiveerd en geargumenteerd.

Artikel 18 : Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet betreffende de vzw's en stichtingen of door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur beslist over de uit te voeren acties en activiteiten zoals omschreven in artikel 5.

" Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving van de verdeling van taken brengt evenwel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De raad van bestuur kan gen deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan de uitvoerder van het parkmanagement, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van' de raad van bestuur.

De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit voor haarwerking zo zij dit nodig oordeelt. Artikel 19: Vergaderingen

De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar en telkens het belang van de vereniging dit vereist, na oproeping door de voorzitter in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement, alsmede op verzoek van ten minste 3 bestuurders.

De oproepingen gebeuren door de voorzitter in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement, schriftelijk of via e-mail, minstens 8 kalenderdagen voor de datum van de raad van bestuur. De oproeping bevat de dag, uur en plaats van de vergadering evenals de agenda. De agenda wordt op initiatief van de voorzitter en in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement voorgesteld en vastgesteld of door twee bestuurders.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan zit de oudste (in leeftijd) bestuurder van de raad van bestuur de vergadering voor.

De uitvoerder van parkmanagement is verantwoordelijk voor de notulen van de vergadering. Elke bestuurder

ontvangt een exemplaar van de notulen.

Deze notulen zijn voor alle leden van de vereniging op eenvoudig verzoek bij de voorzitter ter inzage.

Artikel 20 : Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders waarvan minstens 1 werkend lid, zonder dat deze daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de bepalingen inzake lastgeving.

Artikel 21 : Quorum -- stemming

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste de meerderheid van zijn bestuurders aanwezig is op de vergadering. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

Indien een lid 3 keer na elkaar afwezig is, vervalt zijn stemrecht.De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda staan, tenzij alle aanwezige bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 22 : Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan de uitvoerder' van het parkmanagement. Deze delegatie is op elk ogenblik herroepbaar.

Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 23 : Aansprakelijkheid van de bestuurder en het dagelijks bestuur

De personen belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur, respectievelijk dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

TITEL 6 : BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 23 : Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van elk jaar, .

Artikel 24 : Goedkeuring begroting en rekéningen

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering vindt plaats binnen een termijn van 6 maanden na afsluiting van het boekjaar,

De begroting van het volgend jaar wordt eveneens onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL 7 : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 25 : Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door de stopzetting of uittreding van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan vijf bedraagt.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet betreffende vzw's en stichtingen.

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding van de vereniging voorgelegd door de raad van bestuur of minimum 1/5 van alle werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze" statuten.

Artikel 26 : Vereffening

Indien het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt goedgekeurd benoemt de algemene vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven en de wijze van vereffening der schulden en activa zal bepalen.

Ingeval van ontbinding en vereffening van de vereniging, wordt het vermogen van de vereniging overgemaakt aan uitvoerder van het parkmanagement, IGEMO, die dit aanwendt voor een doel dat verwant is met de doelstellingen van onderhavige vereniging en dat de bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein ten goede komt.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt via publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de bepalingen van de wet betreffende de vzw's en de stichtingen,

TITEL 8 : ALGEMENE BEPALINGEN

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet betreffende de vzw's en de stichtingen van toepassing.

M4D 2.2

Luik B - Vervolg

Ontslag en benoemingen Raad van Bestuur

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Ontslagnemend:

- de heer Dirk Goovaerts, woonachtig te Goorlei 32 te 2220 Heist-op-den-Berg (68.12.47-413.95),

vertegenwoordiger namens Coolair BVBA, BE 0478 008 971, Oude Liersebaan 377 te 2570 Duffel

Nieuwe benoemingen:

- de heer Jo Lens, woonachtig Nijverheidsstraat 22 te 2570 Duffel (69.11.28-257.41), vertegenwoordiger

namens Snowforce BVBA, BE 0462 755 722, Nijverheidsstraat 22 te 2570 Duffel

- de heer David Keynen, woonachtig Sollevelden 59 te 2580 Beerzel (80.11.04-337-39), vertegenwoordiger

namens Flora Facto BVBA, BE 0812 272 456, Nijverheidsstraat 35 te 2570 Duffel

- mevrouw Sofie Joosen, woonachtig G. Van der Lindenlaan 47b2 te 2570 Duffel (86.04,07-306.57),

vertegenwoordiger namens gemeente Duffel, BE 0207 534 864, Gemeentestraat 21, 2570 Duffel

Elly van den Broek, secretaris Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

18/07/2012
ÿþ MOD 2.2

LJ 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*izia~aae*

~

v bah aa Bek Stae



NEERGEL

6- JULI 2[112

GRIFFIE RECHTBANK l-IELI;N KOOI~I-iANOE ,o~it

Ondernemingsnr : Ôt1" . ! f 2 2-3

Benaming

(voluit) : Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel

(verkort) : BV KMO-zone Itterbeek Duffel

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nijverheidsstraat 18, 2570 Duffel

Onderwerp akte : Oprichting

"

OPRICHTING

De ondergetekenden

1) 4 Business Software NV, BE 0451 393 656, Nijverheidsstraat 37 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Guido Bartels, Varenstraat 93 te 2840 Rumst, geboren op 02/09/1959 te

Heist-op-den-Berg (59.09.02-275.94)

2) Coolair BVBA, BE 0478 008 971, Oude Liersebaan 377 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Dirk Goovaerts, Goorlei 32 te 2220 Heist-op-den-Berg, geboren op

27/12/1968 te Bonheiden (68.12.27-413.95)

3) Fitfaktor BVBA, BE 0819 381 566, Nijverheidsstraat 50 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Peter Delen, Mijlstraat 162 te 2570 Duffel, geboren op 16/02/1967 te

Herentals (67.02.16-089.76)

4) Flidais BVBA, BE 0859 768 606, Kerkelei 33 té 2550 Waarloos,

vertegenwoordigd door de heer Hans Delannoye, Kerkelei 31 bus 1 te 2550 Waarloos, geboren op

09/02/1952 te Wilrijk (52.02.09-261.90)

5) Huis Van Dijck NV, BE 0450 802 946, Nijverheidsstraat 15 te Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Meter Bilsen, Viaduct Dam 68-70 te 2060 Antwerpen, geboren op

09/03/1975 te Wilrijk (75.03.09-257.02)

6) Molyvco BVBA, BE 0426 761 297, Nijverheidsstraat 39 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Yves Mollekens, Oude Liersebaan 129 te 2570 Duffel, geboren op

22/11/1970 te Lier (70.11.22-355.47)

7) Sky Climber Europe NV, BE 0407 249 055, Nijverheidsstraat 23 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Jan Cop, Akkerlaan 78 te 2900 Schoten, geboren op 24105/1972 te Wilrijk

(72.05.24-385.54)

8) Snowforce BVBA, BE 0462 755 722, Nijverheidsstraat 22 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Johan Lens, Nijverheidsstraat 22 te 2570 Duffel, geboren op 28/11/1969 te

Deurne (69.11.28-257.41)

9) T'Seyen Foodservice NV, BE 0479 802 184, Nijverheidsstraat 52 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Erik T'Seyen, Oude Liersebaan 211 te 2570 Duffel, geboren op 28/08/1970

te Bonheiden (70.08.28-097.07)

10) IGEMO dienstverlenende vereniging, BE 0213 349 124, Schoutetstraat 2 te 2800 Mechelen, vertegenwoordigd door de heer Peter De Bruyne, Herbrandstraat 8 te 1860 Meise, geboren op 14/10/1969 te Temse (69.10.14-251.72)

zijn overeengekomen op 20 juni 2012, om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Bedrijvenvereniging KMO-zone itterbeek Duffel' op te richten waarvan de statuten als volgt luiden :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

STATUTEN

TITEL 1 : RECHTSVORM  NAAM -- ZETEL  DUUR

Artikel 1 : Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de programmawetten van 22 december 2003 en 9 julï 2004.

Artikel 2 : Naam

De vereniging draagt de naam 'Bedrijvenvereniging KMO-zone Itterbeek Duffel'. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande van de vereniging. De naam moet onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3 : Zetel

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Duffel, Bedrijvencentrum, Nijverheidsstraat 18, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

De raad van bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar een andere plaats in het arrondissement Mechelen. De algemene vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten van de vereniging op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4 : Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden conform de bepalingen onder TITEL 7 : ONTBINDING EN VEREFFENING.

TITEL 2 : DOEL  ACTIVITEITEN

Artikel 5 : Doel

De vereniging heeft tot doel :

-Aansturing van de implementatie van bedrijvenparkmanagement op het bedrijventerrein.

" -Kwaliteitsbewaking van het bedrijventerrein : uitstraling/imago

-Samenwerking tussen bedrijven actief en gevestigd op bedrijventerrein Itterbeek bevorderen teneinde

economische, sociale, ecologische en/of andere voordelen voor deze bedrijven te genereren.

-Overleg, informatiedeling, ervaringsuitwisseling tussen de bedrijven op het bedrijventerrein bevorderen.

-Overleg tussen bedrijven en lokale overheid bevorderen.

-Verdedigen van de gezamenlijke belangen op terreinniveau.

Bedrijvenparkmanagement beoogt het continu op peil houden van de kwaliteit van het vestigingsmilieu op het bedrijventerrein, Er dient daarbij rekening gehouden te worden met de dynamiek in de omgeving, de veranderende wensen van de op het terrein gevestigde bedrijven en nieuwe kansen. Het is een permanente activiteit waarin het beheer van ruimte en voorzieningen in functie van het behoud aan kwaliteitsniveau centraal staat. Het betreft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken actoren (verkoper-terreinbeheerder, beheerder parkmanagement, gevestigde bedrijven en gemeente).

Artikel 6 : Activiteiten

IGEMO fungeert als uitvoerder om de doelstellingen vermeld in artikel 5 te realiseren.

De uitvoerder staat in voor :

-Centraal aanspreekpunt voor bedrijven van het bedrijventerrein.

-Uitwerken van duurzame acties in het kader van de zorg om de kwaliteitsbewaking van het bedrijventerrein.

-Activiteiten en acties uitwerken die schaalvoordelen en/of meerwaarden realiseren voor de bedrijven op het bedrijventerrein, bijv. gezamenlijk aankopen van producten of diensten en het realiseren van gemeenschappelijke voorzieningen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

-Organisatie van netwerkevents en infosessies rond thema's die de bedrijven aanbelangen.

-Het promoten van initiatieven ter realisatie van de doelstellingen.

-Het structureren, het beheren en organiseren van de bedrijvenvereniging

-Procesmatige werking van bedrijvenparkmanagement en de bedrijvenvereniging opvolgen en uitvoeren.

De uitvoerder is tevens bevoegd om in opdracht van de vereniging in ondergeschikte arde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in artikel 5 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit dcel te bereiken.

De beslissing welke acties/activiteiten al dan niet warden ondernomen, wordt genomen door de raad van bestuur van de vereniging volgens de bepalingen in artikel 18.

TITEL 3 : LIDMAATSCHAP

Artikel 7 : Werkende leden

Er zijn minstens 5 werkende leden in de vereniging.

Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden :

-Als bedrijf gevestigd zijn op het bedrijventerrein Itterbeek

-De deelnamebijdrage m.b.t. de werkingskosten van bedrijvenparkmanagement jaarlijks betalen

Ieder werkend lid (bedrijf) duidt een vaste en een plaatsvervangende vertegenwoordiger aan en stelt de uitvoerder hiervan in kennis.

De kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling aan 1GEMO, terreinbeheerder en uitvoerder van het parkmanagement.

De werkende leden van de vereniging hebben alle rechten en verplichtingen die conform de vzw-wetgeving en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een deelnamebijdrage die vastgesteld wordt door 1GEMO, uitvoerder van het parkmanagement, conform artikel 9 van deze statuten.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8 : Toegetreden leden

Elke publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als toegetreden lid.

Elk toegetreden lid duidt een vaste en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan en stelt de uitvoerder

hiervan in kennis.

De kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling aan IGEMO, terreinbeheerder en uitvoerder van het parkmanagement. IGEMO legt de kandidaturen voor aan de algemene vergadering die op haar beurt beslist over de toetreding.

Volgende organisaties/instanties worden bij de opstart van de bedrijvenvereniging alvast opgenomen als toegetreden lid IGEMO en gemeente Duffel.

Artikel 9 ;, Jaarlijkse deelnamebijdrage

De deelnamebijdrage is ondeelbaar en niet terugbetaalbaar.

De deelnamebijdrage wordt bepaald op basis van het aantal aangekochte m2 perceelsoppervlakte op het bedrijventerrein ltterbeek volgens volgende formule

0,20 ¬ /m2 x aangepaste index

oorspronkelijke index

Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de index der consumptieprijzen waarbij moet worden verstaan onder 'oorspronkelijke index' het indexcijfer der consumptieprijzen van de maand december van het jaar 2009 en onder `aangepaste index' het indexcijfer der consumptieprijzen van de maand december voorafgaand aan de indexatie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 10 : Ontsleg

Dit artikel is enkel van toepassing voor de werkende leden waar in de verkoopsovereenkomst van hun perceel op bedrijventerrein Itterbeek geen verbintenis omtrent parkmanagement is opgenomen.

De werkende leden die nalaten de deelnamebijdrage te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn

Elk werkend of toegetreden lid van de vereniging kan uittreden uit de vereniging door een aangetekend en gemotiveerd schrijven te richten aan de beheerder van het parkmanagement en met een opzeggingstermijn van 6 maanden.

Een ontslagnemend werkend lid is gehouden tot betaling van de deelnamebijdrage en tot deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

De uittredende, ontslag nemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger betaalde ledenbijdragen terugvorderen.

Artikel 11 : Schorsing

Werkende leden die hun deelnamebijdrage, een provisie of een factuur voor een actie van de vereniging niet betalen binnen een termijn van 50 dagen, ontvangen een aanmaning bij aangetekend schrijven inclusief een boete ten belope van 10 % van de jaarlijkse deelnamebijdrage.

Zij worden dan tevens weerhouden van deelname aan de acties en activiteiten van de vereniging.

TITEL 4 w ALGEMENE VERGADERING Artikel 12 ; Samenstelling - stemrecht

De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit de werkende en toegetreden leden.

Elk werkend en toegetreden lid duidt een vaste vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aan en stelt de

uitvoerder van parkmanagement hiervan in kennis,

Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid heeft gelijk stemrecht en bijgevolg 1 stem op de algemene vergadering.

De door IGEMO aangestelde bedrijven parkmanager en assistent bedrijvenparkmanagement zijn als uitvoerder van parkmanagement lid van de algemene vergadering, zonder stemrecht.

Artikel 13 : Bevoegdheden

Overeenkomstig de wettelijke bepalingen van de wet betreffende vzw's en stichtingen (2 mpi 2002) kunnen volgende exclusieve bevoegdheden uitsluitend door de algemene vergadering van de vereniging worden uitgeoefend

-Wijziging van de statuten

-Benoeming en afzetting van bestuurders

-Benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-De kwijting aan de bestuurders en de commissaris

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De ontbinding van de vereniging

-De aanduiding van een vereffenaar, het bepalen van zijn bevoegdheid en de wijze van vereffening

-De uitsluiting van een lid

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Daarnaast is de algemene vergadering van de vereniging bevoegd voor

-Goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement van de vereniging in zoverre dit nodig wordt

geacht

-Alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 14 : Vergaderingen

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste (in leeftijd) van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

De door IGEMO aangestelde bedrijvenparkmanager en assistent bedrijvenparkmanagement staan in voor de verslaggeving.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur door middel van een gewoon schrijven of e-mail aan alle leden. De oproeping wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda. De agenda wordt in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement vastgesteld door de voorzitter maar tevens kan 1/20 van de leden bijkomende punten op de agenda laten plaatsen.

Elk jaar wordt minstens een algemene vergadering gehouden in het eerste semester van het jaar waarbij de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar wordt goedgekeurd,

Een bijzondere algemene vergadering kan worden gehouden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste 1/5 van de leden van de vereniging.

De oproeping wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone algemene vergadering naar alle leden verstuurd via een gewoon schrijven of e-mail.

De verslagen van de algemene vergadering worden bijgehouden op de zetel van de vereniging. Elk lid ontvangt tevens een exemplaar van het verslag.

Derden die kennis willen nemen van de genotuleerde beslissingen van de algemene vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de raad van bestuur van de vereniging die deze discreet en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

Artikel 15 : Vertegenwoordiging

Elk lid kan zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijk volmacht. Elk aanwezig lid kan maximaal 1 volmacht vertegenwoordigen.

Artikel 16 x Quorum - stemming

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de gewone meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Indien een lid 3 keer na elkaar afwezig is, vervalt zijn stemrecht.

Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Indien het aanwezigheidsquorum vermeld in voorgaande paragraaf niet wordt gehaald, wordt de vergadering uitgesteld naar een latere datum. Een nieuwe vergadering zal bijeen geroepen worden door de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. De oproeping gebeurt conform de bepalingen van artikel 14 met dezelfde agenda. Deze nieuwe algemene vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Echter beslissingen inzake de ontbinding van de vereniging en inzake een statutenwijziging kunnen slechts genomen worden door een bijzondere algemene vergadering wanneer minimum 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien deze beslissing wordt genomen met een 415 meerderheid van de uitgebrachte stenimen.

TITEL 5 : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17 : Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit een oneven aantal bestuurders met een minimum van 5 en een maximum van 11 bestuurders, bestaande uit maximum 3 en minimum 2 toegetreden leden. De overige bestuurders zijn werkende leden,

Het aantal werkende leden moet groter zijn dan het aantal toegetreden leden.

De door IGEMO aangestelde bedrijvenparkmanager en assistent bedrijvenparkmanagement zijn ais uitvoerder van parkmanagement niet-stemgerechtigde leden van de raad van bestuur.

De bestuurders van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden voor een termijn van 3 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het ontslag of de schorsing van een werkend of toegetreden lid om ongeachte welke reden heeft van rechtswege het verlies van het mandaat als bestuurder tot gevolg; De algemene vergadering kan in een vervanging van deze bestuurder voorzien voor de resterende termijn.

De raad van bestuur kiest onder haar werkende leden een voorzitter en onder alle leden een ondervoorzitter die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in de statuten.

Het secretariaat en financieel beheer van de vereniging wordt de facto waargenomen door de uitvoerders van het parkmanagement, zijnde de bedrijvenparkmanager en de assistent bedrijvenparkmanagement,

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering van de vereniging die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze beslissing wordt duidelijk gemotiveerd en geargumenteerd.

Artikel 18: Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet betreffende de vzw's en stichtingen of door de statuten uitdrukkelijk 'aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur beslist over de uit te voeren acties en activiteiten zoals omschreven in' artikel 5.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt, Niet-naleving van de verdeling van taken brengt evenwel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan de uitvoerder van het parkmanagement, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit voor haar werking zo zij dit nodig oordeelt. Artikel 19 : Vergaderingen

De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar en telkens het belang van de vereniging dit vereist, na oproeping door de voorzitter in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement, alsmede op verzoek van ten minste 3 bestuurders.

De oproepingen gebeuren door de voorzitter in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement, schriftelijk of via e-mail, minstens 8 kalenderdagen voor de datum van de raad van bestuur. De oproeping bevat de dag, uur en plaats van de vergadering evenals de agenda. De agenda wordt op initiatief van de voorzitter en in samenspraak met de uitvoerder van parkmanagement voorgesteld en vastgesteld of door twee bestuurders.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. ts ook de ondervoorzitter verhinderd, dan zit de oudste (in leeftijd) bestuurder van de raad van bestuur de vergadering voor,

De uitvoerder van parkmanagement is verantwoordelijk voor de notulen van de vergadering. Elke bestuurder

ontvangt een exemplaar van de notulen.

Deze notulen zijn voor alle leden van de vereniging op eenvoudig verzoek bij de voorzitter ter inzage,

Artikel 20 : Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders waarvan minstens 1 werkend lid, zonder dat deze daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de bepalingen inzake lastgeving.

Artikel 21 : Quorum -- stemming

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Do raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste de meerderheid van zijn bestuurders aanwezig is op de vergadering. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

Indien een lid 3 keer na elkaar afwezig is, vervalt zijn stemrecht.De vergadéring kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda staan, tenzij aile aanwezige bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 22 : Dagelijks bestuur

Do raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan de uitvoerder van het parkmanagement. Deze delegatie is op elk ogenblik herroepbaar.

Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 23 : Aansprakelijkheid van de bestuurder en het dagelijks bestuur

De personen belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur, respectievelijk dagelijks bestuur.

TITEL 6 : BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 23 : Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van elk jaar,

Artikel 24 : Goedkeuring begroting en rekeningen

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en, begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering vindt plaats binnen een termijn van 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

De begroting van het volgend jaar wordt eveneens onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL 7 : ONTBINDING EN VEREFFENING Artikel 25 : Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door de stopzetting of uittreding van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan vijf bedraagt.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet betreffende vzw's en stichtingen.

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding van de vereniging voorgelegd door de raad van bestuur of minimum 1/5 van alle werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten.

Artikel 26 : Vereffening

Indien het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt goedgekeurd benoemt de algemene vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven en de wijze van vereffening der schulden en activa zal bepalen.

Ingeval van ontbinding en vereffening van de vereniging, wordt het vermogen van de vereniging overgemaakt aan uitvoerder van het parkmanagement, 1GEMO, die dit aanwendt voor een doel dat verwant is met de doelstellingen van onderhavige vereniging en dat de bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein ten goede komt.

Mon 2.2

"

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt via publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de bepalingen van de wet betreffende de vzw's en de stichtingen.

TITEL 8 : ALGEMENE BEPALINGEN

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet betreffende de vzw's en de stichtingen van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Algemene Vergadering te Duffel op 20 juni 2012, in 3 exemplaren waarvan er 1 bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging, 1 wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Mechelen en 1 exemplaar ter publicatie in het Belgisch Staatsblad,

Getekend :

4 Business Software NV Coolair BVBA

Vertegenwoordigd door de heer Guida Bartels Vertegenwoordigd door de heer Dirk Goovaerts

DL

1..

Fitfaktor BVBA Flidaïs BVBA

Vertegenwoordigd door de heer Peter Delen Vertegenwoordigd door de heer Hans Delannoye

e

rm "

Huis Van Dijck NV Molyvco BVBA

Vertegenwoordigd door de heer Dieter Bilsen Vertegenwoordigd door de heer Yves Moltekens

N

rl

co

Sky Climber Europe NV Snowforce BVBA

Vertegenwoordigd door de heer Jan Cop Vertegenwoordigd door de heer Johan Lens

ne

Cà T'Seyen Foodservice NV

" Vertegenwoordigd door de heer Erik T'Seyen

t:

IGEMO dienstverlenende vereniging

Vertegenwoordigd door de heer Peter De Bruyne

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Met ingang van 20 juni 2012 heeft de Algemene Vergadering van `Bedrijvenvereniging KMO-zone ltterbeek Duffel vzw' te Duffel de Raad van Bestuur benoemd, samengesteld als volgt

Werkende leden

1) Coolair BVBA, BE 0478 008 971, Oude Liersebaan 377 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Dirk Goovaerts, Geel-lei 32 te 2220 Heist-op-den-Berg, geboren op

27/12/1968 te Bonheiden (68.12.27-413:95)

2) FitfaKtor BVBA, BE 0819 381 566, Nijverheidsstraat 50 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Peter Delen, Mijistraat 162 te 2570 Duffel, geboren op 1610211967 te

Herentals (67.02.16-089,76)

3) Flidais BVBA, BE 0859 768 606, Kerkelei 33 te 2550 Waarloos,

vertegenwoordigd door de heer Hans Delannoye, Kerkelei 31 bus 1 te 2550 Waarloos, geboren op

09/02/1952 te Wilrijk (52,02.09-261.90)

4) Huis Van Dijck NV, BE 0450 802 946, Nijverheidsstraat 15 te Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Dieter Bilsen, Viaduct Dam 68-70 te 2060 Antwerpen, geboren op

09/03/1975 te Wilrijk (75.03.09-257.02)

5) Molyvco BVBA, BE 0426 761 297, Nijverheidsstraat 39 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Yves Mollekens, Oude Liersebaan 129 te 2570 Duffel, geboren op

22/11/1970 te Lier (70.1122-355.47)

6) Sky Climber Europe NV, BE 0407 249 055, Nijverheidsstraat 23 te 2570 Duffel,

vertegenwoordigd door de heer Jan Cap, Akkerlaan 78 te 2900 Schoten, geboren op 24/05/1972 te Wilrijk

(72.05.24-385.54)

Toegetreden leden

7) IGEMO dienstverlenende vereniging, BE 0213 349124, Schoutetstraat 2 te 2800 Mechelen, vertegenwoordigd door de heer Peter De Bruyne, Herbrandstraat 8 te 1860 Meise, geboren op 14/10/1969 te Temse (69,10.14-251,72)

ELLY van den BROEK LASTHEBBER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

, VoRr-behouden aanhet Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BEDRIJVENVERENIGING KMO-ZONE ITTERBEEK DUFFE…

Adresse
Zetel: Nijverheidsstraat 18, 2570 Duffel

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande