BEHANDELINGSCENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : BEHANDELINGSCENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.045.238

Publication

16/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ffeePge!^ird Per griffie eA ?CA.rit;tink von Koop/tondel te Antwerpen, op

Griffie U 6 SEP. 2011

"11140613"

111

Vol behoi aan Belg Staar.

Ondernemingsnr : 0409.045.238

Benaming

(voluit) : Behandelingscentrum vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Galjoenstraat 2-2030 Antwerpen

Oncienwern akte : NIEUWE STATUTEN

HOOFDSTUK 1 zetel, doel, duur

Artikel 1. De zetel van de vereniging is gevestigd te Galjoenstraat 2 - 2030 Antwerpen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel de dienstverlening aan personen met een beperking te bevorderen. Advies en ondersteuning van personen met een beperking behoren tot de primaire doelstelling.

De vereniging kan beroep doen op alle personen en diensten, evenals alle activiteiten ondernemen, die dit doel kunnen bevorderen.

Ook het verwerven van subsidies en fondsen, en van steun of giften in natura, behoort tot het doel van de vereniging.

Artikel 3. De verenging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK ll  Samenstelling, leden, toetreding, ontslag

Artikel 4. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum vier leden. Het

lidmaatschap voor gewone leden is kosteloos.

Artikel 5. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toegetreden lid.

Artikel 6. De algemene vergadering kan ereleden aannemen, maar zij hebben geen recht van beslissing.

Artikel 7. De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 8

a.Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven

aan de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n(en) bevoegd de vereniging. stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b.Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

" die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

" die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid.

c.Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

d.Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

HOOFDSTUK Ill  Raad van bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering voor een duur van vijf jaar. Deze bestuurders zijn tevens lid van de vereniging. Uittredende leden kunnen herkozen worden.

Artikel 10.

a.Het aantal leden van de raad is vastgesteld op minimum drie leden.

b.De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De

voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid, wordt hij vervangen

door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 11.

a.De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. b.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.ledere bestuurder kan  op de wijze zoals voorzien in het huishoudelijk reglement - volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. d.De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telefax of per elektronische post. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Artikel 12. Van elke vergadering wordt er een verslag opgemaakt, dat wordt bijgehouden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13.

a.De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide machten, welke hem niet door de wet of door statuten zijn ontzegd. Hij beheert en beschikt over de aan te gane contracten en vergoedingen voor prestaties. ledere rechtsgeldige akte dient door twee bestuurders getekend te worden om ten aanzien van derden de vereniging geldig te verbinden. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

b.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

c.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur

lfoor-

behoucfen

aan het

Belgisch

Staetsbtad

~ Î ~

MOD 22

Luik B - Vervolg

van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 14. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

HOOFDSTUK 1V  De algemene vergadering

Artikel 15. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

Artikel 16.

a.De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur, op de wijze bepaald door het huishoudelijk reglement en minstens eenmaal per jaar. Zij moet worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar en telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. leder werk- en boekjaar verloopt van 1 januari tot 31 december.

b.Alle leden worden minstens tien dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd door de voorzitter of de secretaris, op de wijze zoals bepaald in het huishoudelijk reglement. De uitnodiging vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering.

c.De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, moet op de agenda gebracht worden.

Artikel 17.

a.Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

b.Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen.

c.De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de

aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet het anders voorziet.

Artikel 113. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om:

a.bestuurders te benoemen en eventueel te ontslaan;

b.desgevallend, een commissaris te benoemen en eventueel te ontslaan;

c.kwijting te geven aan de bestuurders en de commissaris;

d.jaarrekeningen en begrotingen goed te keuren;

e.een lid uit te sluiten;

f.de statuten te wijzigingen of aan te vullen;

eizt

f0 g.de ontbinding of vereffening te bevelen;

halle gevallen te behandelen die haar door de wet of onderhavige statuten voorbehouden worden.

Artikel 19.

&Alle besluiten, zowel van de raad van bestuur als van de algemene vergadering, worden opgetekend in een verslag dat wordt bijgehouden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

b.Derden die van een belang doen blijken en de leden van de vereniging, hebben het recht om inzage enfof afschrift van de verslagen van de algemene vergadering te vragen. Zij richten hiertoe een eenvoudig schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 20. Bij ontbinding gaat het eventueel actief van de vereniging naar een vereniging met een gelijkaardig doel. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 21. Voor alle aangelegenheden, die niet voorzien zijn door deze statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

Jozef Jespers Peter Van Houtven

Voorzitter Secretaris

Op de laatste biz. van Luilek 6 vermelden : Recto : Naam en loedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persQ(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

titeerg:legd Fer griffie van de AeribbaRk van Koophandel fe Antwerpen, op

GrUig::w 1 4 JULI 2011

Voor-

behouden aan he2 Belgisch

át21tsblad

tt tt II ttU liii tt

" 11115930"

II

Ondemeningsnr : 0409.045.238

Benaming

(voluily : Behandelingscentrum voor spastische kinderen vzw

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Galjoenstraat 2-2030 Antwerpen

Onderwerp : WIJZIGING BENAMING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge De algemene vergadering besliste op 17 mei 2011 bij consensus om de naam van de vereniging te wijzigen in Behandelingscentrum vzw.

Jozef Jespers Peter Van Houtven

Voorzitter Secretaris







Op de laatste blz. van Luik B verrneldan : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging. stichting ot crrganisrne ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Coordonnées
BEHANDELINGSCENTRUM

Adresse
GALJOENSTRAAT 2 2030 ANTWERPEN 3

Code postal : 2030
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande