BELGISCHE GIETASFALT ORGANISATIE, AFGEKORT : B.G.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE GIETASFALT ORGANISATIE, AFGEKORT : B.G.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.220.322

Publication

18/12/2013
ÿþ~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iNOD 2.2

Ondernemingsnr : 0421.220.322

Benaming

(voluit) : BELGISCHE GIETASFALT ORGANISATIE

(verkort) : B.G.O.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kasteelstraat 22, 2570 Duffel!

Onderwerp akte : Wijziging statuten

"WIJZIGING STATUTEN"

SAMENSTELLING VAN DE WERKELIJKE LEDEN.

1. Nicolas Petit & Fils Sprl, 4020 Liège (Bressoux) Avenue de la Croix Rouge 150, ond.nr. 0403.911.859, met aanduiding van hun vertegenwoordiger :Alain Quinet, wonende te 4000 Liège, Avenue de Beaumont, 1, N.Nr. 511214-309.38

2, Verhaeren Beton en Asfalt (VBA) bvba Leuvensesteenweg 300, 3190 Boortmeerbeek Ond.nr. 0440.385.938, met aanduiding van hun vertegenwoordiger : Kris Mallefroy, wonende 9240 Zele, Veldeken, 33 N.Nr. 750325-309.52

3. Gama-Asphalt nv/sa, 1000 Brussel, Rederskaai 3 bus 4, Ond.nr. 0449.317.064,

met aanduiding van hun vertegenwoordiger : Paul Steenmans, wonende 2800 Mechelen,

Dijle 19, N.Nr. 500303-019.89

4. NV Dekempeneer H.F.W., 1831 Diegem, Zavensesteenweg 63, Ond.nr. 0414.985.893

met aanduiding van hun vertegenwoordiger ; Herman Dekempeneer wonende

Alfons De Cockplein 13, 1831Machelen, N.Nr. 370620-287.29

5. Gravaubel sa, 4020 Liège, Rue de l'Ile Monsin 80, Ond.nr. 0402.404.104

met aanduiding van hun vertegenwoordiger :Pierre Joly, wonende Rue du Pont 22/11

4000 Liège, N.Nr. 670406-055.36

6. Mica bvba, 9120 Beveren, Doornpark 22, Ond.nr. 0479.959.265

met aanduiding van hun vertegenwoordiger ; Didier De Man, wonende Borrekent

118a, 9450 Denderhoutem, N.Nr. 630918-355.06

HOOFDSTUK 1. Benaming, maatschappelijk doel, maatschappelijke zetel, duur.

Artikel I. De vereniging heeft als benaming :

"VZW BELGISCHE GIETASFALT ORGANISATIE" in het kort : "B,G.O " ond.nr. r 0421.220.322

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechterlijk arrondissement Brussel te 1150 Brussel Grootveldlaan 148 en kan overgebracht worden op eender welke plaats in België, bij beslissing van de algemene vergadering. Zij kan bijkantoren oprichten op eender welke plaats in België, bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel de gezamenlijke belangen te behartigen van de ondernemingen die zich in België bezig houden met de fabrikatie en/of de toepassing van gietasfalt alsmede met alle aktiviteiten die er rechtstreeks of onrechtstreeks mee verbonden zijn. In overeenstemming met de eisen van het algemeen belang zal de vereniging al hetgeen sociaal, economisch, administratief, technisch en juridisch van nut zou zijn

_ voor_ _de .leden. en_ het_ beroep, bestuderen, aanmoedigen of_ verwezenlijken.___Alzo_zal zij _ondem'ieer..alle.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

III1 III I 111.1 I I 11111 III~I

" 13190328*

11I

V beh aa Bel Stag

NEERGELEGD

6-DEC. x013

KOOPHANDe ME HELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

onderzoeks- en researchinitiatieven aanmoedigen, maatregelen nemen om de sociale vrede in de sector te bevorderen; seminaries en inlichtingsbijeenkomsten organiseren; overeenkomsten afsluiten met personen in binnen- of buitenland, die nuttig zouden zijn voor de vereniging. Zij zal, bij de regionale, nationale en internationale overheden, alle nuttige maatregelen voorstellen of verdedigen binnen het kader van het algemeen belang van de industrietak die zij vertegenwoordigt.

De vereniging zal, indien zij dit nuttig acht, met het oog op de nastreving van haar doel, kunnen deelnemen aan werkzaamheden of lid worden van binnen- en buitenlandse verenigingen, organismen of instanties.

De vereniging zal haar leden vertegenwoordigen in binnen- en buitenland. Zij zal de samenwerking op internationaal niveau met alle instanties, verenigingen en personen die gelijkaardige doelstellingen nastreven,

bevorderen en beschermen. "

Artikel 3. De vereniging werd voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel 4. De vereniging mag, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom, alle roerende of onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doel te verwezenlijken.

HOOFDSTUK Il. Leden, bron van inkomsten, bijdragen.

Artikel 5. De vereniging telt werkelijke leden en toetredende leden. Alleen de werkelijke leden hebben stem recht op de algemene vergadering.

Artikel 6. Het aantal werkelijke leden mag niet minder zijn dan drie. Elke toetreding wordt door de raad van Bestuur onderzocht. Deze doet uitspraak bij tweederden der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, de heft der leden afwezig zijnde. Mocht de helft van de leden niet aanwezig zijn bij eerste vergadering dan zal in een tweede daartoe samengeroepen vergadering, hij zich kunnen uitspreken bij een tweederden der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Hij die lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Met zijn aansluiting tot de vereniging stemt hij in met het doel en de statuten van de vereniging. Aanvaarding van de statuten sluit aanvaarden van het huishoudreglement in.

Artikel 7. Het staat de leden vrij zich op elk tijdstip Terug te trekken door hun ontslag per aangetekende brief aan de raad van bestuur te betekenen.

Worden als ontslagen aanzien, het lid dat zijn bijdragen niet betaald, binnen de maand van de herinnering die hem per aangetekende brief betekend wordt.

De uitsluiting van een lid wordt uitgesproken tijdens een' bijzondere algemene vergadering, bij meerderheid van tweederden der aanwezige stemmen. De stemming is geheim en verplichtend.

Artikel 8. De ontslaggevende of uitgesloten leden, of de leden die uittreden wegens ontzetting, evenals de erfgenamen en rechthebbende van de overleden leden, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk fonds. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen, gestort door henzelf of door hun rechtsvoorgangers niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch het leggen der zegels, noch een inventaris eisen of vorderen. Nochtans blijft het lid-vennoot of toegetreden lid aansprakelijk voor de financiële verplichtingen die, overeenkomstig de statuten te zijnen laste vallen.

Artikel 9. Het bedrag en de wijze van berekening van de jaarlijkse bijdragen wordt bepaald door de raad van.

bestuur in functie van de gebudgetteerde uitgaven. De bijdrage mag echter niet minder zijn dan 250.00EUR en niet meer dan 2.500.00EUR; laatst vermeld bedrag zal evolueren met de indexschommelingen van de consumptieprijzen.

HOOFDSTUK 111. Algemene vergadering.

Artikel 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkelijke leden. Zij wordt voorgezeten door

de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van beiden, door de oudste tegenwoordige bestuurder. De voorzitter wordt bijgestaan door een secretaris die onder de aanwezige leden verkozen wordt.

Artikel 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten het recht

1° de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken, mits naleving van de wettelijke

schikkingen dienaangaande;

2° de bestuurders te benoemen, te ontslaan en hen al dan niet kwijting te verlenen;

3° de jaarlijkse begroting en jaarrekening goed te keuren;

4° elke andere macht, voortvloeiend uit de wet of uit huidige statuten, uit te oefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 12. De werkelijke reden worden opgeroepen tot de algemene vergadering door de raad van bestuur. Deze mag ook de toetredende leden uitnodigen. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen wanneer minstens eenvijfde van de werkelijke leden, ingeschreven in het register van de werkelijke leden, hierom verzoekt. De bijeenroepingen gebeuren schriftelijk via de post of andere communicatiekanalen ten minste acht dagen voor de algemene vergadering. De oproeping bevat de dagorde, plaats, datum en uur, vastgesteld door de raad van bestuur. Alle voorstellen ondertekend door een van de werkelijke leden, ingeschreven in het register van de werkelijke leden, worden op de agenda gebracht.

Artikel 13. De werkelijke leden beschikken op de algemene vergadering over één stem.

Indien een lid verhinderd is, kan hij aan een ander stemgerechtigde schriftelijk volmacht verlenen. Deze mag echter op de algemene vergadering slechts één ander lid vertegenwoordigen. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der tegenwoordige stemmen genomen, uitgenomen in geval er anders over beslist wordt door de wet of door de huidige statuten. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden in een register van processen-verbaal overgeschreven, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er kennis kunnen van nemen, zonder verplaatsing van het register. De beslissingen kunnen gebeurlijk ter kennis gebracht worden van derden per brief via de post. De uittreksels voor te leggen aan het gerecht of eiders, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

HOOFDSTUK IV. Raad van bestuur.

Artikel 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste zes bestuurders, onder de werkelijke leden gekozen en worden benoemd door de algemene vergadering.

Artikel 16. De duur van het mandaat van bestuurder wordt op zes jaar vastgesteld; de uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Artikel 17. De raad duidt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een schatbewaarder aan. De raad kan buitenzijn schoot een directeur aanstellen, belast met het dagelijks beheer. In geval de voorzitter belet is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, indien deze laatste belet is, door het oudste lid van de raad van bestuur.

Artikel 18. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij mag slechts geldig beslissingen nemen indien minsten de helft der bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden goedgekeurd door minsten de helft der tegenwoordige stemmen. In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, beslissend.

Artikel 19. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechterlijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle réchtgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met Inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. Van de vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzifter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

HOOFDSTUK V. Begroting, rekeningen.

Artikel 20. Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 21, Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering, die doorgaat binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, zal de raad van bestuur'het ontwerp van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en het voorstel van begroting van het volgend boekjaar toelichten en ter goedkeuring voorstellen. Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreken de werkelijke leden zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De werkelijke leden mogen op voorhand, ten minste zeven dagen voor de jaarlijkse algemene vergadering kennis nemen van deze rekeningen; waar en wanneer men hiervan inzage kan nemen zal medegedeeld worden in de oproeping tot de jaarlijkse algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

NtOD 2.2

HOOFDSTUK VI. Wijziging statuten.

Artikel 22. Elke wijziging der statuten kan slechts het voorwerp van besprekingen uitmaken wanneer zij uitdrukkelijk vermeld staat op de uitnodiging tot een buitengewone algemene vergadering op wier agenda zij moet voorkomen. De vergadering kan de statuten wijzigen indien tweederde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De goedkeuring moet genomen warden met tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Indien tweederde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste vijftien dagen na de vorige. Die kan beslissen, wat het aantal aanwezige leden ook is, wel met tweederdemeerderheid.

HOOFDSTUK Vil. Ontbinding, aanstelling van een vereffenaar, bestemming van het vermogen.

Artikel 23. De ontbinding der vereniging kan slechts het voorwerp van besprekingen uitmaken wanneer zij uitdrukkelijk vermeld staat op de uitnodiging tot een buitengewone algemene vergadering op wiens agenda zij moet voorkomen. De ontbinding kan geldig beslist worden wanneer tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en genomen wordt met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.. Indien tweederde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste vijftien dagen na de vorige. Die kan beslissen, wat het aantal aanwezige leden ook is, wel met viervijfde meerderheid.

Artikel 24. Na de geldige beslissing tot ontbinding van de vereniging, zal de buitengewone algemene vergadering een vereffenaar aanduiden.

Artikel 25. Het vermogen van de vereniging zal overgemaakt worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

HOOFDSTUK Viii. BENOEMING LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 26. Tijdens deze jaarlijkse algemene vergadering worden als leden van de raad van bestuur benoemd voor een periode van zes jaar :

1. Nicolas Petit & Fils Sprl, 4026 Liège (Bressoux) Avenue de la Croix Rouge 150,

ond.nr. 0403.911.859, met aanduiding van hun vertegenwoordiger :Alain

Quinet, wonende te 4000 Liège, Avenue de Beaumont, '1, N.Nr. 511214-309.38

2. Verhaeren Beton en Asfalt (VBA) bvba Leuvensesteenweg 300, 3190 Boortmeerbeek Ond.nr. 0440.385.938, met aanduiding van hun vertegenwoordiger : Kris Mallefroy, wonende 9240 Zele, Veldeken, 33 N.Nr. 750325-309.52

3. Gama-Asphalt nv/sa, 1000 Brussel, Rederskaai 3 bus 4, Ond.nr. 0449.317.064,

met aanduiding van hun vertegenwoordiger : Paul Steenmans, wonende 2800 Mechelen,

Dijle 19, N.Nr. 500303-019.89

4, NV Dekempeneer H.F.W., 1831 Diegem, Zavensesteenweg 63, Ond.nr. 0414.985.893

met aanduiding van hun vertegenwoordiger : Herman Dekempeneer wonende

Alfons De Cockplein 13, 1831Machelen, N.Nr. 370620-287.29

5. Gravaubel sa, 4020 Liège, Rue de I'Ile Monsin 80, Ond.nr. 0402.404.104

met aanduiding van hun vertegenwoordiger :Pierre Joly, wonende Rue du Pont 22/11

4000 Liège, N.Nr. 670406-055.36

6. Mica bvba, 9120 Beveren, Doompark 22, Ond,nr. 0479.959.265

met aanduiding van hun vertegenwoordiger : Didier De Man, wonende Borrekent

118a, 9450 Denderhoutem, N.Nr. 630918-355.06

BIJLAGE :

Werden door de raad van bestuur verkozen tot de hoedanigheid van :

Voorzitter : Herman Dekempeneer wonende

Alfons De Cockplein 13, 1831Machelen, N.Nr. 370620-287.29

MRD 22

Luik B - vervolg

Schatbewaarder : Kris Mallefroy,

wonende 9240 Zele, Veldeken, 33 N.Nr. 750325-309.52

Ondervoorzitter Pierre Joly, wonende Rue du Pont 22/11

4000 Liège, N.Nr. 670406-055.36

De raad van bestuur heeft buiten de schoot van de vereniging als Directeur benoemd, tot zijn afzetting, en belast met het dagelijks bestuur :

Dhr Tony De Jonghe, wonende te 2550 Kontich, Tanghoflaan, 13,N.nr. 44092927536 die zijn benoeming aanvaardt.

Het dagelijks bestuur wordt waargenomen op de wijze zoals dit voor handelsvennootschappen geldt. Opgemaakt te Brussel op 06.09.2012 in zeven exemplaren.

" yaor- . behouden aan het Belgisch Staatsblad

ad V

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCHE GIETASFALT ORGANISATIE, AFGEKORT :…

Adresse
KASTEELSTRAAT 22 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande