BELGISCHE KATTENLIEFHEBBERS VERENIGING 94, AFGEKORT : B.K.V.94

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE KATTENLIEFHEBBERS VERENIGING 94, AFGEKORT : B.K.V.94
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.971.104

Publication

17/10/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



HtÇeírBANK

KOOPHANDEL

4 O -IO- 2012

ANTWeRPEN

11.11111E1! ii

i

Voor behout aan h. Belgis 5taatsb

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd do vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Benaming Rechtsvorm : Zetel Ondememingsnr : Voorwerp akte : Belgische Kattenliefhebbers Vereniging '94

Vereniging zonder winstoogmerk

Koning Albertstraat 15 - 2610 Antwerpen

451971104

Wijziging Statuten

Benoeming 46.12.17 176-73 Penningmeester Züfang Ingried, Hamme, geboren te Dendermonde op 17/12/1946 01/02/2012

Herbenoeming 53.12.24149-37 Volcke Hubert, Assebroek, Geboren te Brugge op 24/12/1953

Alg Raadslid 0110212012

Beëindiging 73.02.28 024-04 Comelis Nathalie Penningmeester 01/02/2012

Herbenoeming 64.04.24 254-10 Flossie Kristel Voorzitter 01/02/2012

Herbenoeming 71.10.08 362-86 Van Agtmael Marie José Secretaris 01/0212012

Bestuur op 01102!2012

Voorzitter Flossie Kristel

Penningmeester Züfang Ingried

Secretaris Van Agtmael Marie José

Algemeen Raadslid Volcke Hubert

Artikel I. Benaming:

1.1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt genaamd Belgische Kattenliethebbers Vereniging '94vzw, in haar betrekking met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting : B.K.V.'94vzw

1.2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Wilrijk ( Antwerpen),

Koning Albertstraat 15, 2610 Wilrijk, en ressorteert onder het Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen

De zetel van de vereniging kan gewijzigd worden bij beslissing van de algemene ledenvergadering en de wijziging zal volgens de wettelijke bepalingen in het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt wcrden.

Artikel II Doel:

2.1. De vereniging heeft tot doel:

Het bevorderen van het welzijn van de kat en het streven naar een beter begrip van en waardering voor de kat.

Het vormen van een vriendschapsband tussen de liefhebbers van katten onderling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het bevorderen van het op verantwoorde wijze fokken en houden van katten en het ontmoedigen van elke vomi van mishandeling van katten.

Een service te verlenen aan zijn aangesloten leden.

Zij gebruikt daartoe alle wettige middelen die tot dit doel leiden, zoals het houden van vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen, het geven van voorlichting en adviezen aan eigenaren van katten, het uitgeven van een verenigingsorgaan, het bijhouden van een stamboek en het samenwerken met verenigingen die een soortgelijk doel nastreven.

De vereniging mag aile handelingen doen, zowel roerend als onroerend, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belangstellen in elk gelijkaardig doel als het hare. Artikel III Leden :

3.1.De vereniging bestaat uit vaste leden, hierna actieve leden genoemd en toegetreden leden, hierna aangesloten leden genoemd. Het aantal actieve leden mag niet lager liggen dan zeven. De actieve leden zijn de leden die over de ruimste rechten beschikken binnen de vereniging, waaronder stemrecht. De wet verleent hen rechten en plichten.

3.2. Zijn actief lid:

- ieder aangesloten lid dat als dusdanig wordt toegelaten bij beslissing genomen door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen.

3.3. aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van actieve leden wordt door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Het register van de leden wordt jaarlijks neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

3.4. Ieder actief of aangesloten lid betaalt een jaarlijks lidgeld aan de vereniging Dit lidgeld mag niet meer bedragen dan 200,00¬

3.5. De actieve leden en aangesloten leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur.

-Wordt als ontslagnemend geacht, het actieve lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand nadat hem een herinnering daartoe werd toegestuurd.

- Aangesloten leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn. Aangesloten leden komen in de toestand van niet-betalend vanaf 15 februari van het lopende jaar.

3.6.Een voorstel tot schcrsing of uitsluiting dient schriftelijk ingediend bij de voorzitter door het bestuur of door tenminste 3 actieve leden.

Tot schorsing of uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten, met twee/derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid

is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

De beslissing wordt schriftelijk meegedeeld.

De termijn van de schorsing wordt bepaald door het Bestuur.

3.7.Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlcpig bewind wordt gesteld.

3.8. Het ontslagnemende cf uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijke bezit en kunnen betaalde bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties niet terug vorderen. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen,

G

c"

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.9.De aanvraag voor aansluiting als aangesloten lid bij de vereniging dient schriftelijk te worden gedaan. Het bestuur beslist over het al dan niet goedkeuren van de aansluiting. Door betaling van het lidgeld verklaart het lid de statuten te aanvaarden en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te zullen leven.

Bij aanvaarding als lid en na betaling van de lidmaatschapsbijdrage beschikt een lid over alle rechten, toegekend door de Statuten en het Huishoudelijk reglement.

Het besluit tot niet-aanvaarding wordt aan de betrokken persoon meegedeeld,

3.10. Aangesloten leden zijn personen die bij de vereniging zijn aangesloten, die al dan niet actief mogen deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door de vereniging en beroep mogen doen op de diensten van de vereniging. Zij zijn gebonden door het huishoudelijke reglement en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Aangesloten leden warden onderverdeeld in: ereleden, fokkerleden, en sympathiserende leden.

De minimum leeftijd van een zelfstandig lid is 18 jaar.

Jongeren onder de 18 jaar kunnen lid worden onder toezicht van een ouder of voogd, die zelf lid moeten zijn.

3.11.Onvenninderd de artikelen 3, §2, en 11 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel IV Algemene vergadering:

4.1. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij vergadert minstens éénmaal perjaar.

4.2. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1°- Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van de wettelijke beschikkingen ter zake.

2°- Het recht om de bestuurders te benoemen en te herroepen

3°- Het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen te controleren en goed te keuren. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de raad van bestuur.

4'- Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uitte oefenen,

4.3, Actieve leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur,

Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een actief lid.

Elk actief lid kan volmachtdrager zijn van sleohts één enkel ander actief lid.

De uitnodigingen voor de algemene vergadering worden schriftelijk gedaan volgens de wettelijk bepaalde termijnen, Op deze uitnodiging wordt melding gemaakt van de agenda. Ieder actief lid heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

4.4, De algemene vergadering moet samengeroepen worden door de raad van bestuur wanneer één vijfde van de actieve leden daarom verzoeken.

4.5. Alle actieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht, onafgezien hetgeen hierboven gezegd werd over de volmachten.

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter, of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de aanwezige leden van de algemene vergadering. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register op de zetel van de vereniging.

De actieve leden worden niet bezoldigd, zij kunnen evenwel een vergoeding van hun werkingskosten bekomen, mits voorafgaandelijk goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

4.6. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten in overeenstemming met het bepaalde in de artikelen 8 vierde lid en 20 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

4.7. -Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden in het bijvoegsel bij het Belgische Staatsblad volgens de wettelijk bepaalde termijnen. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van een bestuurder.

Artikel V Raad van bestuur:

5.1, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie en ten hoogste vijf van de actieve leden. De leden van de raad van bestuur worden benoemd en zijn herroepbaar door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kiest minstens een voorzitter, secretaris en penningmeester om te zetelen in de raad van bestuur. De volledige Raad van Bestuur bepaalt het beleid van de vereniging en beslist geldig zodra tweederde van de leden aanwezig is. Het bestuur vergadert zo dikwijls als de voorzitter of tenminste twee andere leden van het bestuur dit wenselijk achten.

5.2. De duur van het mandaat is vastgesteld op vier jaar.

Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt te beëindigen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar,

Neemt een bestuurslid ontslag, dan dient er binnen twee maanden een algemene vergadering gehouden te worden voor een nieuwe verkiezing. Zijn er echter geen kandidaten dan verklaart de raad van bestuur de functie "vacant". Deze functie blijft dan verkiesbaar op elke volgende algemene vergadering tot ze bezet is.

Om kandidaat te zijn voor de raad van bestuur moet een lid minstens één jaar anciënniteit hebben en ten minste de ouderdom van 18 jaar hebben bereikt

Alleen leden aanwezig op de Algemene Vergadering of vertegenwoordigd zoals vermeld in artikel 4.3 kunnen deelnemen aan de bestuursverkiezingen. De voorzitter van de stemcommissie is de secretaris, Deze wordt bij de telling en bekendmaking van de uitslag bijgestaan door ten minste twee leden, door de Algemene Vergadering uit haar midden aangeduid. Leden van de stemcommissie mogen echter niet zelf herkiesbaar zijn. In het geval de functie van secretaris herkiesbaar is dan duidt de Algemene Vergadering een algemeen lid uit haar midden aan als voorzitter van de stemcommissie. De stemming is geheim en gebeurd met stembiljetten. Op vertoon van de lidkaart of volmaoht ontvangt het lid een stembiljet. Controle hierop wordt uitgevoerd door de verantwoordelijke van de ledenadministratie. De commissie zal de binnengekomen stembiljetten controleren en de uitslag aan de vergadering bekendmaken.

5.3. Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

5.4. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter, of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

5.5. De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht aile andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; aile roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door

e i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

hem aangewezen mandatarissen; de vereniging in rechte vertegenwoordigen, zowel als eiser dan als verweerder.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het postcheckambt; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen als het opvragen van gelden door uitgifte van checks, overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat een banksafe in huur nemen; alle door de vereniging te betalen sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en collis afhalen; alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

5.6. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid twee of meer van de actieve leden van de vereniging als dagelijks bestuur aanduiden.

5.7. De andere daden dan deze van louter bestuur van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

5.8. De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. De Leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen evenwel een vergoeding van hun werkingskosten bekomen, mits voorafgaandelijk goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.9.. Overgangsmaatregel bij ontslagneming/ontslaggeving lid van de Raad van Bestuur.

Indien, om welke reden ook, één van de leden van de Raad van Bestuur ontslag neemt ci krijgt blijven de resterende leden van de Raad van Bestuur ge(vol)machtigd om alle verdere daden te stellen zoals weergegeven in punt 5.5. van deze statuten. Dit om de verdere goede werking van de vereniging te kunnen waarborgen zodat alle wettelijke verdere verplichtingen voldaan zijn.

Artikel VI Huishoudelijk reglement:

6.1, Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden . Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het stamboekreglement en het showreglement zijn een onderdeel van het huishoudelijk reglement.

Artikel VII Diverse bepalingen:

7.1. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december, met uitzondering van het eerste dienstjaar.

7.2. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die zal gehouden worden voor eind juni van het daaropvolgende boekjaar.

7.3. De algemene vergadering zal elk jaar een commissaris aanwijzen, belast met de verificatie van de

rekeningen van de vereniging en het overleggen van een jaarverslag.

7.4. De Vereniging kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor handelingen gedaan door de aangesloten leden.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijke bezit zal gegeven worden.

Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een goed werk of ten voordele van een vereniging waarvan het maatschappelijke doel overeenkomt met het maatschappelijke doel van de huidig gestichte V.Z.W.

Deze beslissingen, evenals de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars zullen in het bijvoegsel bij het Belgische Staatsbad gepubliceerd worden.

7.6. Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 2 mei 2002 op de vzw van toepassing.

Luik B - Vervolg

Statuten verbetert en aangepast en in tweevoud opgesteld en ondertekent op 25/11/2004 te Antwerpen, drie exemplaren op formulier 1 ter publicatie Belgische Staatsblad.

Met deze gecoördineerde tekst van de statuten van BKV'94vzw vervallen alle voorgaande gepubliceerde teksten,

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

19( rkçs-6(0- (

vo,ouLffeyc kfr Uz w

Urn pqCJcF1 ~a2ie: ~aé

cefoKis

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BELGISCHE KATTENLIEFHEBBERS VERENIGING 94, A…

Adresse
KONING ALBERTSTRAAT 15 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande