BELGISCHE OROMO GEMEENSCHAP, AFGEKORT : BOG

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE OROMO GEMEENSCHAP, AFGEKORT : BOG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.991.064

Publication

20/04/2015
ÿþ-

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Moo 2.2

Ondernemingsnr : `~ , OG(,l

Benaming

(voluit) : Belgische Oromo Gemeenschap

(verkort) : BOG

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Charles De Costerlaan 10 bus 16, 2050 Antwerpen

Onderwerp akte ; oprichting

Titel I : NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Gonfa Oba Tesfaye, Charles De Costerlaan 10, bus 16, 2050 Antwerpen Abdella Mohammed Raeuf, Emielvloorsstraat 11 bus 12/5, 2020 Antwerpen Abdi Jima Chuchu, Antwerpesesteenweg 94, 2660 Hoboken

Artikel 1 - De naam van de vereniging is Belgische Oromo Gemeenschap met de afkorting BOG vzw.

Artikel 2 - zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Charles De Costerlaan 10 bus 16, 2050 Antwerpen, gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering indien deze de regels in acht neemt vereist

voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3 - doel

Het doelen van de vereniging zijn:

a) De vereniging draagt zorg voor en ziet toe op de ontwikkeling van cie Oromo taal en  cultuur, ontwikkeling van de gemeenschap en broederschap in elke geval van leven.

b) De vereniging tracht te creëren een platform voor Oromos in België te komen samen en hulp verlenen op integratie gebied en problem oplossing.

c) De vereniging bevordert Oromo cultuur en geschiedenis,

d) Het stelt zich speciaal tot doel kinderen te helpen en bijstand te verlenen in geval van armoede, ziekte en educatie.

e) De vereniging verleent hulp voor Oromo vluchtelingen en brengt zijn omstandigheden aan Internationale gemeenschap.

f) De vereniging helpt meer bepaald diegenen die nood hebben aan medicijnen, voeding, kleding enzovoort als gevolg van natuurrampen en gewapende conflicten in Oromia.

g) De vereniging initieert en ondersteunt basis mensenrecht.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voor zover de opbrengst ten goede komt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4- duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur maar kan elfr d ontbonden worden,__

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

iII 111M11111111q11

uur

Itii1if~~nitvon k9i7pffifjdei Antwerpen

0 8 APR. 2015

afdeElnentworpen

J

1

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tite! l! : LEDEN

Artikel 5  soorten leden

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Elke persoon, die achter de regel en doelstellingen van de vereniging staat, kan lid worden. Al de leden hebben gelijk stemrecht op de algemeen vergadering en zijn zelf verkiesbaar. Voor nieuw lid wordt en dossier samengesteld door de uitvoerende comité leden. De toelating van een nieuw lid is door de Raad van Bestuur.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden worden eveneens vermeld in het ledenregister dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden beschreven in artikel 8.

De raad van bestuur kan ook andere personen ais steunende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden dan beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vernield in artikel 8.

Artikel 6 - toetreding

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard na voordracht door de raad van bestuur. Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. "Lid" dient gelezen te worden als "effectief !id".

Artikel 7- bijdrage

Het maximum ledenbijdrage bedraagt 10 euro voor familie en 5 euro per maand voor alleenstaande persoon. Leden die na 3 maand hun ledenbijdrage niet hebben betaald worden als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 8 - ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur meegedeeld worden.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen ook nooit teruggave of vergoeding eisen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Titel 111 : DE RAAD VAN RESTUUR

Artikel 9  aantal bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van vijf leden.

Artikel 10  duur mandaat

De bestuurders worden benoemd voor 2 jaar.

Artikel 11 - benoeming

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht

het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 12 - ontslag

Het mandaat van de bestuurders eindigt bij afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid,

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2,2

minimum is gedaald. in dat geval moet de raad van bestuur binnen de drie maanden een bijzondere algemene vergadering samenroepen waarop in de vervanging van de bestuurder zal worden voorzien. De ontslagnemende dient van deze beslissing schriftelijk in kennis gesteld te worden bij aangetekend schrijven.

Artikel 13- taak

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die bij de wet uitdrukkelijk voorbehouden zijn voor de algemene vergadering. Hij treedt op als eiser en verweerder in aile rechtsgedingen en beslisten over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend,

Artikel 14 - voorzitter

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, De voorzitter oefent zijn taak uit op vrijwillige basis. Hij of zij is een vertegenwoordiger van de vereniging met leiding, controleren, besturing en organising functie.

Art. 15.1. De secretaris is aansprakelijk voor alle documenten een verslagen proper te houden. Nog oefent zijn taak als een lid van uitvoerend comité. Bij afwezigheid van de voorzitter zal de secretaris dienst taak overnemen en geniet hij dezelfde bevoegdheid als de voorzitter.

Art. 15.2, De penningmeester controleert de inkom en uitgave van de stichting, en presenteert verslag elke maand aan voorzitter en secretaris.

Artikel 16  huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Artikel 17 -- overdracht van bevoegdheden

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie, noodzakelijk voor de goede werking van de vereniging, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

«op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur,

" door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de één maand kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene bij

aangetekend schrijven.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

TITEL fV : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18 - leden

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt slechts over één stem op de vergadering. Steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht.

Artikel 19- bijeenroeping

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist.

Zij moet minstens twee maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar.

Artikel 20  uiterste datum

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de 6 maand na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 21 -- op vraag

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een aangetekend schrijven met vermelding van de te behandelen agendapunten aan de voorzitter heeft gericht. De algemene vergadering dient dan binnen de 15 dagen samen te komen met vermelding op de agenda van de gevraagde punten.

Artikel 22- oproeping

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle effectieve opgeroepen leden worden schriftelijk opgeroepen per brief of per e-mail.

Artikel 23- agenda

De oproepingsbrief vermeldt dag en uur en de agenda van de algemene vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen 2 dagen voor de vergadering door 1/20 van de effectieve leden aan de voorzitter, wordt eveneens op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda worden geplaatst, kunnen niet behandeld worden.

Artikel 24 - besluiten

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de dienstdoende voorzitter.

Artikel 25  aanwezigheid en stemming

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vernield en zo 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet gehaald dan kan een tweede vergadering worden samen geroepen die dan wel geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Onder de aanwezigen is wel een 2/3 meerderheid nodig voor het wijzigen van de statuten. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging is 4/5 meerderheid nodig.

Van iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel en binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in het Belgisch Staatsblad,

Artikel 26  vrijwillige ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist,

Artikel 27  uitsluiten lid

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen.

Artikel 28 - notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en warden opgenomen in een register.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

/ee-P2-'

Antwerpen, 25/02/2015 getekend :

Artikel 29- boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01/01 tot 31/12.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de', zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Artikel 30 - wet

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft het huishoudelijk reglement.

AKTE VAN BESTUUR

De volgende personen werden verkozen tot de Raad van Bestuur:

NAAMVOORNAAM ADRES GEBOORTEPLAATS Geboorte datum

Gonf Oba Tesfaye Charles De Costerlaan 10 bus 16, 2050 Antwerpen Arsi 25-06-1977

A. Mohammed Raeuf Emlelvloors straat 11 2020 Antwerpen Harar 04-03-1971

Abdi Jima Chuchu Antwerpensteenweg 94, 2660 Hoboken Bulehora 22-11-1983

Opgemaakt en aangenomen op de algemene/verenigingsvergadering van 08112/2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

M1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGISCHE OROMO GEMEENSCHAP, AFGEKORT : BOG

Adresse
CHARLES DE COSTERLAAN 10 BUS 16 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande