BELGISCHE POLITIE SPORTBOND - FEDERATION SPORTIVE DE LA POLICE BELGE, AFGEKORT : BPSB/FSPB

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE POLITIE SPORTBOND - FEDERATION SPORTIVE DE LA POLICE BELGE, AFGEKORT : BPSB/FSPB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.941.455

Publication

29/01/2014
ÿþ MOD22

. r

I`t't ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : BELGISCHE POLITIE SPORTBOND vzw - FEDERATION

SPORTIVE DE LA POLICE BELGE asti!

(verkort) : BPSB/FSPB

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Boomsesteenweg,180 - 2610 ANTWERPEN -WILRIJK

Onderwerp akte

OPRICHTINGSAKTE

BELGISCHE POLITIE SPORTBOND - FEDERATION SPORTIVE DE LA POLICE BELGE

De koepelvergadering van 9 december 2013 te Brussel heeft in haar zitting besloten de volgende oprichtingstatuten goed te keuren van een vereniging zonder winstoogmerk: Belgische Politie Sportbond (BPSB) - Fédération Sportive de la Police Belge (FSPB)

De oprichters zijn

Smeyers Luc Fruithoflaan,12 2500 Koningshooikt - 14 november 1959 Antwerpen

De Lylle Pascal Clos Bougainvillées, 2 7700 Mouscron -10 april 1953 Mouscron

De Maere Rudy Fritz Toussaintstr, 10A Bus 7 1050 Elsene -14 oktober 1958 Sint-Niklaas

De Walsche Carlos Nieuwe Kerkstr,3 9850 Nevele - 25 mei 1967 Sleidinge

Smeyers Luc De Lylle Pascal De Maere Rudy De Walsche Carlos

STATUTEN BPSBIFSPB

Hfdst 1 NAAM - ZETEL - DOEL -DUUR

Art 1 De vereniging draagt de naam: Belgische Politie Sportbond vzw - afgekort BPSB Fédération Sportive de la Police Belge ashl - afgekort FSPB.

Art 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen op het adres van de Nederlandstalige Vleugel vzw afgekort NBPSB vzw -Boomsesteenweg,180 - 2610 ANTWERPEN - WILRIJK.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

(11(111(111!ryV1111010WI8 BEL

BELGWereerid fer rr?:`e, V~ 2014 van Kop :and::iz~ .,

ATSBLAD

G1SCH STF

Griffie

ONITEUR

2 2 -01-

06(43 .QLe 1. LiSS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 3 De vereniging heeft tot doel de organisatie en de ontwikkeling van alle sporten bij de Belgische politiediensten te bevorderen en de coördinatie bij de organisatie van internationale wedstrijden en de deelname aan internationale politiesportkampioenschappen te verwezenlijken. De vereniging vertegenwoordigt de Belgische politiesport bij de nationale en internationale instanties.

Art 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden wanneer het onmogelijk wordt om haar doelstellingen te verwezenlijken of wanneer haar coördinerende taak niet meer noodzakelijk wordt.

Hfdst 2 LEDEN

Art 5 Effectieve leden:

De vereniging bestaat uit acht effectieve leden verplicht samengesteld volgens volgende verdeelsleutel:

- Vier leden van de Nederlandstalige Vleugel afgekort NBPSB vzw met ondernemingsnummer 0418 257 763

- Vier leden van de Franstalige Vleugel afgekort FSFPB asbl met ondernemingsnummer 0419 216 687

De effectieve leden worden schriftelijk aangeduid door de NBPSB vzw en de FSFPB asbl

Het lidmaatschap van de vereniging BPSBIFSPB komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Toetredende leden:

Zijn de aangesloten leden van de NBPSB vzw en de FSFPB asbl. Hun aantal is onbeperkt

Elk nieuw lid van beide vleugels wordt automatisch toetredend lid. Vier toetredende leden zullen door de beide vleugels aangeduid worden om te zetelen in de Algemene Vergadering van de vereniging.

Art 6 De bijdrage te leveren door elk lid omschreven in art 5 mag niet hoger worden dan 25 euro.

Art 7 Het ontslag, de schorsing en de uittreding der effectieve leden geschiedt op de wijze bepaald door de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Hfdst 3 RAAD VAN BESTUUR

Art 8 De vier leden van de Raad van Bestuur ( Nationale Raad of afgekort NR) worden door hun respectievelijke vleugels aangeduid voor een periode van twee jaar. Hun mandaat dient door de Algemene Vergadering te worden bevestigd.

Art 9 De Nationale Voorzitter wordt verkozen onder de effectieve leden van de beide vleugels volgens de modaliteiten voorzien in het protocol van de NR voor een mandaat van twee jaar en bekrachtigd door de Algemene Vergadering van de BPSBIFSPB. Hij wordt Nationaal Voorzitter genoemd. Hij is uittredend en herkiesbaar. De functies van ondervoorzitter,secretaris, penningmeester en sportsecretaris worden in gemeen overleg volgens de regels voorzien in hert protocol van de NR toegewezen en evenredig verdeeld over beide vleugels. De hoedanigheid van effectief lid vervalt na ontslag of op het ogenblik dat het mandaat in de eigen vleugel wordt beëindigd. in deze gevallen zal de desbetreffende vleugel in de vervanging voorzien.

" MOD 2.2

Art 10 De Raad van bestuur kan zich voor de uitvoering van haar taken laten bijstaan en vertegenwoordigen door toetredende leden volgens het protocol van de NR.

Art 11 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de verenigng en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij neemt elke beslissing voor de continuiteit van de BPSB/FSPB buiten de bevoegdheden welke door de wet en de Statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur is geldig samengesteld wanneer minimum twee stemgerechtigde leden per vleugel aanwezig zijn. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden getroffen bij eenvoudige meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de Nationale Voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend. Bij afwezigheid van de dienstdoende voorzitter van de Raad van Bestuur wordt deze vervangen door de voorzitter van de andere vleugel. Indien beide voorzitters afwezig zijn, zal het oudst dienstdoende lid het voorzitterschap waarnemen. De oproeping van de Raad van Bestuur gebeurt schriftelijk door de Nationale Voorzitter met vermelding van de dagorde of door 2 effectieve leden - via de secretariaten van beide vleugels - minstens 15 kalenderdagen voor de dag van de vergadering. Na iedere vergadering wordt binnen de 15 kalenderdagen een verslag overgemaakt aan de secretariaten van beide vleugels. In geval van hoogdringendheid kan de Nationale Voorzitter in samenspraak met de voorzitter van de andere vleugel waartoe hij niet behoort de nodige beslissingen nemen die binnen de 15 dagen moeten bekrachtigd worden door de overige leden van de Raad van Bestuur.

Handtekeningbevoegdheid: De Nationale Voorzitter samen met de voorzitter van de andere vleugel.

Hfdst 4 DE ALGEMENE VERGADERING

Art 12 De Algemene Vergadering is samengesteld uit 12 leden: acht (8) effectieve leden en twee (2) vertegenwoordigers van de aangesloten clubs bij leder vleugel. De Raden van Bestuur van beide vleugels bepalen hun 2 vertegenwoordigers op de Algemene Vergadering. Zij wordt samengeroepen door de Nationale Voorzitter- minstens één maal per jaar tijdens het tweede trimester en telkens het voorwerp of de belangen van de vereniging het vereisen. De oproeping vermeldt de dagorde. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht. De stemgerechtigde leden worden minstens 15 kalenderdagen op voorhand via de secretariaten van de beide vleugels opgeroepen. Een buitengewone Algemene Vergadering dient te worden samengeroepen telkens 115 van de effectieve leden erom verzoeken. De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering. De beslissingen worden in een proces-verbaal opgesteld, ondertekend door de Nationale Voorzitter en binnen de 15 kalenderdagen aan de secretariaten van beide vleugels gezonden.

Art 13 De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigde leden. In geval van gelijkheid der stemmen is deze van de Nationale Voorzitter doorslaggevend. Bij afwijking van voorgaande worden de beslissingen van de vergadering die een wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding inhouden onderworpen aan de speciale voorwaarden rechtsgeldig vereist door de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de vereniging zonder winstoogmerk.

Art 14 De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

wijziging van de statuten; benoemen en afzetten van de Nationale Voorzitter en andere leden van de Raad van Bestuur; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen en ontlasting te geven aan de bestuurders; elke beslissing te nemen die de

C

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

Luik B - Vervolg

wettelijke of statutaire bevoegdheid van de Raad van Bestuur te buiten gaat.

Hfdst 5 BEGROTING EN REKENINGEN

Art 15 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De jaarrekening van het afgesloten boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar worden ter

goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Hfdst 6 ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 16 ingeval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering 2 vereffenaars,) lid van de NBPSB vzw en 1 Lid van de FSFPB asbl. De Algemene Vergadering bepaalt de taak van de vereffenaars. Het netto actief van de BPSB/FSPB zal verdeeld worden volgens het protocol van de NR

Art 17 In geval van twijfel over de interpretatie van deze statuten, evenals over

bevoegdheden, niet expliciet voorzien in deze statuten, spreekt de Raad van Bestuur zich uit met inachtneming van de wetgeving met betrekking tot de vzw.

Worden benoemd tot bestuurders met handtekeningsbevoegdheid:

Smeyers Luc Fruithoflaan,12 - 2500 Koningshooikt 14 november 1959 Antwerpen

De Lylle Pascal Clos Bougainvillées,2 - 7700 Mouscron 10 april 1953 Mouscron

Samenstelling volledige Raad van Bestuur - genoemd Nationale Raad:

Smeyers Luc Fruithoflaan, 12 2500 Koningshooikt 14 november 1959 Antwerpen

De Lylle Pascal Clos Bougainvillées, 2 7700 Mouscron 10 april 1953 Mouscron

Strobbe Marc Rue Elise Grandprez,3 4020 Liège 25 mei 1958 Liège

Taveirne Luciaan Kruishofstraat, 275 2610 Wilrijk 10 augustus 1948 Mol

De Maere Rudy Fritz Toussaintstr, 1OIA Bus 7 1050 Elsene 14 oktober 1958 Sint-Niklaas

Marchai Vincent Rue de l'Etang des Arches , 27 5300 Andenne 04 april 1973 Andenne

Collard Marc Avenue Jean Hanz, 121 4030 Liège 12 februari 1958 Liège

De Walsche Carlos Nieuwe Kerkstraat, 3 9850 NEVELE 26 mei 1967 Sleidinge

Opgemaakt te Elsene op 9 december 2013

Smeyers Luc

Nationale Voorzitter

Voorzitter NBPSB vzw

De Lylle Pascal

Voorzitter FSFPB asbl

Vodr-behouden Baan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCHE POLITIE SPORTBOND - FEDERATION SPO…

Adresse
BOOMSESTEENWEG 180 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande