BEMIDDELINGSDIENST G.A.S.ANT

Association sans but lucratif


Dénomination : BEMIDDELINGSDIENST G.A.S.ANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.950.347

Publication

14/06/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Bemiddelingsdienst G.A.S.ANT

i 111,1.11 j11,1,1111111111111

05"3q.cto.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Belgiëlei 203, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten

Op datum van 4/03/2013 hebben volgende stichters:

- de Lint Marc Cari, wonende te 2900 Schoten, Jan Van Puyenbroecklaan 77, rijksregistemummer 551018

297 97,

- Hendrickx Josephus, wonende te 2018 Antwerpen, Markgravelei 133 2 a, rijksregistemummer 340922 247

64,

- Horsten Louis Clemente, wonende te 2980 Halle Zoersel, Het Klooster 21, rijksregistemummer 450226 371 02,

- Parmentier Marc Johan Stefaan, wonende de 2180 Ekeren, Berkenlaan 9, rijksregistemummer 521024 145 06,

- Schellekens Hugo Constant Jules, wonende te 2180 Ekeren, Leerhoeklaan 107, rijksregisternummer 440709 079 42,

- Vaasen Raphaël Thomas Oscar Josephine Gerard Irma, wonende te 2180 Ekeren, Hof Van Deiftlaan 10, rijksregistemummer 440310 069 91,

de statuten van de vzw in oprichting worden als volgt bepaald.

BENAMING, MEIEL, DUUR EN DOEL

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "BEMIDDELINGSDIENST G.A.S.ANT"

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen en meet bepaald te 2018 Antwerpen, Belgiëlei 203. Deze zetel kan binnen de stad worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur en buiten de stad mits statutenwijziging. Elke statutenwijziging moet door de algemene vergadering conform de procedures tot statutenwijziging worden beslist.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel maximale ontplooiing te bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen door onder meer:

* Maximale herstelbemiddeling te realiseren in het kader van gemeentelijke administratieve maatregelen, alsook het ontwikkelen van innovatieve projecten in het kader van gemeentelijke administratieve maatregelen.

* Herstelgerichte en Constructieve Afhandeling (HCA): organisatie en begeleiding van herstelgerichte en constructieve afhandeling van jeugdcriminaliteit. Het betreft de volgende maatregelen: dienstverlening, vorming, herstelbemiddeling en herstelgericht groepsoverleg.

* Ouderstage: personen die het ouderlijk gezag uitoefenen over minderjarigen die een als misdrijf omschreven feit hebben gepleegd en zich onverschillig hieromtrent opstellen, op positieve wijze stimuleren hun opvoedkundige verantwoordelijkheid op te nemen.

Ter verwezenlijking van haar doel in de ruimst mogelijke zin mag de vereniging alle noodzakelijke en nuttige verrichtingen doen of maatregelen nemen, gelijkaardige of aanverwante ondernemingen verwerven,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.% w

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

samenwerkingsakkoorden afsluiten, deelnemen aan tijdelijke of niet in de tijd begrensde verenigingen, licenties en andere gelijkaardige rechten in binnen- en buitenland toestaan, Zij mag zich voor deze ondernemingen en verenigingen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

De vereniging kan alle commerciële, financiële en handelsverrichtingen van roerende en onroerende aard stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

De vereniging kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere verenigingen of ondernemingen uitoefenen, ongeacht welk doel ze hebben.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

Artikel 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, doch bedraagt minimum drie.

Artikel 6. De raad van bestuur beslist over de toetreding van nieuwe [eden en dit op voordracht van minstens twee bestuurders. Voor de toetreding is in de raad van bestuur een meerderheid vereist van drie vierden van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 7. Een lid kan uittreden door eenvoudig schrijven aan de voorzitter en de secretaris van de vzw. Schorsing of uitsluiting gebeurt door aangetekend schrijven aan het betrokken lid.

Artikel 8. Het uittredend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen staat noch opgave van rekening, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vorderen.

Wordt als uittredend geacht, ieder lid dat de door hem verschuldigde bijdragen niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem per aangetekend schrijven werd toegezonden.

BIJDRAGE

Artikel 9. De leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur en mag niet meer bedragen dan honderd euro.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

Artikel 11. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten,

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging aan de statuten der vereniging;

2° de benoeming en afzetting van bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting der leden;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Artikel 12. Jaarlijks in de loop van de maand juni op datum, plaats en uur te bepalen door de raad van bestuur, komt de algemene vergadering bijeen teneinde de jaarrekening van het voorbije boekjaar, de begroting van het komende boekjaar en het beleid van de bestuurders goed te keuren.

De leden van de vereniging worden uitgenodigd bij gewone brief te verzenden uiterlijk acht dagen vôôr de vergadering met vermelding van de agenda.

De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht. leder lid kan maximum twee leden vertegenwoordigen.

4

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

Artikel 13. De raad van bestuur kan bovendien de algemene vergadering samenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De raad van bestuur zal de algemene vergadering bijeenroepen telkens wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt,

Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de leden en dat uiterlijk vijf dagen vaar de algemene vergadering schriftelijk ter kennis wordt gebracht van de raad van bestuur, op de agenda te worden geplaatst.

Artikel 14. Op de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Onthouding of ongeldige stemmen worden in de beoordeling ais tegenstem gerekend,

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger zoals bepaald in artikel 16 hierna.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder, Zij warden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen. Derden kunnen op dezelfde wijze kennis nemen van de beslissingen mits zij een rechtmatig belang kunnen doen gelden dat schriftelijk dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur welke hierover oordeelt. De algemeen directeur staat dan in voor de organisatie van deze inzage.

Artikel 15. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten indien de bepalingen worden nageleefd van artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door artikel 16 van de wet van 2 mei 2002.

RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie

bestuurders gekozen onder de leden van de algemene vergadering.

Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Ze zijn verkozen voor een termijn van vijf jaar welke automatisch verlengd wordt tot de datum van de

eerstvolgende algemene vergadering,

Zij zijn steeds afzetbaar door de algemene vergadering.

Behoudens het verstrijken van de duur eindigt het mandaat eveneens bij overlijden, uittreding, afzetting of verlies van lidmaatschap,

in geval van vacature tijdens de duur van een mandaat, kan een nieuwe bestuurder door de algemene vergadering worden benoemd die het mandaat, van de bestuurder die hij vervangt, voltooit.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder wordt onbezoldigd uitgeoefend.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters, een afgevaardigd bestuurder, een secretaris en een schatbewaarder.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de (oudste aanwezige) ondervoorzitter of, bij afwezigheid van laatstgenoemde, door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 17. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen.

De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten van welke aard ook die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn mits zij niet door de wet of door onderhavige statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De raad van bestuur kan onder meer alle betalingen ontvangen en er kwijting voor geven, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden of met hypotheek bezwaren, alsmede huurcontracten afsluiten of toestaan, alle giften en subsidies aanvaarden en ontvangen, alle leningen afsluiten met of zonder borg.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan een algemeen directeur, van wie hij de machten en de bezoldiging vaststelt, en die tevens het mandaat van afgevaardigd-bestuurder kan uitoefenen. De kandidatuur wordt voorgedragen door de voorzitter en voor de aanstelling is een meerderheid vereist van drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders,

Artikel 18. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging. Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college handelend bij meerderheid van zijn leden zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, de vereniging tegenover derden geldig verbonden zijn door twee bestuurders die samen optreden, of de afgevaardigd bestuurder.

Voor het dagelijks bestuur kan de vereniging ook worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde algemeen directeur,

De raad van bestuur kan tevens bijzondere of beperkte volmachten geven aan derden voor bepaalde rechtshandelingen.

Artikel 19. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders en kan geldig beslissen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen.

Een meerderheid van drie vierden van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is vereist voor het verwerven, verkopen en hypothekeren van onroerende goederen, het stellen van zekerheden en het aanvaarden van schenkingen en legaten.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en worden telkens ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder,

Artikel 20. De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen waarin evenwel niet mag worden afgeweken van de wettelijke en statutaire bepalingen. Dit reglement kan door de raad van bestuur steeds worden gewijzigd.

Het reglement alsook elke wijziging ervan worden door de raad van bestuur vooraf ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die daarover beslist met eenvoudige meerderheid en vervolgens ter kennis brengt van de leden van de vereniging.

Het reglement is bindend voor alle leden en bestuurders van de vereniging.

JAARREKENING

Artikel 21. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de raad van bestuur en het verslag van de commissaris indien diens benoeming vereist is.

De jaarrekening en de begroting worden ten minste acht dagen véôr de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

Artikel 22. Het dienstjaar vangt aan op één januari om te eindigen op éénendertig december.

COMMISSARIS

Artikel 23. Wanneer dit wettelijk vereist is of wanneer wordt geoordeeld dat de benoeming van één of meerdere commissarissen aangewezen is, wordt hierover bij gewone meerderheid beslist door de algemene vergadering op voordracht van de voorzitter. De duur en de beëindiging van de benoeming en de eventuele bezoldiging worden bepaald door de algemene vergadering.

ONTBINDING EN VEREFFENING

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 24. De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering mits naleving van de wettelijke en statutaire bepalingen,

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en de bestemming van het nettoactief van het maatschappelijk bezit. Dit kan uitsluitend worden bestemd voor een vereniging of organisatie met een analoog doel ais de ontbonden vereniging of voor een vereniging met een filantropisch karakter.

-+Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

ALGEMENE BEPALING

Artikel 25. AI wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de wijzigingen ervan,

BENOEMINGEN

Werden door de stichters voor de eerste maal benoemd tot bestuurder overeenkomstig de bovenstaande bepalingen:

1. dE LINT Marc Carl, geboren te Schoten op achttien oktober negentienhonderd vijfenvijftig, wonende te 2900 Schoten, Jan Van Puyenbroecklaan 77, rijksregistemummer 551018 297 97,

2. HORSTEN Louis Clemence, geboren te Gent op zesentwintig februari negentienhonderd vijfenveertig, wonende te 2980 Halle-Zoersel, Het Klooster 21, rijksregistemummer 450226 371 02,

3. PARMENTIER Marc Johan Stefaan, geboren te Schoten op vierentwintig oktober negentienhonderd tweeënvijftig, wonende de 2180 Ekeren, Berkenlaan 9, rijksregisternummer 521024 145 06,

4. SCHELLEKENS Hugo Constant Jules, geboren te geboren te Brasschaat op negen juli negentienhonderd vierenveertig, wonende te 2180 Ekeren, Leerhoeklaan 107, rijksregisternummer 440709 079 42

5. VAASEN Raphaël Thomas Oscar Josephine Gerard Irma, geboren te Schoten op tien maart negentienhonderd vierenveertig, wonende te 2180 Ekeren, Hof Van Delftlaan 10, rijksregistemummer 440310 069 91.

Deze bestuurders hebben aangesteld als:

- Voorzitter van de raad van bestuur: de heer Raphaël Vaasen, voornoemd;

- Penningmeester van de raad van bestuur: de heer Marc de Lint, voornoemd;

- Secretaris van de raad van bestuur: de heer Hugo Schellekens, voornoemd,

- Afgevaardigd Bestuurder van de raad van bestuur: de heer Marc Parmentier, voornoemd,

De bestuurders zijn hier tussengekomen en hebben hun mandaat aanvaard,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BEMIDDELINGSDIENST G.A.S.ANT

Adresse
BELGIELEI 203 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande