BENELUX MANAGEMENT

NV


Dénomination : BENELUX MANAGEMENT
Forme juridique : NV
N° entreprise : 450.712.973

Publication

16/05/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

maqua

Ondernemingsnr : BE0450712973

Benaming

(voluit) : BENELUX MANAGEMENT

(verkort) :

Rechtsvorm : NV

Zetel : ANTWERPSESTEENWEG 20B TE 2630 AARTSELAAR

(volledig adres)

Onderwerp akte : FUSIEVOORSTEL + ONTSLAG BESTUURDER

Voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting tussen C.S.B. Bvba en Benelux Management NV overeenkomstig de procedure van de artikelen 676 juncto 719-727 van het Wetboek van vennootschappen (geruisloze fusie)

De raad van bestuur van Benelux Management NV met maatschappelijke zetel te 2630 Aartselaar, Antwerpsesteenweg 20 b ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder ondernemingsnummer 0450.712.973, over te nemen vennootschap ( hierna, `Benelux Management" of de "over te nemen vennootschap"), en de zaakvoerder van de Bvba Computer Service Benelux, met maatschappelijke zetel te 2630 Aartselaar, Antwerpsesteenweg 20, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder ondernemingsnummer 0441.810.551, overnemende vennootschap ( hierna, " CSB" of de "Overnemende vennootschap") hebben elk op 07 februari 2014 dit gezamenlijk voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting goedgekeurd, overeenkomstig artikels 676 juncto 719-727 van het Wetboek van vennootschappen (evenals de artikelen waarnaar deze bepalingen verwijzen)

1.Beschrijving van de verrichting

1.1 Beschrijving van de verrichting

De Bvba CSB bezit 100% van de aandelen van NV Benelux Management,

CSB is nu voornemens NV Benelux Management op te slorpen door middel van een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting, overeenkomstig artikels 676 en 719-727 W. Venn.

. De bestuursorganen van de Overnemende Vennootschap en de Over te nemen Vennootschap bevestigen

dat CSB op datum van dit fusievoorstel eigenaar is van 100% van de aandelen uitgegeven door de Over te nemen Vennootschap. Er zijn geen andere effecten dan aandelen in Benelux Management NV. Indien om, welke reden dan ook, CSB op datum van de voorgenomen verrichting geen eigenaar meer zou zijn van alle aandelen en andere effecten met stemrecht uitgegeven door de Over te nemen Vennootschap, kan de procedure zoals beschreven in artikels 719-727 W. Venn. Niet worden gevolgd.

Dit voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting, zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering van CSB.

Met toepassing van artikel 722 § 6 juncto 657 W. Venn_ Is de goedkeuring door de algemene vergadering van Benelux Management NV van het besluit tot fusie niet vereist, indien aan de voorwaarden bepaald in artikel 722 § 6 W. Ven is voldaan, die luiden als volgt:

1° de openbaarmaking van het fusievoorstel van artikel 719 geschiedt voor elke aan de rechtshandeling deelnemende vennootschap uiterlijk zes weken voordat de overneming van kracht wordt;

Rechtbank van koophandel Antwerpen

0 6 MEI 20%

afdeliq,qpoaffeerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

2° onverminderd artikel 720 heeft iedere aandeelhouder van de overnemende vennootschap het recht ten minste een maand voor de overneming van kracht wordt, op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de stukken vermeld in artikel 720 § 2;

3° een of meer aandeelhouders van de overnemende vennootschap die aandelen bezitten die 5 % van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen, hebben het recht op bijeenroeping van de algemene vergadering van de overnemende vennootschap, die over het fusievoorstel moet besluiten. Aandelen zonder stemrecht worden bij de berekening van dit percentage buiten beschouwing gelaten.

Bijgevolg zal de zaakvoerder van CSB besluiten over de goedkeuring van dit voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting.

1.2Motivering van de verrichting

CSB is in hoofdzaak actief in de handel en groothandel van computerbenodigdheden, waarbij zij onder meer actief kan zijn in de import en de export, groot en Kleinhandel, vertegenwoordiging en dienstverlening in alle vormen van computer software en hardware en kantoormaterieel, meubilair en uitrusting, in de meest ruime zin van het woord.

De kernactiviteiten van Benelux Management NV zijn nauw verwant met de activiteiten en doelstellingen dewelke CSB nastreeft.

De voorgestelde verrichting is hoofdzakelijk ingegeven door een behoefte aan operationele en administratieve vereenvoudiging.

Aangezien de activiteiten van Benelux Management binnen de activiteitensfeer vallen van CSB, en rekening houdend met het feit dat Benelux Management thans nog slechts beperkte operationele activiteiten uitoefent en geen eigen personeel heeft, is er geen economisch voordeel verbonden aan het behoud van twee afzonderlijke juridische entiteiten. Het samenbrengen van het vermogen van de twee vennootschappen in één enkele vennootschap zal een beter beeld geven van de realiteit van de economische activiteiten van deze vennootschappen. Door de activiteiten van Benelux Management onder te brengen in de juridische structuur van CSB wordt de operationele aansturing ervan immers vereenvoudigd.

Bovendien zou het hierdoor ook mogelijk moeten zijn om schaalvoordelen te realiseren, zowel op het vlak van het administratieve beheer (er moet slechts één jaarrekening, één boekhouding, enz. worden bijgehouden) als van het financiële beheer van beide vennootschappen, door een vermindering van de beheers- en werkingskosten.

Aangezien er, gelet op het voorgaande, geen bijzondere reden is om Benelux Management als aparte vennootschap te laten voortbestaan, en gelet op de operationele en administratieve vereenvoudiging die daarmee gepaard gaat, wordt dan ook voorgesteld om over te gaan tot de fusie van CSB en Benelux Management nv;

De met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting kan slechts plaatsvinden voor zover de nodige instemmingen werden bekomen van houders van eventuele voorkoop- , terugkoop- of goedkeuringsrechten.

2,ldentificatie van de te fuseren vennootschappen (art 719, 1° W. Venn.)

2,1 De overnemende vennootschap

Maatschappelijke benaming: Computer Service Benelux in het kort C.S.B.

Rechtsvorm:Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Maatschappelijke zetelt Antwerpsesteenweg 20 te 2630 Aartselaar

Ondernemingsnummer: 0441.810.551.

Maatschappelijk doel:

a.De import en export, groot- en kleinhandel, vertegenwoordiging en dienstverlening in alle vormen van

computer software en hardware en kantoormaterieel, meubilair en uitrusting, in de meest brede zin van het

woord;

b.De import en export van diverse goederen;

c.Dienstvertening in verband met bedrijfsorganisatie en beheer

d.Alle activiteiten van een holdingmaatschappij

e.Alle activiteiten van vastgoed en patrimoniumvennootschap

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende

handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, of

welke van aard zouden zijn het bereiken hiervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.2De over te nemen vennootschap

Maatschappelijke benaming: Benelux Management

Rechtsvorm:Naamloze vennootschap

Maatschappelijke zetel: Antwerpsesteenweg 20 b te 2630 Aartselaar

Ondernemingsnummer: 0450.712.973.

Maatschappelijk doel:

- het beheren van patrimonium en de oordeelkundige uitbreiding ervan.

Zij mag dus alle bebouwde en onbebouwde onroerende goederen aankopen en verkopen, bemiddelen bij zulke operaties, het huren, verhuren en onderverhuren, beheren, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, van bebouwde en onbebouwde onroerende goederen.

- het voeren van de administratie voor het beheer van het vermogen.

- in- en export van diverse artikelen waarvoor geen specifieke vergunning vereist is, alsmede de groothandel in deze artikelen. De vennootschap mag haar activiteit zowel in het binnen- als in het buitenland uitoefenen, in gelijk welke plaats in het binnen- of buitenland filialen, bijhuizen, burelen, exploitatiezetels, administratieve zetels, verkoopburelen, agentschappen of hoe dan ook genoemd, oprichten; de uit te baten instellingen in huur nemen,. aankopen, onderverhuren, voort verhuren, zelf exploiteren of laten exploiteren door derden; aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen deelnemen die een gelijkaardig doel nastreven of die eenvoudig nuttig zouden kunnen zijn tot het geheel of gedeeltelijk verwezenlijken van haar maatschappelijk doel; zowel in het binnen- als in het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel dat zij nastreeft. Deze opsomming is slechts aanwijzend en niet beperkend.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, onroerende goederen kopen en verkopen, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borgstellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovenge-inoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

3.Datum vanaf welke de handelingen van de Over te nemen Vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de Overnemende Vennootschap ( art, 719, 2° W. Venn.)

De handelingen van de Over te nemen Vennootschap worden vanaf 01 januari 2014 boekhoudkundig geacht verricht te zijn voor de Overnemende vennootschap.

4.Bijzondere voordelen en bezoldiging (art 719, 3° en 4' W. Venn)

Er zijn in de Over te nemen Vennootschap geen bevoorrechte aandelen. Er zijn evenmin andere effecten dan aandelen uitgegeven door de Over te nemen Vennootschap,

Aan de leden van de bestuursorganen van de Overnemende Vennootschap en de Over te nemen

vennootschap worden geen bijzondere voordelen toegekend.

5.Algemene beschrijving van de Over te nemen Vennootschap

Benelux Management NV is op datum van dit fusievoorstel eigenaar van een onroerend goed op een grond gelegen te 2630 Aartselaar, Antwerpsesteenweg 20 & 20 B, kadastraal gekend als Sectie B, nrs, 135/A112 & 135/1312.

Het onroerend goed heeft een oppervlakte van 91m2 + 898m2~989m2.

Perceelbreedte:ca. 22m

Kadastraal inkomen: 520 ¬ + 3.339 ¬

Bouwjaar:nr. 20 d.d. 1934 Nr. 20B d.d. 1980.

De vastgoedexpert van Benelux Management NV heeft het vastgoed gewaardeerd op ¬ 550.000.

6. Bodemattest

Krachtens artikel 2,18°f van het Decreet van 27 oktober 2006 betreffende de bodemsanering en de bodembescherming ( het "Bodemdecreet"), wordt deze met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting als

Vóor-

,behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

een " overdracht van gronden" beschouwd voor doeleinde van het Bodemdecreet, en moeten de formaliteiten terzake (zoals het afleveren van een bodemattest) nageleefd worden.

Op datum van dit fusievoorstel is nog geen bodemattest ontvangen

7.Fiscale verklaringen

De vooropgestelde fusie door overneming gelijkgestelde verrichting zal gerealiseerd worden onder het stelsel van fiscale neutraliteit in de vennootschapsbelasting voorzien door artikel 211, par 1, lid 1 van het Wetboek van inkomstenbelastingen 1992.

De vooropgestelde met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting zal gerealiseerd worden met vrijstelling van registratierechten overeenkomstig artikel 117 van het Wetboek Registratie, Hypotheek en Griffierechten.

De vooropgestelde met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting is niet onderworpen aan de BTW conform artikel 11 en artikel 18 § 3 van het Wetboek van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

8.Rechten van de aandeelhouders van Benelux Management NV

Iedere aandeelhouder van Benelux Management NV heeft het recht ten minste één maand voordat de fusie van kracht wordt, op de zetel van Benelux Management NV kennis te nemen van (i) het fusievoorstel, (ii) de jaarrekeningen over de laatste drie boekjaren van elk van de vennootschappen die bij de fusie betrokken zijn, (iii) de verslagen van de bestuursorganen en de verslagen van de commissarissen over de laatste drie boekjaren, (iv) tussentijdse cijfers omtrent de stand van het vermogen van Benelux Management NV, die niet meer dan drie maanden voor de datum van het fusievoorstel zijn vastgesteld.

9.Bijzondere volmachten

De bestuursorganen van de Overnemende Vennootschap en van de Over te Nemen Vennootschap hebben de heer Johnny Van Meel gemachtigd om, elk alleen handelen en elk met recht van lndeplaatsstelling, in naam van de Overnemende Vennootschap en de Over te nemen Vennootschap alle verrichtingen te stellen die noodzakelijk of nuttig zijn met het oog op de neerlegging van dit fusievoorstel bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

10.0ntheffing van aansprakelijkheid

De vennoten van de Overnemende Vennootschap zijn ten opzichte van derden niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de Over te nemen Vennootschap die zijn ontstaan voor de met fusie gelijkgestelde verrichting, en die overeenkomstig dit voorstel op de Overnemende Vennootschap overgaan.

Dit fusievoorstel wordt door de bestuursorganen van de Over te nemen Vennootschap en de Overnemende Vennootschap of hub gemachtigden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel in één exemplaar per betrokken vennootschap.

Opgemaakt op 07 februari 2014 in vier exemplaren waarvan twee exemplaren bestemd zijn voor de neerlegging in het vennootschapsdossier van de Over te Nemen Vennootschap respectievelijk de Overnemende Vennootschap en één exemplaar voorde Over te nemen Vennootschap, respectievelijk de Overnemende Vennootschap.

Tevens werd per 01/01/2014 ontslag verleend als bestuurder aan dhr. Ivan Lodders, er werd kwijtting verleend over het uitgeoefend mandaat.

Voor Benelux Management NV Hubertus Lodders

Yannick Lodders Bestuurder Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/10/2014 : AN298304
09/12/2014 : AN298304
06/09/2012 : AN298304
07/09/2011 : AN298304
16/06/2011 : AN298304
24/11/2009 : AN298304
14/08/2009 : AN298304
25/09/2008 : AN298304
27/06/2008 : AN298304
02/08/2007 : AN298304
29/09/2006 : AN298304
07/10/2005 : AN298304
26/01/2005 : AN298304
13/10/2003 : AN298304
16/08/2002 : AN298304
07/08/2001 : AN298304
17/07/1999 : AN298304
08/09/1993 : AN298304

Coordonnées
BENELUX MANAGEMENT

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 20B 2630 AARTSELAAR

Code postal : 2630
Localité : AARTSELAAR
Commune : AARTSELAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande