BENKU

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BENKU
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 433.416.289

Publication

17/01/2014
ÿþ Lied Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

vmn de Rechtbank

van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 0 8 JAN. 2014

iu

1

iII

*1A017803'

Bijingen bij hetiteigisuir-Staat'sliiad TT/IIIJZUI4-- Annexes dü 1Vióniteur bai-e

Ondernemingsnr : 0433.416.289

Benaming

(voluit) : BENKU

(verkort) :

Rechtsvorm : NV

Zetel : 2950 KAPELLEN, OUDE GALGENSTRAAT 134

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marc Van Nuffel te Antwerpen op 27 december. 2013, neergelegd voor registratie, dat volgende besluiten werden genomen:

EERSTE RESOLUTIE:

De vergadering het kapitaal van de vennootschap om te zetten naar 2.900.354,24 Euro.

TWEEDE RESOLUTIE:

De comparant legt mij het origineel van het aandelenregister voor waaruit blijkt dat per 12 december 2013 de aandelen op naam zijn gesteld.

DERDE RESOLUTIE:

De vergadering besluit tot kapitaalvermindering met 2.600.000,00 Euro om het te brengen van 2.900.354,24 Euro naar 300.354,42 Euro door terugbetaling van werkelijk gestort kapitaal zonder vernietiging van aandelen. Dit bedrag komt volledig toe aan de enige aandeelhouder.

De terugbetaling mag, volgens artikel 613 Wetboek van Vennootschappen niet plaats hebben, zo binnen de twee (2) maanden na bekendmaking van dit besluit, de schuldeisers een zekerheid hebben geëist voor de schuldvorderingen die op het ogenblik van de bekendmaking niet zijn vervallen,

VIERDE RESOLUTIE:

De vergadering bevestigt het ontslag ais bestuurder en gedelegeerd bestuurder van de heer SLINKERT Michiel.

De vergadering besluit tot herbenoeming van mevrouw KRAAIJ Mary, wonende te 2950 Kapellen, Oude Galgenstraat 134, ais bestuurder en gedelegeerd bestuurder. Haar mandaat geldt voor zes jaar en is niet bezoldigd. Overeenkomstig de nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten die hierna volgt, kan zij alleen handelend de vennootschap verbinden. Zij wordt tevens aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur.

De vergadering besluit tot nieuwe bestuurder aan te stellen de heer Kühne Casper, wonende te 2514 AM Den Haag, Koninginnegracht 140, en dit tot de algemene vergadering te houden in 2017. Zijn mandaat is onbezoldigd. Hij kan samen met een andere bestuurder handelend de vennootschap verbinden.

VIJFDE RESOLUTIE:

De vergadering besluit tot aanvaarding van een volledig nieuwe tekst van statuten, waarbij deze in overeenstemming wordt gebracht met de genomen resoluties en de wijzigingen in de vennootschapswetgeving, en keurt de tekst artikelsgewijs goed:

w

1. Rechtsvorm  naam  zetel - duur

De naamloze vennootschap met de naam BENKU, met zetel te 2950 Kapellen, Oude Galgenstraat 134,

opgericht voor onbepaalde termijn.

2. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 300.354,42 Euro. Het is volledig geplaatst en verdeeld in

duizend (1.000) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde.

3. Boekjaar

Het boekjaar loopt samen met het kalenderjaar.

4, Reserves  winst  vereffening

De bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling van het

na vereffening overblijvende saldo luiden als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De Algemene Vergadering beslist op voorstel van de raad van bestuur over de bestemming van de winst, met inachtneming van de wettelijke voorschriften met betrekking tot het aanleggen van de wettelijke reserve. De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling van de divi-denden.

Bij winstuitkering wordt rekening gehouden met de rechten van de houders van kapitaalaandelen indien bewijzen van deelgerechtigdheid werden uitgegeven, met de houders van winstaandelen en de houders van aandelen zonder stemrecht,

Aan de raad van bestuur is de bevoegdheid verleend, met inachtname van de wettelijke voorschriften, interim-dividenden uitte keren.

Bij de vereffening wordt rekening gehouden met de rechten van de eventuele houders van bewijzen van deelgerechtigd-'heil, winstaandelen en aandelen zonder stemrecht.

5. Bestuur

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door ofwel twee (2) bestuurders die gezamenlijk optreden ofwel door een gedelegeerde bestuurder, aan wie individuele vertegenwoordigingsmacht is toegekend.

6. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

a.t 1et verwerven, exploiteren, afstaan en/of vervreemden van rechten van intellectuele en/of industriële eigendom, het verwerven, exploiteren, afstaan en/of vervreemden van (sub)licenties, octrooien, modellen, installaties, procedés of recepten, vergunningen, handelsmerken en soort gelijke zaken dan wel de rechten dienaangaande.

b.1-let uit- en/of inlenen van gelden, het geven van garanties, het zich sterk maken en/of het zich verbinden voor verplichtingen van derden (in het bijzonder -maar niet beperkt tot- vennootschappen of bedrijven behorende tot de groep van onderling verbonden vennootschappen waartoe de vennootschap behoort) en het verbinden van haar activa of een deel daarvan tot de zekerheid van zodanige garanties, sterkmakingen en/of verplichtingen.

c.Het beleggen in, verkrijgen, bezitten, vervreemden, bezwaren, (ver)huren, (ver)pachten en het op andere wijze beschikken met betrekking tot roerende en onroerende goederen, deelnemingen en belangen In andere ' vennootschappen, bedrijven en ondememin-agen, het ontplooien van activiteiten op commercieel, financieel en industrieel gebied.

d.Het deelnemen in, het oprichten van, het voeren van beheer en/of directie over, het fi-nancieren van het verfenen van diensten aan vennootschappen, bedrijven en ondeme-mingen.

Al hetgeen met het bovenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest uitgebreide zin genomen.

7. Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de dertigste van de maand april om 13u00.

Minstens zeven (7) dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering moeten de aandeelhouders of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen zoals bepaald in de oproeping. De vervulling van deze formaliteit kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding Is gemaakt in de oproeping tot de vergadering, Bestuurders en commissarissen zijn vrijge-+stetd van deze formaliteit.

Voor ontledend uittreksel:

Samen neergelegd: uitgifte; historiek;

Notaris Marc Van Nuffel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 28.06.2013, NGL 16.09.2013 13581-0094-013
12/01/2015
ÿþ>w

*1500515

11111

II

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel Antwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0433A16.289

Benaming

(voluit) : BENKU

(verkort) :

Rechtsvorm : NV

Zetel : 2950 KAPELLEN, OUDE GALGENSTRAAT 134

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - OMZETTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marc Van Nuffel te Antwerpen op 17 december 2014, neergelegd voor registratie, dat volgende besluiten werden genomen:

EERSTE RESOLUTIE:

De vergadering besluit om redenen uiteengezet in de nage-melde verslagen de vennootschap om te zetten

in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

A) Verslag van de raad van bestuur:

De vergadering ontslaat met eenparigheid de voorzitter van het voorlezen van het rapport van de raad van bestuur dat het voorstel tot omzetting toelicht en van het verslag van de BVBA VCLJ Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door mevrouw Mertens Lieve, betreffende de vermo-genstoe-stand van de vennootschap afgesloten op 31 oktober 2014, vermits elke vennoot erkent er een afschrift van te hebben ontván-gen en er kennis van te hebben genomen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor luiden als volgt:

Ondergetekende, VCLJ Bedrijfsrevisoren Bvba, vertegenwoordigd door Lieve Mertens, bedrijfsrevisor is overgegaan tot uitvoering van de opdracht zoals omschreven in artikel 777 van het Wetboek van Vennootschappen in het kader van de procedure tot omzetting van de NV BENKU in een BVBA.

Onze Werkzaamheden zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering rian het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva per 31 oktober 2014 die de Bestuurders van de NV BENKU heeft opgesteld, heeft plaatsgehad.

Op basis van onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van de betrokken vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BVBA) en op basis van de ons door het bestuursorgaan van de NV BENKU bezorgde Informati(;, kunnen wij geen oordeel vellen of er al of niet enige overwaardering van het netto  actief zoals blijkt uit de staat van acitva en passiva per 31 oktober 2014, aangezien wij niet in de mogelijkheid zijn geweest om de nodige informatie verzamelen voor onze controle. De gegevens vestrekt door de partijen zijn immers onvoldoende. We zijn dan ook genoodzaak om ons te onthouden van het geven van een oordeel.

Op basis van onze onthouding, kunnen wij de belanghebbende partijen dan ook enkel aanraden verrichting uit te stellen todat de bijkomende inlichtingen verkregen zijn.

Het netto actief volgens de staat van activa en passiva afgesloten op 31 oktober 2014 bedraagt 349.479,78 Euro en is groter dan het in de balans opgenomen kapitaal ten belope van 300.354,24 Euro en is groter dan het minimumkapitaal van 18.550,00 Euro vereist voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Wij wijzen erop dat dit verslag enkel kan gebruikt worden ten behoeve van deze omzetting en niet kan gebruikt worden voor andere doeleinden.

Antwerpen, 12 december 2014

Voormelde verslagen worden neergelegd ter griffie.

B) Voorwaarden van de omzetting:

De vergadering besluit de vennootschap om te zetten van een naamloze vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met behoud van de rechtspersoonlijk-'heid, zonder dat activiteit en doel van de vennootschap gewijzigd worden. Zo ook blijven kapitaal en reserves dezelfde evenals alle activa en passiva, afschrijvingen, meerwaarden en waardeverminderingen aangezien de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid de boekhouding die door de naamloze vennootschap werd gehouden zal voortzetten.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behoudt het inschrijvingsnummer van het rechtspersonenregister.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende

notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te

 crInncnt.,nnrrlinnn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Vermits de omzetting geschiedt op basis van een staat van activa en passiva afgesloten op 31 oktober 2014 worden alle verrichtingen sedertdien door de naamloze vennootschap, geacht te zijn gedaan namens de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die ze voor zoveel als nodig bekrachtigt en ze voor haar rekening neemt.

C) Statuten:

0e vergadering keurt artikelsgewijs de tekst goed van de statuten van de besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid, zoals hierna weerge-'geven:

1. Rechtsvorm  naam  zetel - duur

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam Benku, met zetel te 2950 Kapellen,

Oude Galgenstraat 134, opgericht voor onbepaalde termijn.

2. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 300.354,42 Euro. Het is volledig geplaatst en verdeeld in

duizend (1.000) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde.

3. Boekjaar

Het boekjaar loopt samen met het kalenderjaar.

4. Reserves  winst  vereffening

Ce bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo luiden ais volgt:

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap. Deze wordt na athouding ten bate van de wettelijke reserve, als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en van de daarop verrichte stortingen, tenware de algemene vergadering besluit de winst geheel of ten dele te reserveren of er een andere bestemming aan te geven.

Er zijn bijzondere bepalingen met betrekking tot de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo.

5. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

a.Het verwerven, exploiteren, afstaan en/of vervreemden van rechten van intellectuele en/of industriële eigendom, het verwerven, exploiteren, afstaan en/of vervreemden van (sub)licenties, octrooien, modellen, installaties, procedés of recepten, vergunningen, handelsmerken en soort gelijke zaken dan wel de rechten dienaangaande,

b.1-let uit- en/of inlenen van gelden, het geven van garanties, het zich sterk maken en/of het zich verbinden voor verplichtingen van derden (in het bijzonder -maar niet beperkt tot- vennootschappen of bedrijven behorende tot de groep van onderling verbonden vennootschappen waartoe de vennootschap behoort) en het verbinden van haar activa of een deel daarvan tot de zekerheid van zodanige garanties, sterkmakingen en/of verplichtingen.

c.Het beleggen in, verkrijgen, bezitten, vervreemden, bezwaren, (ver)huren, (ver)pachten en het op andere wijze beschikken met betrekking tot roerende en onroerende goederen, deelnemingen en belangen in andere vennootschappen, bedrijven en ondernemingen, het ontplooien van activiteiten op commercieel, financieel en industrieel gebied.

d.Het deelnemen in, het oprichten van, het voeren van beheer en/of directie over, het fi-nancieren van het verlenen van diensten aan vennootschappen, bedrijven en onderre-mingen.

AI hetgeen met het bovenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest uitgebreide zin genomen.

6. Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de dertigste van de maand april om dertien uur .

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht.

D) Eerste Algemene Vergadering

Ontslag raad van bestuur - Benoeming zaakvoerders

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van volgende bestuurders:

mevrouw KRAAIJ Mary, wonende te 2950 Kapellen, Oude Galgenstraat 134;

- de heer KÜHNE Casper, wonende te Nederland, 2514 AM Den Haag, Koninginnegracht 140;

en verleent hen kwijting over het bestuur.

* De algemene vergadering beslist voor de eerste maal drie zaakvoerders aan te stellen en benoemt tot die

functie:

mevrouw KRAAIJ Mary, wonende te 2950 Kapellen, Oude Galgenstraat 134;

- de heer KÜHNE Casper, wonende te Nederland, 2514 AM Den Haag, Kopinginnegracht 140;

- de heer BOÂSSON Richard Andrew, wonende te Nederland, 2596 Den Haag, Weissenbruchstraat 115.

Aan hen is volledige collectieve vertegenwoordigingsmacht verleend om met twee gezamenlijk handelend

namens de vennootschap op te treden in rechte en jegens derden. De mandaten gelden voor de duur van zes

jaar. De toegekende functies worden door de aanwezige mandatarissen aanvaard zo in eigen naam als in naam

van de anderen voor wie zij zich sterk maken. De toegekende opdracht is onbezoldigd.

TWEEDE RESOLUTIE:

De vergadering machtigt de heer Leys te 9120 Melsefe, Dijkstraat 25 A en hun aangestel-den en gevolmachtigden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, en die elk afzonderlijk kunnen handelen, om de inschrijving van de vennootschap te wijzigen bij de Kruispunt-bank van Ondernemingen, een

e Óndememingsloket aan te duiden en de hierboven geno-men besluiten ter kennis te brengen .van wie het

behoort, onder meer van de belastings-diensten en andere overheidsinstellingen,

Voor ontledend uittreksel:

Samen neergelegd: uitgifte; verslag van de raad van bestuur en van de bedrijfsrevisor; historiek;

Notaris Marc Van Nuffel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende

notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te

1

Voorbehoud en aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

04/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 28.06.2012, NGL 03.07.2012 12233-0059-013
01/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 30.06.2011, NGL 28.07.2011 11333-0159-013
08/10/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 30.06.2010, NGL 06.10.2010 10570-0112-013
23/09/2009 : AN262161
12/09/2008 : AN262161
16/11/2007 : AN262161
02/03/2007 : AN262161
10/06/2005 : AN262161
19/08/2004 : AN262161
01/08/2003 : AN262161
10/12/2002 : AN262161
23/08/2001 : AN262161
08/12/1999 : AN262161
01/06/1999 : AN262161
01/01/1993 : AN262161
11/03/1988 : AN262161

Coordonnées
BENKU

Adresse
OUDE GALGENSTRAAT 134 2950 KAPELLEN(ANTW)

Code postal : 2950
Localité : KAPELLEN
Commune : KAPELLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande