BERAKA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BERAKA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 474.475.302

Publication

18/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 11.02.2014, NGL 11.03.2014 14062-0539-012
25/04/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 12.02.2013, NGL 22.04.2013 13093-0487-012
22/02/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 14.02.2012, NGL 16.02.2012 12039-0577-013
17/01/2012
ÿþ"

mod 11-1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

lïeeergolegd Pee griffie ree Lec teeMeni

-" '

0 5 1AN, 1012

Griffie

111111111111111111111

*12014394*

bE

B st:

11

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondememingsnr : 0474.475.302

Benaming (voluit) : BERAKA (verkort)

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Wulpstraat 17 bus 4

2170 Antwerpen (Merksem)

Onderwerp akte : NV: wijziging

Tekst :

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering gehouden op het kantoor van geassocieerd notaris Cathérine Goossens te Grobbendonk op 29 december 2011 blijkt dat de; vennootschap de volgende beslissingen heeft genomen:

1. Omzetting aandelen aan toonder in aandelen op naam of gedematerialiseerde effecten.

Met éénparigheid van stemmen beslist de vergadering om de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam of gedematerialiseerde effecten, naar keuze van de aandeelhouder.

De aandeelhouders verklaren hun aandelen voorafgaandelijk dezer overhandigd te hebben,; aan de raad van bestuur, hetgeen door de aanwezige bestuurders wordt erkend.

De bestaande aandelen zullen vernietigd worden door de raad van bestuur.

Overeenkomstig artikel 463 van het Wetboek van Vennootschappen zal op de zetel van de vennootschap een register van aandelen op naam worden gehouden.

2. Regeling vaste vertegenwoordiger.

Met éénparigheid van stemmen beslist de vergadering een regeling te treffen met betrekking

tot de vaste vertegenwoordiger van de vennootschap in het kader van artikel 61 §2 van het Wetboek;

van vennootschappen.

3. Voorzien van de mogelijkheid om de vergadering te verdagen.

Met eenparigheid van stemmen beslist de vergadering de mogelijkheid te voorzien voor de+; raad van bestuur om de algemene vergadering te verdagen.

4. Voorzien van de mogelijkheid tot schriftelijke besluitvorming van de algemene vergadering. Met eenparigheid van stemmen beslist de vergadering de mogelijkheid te voorzien voor de'. algemene vergadering om schriftelijk besluiten te nemen.

5. Vaststelling van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de door de vergadering getroffen beslissingen en aanpassing aan het Wetboek van Vennootschappen. s. De vergadering beslist eenparig de statuten vast te stellen als volgt :

A. Naam  duur  zetel  doel =;

ARTIKEL 1

De vennootschap werd oorspronkelijk opgericht onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam BERAKA.

De buitengewone algemene vergadering gehouden op 30 december 2003 besliste de; cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid om te vormen in een naamloze; vennootschap onder de naam "BERAKA".

ARTIKEL 2

De vennootschap werd opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts ontbonden worden bij beslissing van de buitengewone algemene'; vergadering, beraadslagende op de wijze voorzien voor een statutenwijziging, tenzij het vermogen;; van de vennootschap gedaald is beneden één/vierde van het kapitaal. In dit laatste geval kan de:_, vergadering tot ontbinding besluiten als het voorstel terzake wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

ARTIKEL 3

r.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

t

mod 11.1

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2170 Antwerpen (Merksem), Wulpstraat 17

bus 4.

De zetel van de vennootschap kan zonder statutenwijziging verplaatst warden in het

Vlaamse en Hoofdstedelijk gewest bij besluit van de Raad van Bestuur.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur, in België of in het

" buitenland bijkomende administratieve zetels, uitbatingszetels, bijkantoren, opslagplaatsen, verkoopplaatsen, vertegenwoordigingen of agentschappen vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten.

ARTIKEL 4

De vennootschap heeft tot doel:

1. Wet aanbieden van telefonie- en telecommunicatiediensten:

Verhuur en operationele leasing van telefooncentrales, kantoormachines en computers.

Het aanleggen, uitbouwen en exploiteren van telecommunicatie- en telefonienetwerken.

" Het ontwerpen, produceren, onderhouden, importeren en exporteren, het verdelen en het

plaatsen van elektrische, elektronische en andere apparatuur en randapparatuur, van bekabeling,

infrastructuur en onderdelen rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdend met telefonie en

telecommunicatie.

Het plaatsen van telefooninstallaties.

Het leggen van bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen.

De aanleg van telecommunicatielijnen en netten.

" Het uitvoeren van elektrotechnische installaties en de fabricage en het onderhoud van

elektrische draad, kabels en buizen voor geleidingen.

Het optreden als internetprovider.

" Het verstrekken van allerhande prestaties op het gebied van telefonie, telecommunicatie en informatica, zoals advies, diensten en producten en onder meer het inrichten en beheren van centra van telefonie, telecommunicatie en informatieverwerking en het verstrekken van daarbij aansluitende diensten, ter plaatse of elders, het opstellen en het leveren van computerprogramma's, de commercialisatie van computers en van alle toestellen en materieel in samenhang daarmee.

Het ontwerpen, drukken, promoten, verspreiden en uitgeven van alle drukwerken, boeken, brochures, tekeningen, posters, tijdschriften en periodieken, en in het algemeen van grafische producten en in de ruimste zin des woords, hierin begrepen de grafische vormgeving en de technische verzorging van voormelde producten onder al zijn vormen rechtsreeks of onrechtstreeks

verband houdend met voorgaand opgesomde producten en diensten. "

Dienstverlenende activiteit voor het uitoefenen van het telefonie- en telecommunicatiebedrijf en van voormelde activiteiten.

2. Koerierdiensten:

De uitbating van koerierdiensten.

Het verzamelen, vervoeren en afleveren van brieven, pakketpost en pakjes door andere

bedrijven dan de nationale posterijen.

Er kan gebruik worden gemaakt van diverse takken van vervoer en worden uitgevoerd met

eigen vervoer of openbaar vervoer.

3. Krediet- en verzekeringsmakelaar:

Verzekeringsmakelaars en-agenten.

Bemiddeling inzake krediet en leningen door makelaars en andere tussenpersonen, ;

behoudens hetgeen wettelijk voorbehouden is.

4. Diensten- , bijstand en adviesverlening in de meest uitgebreide zin van het woord:

Het verlenen van adviezen en bijstand van financiële, commerciële, technische, industriële of administratieve aard en in het algemeen, diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

Het sluiten van overeenkomsten over en de realisatie van onderzoeken op het gebied van wetenschappen toegepast onder meer de industrie, de handel end e vrije beroepen, voor rekening van derden uit de privé of de openbare sector.

Deze activiteit zal onder meer gericht zijn op economische studies, marktonderzoeken, vraagstukken van operationeel onderzoek en toegepaste statistiek.

Het uitbaten van een bureau voor onderzoek, organisatie en advies van financiële, commerciële en technische aard, de personeelsopleiding, de organisatie van voordrachten, studiedagen en seminaries.

Het uitvoeren van alle studies en onderzoek, het verrichten van marktonderzoek, promotie, marketing, techno consult, assistentie op het gebied van management, commercieel- en juridisch advies.

Het begeleiden van bedrijven op het gebied van handel, nijverheid en administratie, het verrichten van secretariaatswerkzaamheden, het domiciliëren van bedrijven, het ter beschikking stellen van kantoren, magazijnen en fabricageruimten, het verrichten van voorbereidende studies en







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

adviezen op gebied van management, bedrijfsvoering en economische wetgeving, marketing, export en import, het drukken en uitgeven van studies, rapporten en het verlenen van hulp aan bedrijven in oprichting of bij overname van bestaande bedrijven, zenden en ontvangen van post en meer in het " algemeen alles te doen wat de oprichting, de uitbating en het beheer van de bedrijven van nut kan zijn.

Het verlenen van diensten inzake" aankoop en verkooptechnieken en leveren van prestaties op commissiebasis voor eigen rekening of voor rekening van derden.

Het adviseren op het gebied van de informatica en de automatisering.

Het bemiddelen bij de werving en selectie van medewerkers voor alle ondernemingen, alsmede het op tijdelijke of projectbasis beschikbaar stellen van eigen medewerkers of medewerkers'. van derden, aan alle ondernemingen.

De aankoop, de verkoop, de verhuring, de vertegenwoordiging, de ontwikkeling of de uitvoering van toepassingsprogramma's of systeemsoftware die betrekking hebben op de overdracht en de verwerking van gegevens onderd e vorm van schrift; hierbij optredende als software-house, ;

productstudie of gelijk welke andere productie- of distributieformule. "

De aankoop, de verkoop, de ontwikkeling of de uitvoering van toepasbaarheidsstudies en methodes daartoe, met het oog op het doorvoeren van automatisatieprojecten, of gelijk welke andere projecten die betrekking hebben op de gegevens-overdracht, hierbij optredend als advies- of consultatiebureau.

Het deelnemen in de leiding of de leiding nemen in andere vennootschappen of; ondernemingen en in het algemeen bijstand verlenen in het management van om het even welke ondernemingen en/of vennootschappen."

Het beheer van allerhande patrimonia en het verstrekken van raad en advies en de ruimste zin der maatschappelijke behoeften, die alle uitgezonderd de activiteiten wettelijk voorbehouden aan spaar- en depositobanken en aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

Het kopen, verkopen en in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

5. Import en export, groothandel en andere activiteiten verband houdend met textiel, kleding en lederwaren:

Import en export, groothandel in textiel, zowel heren-, dames- als kinderkleding, sportkleding en promotiekleding alsook artikelen voor sport en visvangst.

Import, groothandel in modeartikelen: hoeden, petten, handschoenen, halsdoeken, dassen, wandelstokken, regenschermen, sporttassen, lederwaren, enzovoort.

Import, groothandel in relatiegeschenken.

Het zeefdrukken en/of borduren van textiel, lederwaren en relatiegeschenken.

6. Algemene handelsactiviteiten:

Het importeren en exporteren, de handel in het groot van grondstoffen, bouwmaterialen,

energieproducten, gebruiksgoederen en in het algemeen van alle soorten goederen en dit in de

meest ruime zin.

Tussenpersoon in de handel in de meest uitgebreide zin van het woord.

7. De uitbating van drank- en eetgelegenheden, horeca en aanverwante activiteiten: Uitbating van drank- en eetgelegenheden, restaurants, tearooms, hotels, milkbars, snackbars.

Inrichting van feestelijkheden, vermakelijkheden, tentoonstellingen, bals en dergelijke. `: Verhuur van zalen.

Bereiden en verkoop van alle koude en warme dranken en gerechten, gebak, confiserie, vis-

en vleeswaren, ijsroom en rookwaren. "

Verhuur en uitbating van alle speeltoestellen.

Vervaardigen of laten vervaardigen en het vervoeren van alle voormelde producten en

materialen en materieel.

Inrichting en uitbating van alle soorten horecabedrijven.

Commissionair, import, export, aan- en verkoop, groot- en kleinhandel, zowel voor eigen

rekening als voor rekening van derden, bewerking, verpakking en verdeling van alle goederen, als

" ondermeer voedingswaren en dranken, tabakswaren.

En verder:

0e deelname onder welke vorm ook aan oprichting, uitbreiding, omvorming en kartels van ondernemingen en vennootschappen allerhande, alsmede het verwerven in allerhande ondernemingen van aandelen of rechten in de meest ruime zin onder meer bij wijze van inbreng, onderschrijving, aankoop of op welke wijze ook, kortom het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen. De vennootschap mag de functie van bestuurder of van vereffenaar bij andere vennootschappen uitoefenen.

"

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor:

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1



De aankoop, verkoop, verhuring en onderhoud van alle roerende en onroerende goederen dienstig voor het bereiken en uitvoeren van het maatschappelijk doel.

De vennootschap mag brevetten, vergunningen of werken die betrekking hebben op haar maatschappelijk doel aankopen, uitbaten of afstaan.

De vennootschap mag overgaan tot het verstrekken van waarborgen of aval, hypotheek of pand, met inbegrip van de handelszaak; voor eigen rekening of voor rekening van derden.

De vennootschap kan alle financiële, industriële, handels-, roerende en onroerende verrichtingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

Voormelde opsomming is enkel verklarend en niet beperkend en dient in de meest uitgebreide zin geïnterpreteerd te worden, zodat de vennootschap alle noodzakelijke en nuttige handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Het bestuursorgaan mag de draagwijdte van het doel interpreteren.

B. Kapitaal en aandelen

ARTIKEL 5

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdduizend euro.

Het is vertegenwoordigd door honderd zevenendertig ondeelbare aandelen zonder vermelding van waarde, met een fractiewaarde van één/honderd zevenendertigste van het kapitaal. ARTIKEL 6

De aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd, naar keuze van de aandeelhouder. De aandeelhouders kunnen op elk ogenblik en op hun kosten de omzetting verzoeken van hun aandelen in een andere aandelensoort voorzien door het Wetboek van vennootschappen.

In de zetel van de vennootschap wordt overeenkomstig artikel 463 van het Wetboek van Vennootschappen een register van de aandelen op naam gehouden.

Het gedematerialiseerd aandeel wordt vertegenwoordigd door een boeking op een rekening op : naam van de eigenaar of de houder bij een erkende instelling die rekeningen bijhoudt.

ARTIKEL 7

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet-volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Bijstorting of volstorting wordt door de Raad van Bestuur opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de aandeelhouders wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van de rekening waarop de betaling, bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De aandeelhouder komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip geldende wettelijke rentevoet, verhoogd met vijf ten honderd.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de Raad van Bestuur worden gedaan.

ARTIKEL 8

Het kapitaal kan verhoogd of verminderd worden bij besluit van de algemene vergadering : met inachtname van de voorwaarden vereist voor een statutenwijziging en overeenkomstig artikel 581 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

C. Bestuur en vertegenwoordiging

ARTIKEL 9

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste

drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een i

algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de

vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de Raad van Bestuur uit slechts twee ;

leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door

; alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Zolang artikel 518 § 3 van het Wetboek van Vennootschappen niet gewijzigd is, mag de duur

van hun opdracht zes jaren niet te boven gaan.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

De bestuurders kunnen te allen tijde door een besluit door de algemene vergadering

genomen met gewone meerderheid worden ontslagen.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

leder lid van de Raad van Bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de ;

Raad. "

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

rtrod 11.1

ARTIKEL 10

"

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt zijn de overblijvende bestuurders bevoegd om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst deze aanstelling bekrachtigen.

De nieuw benoemde bestuurder doet de tijd uit van zijn voorganger.

ARTIKEL 11

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter en eventueel één of meer ondervoorzitters.

Bij gebrek hieraan zullen de functies van voorzitter uitgeoefend worden door de oudste in jaren aanwezige bestuurder.

ARTIKEL 12

De Raad van Bestuur vergadert na de oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist en bovendien binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel gevestigd is, aangewezen in de oproepingsbrief.

ARTIKEL 13

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem. Wanneer de Raad van Bestuur slechts uit twee leden bestaat houdt deze bepaling van

rechtswege op gevolg te hebben tot de Raad van Bestuur opnieuw uit tenminste drie leden bestaat. De bestuurder die belet is, kan bij eenvoudige brief, telefax, e-mail of ander elektronisch

bericht volmacht geven aan één van zijn collega's van de Raad, maar slechts voor één vergadering. Nochtans kan een bestuurder slechts één medelid van zijn Raad vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer dringende noodzakelijkheid en het belang van de

vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur, worden genomen bij

éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

ARTIKEL 14 "

Wanneer een bestuurder bij een verrichting die de goedkeuring van de raad van bestuur behoeft een tegenstrijdig belang van vermogenrechtelijke aard heeft dat in strijd is met het belang van de vennootschap, dient de procedure vermeld in artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen te worden gevolgd.

ARTIKEL 15

De bestuurders zullen hun ambt kosteloos uitoefenen, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering, genomen met gewone meerderheid.

ARTIKEL 16

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De Raad van Bestuur kan inzonderheid aan één of meer van zijn leden of aan één of meer aangestelden van de vennootschap het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen.

Zodanige verdeling kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een proces-verbaal ondertekend door ten minste de meerderheid der leden die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen en ingeschreven of ingebonden in een bijzonder register.

De aan het gerecht of andere openbare of private instanties over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, door twee bestuurders of door de gedelegeerd bestuurder.

ARTIKEL 17

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerd-bestuurder, individueel handelend of door twee bestuurders, gezamenlijk handelend.

Behoudens andersluidende beslissing, zal de gedelegeerd bestuurder tevens de vaste vertegenwoordiger zijn van de vennootschap indien deze een bestuurdersmandaat opneemt in een andere vennootschap overeenkomstig artikel 61 §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

mad 11.1

Voor= behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 18

Het orgaan dat overeenkomstig de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap als gewone lasthebbers binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

ARTIKEL 19

De bestuurders kunnen niet persoonlijk aangesproken worden voor de verbintenissen van de vennootschap. Overeenkomstig de voorschriften van artikel 527 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen en het gemene recht zijn zij tegenover de vennootschap en tegenover derden verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur begaan hebben.

D. Toezicht

ARTIKEL 20

Iedere aandeelhouder heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap en kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap en kan zich laten bijstaan door een " accountant.

Zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden vermeld in de artikels 15 en 141 van het Wetboek van Vennootschappen, zal er geen commissaris benoemd worden, behoudens' andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

E. Algemene vergaderins

ARTIKEL 21

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede dinsdag van februari om 18.00 uur.

Wanneer deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende , werkdag gehouden.

Ten allen tijde kan op de dag en het uur vermeld in de oproeping een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Ten allen tijde kan op de dag en het uur vermeld in de oproeping ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

ARTIKEL 22

De Raad van Bestuur en/of iedere commissaris afzonderlijk kunnen zowel een gewone als een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De Raad van Bestuur en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken nadat één of meer aandeelhouders die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

ARTIKEL 23

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, tenzij de'. aandeelhouder individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk heeft ingestemd om de oproeping via een ander

" communicatiemiddel te ontvangen.

ARTIKEL 24

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de i wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur heeft het recht elke algemene vergadering één enkele maal drie weken uit te stellen tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer aandeelhouders die tenminste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen of door de commissarissen.

Zulk een verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Aandeelhouders die aan de eerste vergadering niet hebben deelgenomen. worden tot de volgende vergadering toegelaten mits zij de door de statuten of oproepingsbrieven bepaalde formaliteiten hebben vervuld.

Op de tweede vergadering wordt definitief beslist over de uitgestelde agendapunten. ARTIKEL 26

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 19.1



De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen . die -tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke

" akte moeten worden verleden. De houders van obligaties, warrants of certificaten mogen van die besluiten kennis nemen.

ARTIKEL 27

Onverminderd artikel 544 van het Wetboek van Vennootschappen geeft, op voorwaarde dat de aandelen gelijke waarde hebben, ieder aandeel recht op één stem.

Zijn zij niet van gelijke waarde of is hun waarde niet uitgedrukt, dan geven zij elk van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat . zij vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagste bedrag vertegenwoordigt, voor één stem wordt aangerekend; gedeelten van stemmen worden verwaarloosd, behoudens in de

gevallen bepaald in artikel 560 van het Wetboek van Vennootschappen. "

ARTIKEL 28"

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Wanneer één of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, of indien deze aandelen met vruchtgebruik bezwaard zijn, kunnen de eraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Tot dan blijven de aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

F. inventaris  iaarrekeninq  reserve  winstverdeling

ARTIKEL 29

" Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgende jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de Raad van Bestuur de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig artikel 92 en volgende

van het Wetboek van Vennootschappen. "

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

ARTIKEL 30

Het batig slot van de resultatenrekening nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Deze winst wordt jaarlijks als volgt verdeeld :

- vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer deze reserve één/tiende heeft bereikt van het kapitaal. Ze wordt opnieuw ; verplicht indien om welke reden ook de reserve is aangetast.

- het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. De uitbetaling van deze dividenden zal gebeuren op plaats en datum door de Raad van Bestuur te bepalen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

" De Raad van Bestuur mag op haar eigen verantwoordelijkheid en met in achtname van de regels gesteld in artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen beslissen dat interimdividenden zullen worden uitgekeerd in afkorting van de hoger bedoelde netto-winstverdeling.

De Raad van Bestuur bepaalt het bedrag van die interimdividenden en de datum der uitbetalingen, welke in de loop zelf van het boekjaar mogen geschieden.

G. Ontbinding  vereffening

ARTIKEL 31

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaats heeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan. De bestuurders van de vennootschap die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, worden dan van rechtswege vereffenaars, onder voorbehoud van bevestiging van de benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan echter ten allen tijde bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan, onder voorbehoud van bevestiging van de benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

H. Keuze van woonplaats

ARTIKEL 32

Voor al wat de uitvoering van deze statuten betreft, wordt ieder aandeelhouder,

obligatiehouder, bestuurder, commissaris of vereffenaar die geen door de vennootschap officieel

Voort behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

gekende en in België gelegen woonplaats bezit, beschouwd als hebbende domiciliekeuze gedaan

ten maatschappelijke zetel.

I. AlcLemeen kader

ARTIKEL 33

Voor al hetgeen in de statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van het

Wetboek van Vennootschappen.

6. Benoeming vaste vertegenwoordiger.

Tot vaste vertegenwoordiger van de vennootschap wordt benoemd: de heer Willy De Haase,

voornoemd en vertegenwoordigd zoals gezegd, die verklaart te aanvaarden.

Voor ontledend uittreksel tot publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Cathérine GOOSSENS.

Geassocieerd notaris.

In bijlage: eensluidende uitgifte.

Vooi behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/02/2015 : ME. - JAARREKENING 30.09.2014, GGK 10.02.2015, NGL 18.02.2015 15044-0300-012
05/05/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 08.02.2011, NGL 29.04.2011 11099-0206-013
17/03/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 09.02.2010, NGL 10.03.2010 10066-0103-013
20/02/2009 : AN345085
14/03/2008 : AN345085
16/03/2007 : AN345085
24/02/2006 : AN345085
28/02/2005 : AN345085
26/01/2004 : AN345085
26/06/2003 : AN345085
29/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.09.2015, GGK 09.02.2016, NGL 17.02.2016 16045-0496-012

Coordonnées
BERAKA

Adresse
WULPSTRAAT 17, BUS 4 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande