BESTORMERS-BLUE PIRATES, AFGEKORT : B.B.P.

Association sans but lucratif


Dénomination : BESTORMERS-BLUE PIRATES, AFGEKORT : B.B.P.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.935.813

Publication

24/02/2015
ÿþ MOD 2.2

r, ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

12 FFR, 2015

afdaling AGL 6n

Ondemerningsnr: 599-. 93 5. e1.3

Benaming

(voluit) : Bestormers-Blue Pirates vzw

(verkort) : B.B.P.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetei: 2140 Borgerhout, Bacchuslaan 28 b 1

Onderwerp akte : Oprichting en benoeming

Op de algemene vergadering van 4 februari 2015 hebben volgende personen beslist om de vereniging:

"Bestormers-Blue Pirates v.z.w." opte richten:

Beckers Sandra, Bacchuslaan 28 b1, 2140 Borgerhout, bediende, geboren te Reet op 30.4.1968, en

Van Kerckhoven Sara, Canadalaan 152 b 51, 2030 Antwerpen-Luchtbal, verzorgende, geboren te

Antwerpen op 7.8.1985, en

Noiron Louis, Canadalaan 152 b 51, 2030 Antwerpen-Luchtbal, gepensioneerd, geboren te Antwerpen op

17.1.1949, en

Ooye Jerry, Bacchuslaan 28 b2, 2140 Borgerhout, arbeider, geboren te Merksem op 25.2.1975.

Statuten van de vzw

Artikel 1: Naam.

De vereniging draagt de naam Bestormers-Blue Pirates v.z.w.

Artikel 2: Zetel.

De zetel is gevestigd te 2140 Borgerhout, Bacchuslaan 28 b1, in het gerechtelijk arrondis-serrent:

Antwerpen.

Artikel 3: Doel.

De vereniging heeft tot doel het steunen van manifestaties op gebied van carnaval, dit door het organiseren van carnaval bals, deelname aan carnavalstoeten, optredens met dansmariekes, enz., om zo de vriendschap en samenwerking onder de leden te bevorde-ren. Ook winstgevende activiteiten kunnen ondernomen worden voor zover zij bijkomstig zijn en bijdragen tot de realisatie van het maatschappelijk doel.

Artikel 4: Duur.

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Leden.

De vereniging telt volgende categorieën leden:

-De werkende leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vernield worden op de jaarlijkse ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap. De vereniging telt tenminste vier leden.

-Alle anderen zijn toegetreden leden: deze leden nemen ook deel aan de werking van de vereniging, doch bezitten niet het volle lidmaatschap. Zij zijn niet stemge-rechtigd op de algemene vergadering; hun rechten en plichten worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

-De Ereleden zijn ook toegetreden leden. Zij zullen door hun financiële extra bijdrage de vereniging helpen om het doel van de vereniging te verwezenlijken. De minimum bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering genoemd.

-De Sponsors zijn ook toegetreden leden. Zij zullen door hun materiële extra bljdra-ge de vereniging helpen om het doel van de vereniging te verwezenlijken.

Artikel 6. Opname van nieuwe leden, ontslag en uitsluiting.

Iedere persoon van minstens 18 jaar, die zich kandidaat wil stellen als werkend lid van de vzw, richt een

schrijven aan de secretaris van de vereniging. Deze brengt de naam van de kandidaat op de agenda van de

Op de laatste big. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

CII RE1101101

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

volgende Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur aanvaardt het nieuwe lid met twee derden van stemmen. De Raad van Bestuur beslist soeverein en heeft geen motiveringsverplichting.

Elkeen die zich kandidaat wenst te stellen als toegetreden lid van de vzw vult het inschrij-vingsformulier in en bezorgt dit aan de secretaris van de vereniging. Deze legt dit voor aan het Dagelijks Bestuur. Deze beslist en heeft geen motiveringsverplichting. Elk nieuw lid aanvaardt door toetreding, de statuten en het huishoudelijk reglement

De leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen bij uittreding, uitsluiting of overlijden nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Eik lid is vrij zijn ontslag aan te bieden. Dit gaat gepaard met een opzegging van twee maanden. De opzeg mag niet ontijdig en ter kwade trouw gebeuren. Indien dit vereist is voor de goede werking, kan de Raad van Bestuur aan het betrokken lid vragen het ontslag gedurende een maximum termijn van drie maanden op te schorten.

De algemene vergadering kan een lid uitsluiten. De procedure hiertoe voorzien in de wet is van toepassing, zijnde twee derde der aanwezige leden. Een aanwezigheidsquorum in niet opgelegd.

Artikel 7: Lidgelden.

De vereniging kan een lidgeld innen van de leden, zowel de werkende ais toegetreden leden. Het lidgeld bedraagt maximaal 100.00 ¬ per jaar. Leden, die hun lidgeld op 1 okto-ber niet hebben betaald, worden automatisch uitgesloten uit de vereniging. Alleen leden, die in regel zijn met hun lidgeld kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en zijn verzekerd.

Artikel 8: Algemene vergadering (hierna AV. genoemd): bijeenroeping & verloop.

Minstens éénmaal per jaar vergadert de AV. van de vzw. Dit gebeurt in de maand sep-tember. De vergadering wordt minstens 15 dagen op voorhand per gewoon schrijven (e-mail) bijeengeroepen.

De uitnodiging bevat de agenda, alsook eventuele bijlagen, zodat ieder lid de te behandelen punten kan voorbereiden.

Eveneens bevat de uitnodiging een volmachtformulier. Elk lid kan zich, ingeval van belet, laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximaal één volmacht dragen.

Kinderen, jonger dan 18 jaar kunnen zich gezamenlijk laten vertegenwoordigen door een der ouders. Ingeval van onenigheid tussen beide ouders, wie de volmacht zal dragen, zal/zullen dat/deze kind(eren) niet kunnen aansluiten bij de vereniging. De aanduiding van de volmacht drager wordt vermeld op het inschrijvingsformulier en kan mits schriftelijk akkoord van beide ouders gewijzigd worden. Alle kinderen, jonger dan 18 jaar, welke onder één dak wonen, zullen gezamenlijk vertegenwoordigd worden met één stem door een der ouders.

De vergadering stemt zoals voorzien in de wet, ingeval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of bij afwezigheid van hem/zij, die de voorzitter vervangt, beslis-send.

De A.V. wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. indien 1/5 der werkende leden hierom schriftelijk een verzoek richten aan de R.v.B. zal een A.V. bijeenge-roepen worden binnen de dertig dagen.

Artikel 9: Bevoegdheden en notulen.

De algemene vergadering is bevoegd voor wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van bestuurders en commissarissen, en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden, na goedkeuring getekend door de voorzitter en bijgehouden op de zetel van de vereniging. De werkende leden ontvangen een kopie van dit verslag.

Zij zullen door elk lid te allen tijde kunnen worden ingezien, na voorafgaandelijk schriftelijk verzoek aan de secretaris van de vereniging.

Wijziging van de statuten is slechts mogelijk wanneer twee derde der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en twee derden de wijzigingen goedkeuren. Zo niet, zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die dan beslist, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 10: Raad van Bestuur (R.v.B.).

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur waarin tenminste drie leden, al dan niet lid van de vereniging zetelen. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar, (behalve het eerste bestuur dat één jaar zal zetelen, waarna verkiezingen volgen). Na deze termijn kunnen zij herverkozen worden. Zij worden benoemd met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij de stemming moet de helft der aanwezige leden een stem uitbrengen, desgevallend bij volmacht.

Voor,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

t"

MOD 22

Luik B - Vervolg

Alleen de afgevaardigd-bestuurder heeft alle volmachten om de vereniging te verbinden, enuájle bancaire zaken af te handelen, zonder beperking van het bedrag.

De bestuurders kunnen te allen tijde ontslaan worden door de algemene vergadering. Zij kunnen eveneens hun ontslag nemen. Hierbij zullen zij een opzegtermijn van twee maanden respecteren. Tevens zullen zij erop toezien dat een dergelijk ontslag niet ontijdig en kwader trouw gebeurt. Desgevallend, zo dit in het belang is van de vereniging, kan een bestuurder verplicht worden dit ontslag gedurende drie maanden op te schorten.

De Raad van Bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris & de afgevaardigd-bestuurder.

Artikel 11: Orgaan van Dagelijks Bestuur (D.B.) en externe vertegenwoordiging.

De Raad van Bestuur kan het Dagelijks Bestuur opdragen aan één of meerdere personen. Indien deze opdracht wordt toevertrouwd aan meerdere personen, dan zullen deze in college handelen. Ten aanzien van derden wordt de vzw vertegenwoordigd worden door de afgevaardigd-bestuurder.

Het Dagelijks Bestuur bestaat uit de R.v.B., de verantwoordelijken van bepaalde opdrachten, zoals: materiaal meester, dansmariekes.

Bestuurders drie driemaal achtereen niet aanwezig zijn op de vergadering worden auto-matisch uitgesloten als bestuurder.

Artikel 12: Financiële bevoegdheden.

Voor het afhalen in contanten en girafe betalingen is de handtekening van de afgevaar-digd-bestuurder

vereist.

Artikel 12: Boekjaar.

Het boekjaar gaat in op 1 juli tot 30 juni.

Het eerste boekjaar loopt van 4 februari 2015 tot 30 juni 2016.

Artikel 13: Ontbinding.

De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden. Bij ontbinding van de vzw zal het netto actief toekomen

aan een vereniging die een maatschappelijk doel nastreeft dat zo nauw mogelijk aansluit bij dit van deze vzw.

Verslag van de benoemingen door de AV. van 4.2,15 te Borgerhout.

Op de vergadering worden volgende personen benoemd tot bestuurder:

Raad van Beheer

" Voorzitter-Secretaris: Beckers Sandra

" Afgevaardigd-bestuurder: Jan Suetens.

" Raadslid: Van Kerckhoven Sarah

Dagelijks Bestuur.

" De leden van de Raad van Bestuur.

" Bestuurslid: Noiron Louis

" Bestuurslid: Ooye Jerry.

Opgemaakt te Borgerhout in 7 exemplaren op 4.2.2015.

Get.

Jan Suetens.

Afgevaardigd-bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/06/2015
ÿþ M0022

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0597.935.813

Benaming

(voluit) : Blue Pirates

(verkort) : B.P.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2140 Borgerhout, Bacchuslaan 28 b1.

Onderwerp akte : Naamsverandering & benoemingen.

Op de Bijzondere Algemene vergadering van 20 mei 2015, werden volgende zaken beslist

De naam van de vereniging zal voortaan "Blue Pirates vzw' worden, i.p.v. "Bestormers-Blue Pirates vzvJ'.

Noiron Louis en Van Kerckhoven Sarah, beiden wonende te 2060 Antwerpen-Luchtbal, Canadalaan 155 b

51, hebben hun ontslag gekregen als bestuurder

Creminger Davy, Borsbeeksesteenweg 93 te 2100 Deurne, geboren te Antwerpen op 15 juli 1971,

andersvalide is benoemd tot bestuurder.

Jerry Ooye, Bacchusllan 28, 2140 Borgerhout, geboren te Merksem op 25 februari 1973, arbeider te

benoemen tot adjunct penningmeester. HU aanvaardt

Opgemaakt te Borgerhout op 5 juni 2015.

Get.

J. Suetens.

Afgevaardigd-bestuurder..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

tu11111M11M1muMu11u

E $I

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

i 6 JUNI 2015

afdeling Antwerpen

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BESTORMERS-BLUE PIRATES, AFGEKORT : B.B.P.

Adresse
BACCHUSLAAN 28 BUS 1 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande