BIDON

Association sans but lucratif


Dénomination : BIDON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.625.680

Publication

21/09/2012
ÿþ MOD 2.2

42,e) In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 21i 9. bas ego

Benaming

(voluit) : BIDON

w VI IIII~ VI Inlll III IIS~I~

" iaisasss*

be

B st~

NEERGELEGD

1.. SE~~Pr. 2012

GRIFFIE REcHT8ANKjan

KOOPHANDEL te-MECHELEN-

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel ; NIJVENDRIES 18A, 2890 SINT-AMANDS

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd. 24/08/2012

Heden, vierentwintig augustus tweeduizend en twaalf zijn bijeengekomen voor het oprichten van een vereniging zonder winstoogmerk :

BERGEZ Gino Basiel A., van Belgische nationaliteit, wonende te 9800 Deinze, Izegemstraat 31 ;

SEGERS Bart Frans M., van Belgische nationaliteit, wonende te 2890 Sint  Amanda (deelgemeente Oppuurs), Nijvendries 18 A ;

SEGERS Koen Jozef, wonende te 2880 Bornem, Koningin Astridlaan 20 ;

TECK Nils Karel M., van Belgische nationaliteit, wonende te 2870 Puurs, Guido Gezellelaan 104 ;

die verklaren bij deze een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

BENAMING - ZETEL - DOEL

Artikel 1 : naam van de vereniging

De vereniging heeft als naam ; BIDON

Artikel 2 : adres van de zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2890 Sint Amands (deelgemeente Oppuurs), Nijvendries 18A en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

De zetel kan verplaatst worden naar om het even welke andere plaats bij beslissing van de algemene vergadering,

Artikel 3 ; doel

De vereniging heeft tot doel : het onderzoek naar en de promotie en ontwikkeling van

ambachtelijke streekbieren op educatieve en filantropische wijze waaronder begrepen het organiseren van en deelnemen aan proeverijen, manifestaties en dergelijke en het als dusdanig bijdragen tot de oude gebruiken van de Vlaamse sociale en culturele samenleving. Er wordt geen winstbejag nagestreefd en alle inkomsten zullen enkel mogen dienen tot het verwezenlijken van het doel en de dekking van de kosten.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

De vereniging mag alle middelen inzetten voor het nastreven van het maatschappelijk doel, zoals het (laten) brouwen van bieren.

De vereniging kan aansluiten bij andere verenigingen die hetzelfde of soortgelijk doel hebben of die gewoon nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

LEDEN

Artikel 4

De vereniging kent twee soorten leden, namelijk werkende leden en toegetreden leden,

Werkende leden zijn die leden die als dusdanig door de algemene vergadering zijn erkend en toegelaten, na hiervoor schriftelijk hun kandidatuur te hebben gesteld.

Toegetreden leden zijn die leden die als dusdanig door de Raad van Bestuur zijn erkend en toegelaten,

De werkende leden dragen door hun bijzondere bevoegdheid of hun bedrijvigheid rechtstreeks bij tot

de verwezenlijking van het maatschappelijk doel; zij alleen hebben stemrecht op de Algemene Vergadering,

Zij moeten minimum met drie zijn.

De toegetreden leden dragen moreel en financieel bij., Ze hebben het recht te genieten van de activiteiten van de vereniging en zijn gehouden zich daarbij te schikken naar het reglement van inwendige orde dat door de Algemene Vergadering zal worden goedgekeurd, Zij hebben geen stemrecht. Run aantal is onbeperkt.

Elk lid is vrij uit treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen.

Artikel 5 :

Uitsluiting van leden behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

De raad van bestuur mag, tot beslissing van de algemene vergadering, leden schorsen die zich schuldig maken aan een ernstige inbreuk op de statuten of wetten in verband met de eer of de wellevendheid of die de werking van de vereniging in gevaar brengen. In dit geval zal een bijzondere algemene vergadering binnen de maand bijeen geroepen worden om zich over de uitsluiting uit te spreken.

Artikel 6 ;

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 7 :

Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en bedraagt ten hoogste 100 (honderd) euro.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 8 :

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden die benoemd worden door de algemene vergadering en gekozen worden onder de werkende leden. Hun benoeming is ten allen tijde herroepbaar door de Algemene Vergadering, Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geval van vacature van het mandaat van een of meerdere bestuurders, blijven de overblijvende bestuurders een raad vormen met dezelfde bevoegdheden alsof de raad volledig was, op voorwaarde evenwel dat het aantal overblijvende bestuurders niet onder het minimum valt dat door de statuten of de wet is vastgesteld.

Artikel 9 :

De duur van het mandaat is vastgesteld op zes jaar. De uittredende bestuurder of de bestuurder waarvan het mandaat vervallen is blijft in functie tot aan zijn vervanging. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder vervalt eveneens bij het beëindigen van het lidmaatschap als werkend lid, bij afzetting door de algemene vergadering, bij de goedkeuring van het ontslag door de algemene vergadering of bij overlijden.

Artikel 10 :

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De cumul van die functies is niet mogelijk, met uitzondering van deze van secretaris en penningmeester. De beslissing dienaangaande behoort tot de prerogatieven van de raad van bestuur,

Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld.

De raad van Bestuur handelt namens en voor de vereniging en in die functie nemen haar leden geen enkele persoonlijke verplichting op zich. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd,

Artikel 11 :

Beslissingen van de raad van bestuur kunnen slechts genomen worden indien minimum de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is en worden genomen met gewone meerderheid van stemmen, Een afwezige bestuurder mag zijn stem schriftelijk uitbrengen. Ingeval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

De beraadslagingen worden vastgesteld in processen-verbaal die worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. Wordt een vergadering voor de tweede maal bijeen geroepen met dezelfde agenda en mits het respecteren van een termijn van twintig dagen kan er geldig beslist worden ongeacht het aantal aanwezige bestuurders

Artikel 12 :

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen en beheren van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Artikel 13 :

Al de akten of stukken die de vereniging verbinden en die een rechtstreeks gevolg moeten zijn van een beslissing van de raad van bestuur worden, behoudens bijzondere volmacht, geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris, te samen met een tweede bestuurslid. De ondertekenaars moeten de voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur niet tegenover derden aantonen.

Artikel 14 :

De raad van bestuur kan, onder haar verantwoordelijkheid, derden gelasten met bijzondere volmachten en hun vergoeding bepalen.

Luik B - Vervolg

JAARREKENING - BEGROTING

Artikel 20 :

Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Mon 2.2

J. Voorbehouden ,aan heter Belgisch Staatsblad

Artikel 21 :

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering, die zal gehouden worden binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar.

TOEZICHT EN CONTROLE

Artikel 22

De controle van de financiële toestand van de vereniging wordt toevertrouwd aan één of meer commissarissen in de gevallen en onder de voorwaarden voorzien in de wet. Hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering die ook hun bezoldiging en de duur van hun mandaat zal bepalen.

DUUR EN ONTBINDING

Artikel 23

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan ten allen tijde worden ontbonden overeenkomstig de bepalingen van de wet en de statuten.

SLOTBEPALING

Artikel 25 :

Voor aile niet in onderhavige statuten voorziene punten zullen de leden zich beroepen op de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk. Zij dienen deze wet volledig na te leven. De bepalingen van onderhavige statuten welke in strijd zouden zijn met de dwingende bepalingen van de wet dienen als niet geschreven te worden beschouwd.

BENOEMINGEN

Warden benoemd als bestuurder voor een periode van zes jaar ingaande op heden om te eindigen op de

algemene vergadering van het jaar 2018 :

-de heer Bart SEGERS voornoemd, als voorzitter van de raad van bestuur

-de heer Gino BERGEZ voornoemd, als secretaris ;

-de heer Nils TECK voornoemd, ais penningmeester.

Zij handelen overeenkomstig artikel 13 van de statuten,

De raad van bestuur heeft beslist aan te duiden als :

-voorzitter : de heer Bart SEGERS voornoemd ;

-secretaris : de heer Gina BERGEZ voornoemd ;

-penningmeester : de heer Wils TECK voornoemd,

Aldus opgemaakt te Sint  Amands (deelgemeente Oppuurs),op 24 augustus 2012 en ondertekend in twee originele exemplaren.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteux helge.

Coordonnées
BIDON

Adresse
NIJVENDRIES 18A 2890 SINT-AMANDS

Code postal : 2890
Localité : SINT-AMANDS
Commune : SINT-AMANDS
Province : Anvers
Région : Région flamande